Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Zuid-Korea » Seoul »
Zuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-Korea VP Bewaar dit hotel

Zuid-Korea / Seoul

Zuid-Korea, een land met vele gezichten. De miljoenenstad Seoul met een unieke mix van traditioneel en modern, typische marktjes en hippe modestraten. Prachtige natuurparken met watervallen, mooie kustlijnen en vele UNESCO werelderfgoed forten en monumenten, de streng bewaakte grens met Noord-Korea en nog zoveel meer. Ga mee op ontdekking door dit fascinerende land!
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
13 nachten
Vr
4
4460
 « EerderLater »


Sovjet Reizen heeft veel aandacht besteed aan de selectie van hotels tijdens deze reis door Zuid-Korea.

U verblijft in een van onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Seoul: Lotte City Hotel Myeongdong 4-sterren
Jeonju: The Classic Hotel Jeonju  4-sterren
Gwangju: Ramada Gwangju 4-sterren
Suncheon: Venezia Tourist Hotel 4-sterren
Busan: Crown harbor Hotel Busan  4-sterren
Gyeongju: Gyeongju Suites Hotel 4-sterren
Jeju: Ocean Suites Hotel Jeju 4-sterren 

Inclusief:
• Retourvlucht per lijndienst naar Seoul met IATA-luchtvaartmaatschappij
• Engelssprekende lokale gids
• Overnachtingen in comfortabele 4-sterren hotels
• Op basis van volpension
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Binnenlandse vlucht Seoul - Jeju en v.v.
• Luchthavenbelastingen en toeslagen


Exclusief:
• Fooien

Bijzonderheden:
- Minimaal aantal deelnemers: 6

 

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ZUID- KOREA

Elektriciteit
De netspanning in Zuid-Korea is 220 volt, een verloopstekker/-wereldstekker is niet nodig.

Eten en drinken
Restaurants:
Zuid-Koreanen eten graag buitenshuis dus men vindt op elke hoek wel een restaurant. Daar elk restaurant zijn specialiteit heeft, zoals vis, hotpot of barbeque is de menukaart buiten hun specialiteit eerder beperkt .

Maaltijden:
De maaltijden bestaan voornamelijk uit rijst, hét basisvoedsel voor de Koreaan. Daarnaast wordt er vaak kimchi geserveerd;  dit is een tussengerecht welk  bestaat uit ingemaakte kool gekruid met knoflook, gember en rode peper. Veelal worden ook visgerechten geserveerd. Mogelijkheden voor vegetarisch eten zijn beperkt en dienen zeker vooraf kenbaar gemaakt te worden. Ook de Koreaanse barbecue is erg populair.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. De restaurants geven meestal enkel water, cola en bier. Soms ook de Koreaanse likeur Soju. In Zuid-Korea wordt veel thee gedronken en vooral groen thee. Koop alcohol NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt!

Fooien
Het is niet gebruikelijk om in bars/restaurants of hotels een fooi te geven. Ook in taxi's zal het bedrag niet naar boven worden afgerond. Koreanen beschouwen een vriendelijke service als vanzelfsprekend en aanvaarden daarom moeilijk een fooi. De gidsen en chauffeurs in Zuid- Korea rekenen dan weer wel op een bedrag aan fooi.

Fotograferen en filmen
Zuid-Koreanen zijn grote liefhebbers van fotograferen en hebben vaak het allernieuwste snufje. Ze kijken dus zeker niet op van fotograferende toeristen. Het wordt echter niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich graag fotograferen,  maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Kledingvoorschrift
Neem vooral praktische kleding mee, erg handig is het om laag over laag te dragen. Draag in elk geval kleding waarmee u respect toont voor de lokale cultuur en bevolking. Het is in elk geval verboden korte rokken of broeken en hemdjes te dragen, met name bij het bezoeken van boeddhistische tempels. Soms wordt ook nette kleding gevraagd, dit houdt dan in dat bv. bergschoenen niet worden geaccepteerd.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Zuid- Korea is de Korean Won (KRW). 1 euro is ongeveer 1280 WON (01-11-18).  De won is onderverdeeld in munten van 1, 5, 10 en 50 chon en 1 won. Er zijn munten van 1, 5, 10, 50, 100, 500 en biljetten van 1000,  5000, 10000 en 50000 Won. Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards zijn bijna overal welkom als betaalmiddel.

Gezondheid
De medische zorg in Zuid-Korea staat op een heel hoog niveau, op elke hoek vindt men wel een apotheek en in elke wijk een ziekenhuis.

Reisapotheek: 
U doet er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

DIVERSE


In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Neem op reis een fotokopie mee van uw paspoort en houd dit gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na aankomst. 

Visum:
Voor Zuid-Korea is een visum niet nodig voor houders van een Belgisch of Nederlands paspoort.

Post, internet en telefoon

Post:
Post van Zuid-Korea naar Nederland of Belgie doet er, ondanks het redelijk efficiënte systeem, toch enige tijd over voor het aankomt.

Internet:
Zuid- Korea heeft de grootste internet dichtheid ter wereld. Op elke straathoek vindt men wel een internetcafé. Ook zijn er voldoende cafés en restaurants met gratis Wifi.   

Telefoon
Zuid-Korea heeft het internationale landennummer +82. Ondanks dat mobiel bellen het belangrijkste communicatiemiddel is, kunnen Europeanen hun GSM toestel niet gebruiken. Dit daar ze in Zuid-Korea een ander netwerk gebruiken (CDMA). UMTS-HDSPA toestellen doen het wel. U kan eenvoudig een toestel huren of kopen, voor het huren is een creditcard nodig. Ook kan men in de supermarkt een telefoonkaart kopen en vanuit de telefooncel bellen.

Taal
In Zuid-Korea spreekt men Koreaans en heeft veel weg van Japans of Chinees. Zuid-Korea gebruikt de Chinese hangul letters en is alfabetisch en fonetisch. Als je een paar zinnetjes Koreaans kunt spreken zul je veel waardering krijgen. Op publieke borden, metro enz staan de namen ook vaak in het Latijns alfabet.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Noord-Korea bedraagt in onze zomertijd 7 uur en tijdens onze wintertijd 8 uur.
 

  ZKOR14

 • Dag 1 -2 - Seoul
  U vertrekt vandaag naar Seoul waar u de volgende ochtend aankomt. Transfer naar het hotel waar u kan rusten. In de namiddag kan u al even wandelen door de straten van Seoul.

  Dag 3 – Seoul
  Vandaag maken we kennis met deze fascinerende hoofdstad. Allereerst bezoeken we het Gyeongbok Paleis of “Paleis van de stralende gelukzaligheid”, dit is een van de vijf grote paleizen gebouwd gedurende de Joseon dynastie. In het begin van de 20e eeuw werd het paleis verwoest door een Japanse aanval en werd sindsdien geleidelijk aan gereconstrueerd. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Nationaal Folklore museum gelegen in het Gyeongbokgung Paleis, hier zien we meer dan 98.000 objecten die in het dagelijks leven werden gebruikt vanaf de prehistorie tot aan het einde van de Joseon dynastie. We wandelen verder langs Cheong Wa Dae, ook wel bekend als het Blauwe Huis, te danken aan de blauwe tegels. Het blauwe huis is een complex van meerdere gebouwen, elk met een unieke structuur in Koreaanse stijl met wat moderne elementen. Verder naar Gwanghwamun Plaza, gelegen in het 600 jaar oude historische centrum van Seoul waar we het standbeeld van koning Sejong de Grote, de uitvinder van het Koreaanse alfabet “Hangul” zien samen met dit van Admiraal Yi Sun-Shin. Na de lunch gaan we eerst naar de Bukchon Hanok wijk, dit is een Koreaans gebouwd dorp met traditionele huizen, genaamd Hanok. Hier vinden we artisanale winkeltjes, restaurants enz. Een wandeling door de Insadongstraat is een unieke kans om te snuisteren tussen de oude en traditionele waren. De dag eindigen we met een wandeling langs de Cheongyecheon rivier.

  Dag 4 – Seoul – Suwon – Seoul
  Suwon, gelegen op zo’n 30 kilometer van Seoul en in de 18e eeuw bijna de hoofdstad geworden van het land. In 1794 werd, in opdracht van koning Jeongjo, hier het Hwaseong fort gebouwd om zijn vader Prins Sado te eren. Het fort ommuurd het centrum van Suwon en werd in 1997 opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. De Suwoncheon, de belangrijkste stroom van Suwon, loopt dwars door het fort.
  Na de lunch gaan we naar een Koreaans volksdorp waar we zowel het culturele als het traditionele aspect van een typisch dorp kunnen beleven. Bewoners van het dorp dragen nog de typische klederdracht en oude ambachten worden nog beoefend. Hier krijgen we een traditionele huwelijksceremonie te zien met dans en zang. Terug naar Seoul voor diner en overnachting.

  Dag 5 -Seoul – DMZ zone
  Vandaag staat de gedemilitariseerde zone op het programma en beginnen we met het Imjingak Park, gelegen op 7 kilometer van de gedemilitariseerde zone. Het park werd geopend in 1972 in de hoop dat er op een dag een vereniging mogelijk zou zijn en als troost voor diegene die nu gescheiden leven van hun familie in het noorden. In het park zien we meerdere standbeelden en monumenten van de Koreaanse oorlog. Verder naar de in 1978 ontdekte 3e infiltratie tunnel. Deze tunnel heeft een lengte van 1.635 meter, is 2 meter breed en 2 meter hoog. Er zouden ong. 30 000 soldaten per uur kunnen doorlopen en zo wordt deze tunnel als bedreigender beschouwd dan tunnel 1 en 2. In het DMZ theater krijgen we een 15-minuten durende film te zien over deze tunnel.  In het Dora observatorium, dicht bij de tunnel, kunnen we Noord-Korea zien met o.a. het standbeeld van Kim Il-Sung, Kaesong en Songaksan. We rijden voorbij Tongil Chon, een rustig gelegen dorp vanwaar Noord-Korea duidelijk te overzien is. Om de dag af te sluiten gaan we naar het oorlogsmonument, opgericht in 1994 op het vroegere legerhoofdkwartier om de slachtoffers van de oorlog te eren. In het museum kan men historische opnames en objecten zien die de oorlog tussen beide landen weergeeft en dit vanuit Zuid-Koreaans standpunt. Terug naar Seoul voor overnachting.

  Dag 6 – Seoul – Gongju – Buyeo
  We laten de hoofdstad achter ons en rijden richting Gongju en starten met een bezoek aan het Gongsanseong fort. Dit fort werd gebouwd tijdens de Baekje Periode (234-678), Baekje was een koninkrijk gelegen in het zuidwesten van  Korea en vormde samen met Goryeo en Silla, de 3 koninkrijken van het land. Het fort is 2,5 kilometer lang en was vroeger gekend onder de naam Ungjinseong. Het had een defensieve functie, maar was ook het koninklijk paleis. De tombe van koning Muryeong behoort toe aan de 25e koning van Baekje, de koninklijke tombe is gelegen op de top van de heuvel aan de zuidzijde van de Geumgang rivier. Bij de opgravingen werd de tombe in zeer goede staat gevonden samen met ongeveer  4600 oude objecten. Het complex maakt deel uit van nog 6 andere graven, waaronder dat van de koningin. We rijden verder naar Buyeo waar we als eerste het Busosanseong fort zien (UNESCO werelderfgoed), vroeger gekend als Sabiseong. Het was een ontsnappingsroute en is gelegen in de achtertuin van het koninklijk paleis. Aan de hand van gevonden objecten konden ze vaststellen dat het fort ook dienst deed als militair gebouw. De “Nakhwaam Rock” of de rots van de vallende bloemen is een rots waar, volgens de legende, tijdens de Baekje dynastie 3000 jonkvrouwen zelfmoord pleegden door van de rots naar beneden te springen om aan de vijand te ontsnappen. Vervolgens zien we de Pagoda van de Jeongnimsa tempel, deze 5 niveaus tellende pagoda heeft inscripties die de overwinning van de Tang Dynastie over deze van Baekje weergeeft. In Buyeo brengen we eveneens een bezoek aan het Nationaal Museum, daar Buyeo de hoofdstad was van de Baekje dynastie is het museum volledig gewijd aan deze periode. Overnachting in Jeonju.

  Dag 7 Jeonju – Gwangju
  De Katholieke Jeondong kerk werd gebouwd ter ere van de Romeinse katholieke martelaren van de Joseon Dynastie en dit op de plaats waar ze het leven verloren. Dit is het eerste bezoek van deze dag.  Verder naar het mausoleum van Gyeonggijeon, gebouwd in 1410 en heeft het portret van Koning Tae-Jo, de stichter van de Joseon dynastie. Het werd gedeeltelijk verwoest tijdens de Imjin oorlog (1592-1598) er werd hersteld in 1614. Binnen zien we de portretten van de opeenvolgende koningen. Verder naar het Jeonju Hanok dorp waar we een typisch Koreaans huis bezichtigen.  De dag sluiten we af met Damyang Jungnogwon Bamboe. Damyang is een van de meest noordelijke plaatsen in Korea waar nog bamboe te vinden is. De bamboebossen zijn zeer gekend en geliefd in Korea.
  Overnachting in Gwangju.

  Dag 8 – Gwangju – Yeosu
  We starten de dag met een wandeling door de Chungjang-ro straat, deze straat was in 1980 de plaats van de Gwangju democratische beweging. Vandaag is het de belangrijkste modestraat, vergelijkbaar met Myeongdong in Seoul. Verder naar het Sajik park, dit park is de favoriete ontmoetingsplaats voor de inwoners van Gwangju. Het park heeft een grote variëteit van bomen en bloemen. Wanneer de kerselaars in bloei staan, wordt het park met lichtjes gedecoreerd zodat men hier tot ’s avonds laat kan genieten van dit mooie natuurschouwsel.
  De rietvelden zijn een plaats waar een verscheidenheid van planten groeien en dieren leven. Suncheonman Bay is wereldwijd gekend voor zijn zeldzame vogels, een 140-tal kan men er hier spotten. Dit zoals de camelia bloem op het Odongdo eiland, de meest spectaculaire plaats om de camelia te zien. Ze begint te bloeien in november en kleurt het hele eiland tot april.
  Overnachting in Yeosu.

  Dag 9 – Yeosu – Busan
  Na het ontbijt wandelen we naar de Gukje markt. Deze markt werd opgestart door vluchtelingen die na de Koreaanse oorlog toekwamen en zo in hun onderhoud probeerden te voorzien. Het is nog een traditionele markt met een grote verscheidenheid aan goederen. Verder naar de Jagalchi vismarkt, Korea’s grootste vismarkt waar men zowel gedroogde als nog verse vis kan kopen.
  Belangrijkste plaats van vandaag is het United Nations Memorial kerkhof, UNMCK. Op deze rustplaats liggen 2.299 soldaten begraven, allen gestorven tijdens de Koreaanse oorlog, ook de graven van Vlaamse en Nederlandse soldaten kunnen we hier zien. Het domein heeft een oppervlakte van 135000 m2 en bestaat uit verschillende gebouwen en monumenten.  Vervolgens bezoeken we de Haedongyonggungsa tempel, gelegen op een rots aan de oceaan en vanwaar men een prachtig zicht heeft over de oceaan. De dag sluiten we af met een wandeling door Biff Street, hier kan men genieten van de avondmarkt en zien hoe de lokale bevolking hun vrije tijd doorbrengt of proef een lokale delicatesse of wandel langs de winkeltjes.
  Overnachting in Busan.

  Dag 10 – Busan – Gyeongju
  ’s Morgens bij het verlaten van Busan gaan we verder naar Gyeongju en bezoeken het Daereungwon graftomben complex of het Tumuli park. In het complex vinden we de graven van 23 koningen uit de Silla dynastie. Deze van Cheonmachong is een van de belangrijkste, hier werden in totaal 11526 objecten gevonden, zoals wapens en een gouden kroon. Deze zijn nu te bewonderen in het Gyeongju nationaal museum. Verder zien we het Cheomseongdae observatorium, het oudste astronomisch observatorium van Azië . Er werden 362 stenen gebruikt voor de bouw ervan en elke steen staat voor een dag uit het 362 dagen tellende maanjaar. De Bulguska Tempel, eveneens UNESCO werelderfgoed werd gebouwd tijdens de Silla dynastie en het duurde 30 jaar om de 80 gebouwen en 2000 kamers af te krijgen. De tempel werd vernield tijdens de Japanse invasie en hoewel volledig herbouwd nadien, is de tempel vaak het doelwit van vandalen. Eveneens UNESCO erfgoed is de Seokguram tempel, van hoogstaande architectuur en een goed voorbeeld hoe de mensen tijdens de Silla dynastie hun geloof beleefden. Overnachting in Gyeongju.

  Dag 11 – Seoul
  Voor we naar Seoul terugkeren maken we eerst nog een stop in het Angong Hahoe dorp, een van de mooiste dorpen van Korea en gekend voor zijn traditionele huizen. Het is de thuishaven van de afstammelingen van de Ryu clan. Het dorp werd bekend na het bezoek van Queen Elisabeth in 1999. We gaan verder via de Mungyeongsaejae Pass, deze heeft een belangrijke rol gespeeld als toegangsweg van en naar Seoul, drie grote poorten die de controle voerden over de pas zijn nog intact. Aankomst in Seoul voor overnachting.

  Dag 12 – Seoul – Jeju
  In de ochtend nemen we de vlucht naar Jeju eiland, een deel van het eiland is UNESCO Werelderfgoed en daarnaast behoort het eiland tot de ‘New7Wonders of Nature’. Dit is niet overdreven want delen van het eiland zijn werkelijk een sprookje. Zoals de witte stranden van Hyupjae Beach, het fijne witte zandstrand met het smaragd blauwe water. Vanaf het strand kunnen we het “Biyang-do” eiland zien. Of de Jeongbang waterval, de enige waterval in Korea die in zee uitkomt alsook de Jusangjeoli rots. Op Jeju-eiland gaan we van de ene natuurpracht naar de andere. Overnachting op Jeju.

  Dag 13 – Jeju
  We starten de dag met de Yongduam rots of de drakenhoofdrots. Sterke wind en golven gedurende duizenden jaren heeft de rots deze vorm gegeven. De lokale bevolking gelooft dat de zwarte draak voor moed, hoop en geluk staat. Aan de oostkust van het eiland ligt Seopji Coji, vanaf de vuurtoren hebben we een prachtig uitzicht. Sunrise Peak is ontstaan vanuit zee na een vulkaanuitbarsting, de krater is omringd door 99 scherpe rotsen en heeft de gelijkenis van een kroon. Verder naar Sarabong van waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad. De bus rijdt via de Jondalri kustweg en zo kunnen we Hado Beach en Saehwa Beach zien.
  Vlucht terug naar Seoul, na aankomst transfer naar hotel voor overnachting.

  Dag 14 – Seoul
  Conform het vluchtschema transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht.

Zuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-KoreaZuid-Korea - 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-Korea