Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Slowakije » Bratislava »
Slowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van Slowakije LO Bewaar dit hotel

Slowakije / Bratislava

Slowakije is een ongekende parel! Deze reis brengt u een variatie van geschiedenis, cultuur, natuur, ontspanning en het Bourgondische leven. Denk aan immense burchten, indrukwekkende bergen, bergmeren, authentieke bergdorpjes en levendige, gezellige stadjes.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
10 nachten
Zo
30
2130
 « EerderLater »


Tijdens onze 11-daagse Nederlandstalige rondreis door Slowakije verblijft u in 4-sterrenhotels. Dit kunnen onderstaande hotels zijn of gelijkwaardig:

Crown Plaza - Bratislava
Het hotel is gelegen tegenover het presidentieel paleis op slechts 200 meter van het oude centrum.

Faciliteiten: Het hotel biedt gratis toegang tot het binnenzwembad en de fitnessfaciliteiten. In het restaurant kunt u genieten van een Amerikaans ontbijtbuffet en heerlijke internationale gerechten. Tevens kunt u terecht bij de bar en de lounge voor een drankje.

Kamers: Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en bieden gratis koffie- en thee faciliteiten en gratis WiFi.


Sojka Resort - Malatiny
Het Sojka Resort is gelegen in de Liptov regio in het rustige dorp Maltiny. Het is gelegen in de buurt van de thermische bron van Besenova, de houten kerk van Svaty Kriz en het openluchtmuseum van Pribylina.

Faciliteiten: Het beschikt over een wellnesscentrum met binnenzwembad en een hottub. Het hotel is gemaakt in Slowaakse stijl en ligt te midden van mooie tuinen. In de openbare ruimtes is er WiFi aanwezig. In het hoogseizoen verzorgt het hotel 1 keer per week live-optredens met folkloremuziek. Het eigen restaurant serveert heerlijke Slowaakse en internationale gerechten.

Kamers: de kamers van het hotel zijn uitgerust met gratis draadloos internet, een satelliet-tv, een kluisje en een eigen badkamer met een douche.


Grandhotel Praha - Tatranska Lomnica
Het hotel ligt aan de voet van de berg Lomnicky stift en in het hart van de Hoge Tatra.

Faciliteiten: U kunt gratis gebruikmaken van de spa- en wellnessfaciliteiten, evenals een uniek verwarmd overloopzwembad in de buitenlucht met een prachtig uitzicht.

Kamers: De kamers zijn voorzien van een televisie met satellietzenders, een minibar, een telefoon en kluisje. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger, badjas en toiletartikelen.


Hotel Yasmin B & B - Kosice

Inclusief
• Lijnvlucht vanaf Brussel en terug. Uw vlucht wordt uitgevoerd met Austria Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Nederlandssprekende ervaren gids
• Alle overnachtingen in 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
• 10 x diner
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen


Exclusief
• Persoonlijke uitgave zoals drankjes en fooien
• Overige zaken die niet bij inclusief vermeld staan

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Vertrek bij minimaal 8 personen

Slowakije
Slowakije of Slovakije is een land in Centraal-Europa. De officiële benaming is Slowaakse Republiek (Slowaaks: Slovenská Republika). De hoofdstad en grootste stad van het land is Bratislava. In totaal telt Slowakije meer dan vijf miljoen inwoners. Tot 1918 was Slowakije onderdeel van Oostenrijk-Hongarije en viel het onder het Hongaarse deel. Van 1918-1939 was het een onderdeel van Tsjecho-Slowakije dat na de Eerste Wereldoorlog ontstond. In de periode 1939-1945 was het als Slowaakse Republiek formeel een zelfstandige staat, in de praktijk een satelliet van nazi-Duitsland. Van 1945-1992 was het weer onderdeel van Tsjecho-Slowakije. Sinds 1 mei 2004 is Slowakije een van de lidstaten van de Europese Unie, nadat de bevolking op 18 mei 2003 in een referendum voor toetreding stemde. Een maand eerder, op 29 maart 2004, trad Slowakije toe tot de NAVO. Op 21 december 2007 trad Slowakije toe tot de Schengen-zone, wat vrij verkeer mogelijk maakt tussen Slowakije en zijn buurlanden, met uitzondering van Oekraïne. De Slowaakse geschiedenis verschilt echter sterk van de Tsjechische. Het land behoorde eeuwenlang tot Hongarije en de emancipatie van het Slowaakse volk kreeg pas laat gestalte. Sinds de val van de Sovjet-Unie, de Fluwelen Revolutie en de splitsing van Tsjecho-Slowakije werd Slowakije op 1 januari 1993 onafhankelijk. Sindsdien maakte het een periode van forse, hoewel ongelijk verdeelde, economische groei mee en trad het toe tot de Verenigde Naties, de NAVO en de Europese Unie.

Ligging
Het is een overwegend bergachtig land en een land, die begrensd wordt door Tsjechië in het noordwesten, Polen in het noorden, Oekraïne in het oosten, Hongarije in het zuiden en Oostenrijk in het westen. Slowakije vormde gedurende de twintigste eeuw één geheel met het taalkundig en cultureel nauw verwante Tsjechië onder de naam Tsjecho-Slowakije.

Klimaat
Slowakije heeft een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. In de bergen is het over het algemeen koeler. De zomermaanden zijn het natst en de droogste periode is van januari tot april.

Religie
De meerderheid van de bevolking is Katholiek, verder zijn de minderheden Luthers, Grieks-katholiek en gereformeerd.

Eten en drinken
Doorheen de geschiedenis is de Slowaakse keuken beïnvloed door de Hongaarse, Oostenrijkse en Boheemse keuken. De keuken is gebaseerd op varkensvlees, aardappelen, groenten en melkproducten. De traditionele soep is de zuurkoolsoep welke bestaat uit gekookte zuurkool, rookvlees, gedroogde paddenstoelen en pruimen, worst, een beetje bloem en zure room. Goulash en wienerschnitzel zijn populaire hoofdgerechten. Tevens zijn er vele soorten geitenkaas te vinden.

Drinkwater
Het leidingwater is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunt u voorkomen door water uit flessen te drinken.

Elektriciteit
De stroomspanning in Slowakije is 220 volt en men kent dezelfde stekkers.

Tijdverschil
Er is geen tijdverschil ten opzichte van de Benelux met Slowakije.

Taal
Meest gesproken taal: Slowaaks. In het zuiden van Slowakije ligt een deel van het Hongaars taalgebied en in het noorden een deel van het Roemeens of Oekraïens. U kunt meestal ook met Engels uit de voeten.

Bagage en kleding
Voor Slowakije gelden geen bijzondere kledingeisen. Wel adviseren wij de vrouwen een sjaal mee te nemen, zodat u dit om uw hoofd kunt draperen indien u een kerk binnentreedt. Daarnaast is het te adviseren om laagjes mee te nemen omdat u tijdens de reis in hoger gelegen gebieden bent en in lagere gebieden.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Slowakije heeft u een geldig paspoort of EU-identiteitsbewijs nodig welke bij uitreis nog 3 maanden geldig is. Er is geen visum nodig voor Slowakije indien u de Belgische nationaliteit heeft.

Invoer
Binnenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden ingevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden ingevoerd. Bedragen boven het equivalent van € 10.000 moeten worden aangegeven.

Uitvoer
Binnenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden uitgevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden uitgevoerd. Bedragen boven het equivalent van € 10.000 moeten worden aangegeven.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc.). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geldzaken                                                                                                            
In Slowakije betaalt u gewoon met de Euro.                                                                                                   

Creditcards
Creditcards worden in de grotere hotels en restaurants geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.

Fooien
Gidsen, chauffeurs en bedieningspersoneel stellen het op prijs als er een fooi wordt gegeven. Gemiddeld geeft u ongeveer 10% fooi.

Gezondheid
De medische zorg in Slowakije staat op een redelijk niveau. U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten.

Artsen, apotheken en ziekenhuizen
Apotheken vindt u in alle steden. Buiten de openingstijden wordt verwezen naar een 24-uursapotheek. Neem speciale medicijnen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag uw arts om een recept. Het is raadzaam zelf een reisapotheekje met reguliere medicijnen mee te nemen.
In geval van ziekte kunt u in de steden naar een ziekenhuis gaan. De meeste ambassades hebben een lijst van goede ziekenhuizen en klinieken en namen van huisartsen, specialisten en tandartsen. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlenging van medische zorg. Neem bij een ziekenhuisopname direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zodat deze voor de betaling kan zorgen.

Vaccinaties
Inentingen zijn niet verplicht voor Slowakije.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Openingstijden
De meeste winkels zijn open van maandag t/m vrijdag van 10 of 11-20 uur en op zaterdag van 9- 14 of 16 uur.
Levensmiddelenwinkels zijn open van maandag t/m vrijdag van 6-19 uur en op zaterdag van 7-13 uur.
Supermarkten blijven open tot 21 of 22 uur. Er is in de steden een toenemend aantal winkels die 24 uur per dag open zijn. In kleine winkels wordt meestal een lunchpauze in acht genomen.

Restaurants: Het merendeel van de restaurants is open van 12-15 uur en van 17-21 of 23 uur. Veel restaurants zijn eenmaal per week gesloten, doorgaans op maandag.

Post, internet en telefoon
Bijna overal kan men postzegels kopen bij het lokale postkantoor en kunt u een karakteristieke rode brievenbus vinden. Postkantoren zijn open op werkdagen van 10:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. De hoofdkantoren in de grotere steden zijn meestal langer geopend. De post doet er 3 tot 7 dagen over naar een ander land in de Europese Unie.

Internet:
In de grote steden is internet zeer toegankelijk, o.a. via Wifi. De meeste hotels bieden gratis Wifi aan en soms dient u een klein bedrag hiervoor te betalen. Met een laptop heeft u overigens in de centra van de grote steden gratis toegang tot hotspots. Steeds vaker bieden pubs en cafés in de steden ook gratis internet aan.

Telefoon:
Over het algemeen heeft u goed bereik in Slowakije. Er is een 3G-netwerk voor mobiel internet. Vanuit toeristische en grote plaatsen kunt u internationale gesprekken voeren. In kleine plaatsen kunt u op een postkantoor via een telefoniste verbinding maken met het buiteland.
De landcode (landnummer) om iemand in Slowakije te kunnen bellen is 00421 of +421.

Openbaar vervoer
In de grote steden kunt u overal naartoe met de bus, tram of trolleybus. Indien u niet in het bezit bent van een geldig plaatsbewijs, kunt u een hoge boete krijgen. Tussen de grote (toeristische) plaatsen kunt u de bus of trein nemen.

Veiligheid
Er gelden momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Slowakije. Deze informatie is onderhevig aan veranderingen. Wij adviseren dan ook om op de website van de overheid te kijken voor actuele informatie.

Cultureel erfgoed en UNESCO
- Grotten van de Aggtelek Karst en Slowaakse Karst
- Houten kerken van de Slowaakse Karpaten
- Nationaal Park Poloniny
- Oerbos Havešová, Oerbos Rozok, Oerbos Stuzica
- Nationaal park Slowaakse Karst
- Vlkolínec
- Banská Štiavnica
- Bardejov

Literatuurlijst
- Dominicus Landengids
- Eastern Europe – Lonely Planet
- Capitool reisgids Tsjechië en Slowakije
- De spoken van Visegrad – Ivo van de Wijdeven
- Trotter – Tsjechië – Slowakije
- Bekentenissen van een burger – Sandor Marai

Nationale feestdagen
De meeste tradities en gewoontes zijn verbonden met de christelijke feestdagen. De vaste feestdagen: Nieuwjaarsdag/dag van de Republiek op 1 januari, Driekoningen op 6 januari, begin van de zomertijd 25 maart, Goede Vrijdag, Pasen, Dag van de arbeid 1 mei, Bevrijdingsdag op 8 mei, Dag van Europa op 9 mei, Moederdag, Vaderdag, Dag van Cyrillus en Methodius op 5 juli, Slowaakse Nationale opstand op 29 augustus, Dag van Slowaakse grondwet op 1 september, Onze Lieve vrouw van Smarten op 15 september, Allerheiligen op 1 november, Dag van vrijheid en democratie op 17 november, Kerst op 24 en 25 december.

Slowaakse ambassade in ‘s-Gravenhage
Parkweg 1, 2585 JG ‘s-Gravenhage
https://www. emb.hague@mzv.sk

Nederlands consulaat in Bratislava
Frana Krala 5, 811 05 Bratislava, Tel: + 421 25262 5081/91
http://www. btl@minbuza.nl

  BESLO11

 • Dag 1 – Wenen – Bratislava 
  Vandaag vliegt u naar Wenen. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald door de Nederlandse gids en maakt u kennis met de rest van de groep. Overnachting in Bratislava.

  Dag 2 – Bratislava
  Bratislava is sinds de opsplitsing van Tsjechoslowakije in de landen Tsjechië en Slowakije de hoofdstad van Slowakije. Na het uiteenvallen van het Oostblok heeft Bratislava een enorme ontwikkeling doorstaan. Van een gehavende stad in de naoorlogse periode is Bratislava nu een hippe stad met een compact historische binnenstad. Het is een relatief kleine stad, maar doet aangenaam aan en is erg sfeervol. We maken een stadstour waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden te zien krijgt zoals de burcht, het symbool van de hoofdstad. Het kasteel is gebouwd in de 10e eeuw, maar is tot de 18e eeuw verschillende keren verbouwd. Tevens zien we de St. Michaels poort, de enige overgebleven poort van de stad, en de St. Martin kathedraal. We maken een boottocht over de Donau. Nadat u tijd heeft gehad voor een lunch maken we een tocht naar de wijnbouwregio Male Karpaty, het wijnbouwcentrum van Slowakije. De wijnroute voert door de voormalige koninklijke steden Bratislava, Pezinok en Modra en aangrenzende dorpen. Wij bezoeken Modra en Pezinok. Afgezien van de culturele en historische monumenten zult u ook de folklore kant zien van de dorpen. We sluiten de dag af met een wijnproeverij en diner in een gezellige wijnkelder. Overnachting in Bratislava.

  Dag 3 – Bratislava – Banska Stiavnica – Banska Bystrica – Malatiny
  Na het ontbijt reizen we verder naar de Liptov regio en bezoeken we Banska Stiavnica, volgens velen de mooiste stad in Slowakije. Deze stad trekt kunstenaars, romantici en reizigers door zijn magische sfeer. Niemand kan zeggen wat de kern is van zijn magie, maar misschien is het omdat de locatie van de stad op het centrum van een lang uitgestorven vulkaan is gelegen. Daarnaast heeft de stad een pittoreske architectuur en zijn er net onder het oppervlak kilometers aan mijnentunnels. We zullen Banska Bystrica bekijken, gelegen aan de voet van de Lage Tatra en bekend als middeleeuwse mijnbouwstad. In de Spania vallei, de plek waar in de middeleeuwen de belangrijkste kopermijnen ter wereld gelegen waren, bezoeken we het museum waar een gepassioneerde man ons meer kan vertellen over de geschiedenis. Vervolgens rijden we door naar Malatiny, waar we overnachten in het Sojka resort.

  Dag 4 – Liptov regio
  Vandaag staat de Liptov regio op het programma en beginnen we met een bezoek aan de mooie houten kerk van Svaty Kriz. Oorspronkelijk stond de evangelische kerk in Palduza, maar deze moest verhuizen na de komst van het stuwmeer. Deze kerk is één van de grootste religieuze gebouwen van hout in Midden-Europa. Tevens is hier de klokkentoren te vinden. We gaan verder naar het door UNESCO beschermde bergdorpje Vlkolinec. Dit dorpje bestaat uit ongeveer 45 houten woningen, een barokke kerk en een houten klokkentoren. Door de bijzondere volksarchitectuur, het gebruik van pastelkleuren en zadeldaken wordt het dorp als een functionerend openluchtmuseum beschouwd. Het dorp is gelegen in het majestueuze landschap van de Grote Fatrabergen en was in het verleden vrijwel geheel van de buitenwereld afgesloten. Het bergdorp heeft zijn oorspronkelijke karakter weten te bewaren. Diner en overnachting in het Sojka resort.

  Dag 5 – Malatiny – Zuberec – Orava – Malatiny
  Deze morgen beginnen we met een bezoek aan het Orava Openluchtmuseum in Zuburec. Het museum ligt onder de steile rotswanden van het Rohacegebergte en aan de oevers van de Studena rivier. In het museum zijn oude huuizen en een mooie, deels uit hout bestaande klokkentoren uit het Oravadal te zien. Interessant is een 15e-eeuwse kerk uit Zabrez, één van de weinige kerken uit die streek die aan het vandalisme van de protestanten heeft kunnen ontsnappen. U ervaart hoe mensen eeuwen geleden hebben gewoond en gewerkt. Vervolgens gaan we verder via de Orava dam naar de meest bezochte burcht van Slowakije. Dit  is de burcht van Orava, gelegen op een rotsachtige klif hoog boven de kronkelende Orava-rivier. In deze burcht werd ooit de eerste Draculafilm gedraaid en wij zullen hier nu binnen een kijkje nemen. Overnachting in Malatiny.

  Dag 6 – Malatiny – Demanovska – Strbske Pleso – Stary Smokovec – Zdiar – Tatranska Lomnica
  De Demanovska Vrijheidsgrot bevindt zich in het nationale park van de Lage Tatra in de Demanovskavallei. Deze grot maakt deel uit van een groot ondergronds karsstelsel dat ongeveer 40 km lang is. Er werden ondergrondse ruimtes geschapen door de ponorwateren van de Demanovkarivier, waarvan de aanwezigheid in verschillende delen van de grot kan worden waargenomen en dit draagt bij aan zijn opmerkelijke charme. Naast mooie stalagmieten, stalactieten en grandioze stenen watervallen is de grot ook bekend om zijn uitvoerig versierde kleine vijvers met druipstenen lotussen en grotparels. We maken een wandeling door deze indrukwekkende grot en rijden daarna verder naar de hoogste toppen van het land, de Hoge Tatra. De bergen met zijn schilderachtige valleien, meren, beekjes, watervallen en kleurrijke weiden spreekt vaak tot de verbeelding. Onderweg maken we een korte stop bij het grootste Duitse oorlogskerkhof in Slowakije om vervolgens met een tandrad verder te gaan naar het prachtige gletsjermeer van Strbske Pleso, het hoogst gelegen dorp van Slowakije. Het is een populaire bestemming voor zowel de lokale inwoners als buitenlanders met zijn betoverende atmosfeer. Hier maken we een rustige wandeling rondom het meer. Onze volgende stop is Stary Smokovec, de oudste nederzetting in de Hoge Tatra en de plek waar het toerisme in de Tatrabergen is ontstaat in de 19e eeuw. We sluiten de dag af met een bezoek aan Zdiar, waar een levende folklore een beeld van de Goralen geeft, een bijzondere etnische groep die vooral aan de Slovaaks-Poolse grens leeft. We dineren in een typische eetgelegenheid waar ze traditioneel Slovaaks eten serveren, een Koliba. Overnachting in de het Grandhotel Praha.

  Dag 7 – Tatranska Lomnica – Dobsinska – Levoca – Spis – Spisska Sobota – Tatranska Lomnica
  Ook vandaag beginnen we met een bezoek aan een grot, maar dit keer de Dobsinska ijsgrot, gelegen in het Slovak Paradise natuurpark. Door de ijsvorming behoort deze tot de belangrijkste ijsgrotten ter wereld en kenners benadrukken ook het belang van haar ligging buiten het Alpengebied. De grot heeft een totale lengte van 1232 meter en staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na ons bezoek aan deze natuurschat gaan we verder naar het vestingstadje Levoca, de culturele en historische parel onder de Slowaakse steden.  Het pronkstuk van deze middeleeuwse stad is de gotische Jacobuskerk. Deze kerk heeft het hoogste uit hout gesneden gotische altaar ter wereld. In de middag bezoeken we de grootste burchtruïne van Centraal-Europa, het Spiss kasteel. Deze machtige en indrukwekkende vestiging behoort tot de grootste kastelen in Centraal-Europa en staat voor het bewijs van de architectonische ontwikkeling van de 12e tot de 18e eeuw. Ons laatste bezoek van vandaag is aan Spisska Sobota, één van de best bewaarde middeleeuwse stedelijke eenheden in Slowakije.

  Dag 8 – Tatranska Lomnica – Pieniny N.P. – Bardejov – Kosice
  We maken vandaag kennis met het unieke Nationaal Park Pieniny in het noordwesten van Slowakije, tegen de Poolse grens. Hier maken we een vlottentocht op de Dunajec-rivier in de grootste canyon van Midden-Europa, werkelijk een romantisch stukje Slowakije, in een quasi ongerepte, wilde natuur. In lang vervlogen tijden gebruikte men deze vlotten voor hout- en levensmiddelentransport. Nadat u tijd voor de lunch heeft gehad gaan we verder voor een bezoek aan Bardejov, gelegen in het noordoosten van Slowakije en vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bardejov is ontstaan in de 13e en 14e eeuw met een karakteristiek plein en stratenplan. Het stadje was een belangrijke pleisterplaats voor het handelsverkeer tussen de Zwarte en Baltische zee. Aan het einde van de dag komen we aan in Kosice, de tweede stad van Slowakije.

  Dag 9 – Kosice
  De stad heeft een lange geschiedenis en werd in 1230 voor het eerst vermeld. Het was toen een nederzetting met Slavische en geïmmigreerde Duitse inwoners in het Hongaarse rijk. Het centrum is klein, maar zeker een bezoek waard. Na het ontbijt beginnen we met een stadstour in het oude centrum van deze levendige stad waarbij we de kathedraal, de zingende fonteinen, de synagogen en andere belangrijke bezienswaardigheden te zien krijgen. De kathedraal van Kosice is de hoofdkerk van het bisdom Kosice en de grootste kathedraal van Slowakije. De kerk werd gebouwd tussen 1378 en 1508 in gotische stijl ter herinnering aan de heilige Elisabeth van Hongarije. Zij werd geboren als dochter van de koning van Hongarije in het nabijgelegen kasteel van Sarospatek. Tevens zijn hier diverse paleizen en parken te vinden. De middag heeft u ter vrije besteding in deze gezellige stad. Overnachting in Kosice.

  Dag 10 – Kosice – Trencin – Piestany – Bratislava
  Op de weg terug naar Bratislava, maken we vandaag nog een stop in Trencin en Piestany. Op de plaats waar nu Trencin ligt, stichtten de Romeinen in 179 een nederzetting. Het dorp lag langs de oude weg van de Middellandse Zee naar de Oostzee. Een inscriptie uit die tijd vertelt het verhaal van de Romeinse overwinning op de barbaarse stammen. De inscriptie is te vinden op de rots waar in de 11e eeuw door de Slaven een uitzichttoren werd neergezet. En Piestany was in de tijd van de Romeinen bekend om zijn geneeskrachtige bronnen. We kijken rond in het oude stadscentrum om vervolgens verder te rijden naar Bratislava. De avond is ter vrije besteding.

  Dag 11 – Bratislava – Wenen
  Vandaag rijden we terug naar Wenen voor uw terugvlucht.

Slowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van Slowakije