Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Slowakije » Bratislava »
Slowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van Slowakije LO Bewaar dit hotel

Slowakije / Bratislava

Slowakije is een ongekende parel! Deze reis brengt u een variatie van geschiedenis, cultuur, natuur, ontspanning en het Bourgondische leven. Denk aan immense burchten, indrukwekkende bergen, bergmeren, authentieke bergdorpjes en levendige, gezellige stadjes.
Tijdens onze 11-daagse Nederlandstalige rondreis door Slowakije verblijft u in 4-sterrenhotels, waarvan 6 overnachtingen in Relax Hotel Sojka.

Het Sojka Resort is gelegen in de Liptov regio in het rustige dorp Maltiny. Het is gelegen in de buurt van de thermische bron van Besenova, de houten kerk van Svaty Kriz en het openluchtmuseum van Pribylina.

Faciliteiten: Het beschikt over een wellnesscentrum met binnenzwembad en een hottub. Het hotel is gemaakt in Slowaakse stijl en ligt te midden van mooie tuinen. In de openbare ruimtes is er WiFi aanwezig. In het hoogseizoen verzorgt het hotel 1 keer per week live-optredens met folkloremuziek. Het eigen restaurant serveert heerlijke Slowaakse en internationale gerechten.

Kamers: de kamers van het hotel zijn uitgerust met gratis draadloos internet, een satelliet-tv, een kluisje en een eigen badkamer met een douche.

Inclusief
• Lijnvlucht vanaf Brussel en terug. Uw vlucht wordt uitgevoerd met Austria Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Nederlandssprekende ervaren gids
• 3 Overnachtingen in 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt in Bratislava en Kosice
• 7 Overnachtingen in Relax Hotel Sojka op basis van halfpension (ontbijt en driegangen avondmaaltijd)
• 3 lunches, (lunch = twee gangen)
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen


Exclusief
• Persoonlijke uitgave zoals drankjes en fooien
• Overige zaken die niet bij inclusief vermeld staan

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Slowakije
Slowakije is een republiek in Centraal-Europa, die ziech op 1 januari 1993 losmaakt uit Tsjecho-Slowakije, dat daardoor ophield te bestaan. De hoofdstad is Bratislava. Het land wordt begrensd door Tsjechie, Polen, Oekraine, Hongarije en Oostenrijk. Het is een overwegend bergachtig land, dat gedurende de twintigste eeuw weliswaar een geheel vormde met het taalkundig en cultureel nauw verwante Tsjechie, maar dat in de eeuwen daarvoor een heel andere ontwikkeling had doorgemaakt. Slowakije behoorde eeuwenlang tot Hongarije.

Tijd
Er zit geen tijdverschil in Slowakije.

Taal
Slowaaks, maar met Engels komt u vaak wel uit de voeten.

Grensformaliteiten
Voor het reizen naar Slowakije dient u in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Veel formaliteiten en afspraken rond zaken zoals de benodigde reisdocumenten, autodocumenten, eisen aan uw vervoer- en verblijfmiddel, ziektekosten en het meenemen van dieren zijn niet alleen afhankelijk van het land van bestemming, maar ook van uw vertrekpunt en nationaliteit. Ook de lengte van uw verblijf speelt hierbij een rol.

Voor recente douaneverplichtingen kunt u contact opnemen met de vertegenwoordiging van uw vakantieland in het land waar u woont.

Valuta en geldzaken
De munteenheid in Slowakije is de euro. En in Slowakije zijn er voldoende geldautomaten te vinden. Daarnaast kunt u op de meeste plekken betalen met uw creditcard.

Banken
Banken zijn open op werkdagen tot 18.00 uur.

Winkels
Open op werkdagen tot 18.00 uur. Op zaterdag zijn winkels open tot 13.00 uur.

Feestdagen
Nieuwjaarsdag, 6 januari (Driekoningen), Goede Vrijdag, Tweede Paasdag,
1 mei (Dag van de Arbeid), 8 mei (Bevrijdingsdag), 5 juli (Dag van Cyrillus en Methodius), 29 augustus (Herdenking van de Nationale Opstand), 1 september (Dag van de Grondwet), 15 september (Kerkelijke Feestdag), Allerheiligen, 17 november (Herdenking van de Opstand van 1989), 24 december (Kerstavond), Eerste en Tweede Kerstdag.

Telefoon
Het mobiele netwerk is goed in heel Slowakije, behalve in dunbevolkte delen van het Tatragebergte. Er is een 3G-netwerk voor mobiel internet.

WiFi
In enkele steden vindt u internetcafé’s. Op
www.hotspot-locations.com kunt u zoeken op WiFi hot spots in Slowakije waar u, al dan niet betaald, gebruik kunt maken van draadloos internet.

Openingstijden
De meeste winkels zijn geopend op werkdagen tot 18.00 uur, zaterdag tot 13.00 uur.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Slowakije zijn inentingen niet noodzakelijk. De gezondheidszorg is er redelijk goed. Apotheken vindt u meestal in de grote steden. Medicijnen zijn op recept makkelijk verkrijgbaar. Er is altijd een apotheek die zondag- of weekenddienst draait. Informeert u hier op plaats van bestemming naar! Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Klimaat
Slowakije heeft voor een groot gedeelte een gematigd landklimaat met vrij koele winters en warme zomers. De lager gelegen gebieden van Slowakije hebben een warm landklimaat met relatief milde wintermaanden en iets warmere zomers. De hoger gelegen delen van het Tatra gebergte hebben een hooggebergteklimaat met koele winters, koele zomers en vrij veel neerslag verspreid over het hele jaar. Opvallend zijn de relatief grote verschillen die soms ontstaan tussen de noordzijde van de berggebieden en het zuidwesten van Slowakije waar hoofdstad Bratislava zich bevindt. De gebieden Hoge Tatra, Lage Tatra en het Slowaaks Ertsgebergte zorgen ervoor dat kou en neerslag het zuidwesten van het land vaak niet kunnen bereiken. In de zomermaanden kunnen de temperatuurverschillen nog verder oplopen door de aanvoer van warme lucht vanuit de Balkan in noordwaartse richting. Ook wat betreft jaarlijkse neerslag zijn er grote verschillen. Het zuidwesten van Slowakije noteert gemiddeld ongeveer 500 tot 700 millimeter neerslag per jaar, waarvan het grootste gedeelte in de zomermaanden in de vorm van regen valt. De Tatragebergtes zijn echter goed voor maar liefst 800 tot 1800 millimeter neerslag per jaar. Ook hiervan valt het grootste deel in de zomermaanden, maar omdat er een redelijk lange koele periode is valt ongeveer een kwart tot een derde van alle neerslag hier in de vorm van sneeuw of ijzel.

Eten en drinken
Het water uit de kraan is in het overgrote gedeelte van Slowakije veilig om te drinken. Echter doordat het water licht gechloord is, kunnen bij sommige mensen maag- en darmklachten optreden.U kunt dit voorkomen door flessen water te kopen of het water gedurende 5 minuten te koken.

Elektriciteit
In Slowakije kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.
Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspen.

  BESLO11

 • Dag 1 – Wenen – Malatiny 
  Vanaf Brussel vliegt u naar Wenen. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald door de Nederlandse gids en maakt u kennis met de rest van de groep. We rijden verder met de bus naar centraal Slowakije, naar het Sojka resort in het midden van het land. Onderweg bezoeken we de burcht van Bojnice, een soort Walt Disney kasteel met een bouwstijl gebruikt voor kastelen aan de Loire. Vervolgens maken we een stop in het typische folkloristisch versierde dorpje Cicmany en het grootste Slovaakse Bethlehem van het land in Rajecka Lesna. Diner en overnachting in Sojka resort.

  Dag 2 – Liptov regio
  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mooie houten kerk van Svaty Kriz. Oorspronkelijk stond de evangelische kerk in Palduza, maar deze moest verhuizen na de komst van het stuwmeer. Deze kerk is één van de grootste religieuze gebouwen van hout in Midden-Europa. Tevens is hier de klokkentoren te vinden. Vervolgens maken we een boottocht op het stuwmeer. Voor de lunch krijgt u nog wat vrije tijd om het provinciestadje Liptovsky Mikulas op eigen gelegenheid te verkennen.  In de gezellige binnenstad vindt u de Nicolaaskerk uit 1299. Na de lunch bekijken we de waterval van Lucky en bezoeken we het door UNESCO beschermde bergdorpje Vlkolinec. Het dorpje bestaat uit ongeveer 45 houten woningen, een barokke kerk en een houten klokkentoren. Door de bijzondere volksarchitectuur, het gebruik van pastelkleuren en zadeldaken wordt het dorp als levend openluchtmuseum beschouwd.  Diner en overnachting in Malatiny.

  Dag 3 – Orava rivier
  We beginnen de dag met een vlottentocht op de Orava-rivier en bezoeken hierbij de prachtige burcht van Orava. We lunchen in een minibrouwerij onder de burcht. In de middag vervolgen we onze reis richting Zuberec, waar we het openluchtmuseum zullen bezoeken. Hier ervaart u hoe de mensen een aantal eeuwen geleden leefden. Diner en overnachting in Malatiny.

  Dag 4 – Centraal-Slowakije
  Vandaag staat Centraal-Slowakije op het programma, waarbij we beginnen met een bezoek aan het buurdopje Partizanska Lupca. Hier bewonderen we de kerk en de toren. Vervolgens gaan we verder naar Spania Dolina, de plek waar in de middeleeuwen de belangrijkste kopermijnen ter wereld gelegen waren. Hier brengen we een bezoek aan het museum waar een gepassioneerde man ons meer kan vertellen over de geschiedenis. We vervolgen onze reis naar Banska Bystrica, waar u de middag vrij bent om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Deze stad werd rijk door de kopermijnen in de buurt. Geniet hier van het rijke historische centrum of neem een drankje op een zonnig terras. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel voor het diner.

  Dag 5 – Malatiny – Bardejov – Kosice
  We verlaten vandaag het hotel en rijden in noordoostelijke richting naar Bardejov met zijn mooie barokke marktplein. Het sfeervolle stadje is voorgekomen uit een Slavische vestingplaats en door de strategische zoutroute tussen Presov en Polen. Op het markplein staat het voormalige stadhuis waarin nu een museum is gevestigd. In de omgeving van Bardejov zijn er vele Grieks-katholieke houten kerkjes te vinden. Tevens passeren we het Andy Warholmuseum in Medzilaborce. Het museum exposeert 160 werken van popart-icoon Andy Warhol, wiens familie afkomstig was uit het naburige dorpje Mikova. De bushalte naast het museum kreeg de vorm van een Campbell’s soepblik. Vervolgens rijden we naar onze eindbestemming van vandaag. Kosice is gelegen aan de rond van het Slowaakse Ertsgebergte dichtbij de grens van Hongarije. Overnachting in Kosice.

  Dag 6 – Kosice
  Vandaag bezoeken we de tweede stad van Slowakije, Kosice. De stad heeft een lange geschiedenis en werd in 1230 voor het eerst vermeld. Het was toen een nederzetting met Slavische en geïmmigreerde Duitse inwoners in het Hongaarse rijk. Het centrum is klein, maar zeker een bezoek waard. Na het ontbijt beginnen we met een stadstour in het oude centrum van deze levendige stad waarbij we de kathedraal, de zingende fonteinen, de synagogen en andere belangrijke bezienswaardigheden te zien krijgen. De kathedraal van Kosice is de hoofdkerk van het bisdom Kosice en de grootste kathedraal van Slowakije. De kerk werd gebouwd tussen 1378 en 1508 in gotische stijl ter herinnering aan de heilige Elisabeth van Hongarije. Zij werd geboren als dochter van de koning van Hongarije in het nabijgelegen kasteel van Sarospatek. Tevens zijn hier diverse paleizen en parken te vinden. De middag heeft u ter vrije besteding in deze gezellige stad. Overnachting in Kosice.

  Dag 7 – Kosice – Malatiny
  We laten Kosice achter ons en rijden zuidwaarts. Onze eerste stop van vandaag is bij de aragonietgrotten, waar er maar een paar van in de wereld zijn, om die prachtige kristallen te bewonderen. Vervolgen bezoeken we het kasteel van Betliar rijk aan een unieke verzameling van meubilair, porselein, jachttrofeeën en meer. Na de lunch rijden we terug richting het Sojka Resort. Diner en overnachting in Malatiny.  

  Dag 8 – Spis – Levoca
  Na het ontbijt rijden we verder naar het vestingstadje Levoca, de culturele en historische parel onder de Slowaakse steden. Het pronkstuk van deze middeleeuwse stad is de gotische Jacobuskerk. Deze kerk heeft het hoogste uit hout gesneden gotische altaar ter wereld. Na de lunch in een typisch Slovaaks restaurantje bezoeken we de grootste burchtruïne van Centraal-Europa, het Spiss kasteel. Deze machtige en indrukwekkende vestiging behoort tot de grootste kastelen in Centraal-Europa en staat voor het bewijs van de architectonische ontwikkeling van de 12e tot de 18e eeuw. Vervolgens reizen we verder naar het enige volledig ommuurde stadje in Slowakije: Spisska Kapitula, eveneens de bisschoppelijke zetel. De namiddag wordt afgesloten met een bezoek aan de mooie fesco’s in het kerkje van Zehra en aan de grootste burchtruïne van Centraal Europa.  Diner en overnachting in Malatiny.

  Dag 9 – Hoge Tatra
  Vandaag rijden we naar de hoogste toppen van het land, de Hoge Tatra. De bergen met zijn schilderachtige valleien, meren, beekjes, watervallen en kleurrijke weiden spreekt vaak tot de verbeelding. Onderweg maken we een korte stop bij het grootste Duitse oorlogskerkhof in Slowakije om vervolgens met een tandrad verder te gaan naar het prachtige gletsjermeer van Strbske Pleso. Hier maken we een rustige wandeling rondom het meer en lunchen we aan de oever. We sluiten de dag af in Stary Smokovec, waar het toerisme in de Tatrabergen is ontstaat in de 19e eeuw. Onderweg maken we een stop bij het oude burgerstadje Spisska Sobota. Diner en overnachting in Malatiny.

  Dag 10 – Malatiny – Kleine Karpaten – Bratislava
  Onderweg naar Bratislava bezoeken we de kleine Karpaten, midden in de wijnvelden gelegen. In een wijndorpje stoppen we voor een wijnproeverij en na de lunch wordt in Pezinok een origineel keramiekfabriekje bezocht. Eenmaal aangekomen in Bratislava, waar u de echte Oost-Europese sfeer proeft, maken we een stadstour. Bratislava is een charmante stad met een gezellig centrum en een prachtige burcht met spectaculaire uitzichten over de Donau. Het symbool van de stad is de burcht die aan de westkant van de stad boven de Donau uittorent. De expositie omvat waardevolle objecten uit de Slowaakse geschiedenis. Via schilderachtige straatjes komen we bij het belangrijkste plein van de stad en passeren wij het stadshuis, het Slowaakse Nationaal theater, Slowaaks Filharmonisch Orkest en de nationale galerie. Overnachting in Bratislava.

  Dag 11 – Bratislava – Wenen
  Deze morgen brengen we nog een bezoek aan het historische centrum van Bratislava. Vervolgens rijden we richting Wenen voor de terugvlucht naar huis na een gevarieerde kennismaking met een minder bekend land.

Slowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van Slowakije