8-Daagse rondreis Roemenië - met de stoomtrein door Transsylvanië
v.a. € 1120,00 p.p.

8-Daagse rondreis Roemenië - met de stoomtrein door Transsylvanië

Roemenië is een land vol charme, historie en legendes. In het verleden is Roemenië altijd beïnvloed door omliggende machtige staten, maar heeft zeker een eigen identiteit. Tijdens deze reis maakt u kennis met Transsylvanië of Zevenburgen, een historische en mystieke regio met zijn bergen, bossen en mythe rond Vlad Tepes (Dracula). Deels met de stoomtrein maakt u op speelse wijze kennis met dit bijzondere gebied. U begint de reis in de dynamische hoofdstad Boekarest met zijn statige gebouwen, boulevards en veel groen. Een groot contrast met het soms nog traditionele platteland waar soms zelfs nog ossenkarren op de wegen te zien zijn. 

8 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen-/terugvlucht vanaf Brussel met Tarom of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Zeer deskundige lokale Engelssprekende gids
• Overnachtingen in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels op basis van halfpension
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via Sovjet Reizen.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Alle prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen
• Verlenging mogelijk, neem contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie
• Gegarandeerd vertrek in internationaal gezelschap
 

 

Dag 1 – Boekarest
Vandaag vertrekt u naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Na ontvangst door onze vertegenwoordiger volgt de transfer naar het hotel. De namiddag is ter vrije besteding. In de avond maakt u kennis met uw medereizigers. Diner en overnachting in Boekarest.
 
Dag 2 – Boekarest – Cozia  - Sibiu – Bazna
Een mooie rit door Walachije brengt ons naar Transsylvanië. We rijden langs de Olt vallei en zijn gelijknamige rivier en over de bergpas de Rode Toren waar ooit de grens was tussen Transsylvanië en Walachije. Deze route voert ons langs prachtige natuur. Onderweg maken we een korte stop bij het Cozia klooster, gebouwd door Mircea sr., de grootvader van Vlad Dracula. Het klooster is een mooi voorbeeld van Walachijse architectuur met Byzantijnse invloeden. Na aankomst in Sibiu, maken we een wandeling door het middeleeuwse stadscentrum.
Deze stad staat bekend als stad van cultuur, gevormd door de eeuwenoude tradities van verschillende volkeren, wat één van de belangrijkste redenen was om uitgeroepen te worden tot culturele hoofdstad van Europa in 2007. De meeste gebouwen, pleinen, torens en bastions van de stad getuigen van een geschiedenis die tot acht eeuwen terug gaat toen de Duitstalige kolonisten de stad hebben gesticht. We maken kennis met de handels- en ambachtshuizen, het stadsplein, de Raadstoren, de Evangelische kerk en de “Leugenaars brug”. Het uit 1859 stammende bouwwerk is de eerste gietijzeren liggende brug in Zuidoost-Europa en is in Roemenië zeer populair. De brug wordt in de volksmond zo genoemd omdat deze naar verluidt instort zodra een leugenaar de brug betreedt. In de avond komen we aan in Bazna, waar we overnachten in het hotel.
 
Dag 3 – Bazna – Biertan – Sighisoara – Bazna
Vandaag staat in het teken van de Transsylvanische Saksen. De vestingkerken die wij vandaag te zien krijgen, zijn bekende monumenten van de Saksen. Omdat ze hier in Roemenië beter bewaard zijn gebleven dan elders in Europa, zijn zij zeer waardevolle monumenten. Voordat we in Sighisoara aankomen, rijden we naar  het schilderachtige plaatsje Biertan dat  is omringd door wijnheuvels. Het dorp behoort toe aan verschillende etnische groepen zoals Roemenen, Hongaren, Saksen-Duitsers en zigeuners. Zij houden zich bezig met landbouw, veeteelt of wijnproductie. In Biertan bezoeken we de indrukwekkende kerkburcht met zijn drie ringmuren en zes verdedigingstorens, strategisch hoog gelegen op een heuvel. Onze volgende stop is in Sighisoara, de mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad in dit deel van de Balkan. De stad is gebouwd in gotische, renaissance en barokstijl, met geplaveide straten, burgerhuizen en sierlijke kerken. Dit stadje is ook de geboorteplaats van Vlad Dracula, ook wel bekend als Vlad Tepes(Vlad de Spietser), heerser van de provincie Walachia. Zijn geboortehuis is één van de vele bezienswaardigheden in de stad. We wandelen richting de 12e-eeuwse citadel waar vele architecturale monumenten te zien zijn, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst, zoals  de versterkte muren, de indrukwekkende klokkentoren van de op de heuvel gelegen kerk met fresco’s van meer dan 500 jaar oud, het Venetiaans huis en de voormalige kloosterkerk.
In de middag keren we terug naar Bazna, waar we met paard en wagen naar de vestingkerk in Bonnesdorf (Boian) rijden en deze bezoeken. 
’s Avonds genieten we van het diner met folkloristisch programma.
 
Dag 4 – Bazna – Turda -  Cluj Napoca – Sighetu Marmatieu
In de morgen rijden we naar Turda, gelegen in Zevenburgen – Transsylvanië.
De stad Turda is één van de oudste en belangrijkste Romeinse nederzettingen, samen met Cluj, Timisoara en Alba-Lulia. De hele omgeving ademt de sfeer van geschiedenis en legendes. In dit gebied vinden we ook de oude zoutmijnen, in vroeger tijden door de Romeinen geëxploiteerd. De zoutmijn in Turda werd  in 1932 gesloten en vervolgens ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gebruikt als schuilkelder voor vliegtuigen. In 1992 werd de zoutmijn als toeristische trekpleister heropend en omvat tevens een museum over de zoutexploitatie.
Na ons bezoek aan deze zoutmijn gaan we richting Cluj Napoca, de onofficiële 300.000 inwoners tellende hoofdstad van het district Cluj.  Tijdens onze stadstour maken we nader kennis met o.a. de gotische St. Michael kathedraal met zijn barokke preekstoel en de drie beuken van gelijke hoogte, de Nationale Kunstgalerij en het vlakbij gelegen ruiterstandbeeld van de vroeger Hongaarse koning Mathias Corvinus. In de middag rijden we door naar Sapanta waar we een kijkje nemen op de “vrolijke begraafplaats”. Als hommage aan de overledene zijn op poëtische wijze de stenen gedecoreerd en bieden zo een inkijkje in het leven van de overledene. We eindigen deze dag nabij de grens met Oekraine in Sighetu Marmatiei waar we overnachten.
 
Dag 5 –  Sigheru Marmatiei -  Viseul de Sus/Oberwischau – Bistrate/Bistritz
Na het ontbijt gaan we op pad richting Viseul de Sus waar we aan boord gaan van de “Mocanita”. Deze smalspoortrein brengt ons door het prachtige bosgebied van de Karpaten. 
Onderweg zullen we vele  tunnels en bruggen passeren en een hoogteverschil van enkele honderden meters overbruggen. De valleien werden in vroeger tijden al door de Oostenrijkse monarchie gebruikt als waterweg door de dichte bossen van de Karpaten. De lunch zullen we in de vorm van een picknick nuttigen waarna we de terugweg weer zullen nemen.
Na aankomst in  Viseul de Sus volgt de rit naar Bistrata, waar we dineren en overnachten in het hotel.
 
Dag 6 – Bistrata/Bistritz – Sovata – Predeal
In de morgen rijden we met de bus naar het kuuroord Sovata. Het kuuroord is over de hele wereld beroemd om zijn zoutbaden en meren met geneeskrachtig water. Hier nemen we aansluitend de speciale stoomtrein die ons over de herbouwde smalspoorweg naar Campu Cetatii brengt en weer terug. Deze trein maakt deel uit van een groep van 10 locomotieven gebouwd in 1949 in Polen en werkt met houtskool en hardhout en kan een snelheid van ca. 35 km/u  rijden. Na afloop rijden we met de bus via Praid en Homorod richting Predeal waar we zullen dineren en overnachten.
 
Dag 7 – Predeal – Brasov/Kronstadt – Bran/Törzburg – Sinaia – Boekarest
Vandaag staat een tocht richting Brasov, voorheen Kronstadt, gepland. Brasov werd in de 13e eeuw door de Duitse Orde gesticht als de stad Kronstadt, op uitnodiging van de Koning van Hongarije om een versterkte stad te bouwen tegen de invallen van de Tataren en Turken. Tot het einde van de 19e eeuw vormden de Saksen de meerderheid van de bevolking. Na aankomst maken we een wandeling door het historische centrum. Tijdens deze stadswandeling zien we o.a. de Zwarte kerk die zijn naam dankt aan de zwartgeblakerde muren als gevolg van een grote brand. Zeer fraai en gezellig is het stadsplein en vele andere prachtige barokke gebouwen die de oude stad sieren. 
In de namiddag vervolgen wij onze reis terug naar ons beginpunt, Boekarest. Het stadsbeeld van Boekarest wordt gekenmerkt door haar talloze klassieke gebouwen en indrukwekkende bouwwerken zoals het Parlementspaleis. Tijdens onze rondleiding komen we langs vele hoogtepunten van de stad. Het Revolutieplein waar de dictator Ceausescu zijn laatste rede hield, het historische stadscentrum en o.a. de kathedraal van het Patriarchaat van Roemenië. We brengen tevens een bezoek aan het Dorpsmuseum, een openluchtmuseum waar we kunnen zien hoe in vroeger tijden de mensen leefden op het platteland.  Ter afsluiting van deze reis genieten we in de avond van het laatste diner in Boekarest.  Overnachting in Boekarest. 
 
Dag 8 – Boekarest
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven.
Tijdens uw 8-Daagse rondreis Roemenië - met de stoomtrein door Transsylvanië verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Boekarest - Hotel Razvan

Hotel Razvan

Dit 3-sterrenhotel is op slechts 2 km van de oude binnenstad gelegen. 

 

Faciliteiten:

U kunt voor het ontbijt terecht in het Reddo restaurant. In het Rooftop restaurant kunt u de hele dag door genieten van Roemeense en internationale gerechten. Dit restaurant bidt een panoramisch uitzicht op de stad. Gratis parkeergelegenheid en wifi is beschikbaar. 

 

Kamers:

De kamers zijn gevestigd in een modern gebouw en bieden stijlvol design en zijn voorzien van een flatscreen-tv, een minibar en airconditioning. De badkamer beschikt over een haardroger. 

Bazna - Hotel Casa Bazna

Casa Bazna

Dit 3-sterrenhotel ligt aan de oever van een riviertje in het dorp Bazna. 

 

Faciliteiten:

Het hotel beschikt over een restaurant met bar en een buitenzwembad. Het hotel beschikt over gratis parkeergelegenheid en gratis wifi. 

 

Kamers:

Alle kamers zijn klassiek ingericht en voorzien van een kabel-tv. De badkamer beschikt over een haardroger. 

Sighetu Marmatiei - Hotel Nova

Hotel Nova:
Dit hotel  ligt aan de rand van het plaatsje Sighetu M., met het museum op loopafstand. Het heeft een unieke ligging en een rustige sfeer. Enkele kamers kijken uit over de zomertuin.

Voorzieningen:
Het hotel beschikt over een mooie zomertuin met terras, een zonneweide, barbeque en een restaurant waar Europese gerechten worden geserveerd. Men kan gebruikmaken van de was- en strijkservice en gratis WiFi internet.

Kamers:
De kamers van hotel Nova zijn modern en comfortabel ingericht en hebben allen de benidigde voorzieningen. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer met haardroger. 

Bistrata - Hotel Krone

Hotel Krone:
Het hotel Krone verwelkomt u in het centrum van Bistrata, met de belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand.
Het hotel heeft een unieke stijl en met modern ingerichte kamers.

Voorzieningen:
Het hotel beschikt over een restaurant en gezellige bar, dakterras en fitnessruimte. U kunt gebruik maken van de wasserijservice, WiFi internet is gratis beschikbaar. Kluisjes zijn beschikbaar bij de receptie.

Kamers:
De modern ingerichte kamers beschikken over alle benodigde voorzieningen, zoals eigen badkamer met douche en haardroger
 

Predeal - Hotel Piemonte

Hotel Piemonte

Dit 4-sterrenhotel is gunstig gelegen in de toeristische badplaats Predeal niet ver van Brasov.

 

Faciliteiten:

Het hotel biedt een klassiek restaurant met traditionele Roemeense en internationale gerechten. Voor een drankje kunt u terecht in de cocktailbar. Het hotel beidt gratis wifi en gratis parkeergelegenheid.

 

Kamers:

De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een flatscreen-tv en een bureau. De badkamer beschikt over een haardroger. 

Algemeen
Roemenië is een echt Balkanland met veel Byzantijnse, Romeinse en Turkse invloeden. Tot 1965 heette Roemenië "Volksrepubliek Roemenië". In dat jaar werd de naam van de staat officieel veranderd in Republica Sosialista Romania, hetgeen te vertalen is als Socialistisch Republiek Romania. Sinds 1990 is Republica Romania de officiële naam van de republiek. Roemenië is een land vol charme, historie en legendes. Het traditionele Roemeense leven in combinatie met het moderne Europese leven maakt het land zo divers. Roemenië is altijd beïnvloed geweest door omliggende machtige staten, maar heeft zijn eigen identiteit gelukkig weten te behouden. 
 
Ligging
Roemenië is een republiek in Zuidoost-Europa. De totale oppervlakte is 237.500 vierkante kilometer. Roemenië grenst in het noorden en zuiden aan Oekraïne, in het noordoosten aan Moldavië, in het zuiden aan Bulgarije en zuidwesten aan Servië en Hongarije. Ongeveer tweederde van de grens bestaat uit water: de Donau als natuurlijke begrenzing met Bulgarije, de Prut met Moldavië, de Tisza met Oekraïne en de Zwarte Zee in het oosten. 
 
Klimaat
Roemenië kent een gematigd landklimaat met de kenmerken van een overgangsklimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is ongeveer 11 graden zowel aan de kust als in het zuiden van het land. De totale hoeveelheid neerslag bedraagt niet meer dan circa 700 mm per jaar.
 
Uit het voorgaande blijkt al dat ook voor Roemenië de zomer de beste reistijd is. Boekarest wordt in de zomer en winter aangedaan als stedenbestemming en de Karpaten in winter als wintersportbestemming.
 
Religie
De Roemenen zijn het enige Romaanse volk dat niet katholiek maar orthodox is. De vrijheid van godsdienst is gegarandeerd in de nieuwe grondwet van 1991. De verhouding tussen de kerk en de staat werd al in 1948 geregeld. Onder de communisten werd de Roemeens-orthodoxe kerk toegestaan maar de bezittingen werden wel in 1974 geconfisqueerd. Roemenië telt maar liefst 16 grote en kleine kerkgenootschappen. Ca. 70% van de bevolking behoort tot de Roemeens-orthodoxe kerk en ongeveer 6% is rooms-katholiek of Grieks-katholiek. Kleinere bewegingen zijn de Evangelische Kerk van de Augsburgse Confessie, de lutherse kerk, etc. 
 
Eten en drinken
De Roemeense keuken serveert vooral veel vleesgerechten met weinig groenten. Veel keuze is er vaak niet. De ober vertelt u waar u uit kunt kiezen. Een menukaart is vaak niet voorhanden. Roemenen eten vaak twee keer per dag een warme maaltijd. Als 'lunch' is er soep gevolgd door gegrild of gebraden vlees. U krijgt er frites of rijst bij en een salade. 's Avonds ontbreekt de soep. Kip en vis kunt u er ook prima eten. Bijvoorbeeld een gerecht met zoutwatervis uit de Donaudelta.
 
Het land heeft een lange traditie in wijn maken. Tot de klassieke inheemse wijnen horen de Babeasca, Feteasca, Grasa en de TatAioasa RomAneasca. Aan het begin van de 20e eeuw werden ook druivensoorten uit Frankrijk geïmporteerd, zoals de Riesling, Merlot, Aligote, Sauvignon, Cabernet, Muscat en Chardonnay. De wijngaarden liggen vooral rond de Karpaten. Er wordt in de restaurants zowel rood als wit geschonken tegen zeer betaalbare prijzen. Een lokaal biertje is ook een aanrader.
 
Drinkwater
Het leidingwater is niet geschikt voor consumptie. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. De flessen zijn in verschillende formaten in de winkels verkrijgbaar.
 
Elektriciteit
In Roemenië bedraagt de netspanning 220 volt en kent hetzelfde type stekkers. 
 
Tijdsverschil
In Roemenië is het een uur later dan in de Benelux.
 
Taal
Het Roemeens is een Romaanse taal met Slavische invloeden. Voor mensen die Italiaans spreken, is het zeer goed te begrijpen en ook met kennis van de Franse taal herkent men veel woorden en begrippen.
 
Bagage en kleding
Wat betreft kleding raden we u aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het dragen van korte broeken en T-shirts is hier geen probleem, behalve bij het bezoeken van sommige kloosters en kerken. Bij een bezoek aan een klooster of kerk wordt het op prijs gesteld dat een vrouw een hoofddoekje op doet. Wij adviseren de vrouwen daarom om een sjaal mee te nemen. 
 
Voor al onze reizen geldt dat u in de bus één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor Nederlanders en Belgen is een geldig paspoort of identiteitsbewijs voldoende. Het paspoort dient 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Roemenië. 
 
Fotograferen en filmen
Zorgt u er in ieder geval voor dat u voldoende geheugensticks bij heeft voor uw digitale camera! En natuurlijk hoort ook het laadapparaat voor de camera in uw bagage! Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.
 
Geldzaken
De officiële munteenheid is de Roemeense Lei (RON). Op 01-11-19 is 1 euro 4,75 Roemeense Lei. De lei is buiten Roemenië niet te koop. In Roemenië kunt u in veel plaatsen terecht met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo. Het is alleen wel aan te raden om ook voor andere geldbronnen te zorgen als u naar Roemenië gaat. U kunt in Roemenië in toenemende mate terecht met een credit card van American Express, Diners Club, MasterCard en Visa.
 
Fooien
Bij de meeste groepsreizen zal uw reisleiding voorstellen een gezamenlijke fooienpot samen te stellen, zodat u zich gedurende de reis nergens meer zorgen om hoeft te maken. In landen waar we gebruikmaken van plaatselijke reisleiding en chauffeurs, is het de gewoonte dat u uw blijk van waardering voor de geleverde diensten uit in het geven van een fooi. Gidsen, chauffeurs en bedieningspersoneel stellen het op prijs als er een fooi wordt gegeven. Gemiddeld geeft u ongeveer 10% fooi.
 
Gezondheid
Inentingen zijn niet noodzakelijk voor Roemenië. Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houd altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand. 
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Openingstijden
De meeste winkels in Roemenië zijn van maandag tot vrijdag over het algemeen geopend van 9.00 tot 17.00 en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur, op zondag zijn de meeste winkels gesloten. Veel warenhuizen en grotere winkels sluiten vaak iets later en sommige zijn ook op vrijdag avond geopend. 
 
Post, internet en telefoon
Post: Indien u een kaart of post wenst te versturen vanuit Roemenië, doet het er gemiddeld 3 tot 5 werkdagen over. Wij adviseren om uw post bij het postkantoor in te leveren en hier een priority sticker op te zetten.  
Internet: Veel hotels bieden Wifi aan en er is vaak een 4G netwerk te vinden in de grote steden. 
Telefoon: Vanuit Roemenië kunt u naar Nederland bellen met 0031 – netnummer zonder nul en het abonneenummer. Indien u naar België wenst te bellen is dit 0032 – netnummer zonder nul en het abonneenummer. 
 
Openbaar vervoer
Reizen met het openbaar vervoer is relatief goedkoop, vooral met de trein. Niet alleen de lokale boemeltreinen, maar ook de luxe intercity treinen. U kunt treinkaartjes vooraf bij Sovjet Reizen bestellen, maar het is ook mogelijk om dit ter plaatse te doen. Houdt daarbij wel rekening dat de trein op de gewenste dag kan vol zitten en dat het verstandig is om zeker een dag van te voren een treinkaartje te kopen. De trein is de meest populaire vorm van openbaar vervoer. De beste busdiensten worden door de vervoersbedrijven Normandia en Dacos onderhouden. De streekbussen zijn meestal kleine personenbusjes voor ongeveer 14 personen, maar als het druk is kunnen er makkelijk 25 personen in worden gepropt. Daarom kunt u het beste lange afstandsbussen nemen, mocht u met de bus willen reizen. 
 
Veiligheid
In Roemenië zijn er weinig bijzondere calamiteiten waar u rekening mee dient te houden. U wordt geadviseerd zich te houden aan de Roemeense verkeersregels en wetten. Mocht u een auto huren, houdt hier dan rekening mee. 
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- De kerken van Moldavia
- Het historische centrum van Sighisoara
- Dacische forten van de Orastie bergen
- Horezu klooster
- Houten kerk van Maramures
- Dorpen met versterkte kerken in Transsylvanië
- Donaudelta
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdagen van Roemenië zijn: Nieuwjaar (1 januari), De drie koningen (6 januari), Lenteviering (1 maart), Vrouwendag (8 maart), Dag van de Arbeid (1 mei), Pasen, Kinderdag (1 juni), Pinksteren, Maria Hemelvaart (15 augustus), Nationale feestdag (1 december) en kerst. 
 
Belgische ambassade in Boekarest
Boulevard Dacia, 58 Sector II, 020061 Boekarest, tel: +40-212123680
http://romania.diplomatie.belgium.be/nl
 
Roemeense ambassade in Brussel
Gabriellestraat 105, 1180 Ukkel, tel: 02-3452680
http://bruxelles.mae.ro/fr
 
Nederlandse ambassade in Boekarest
8e verdieping, Bulevardul Dimitrie Pompeiu 5-7, Boekarest 077190, tel: +40-212086030
http://romania.nlembassy.org/
 
Roemeense ambassade in Den Haag
Catsheuvel 55, 2517 Den Haag, tel: 070-3541580, http://haga.mae.ro/