Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Zuid-Korea » Seoul »
Zuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-Korea VP Bewaar dit hotel

Zuid-Korea / Seoul

Zuid-Korea, een land met vele gezichten. De miljoenenstad Seoul met een unieke mix van traditioneel en modern, typische marktjes en hippe modestraten. Prachtige natuurparken met watervallen, mooie kustlijnen en vele UNESCO werelderfgoed forten en monumenten, de streng bewaakte grens met Noord-Korea en nog zoveel meer. Ga mee op ontdekking door dit fascinerende land!
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
13 nachten
Vr
8
4460
 « EerderLater »


Sovjet Reizen heeft veel aandacht besteed aan de selectie van hotels tijdens deze reis door Zuid-Korea.

U verblijft in een van onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Seoul: Lotte City Hotel Myeongdong 4-sterren
Jeonju: The Classic Hotel Jeonju  4-sterren
Gwangju: Ramada Gwangju 4-sterren
Suncheon: Venezia Tourist Hotel 4-sterren
Busan: Crown harbor Hotel Busan  4-sterren
Gyeongju: Gyeongju Suites Hotel 4-sterren
Jeju: Ocean Suites Hotel Jeju 4-sterren 

Inclusief:
• Retourvlucht per lijndienst naar Seoul met IATA-luchtvaartmaatschappij
• Engelssprekende lokale gids en Nederlandstalige begeleiding
• Overnachtingen in comfortabele 4-sterren hotels
• Op basis van volpension
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Binnenlandse vlucht Seoul - Jeju en v.v.
• Luchthavenbelastingen en toeslagen


Exclusief:
• Fooien

Bijzonderheden:
- Minimaal aantal deelnemers: 6

 

Algemeen
Korea is een schiereiland in Oost-Azië, dat aan China en Rusland grenst, en van Japan gescheiden is door de Japanse Zee (in Korea Oostzee genoemd). Als gevolg van de tweede wereldoorlog werd Korea in 1948 opgedeeld in twee onafhankelijke staten: de Democratische Volksrepubliek Korea, Noord Korea en de Republiek Korea, Zuid Korea. De hoofdstad van Zuid Korea is Seoul. De oppervlakte bestaat voor circa 80% uit bergland. De hoogste berg van Korea is de Paektu san (2774 m), gelegen in Noord Korea aan de grens met China. De rivieren de Jaloe en de Tumen ontspringen hier. In Zuid Korea is de 1.950 meter hoge Halla san op het eiland Jeju de hoogste berg. De belangrijkste bergketen is de 600 kilometer lange T'aebaek keten, die langs de oostkust loopt. In het zuiden liggen enkele grote bekkenlandschappen. Korea telt meer dan 3000 eilanden, waarvan Jeju het belangrijkste is. Dit ten zuiden van het schiereiland gelegen semi tropische, vulkanische eiland is populair onder de Koreanen. Kortom, Zuid Korea kent een prachtige en gevarieerde natuur die u zeker zult aantreffen tijdens een rondreis. Het land heeft ook een rijke geschiedenis, veel overblijfselen hiervan zijn nog te bezoeken in de vorm van tempels en

Klimaat
Zuid-Korea kent vier seizoenen. De aangenaamste periodes om door het land te reizen zijn het voorjaar (van eind maart tot en met juni) en de nazomer en herfst (half augustus tot en met oktober). Dan is de temperatuur aangenaam en er valt weinig regen. Luchtige kleding met een korte, af en toe lange, mouw volstaat overdag, in de avond koelt het af en is een trui of jas gewenst. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg warm zijn en valt het regenseizoen. Van mei tot en met november kunnen er tropische stormen en tyfoons voorkomen. Houd in deze periode de berichtgeving in de media in de gaten. De winter in Zuid-Korea (eind november tot en met februari) kan ijzig koud zijn, maar is overwegend droog. Er valt zo nu en dan een sneeuwbui.

Religie
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23 procent) en het christendom (29 procent). 
Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea. Volgens de geschriften zou het in 372 na Christus via China het land binnen zijn gekomen en werd het nationale geloof tijdens de Shilla-dynastie (668-935). Duizenden tempels zijn in die tijd gebouwd. Gedurende de Yi-dynastie vanaf 1392 is het boeddhisme in de verdrukking geweest. Het confucianisme werd toen de staatsfilosofie ten koste van het boeddhisme. Later kreeg de boeddhistische leer weer voorzichtig voet aan de grond. Tegenwoordig telt Zuid-Korea ruim 7.000 tempels en zo’n 25.000 monniken. En hoewel ‘slechts’ 23 procent van de Koreanen is geregistreerd als boeddhist, zie je dat menig niet-boeddhist in al die eeuwen toch heel wat van de leer heeft overgenomen.

Eten en drinken
Restaurants:
Koreanen eten graag en veel buiten de deur, dus aan restaurants is geen gebrek. De Koreaanse keuken is heel eigen en divers. De diversiteit in de Koreaanse keuken uit zich ook in de restaurants. Elke eetgelegenheid biedt zijn specialiteit, bijvoorbeeld vis, barbecue of hotpot.  Naast de specialiteit is er niet veel anders. Reken dus niet op een grote menukaart.

Maaltijden:
De Koreaanse keuken is gebaseerd op het principe dat lichaam en geest een zijn. Dit is ook de reden dat een traditioneel gedekte tafel minstens 5 gerechten of garnituren in verschillende kleuren bevat. Het eten staat tevens ook bekend om de gezonde eigenschappen dus weinig calorieën en veel groenten.
Een maaltijd in Zuid-Korea bestaat uit rijst, soep, kimchi , een hoofdgerecht en enkele bijgerechten. Als gevolg staat de tafel vol met bakjes en schaaltjes. Kimchi is te vergelijken met onze zuurkool maar is nog eens op smaak gebracht met rode pepers. Beroemd is de Koreaanse barbecue waarbij gebruik wordt gemaakt met speciale tafels met een gat erin om het vlees te kunnen grillen. Uiteraard wordt er ook veel vis gegeten, gebakken, in de soep of rauw (sashimi).

Drinken:
De meeste Zuid-Koreaanse restaurants serveren niet veel meer dan het lokale bier, Soju een Koreaanse likeur (lichtere variant op wodka), cola en water. Daarnaast wordt er veel thee gedronken, met name groene thee. Maar ook bloesemthee’s en de zoetzure bessenthee (omija-cha) zijn populair.

Elektriciteit
Zuid-Korea heeft 220 Volt, toch wordt aanbevolen een internationale stekker mee te nemen daar de stopcontacten niet overal uniform zijn.

Tijdsverschil
In Zuid-Korea is het acht uur later. In de Europese zomertijd is het tijdsverschil zeven uur.

Taal
In Zuid-Korea is de officiële taal het Koreaans, officiële naam is Hangul. Hoewel op school al vele jaren volop aandacht is voor andere, internationale talen, durven slechts enkelen Engels te spreken.

Bagage en kleding
Neem vooral praktische kleding mee, erg handig is het om laag over laag te dragen. In het voorjaar, de zomer en herfst is lichte kleding aan te raden met een warmer kledingstuk voor ’s avonds. Draag in elk geval kleding waarmee u respect toont voor de lokale cultuur en bevolking. Het is in elk geval verboden korte rokken of broeken te dragen bij het bezoeken van boeddhistische tempels.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na aankomst. 

Neem op reis een fotokopie mee van de fotopagina van uw paspoort en houd deze gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Fotograferen en filmen
Het fotograferen van militaire en strategische objecten is verboden alsook bruggen. De bevolking laat zich soms wel fotograferen, hoewel de oudere bevolking hier meestal niet van gediend is. Maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. Het fotograferen van standbeelden van belangrijke personen is zo dat het nooit mag om de achterzijde of slechts een gedeelte te fotograferen.

Geldzaken
De Koreaanse munteenheid is de Won (KRW). Kijk voor de actuele koers op
www.xe.com.
Er zijn bankbiljetten van W1000, W5000, W10000 en W50000. Munten zijn er van W10, W50, W100 en W500.
1.000 Won = 0,77 Euro (koers 01-11-2019).
Het omwisselen van Euro’s naar Won is geen enkel probleem maar zorg er wel steeds voor dat u uw paspoort meeheeft voor legitimatie. Banken zijn geopend van maandag tot vrijdag van 09.30 tot en met 16.00.
In de steden kunt u eenvoudig pinnen. Let wel op!! dat u ervoor zorgt dat de pinpas geldig zal zijn in Zuid-Korea. Neemt u contact op met uw bank, zodat u er zeker van bent, dat u geld kunt opnemen bij de banken in Zuid-Korea.
Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in grotere centra en dan vooral in shopping malls, hotels en restaurants.

Fooien
In Zuid-Korea is het niet gebruikelijk dat er in bars en restaurants fooi aan personeel  wordt gegeven. Uitzonderingen hierop zijn: taxichauffeurs, westerse restaurants en in hotels neemt het personeel ook een fooi aan. Een vriendelijke en goede service wordt in Korea als vanzelfsprekend beschouwd. De service is bij de prijs inbegrepen.

Gezondheid
Wie in Zuid-Korea  met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.

Vaccinaties:
Voor Zuid-Korea wordt vaccinatie voor DTP en hepatitis A aangeraden maar niet verplicht. Actuele informatie staat op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen
www.itg.be.

Post, internet en telefoon
Post:
Post van Zuid-Korea naar Nederland of Belgie doet er gemiddeld 10 dagen over om te worden afgeleverd.

Internet:
In Zuid-Korea kunt u op de meeste plaatsen gebruik maken van internet. Zuid-Korea is het land met de hoogste internetdichtheid ter wereld. Alle hotels zijn uitgerust met Wifi al dan niet tegen betaling.

Telefoon
Vanuit Zuid-Korea kunt u eenvoudig telefoneren naar Nederland +31 of België +32.

Diversen
In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Veiligheid/ Criminaliteit
Zuid-Korea is een veilig land voor reizigers, de kans dat een vakantieganger met criminaliteit te maken krijgt, is zeer gering. Het is echter wel verstandig de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht te nemen zoals een kluisje huren in het hotel voor waardevolle bezittingen.
Het verkeer in Seoul en andere grote steden vraagt de nodige concentratie. Automobilisten trekken zich weinig aan van zebrapaden en stoplichten.

Cultureel erfgoed en UNESCO
• Haeinsatempel Janggyeong Panjeon, bewaarplaats van de Tripitaka Koreana houtblokken
• Jongmyo heiligdom
• Changdeokgung- paleiscomplex
• Hwaseong-vesting
• Hunebedplaatsen Gochang, Hwasun en Ganghwa
• Historische gebieen van Gyeongju
• Vulkanisch eiland Jeju met lavagrotten
• Koninklijke tombes van de Joseon-dynastie
• Historische dorpen Hahoe en Yangdong
• Namhansanseong
• Historische gebieden van Paekche
• Sansa, Boeddhistische bergkloosters
• Seowon Koreaansse neoconfucianistische academies
• Seokguramgrot en Bulguksatempel

Nationale feestdagen
De volgende feestdagen worden ieder jaar gevierd. De data voor 2019 zijn: 1 januari – Nieuwjaarsdag, 2 t/m 6 februari - Koreaans Nieuwjaar, 1 mei - Dag van de Arbeid, 6 mei - Dag van de Kinderen, 12 mei - Geboortedag Boeddha (8e dag van de 4e maand van de maandkalender), 6 juni – Herdenkingsdag, 15 augustus – Bevrijdingsdag, 12 t/m 15 september - Chuseok (Koreaanse Thanksgiving), 3 oktober - Dag van de Stichting
9 oktober - Hangeul dag, 25 & 26 december - Kerstmis

  ZKOR14

 • Dag 1 -2 - Seoul
  U vertrekt vandaag naar Seoul waar u de volgende ochtend aankomt. Transfer naar het hotel waar u kan rusten. In de namiddag kan u al even wandelen door de straten van Seoul.

  Dag 3 – Seoul
  Vandaag maken we kennis met deze fascinerende hoofdstad. Allereerst bezoeken we het Gyeongbok Paleis of “Paleis van de stralende gelukzaligheid”, dit is een van de vijf grote paleizen gebouwd gedurende de Joseon dynastie. In het begin van de 20e eeuw werd het paleis verwoest door een Japanse aanval en werd sindsdien geleidelijk aan gereconstrueerd. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Nationaal Folklore museum gelegen in het Gyeongbokgung Paleis, hier zien we meer dan 98.000 objecten die in het dagelijks leven werden gebruikt vanaf de prehistorie tot aan het einde van de Joseon dynastie. We wandelen verder langs Cheong Wa Dae, ook wel bekend als het Blauwe Huis, te danken aan de blauwe tegels. Het blauwe huis is een complex van meerdere gebouwen, elk met een unieke structuur in Koreaanse stijl met wat moderne elementen. Verder naar Gwanghwamun Plaza, gelegen in het 600 jaar oude historische centrum van Seoul waar we het standbeeld van koning Sejong de Grote, de uitvinder van het Koreaanse alfabet “Hangul” zien samen met dit van Admiraal Yi Sun-Shin. Na de lunch gaan we eerst naar de Bukchon Hanok wijk, dit is een Koreaans gebouwd dorp met traditionele huizen, genaamd Hanok. Hier vinden we artisanale winkeltjes, restaurants enz. Een wandeling door de Insadongstraat is een unieke kans om te snuisteren tussen de oude en traditionele waren. De dag eindigen we met een wandeling langs de Cheongyecheon rivier.

  Dag 4 – Seoul – Suwon – Seoul
  Suwon, gelegen op zo’n 30 kilometer van Seoul en in de 18e eeuw bijna de hoofdstad geworden van het land. In 1794 werd, in opdracht van koning Jeongjo, hier het Hwaseong fort gebouwd om zijn vader Prins Sado te eren. Het fort ommuurd het centrum van Suwon en werd in 1997 opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. De Suwoncheon, de belangrijkste stroom van Suwon, loopt dwars door het fort.
  Na de lunch gaan we naar een Koreaans volksdorp waar we zowel het culturele als het traditionele aspect van een typisch dorp kunnen beleven. Bewoners van het dorp dragen nog de typische klederdracht en oude ambachten worden nog beoefend. Hier krijgen we een traditionele huwelijksceremonie te zien met dans en zang. Terug naar Seoul voor diner en overnachting.

  Dag 5 -Seoul – DMZ zone
  Vandaag staat de gedemilitariseerde zone op het programma en beginnen we met het Imjingak Park, gelegen op 7 kilometer van de gedemilitariseerde zone. Het park werd geopend in 1972 in de hoop dat er op een dag een vereniging mogelijk zou zijn en als troost voor diegene die nu gescheiden leven van hun familie in het noorden. In het park zien we meerdere standbeelden en monumenten van de Koreaanse oorlog. Verder naar de in 1978 ontdekte 3e infiltratie tunnel. Deze tunnel heeft een lengte van 1.635 meter, is 2 meter breed en 2 meter hoog. Er zouden ong. 30 000 soldaten per uur kunnen doorlopen en zo wordt deze tunnel als bedreigender beschouwd dan tunnel 1 en 2. In het DMZ theater krijgen we een 15-minuten durende film te zien over deze tunnel.  In het Dora observatorium, dicht bij de tunnel, kunnen we Noord-Korea zien met o.a. het standbeeld van Kim Il-Sung, Kaesong en Songaksan. We rijden voorbij Tongil Chon, een rustig gelegen dorp vanwaar Noord-Korea duidelijk te overzien is. Om de dag af te sluiten gaan we naar het oorlogsmonument, opgericht in 1994 op het vroegere legerhoofdkwartier om de slachtoffers van de oorlog te eren. In het museum kan men historische opnames en objecten zien die de oorlog tussen beide landen weergeeft en dit vanuit Zuid-Koreaans standpunt. Terug naar Seoul voor overnachting.

  Dag 6 – Seoul – Gongju – Buyeo
  We laten de hoofdstad achter ons en rijden richting Gongju en starten met een bezoek aan het Gongsanseong fort. Dit fort werd gebouwd tijdens de Baekje Periode (234-678), Baekje was een koninkrijk gelegen in het zuidwesten van  Korea en vormde samen met Goryeo en Silla, de 3 koninkrijken van het land. Het fort is 2,5 kilometer lang en was vroeger gekend onder de naam Ungjinseong. Het had een defensieve functie, maar was ook het koninklijk paleis. De tombe van koning Muryeong behoort toe aan de 25e koning van Baekje, de koninklijke tombe is gelegen op de top van de heuvel aan de zuidzijde van de Geumgang rivier. Bij de opgravingen werd de tombe in zeer goede staat gevonden samen met ongeveer  4600 oude objecten. Het complex maakt deel uit van nog 6 andere graven, waaronder dat van de koningin. We rijden verder naar Buyeo waar we als eerste het Busosanseong fort zien (UNESCO werelderfgoed), vroeger gekend als Sabiseong. Het was een ontsnappingsroute en is gelegen in de achtertuin van het koninklijk paleis. Aan de hand van gevonden objecten konden ze vaststellen dat het fort ook dienst deed als militair gebouw. De “Nakhwaam Rock” of de rots van de vallende bloemen is een rots waar, volgens de legende, tijdens de Baekje dynastie 3000 jonkvrouwen zelfmoord pleegden door van de rots naar beneden te springen om aan de vijand te ontsnappen. Vervolgens zien we de Pagoda van de Jeongnimsa tempel, deze 5 niveaus tellende pagoda heeft inscripties die de overwinning van de Tang Dynastie over deze van Baekje weergeeft. In Buyeo brengen we eveneens een bezoek aan het Nationaal Museum, daar Buyeo de hoofdstad was van de Baekje dynastie is het museum volledig gewijd aan deze periode. Overnachting in Jeonju.

  Dag 7 Jeonju – Gwangju
  De Katholieke Jeondong kerk werd gebouwd ter ere van de Romeinse katholieke martelaren van de Joseon Dynastie en dit op de plaats waar ze het leven verloren. Dit is het eerste bezoek van deze dag.  Verder naar het mausoleum van Gyeonggijeon, gebouwd in 1410 en heeft het portret van Koning Tae-Jo, de stichter van de Joseon dynastie. Het werd gedeeltelijk verwoest tijdens de Imjin oorlog (1592-1598) er werd hersteld in 1614. Binnen zien we de portretten van de opeenvolgende koningen. Verder naar het Jeonju Hanok dorp waar we een typisch Koreaans huis bezichtigen.  De dag sluiten we af met Damyang Jungnogwon Bamboe. Damyang is een van de meest noordelijke plaatsen in Korea waar nog bamboe te vinden is. De bamboebossen zijn zeer gekend en geliefd in Korea.
  Overnachting in Gwangju.

  Dag 8 – Gwangju – Yeosu
  We starten de dag met een wandeling door de Chungjang-ro straat, deze straat was in 1980 de plaats van de Gwangju democratische beweging. Vandaag is het de belangrijkste modestraat, vergelijkbaar met Myeongdong in Seoul. Verder naar het Sajik park, dit park is de favoriete ontmoetingsplaats voor de inwoners van Gwangju. Het park heeft een grote variëteit van bomen en bloemen. Wanneer de kerselaars in bloei staan, wordt het park met lichtjes gedecoreerd zodat men hier tot ’s avonds laat kan genieten van dit mooie natuurschouwsel.
  De rietvelden zijn een plaats waar een verscheidenheid van planten groeien en dieren leven. Suncheonman Bay is wereldwijd gekend voor zijn zeldzame vogels, een 140-tal kan men er hier spotten. Dit zoals de camelia bloem op het Odongdo eiland, de meest spectaculaire plaats om de camelia te zien. Ze begint te bloeien in november en kleurt het hele eiland tot april.
  Overnachting in Yeosu.

  Dag 9 – Yeosu – Busan
  Na het ontbijt wandelen we naar de Gukje markt. Deze markt werd opgestart door vluchtelingen die na de Koreaanse oorlog toekwamen en zo in hun onderhoud probeerden te voorzien. Het is nog een traditionele markt met een grote verscheidenheid aan goederen. Verder naar de Jagalchi vismarkt, Korea’s grootste vismarkt waar men zowel gedroogde als nog verse vis kan kopen.
  Belangrijkste plaats van vandaag is het United Nations Memorial kerkhof, UNMCK. Op deze rustplaats liggen 2.299 soldaten begraven, allen gestorven tijdens de Koreaanse oorlog, ook de graven van Vlaamse en Nederlandse soldaten kunnen we hier zien. Het domein heeft een oppervlakte van 135000 m2 en bestaat uit verschillende gebouwen en monumenten.  Vervolgens bezoeken we de Haedongyonggungsa tempel, gelegen op een rots aan de oceaan en vanwaar men een prachtig zicht heeft over de oceaan. De dag sluiten we af met een wandeling door Biff Street, hier kan men genieten van de avondmarkt en zien hoe de lokale bevolking hun vrije tijd doorbrengt of proef een lokale delicatesse of wandel langs de winkeltjes.
  Overnachting in Busan.

  Dag 10 – Busan – Gyeongju
  ’s Morgens bij het verlaten van Busan gaan we verder naar Gyeongju en bezoeken het Daereungwon graftomben complex of het Tumuli park. In het complex vinden we de graven van 23 koningen uit de Silla dynastie. Deze van Cheonmachong is een van de belangrijkste, hier werden in totaal 11526 objecten gevonden, zoals wapens en een gouden kroon. Deze zijn nu te bewonderen in het Gyeongju nationaal museum. Verder zien we het Cheomseongdae observatorium, het oudste astronomisch observatorium van Azië . Er werden 362 stenen gebruikt voor de bouw ervan en elke steen staat voor een dag uit het 362 dagen tellende maanjaar. De Bulguska Tempel, eveneens UNESCO werelderfgoed werd gebouwd tijdens de Silla dynastie en het duurde 30 jaar om de 80 gebouwen en 2000 kamers af te krijgen. De tempel werd vernield tijdens de Japanse invasie en hoewel volledig herbouwd nadien, is de tempel vaak het doelwit van vandalen. Eveneens UNESCO erfgoed is de Seokguram tempel, van hoogstaande architectuur en een goed voorbeeld hoe de mensen tijdens de Silla dynastie hun geloof beleefden. Overnachting in Gyeongju.

  Dag 11 – Seoul
  Voor we naar Seoul terugkeren maken we eerst nog een stop in het Angong Hahoe dorp, een van de mooiste dorpen van Korea en gekend voor zijn traditionele huizen. Het is de thuishaven van de afstammelingen van de Ryu clan. Het dorp werd bekend na het bezoek van Queen Elisabeth in 1999. We gaan verder via de Mungyeongsaejae Pass, deze heeft een belangrijke rol gespeeld als toegangsweg van en naar Seoul, drie grote poorten die de controle voerden over de pas zijn nog intact. Aankomst in Seoul voor overnachting.

  Dag 12 – Seoul – Jeju
  In de ochtend nemen we de vlucht naar Jeju eiland, een deel van het eiland is UNESCO Werelderfgoed en daarnaast behoort het eiland tot de ‘New7Wonders of Nature’. Dit is niet overdreven want delen van het eiland zijn werkelijk een sprookje. Zoals de witte stranden van Hyupjae Beach, het fijne witte zandstrand met het smaragd blauwe water. Vanaf het strand kunnen we het “Biyang-do” eiland zien. Of de Jeongbang waterval, de enige waterval in Korea die in zee uitkomt alsook de Jusangjeoli rots. Op Jeju-eiland gaan we van de ene natuurpracht naar de andere. Overnachting op Jeju.

  Dag 13 – Jeju
  We starten de dag met de Yongduam rots of de drakenhoofdrots. Sterke wind en golven gedurende duizenden jaren heeft de rots deze vorm gegeven. De lokale bevolking gelooft dat de zwarte draak voor moed, hoop en geluk staat. Aan de oostkust van het eiland ligt Seopji Coji, vanaf de vuurtoren hebben we een prachtig uitzicht. Sunrise Peak is ontstaan vanuit zee na een vulkaanuitbarsting, de krater is omringd door 99 scherpe rotsen en heeft de gelijkenis van een kroon. Verder naar Sarabong van waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad. De bus rijdt via de Jondalri kustweg en zo kunnen we Hado Beach en Saehwa Beach zien.
  Vlucht terug naar Seoul, na aankomst transfer naar hotel voor overnachting.

  Dag 14 – Seoul
  Conform het vluchtschema transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht.

Zuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-Korea