Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Moskou »
Rusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar Beijing VP Bewaar dit hotel

Rusland / Moskou

Reizen naar Rusland. Maak een reis met de legendarische Trans-Siberië Express, één van de mooiste reizen die u kunt maken. Laat deze droom werkelijkheid worden, neem onze privé trein en beleef Rusland, Mongolië en China op de meest comfortabele en fascinerende manier. De historische route tussen Beijing, het Baikalmeer en Moskou is bijzonder afwisselend. U zult genieten van de prachtigste voorbijtrekkende landschappen van de drie grootste landen in Europa en Azië.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
15 nachten
Do
20
4490
 « EerderLater »

 


Standaard Categorie I
De compartimenten in de standaard categorie bieden plaats aan vier personen. Aan beide zijden bevinden zich twee bedden boven elkaar met een afmeting van 70 x 190 cm per bed. In het midden onder het raam is een tafeltje. In deze categorie heeft u de mogelijkheid (tegen meerbetaling) het compartiment met drie personen te bezetten. De wagon beschikt over 9 compartimenten, en zowel aan het eind als aan het begin van iedere wagon in deze categorie bevindt zich een gecombineerde was- en toiletgelegenheid.

Categorie II - Classic - Superior en Superior plus
In categorie (II) bevinden zich 9 compartimenten per wagon en in de superior plus 8 compartimenten. Een compartiment wordt gedeeld door twee personen. De afmeting van de bedden is 70 x 190 cm per bed en zijn tegenover elkaar geplaatst. Onder het raam is een tafeltje. Een gecombineerde ruimte voor toilet en wasgelegenheid bevind zich aan ieder wagon einde in deze categorie. In iedere tweede of derde wagon van deze categorie bevind zich een compartiment met een douche. Bij de superior plus is er een nieuwe douchecabine in het compartiment. De prijzen van categorie II zijn Classic. Indien u interesse heeft voor de andere mogelijkheden in categorie II, kunt u de prijzen en informatie navragen bij een van onze medewerkers.

Nostalgie Comfort categorie
Als u wilt reizen als de Tsaren, dan bevelen wij u de Nostalgie Comfort Categorie aan (III). Deze nieuw gebouwde wagons zijn nostalgisch ingericht, maar bieden wel moderne faciliteiten. De wagon is zo ingericht, dat zelfs voormalige Sovjet leiders zich er thuis zouden voelen, maar dan in de luxe van de 21e eeuw. Ieder van deze rijdende hotelkamers biedt twee grote bedden (80 x 185 cm) en een tevens een armleuning om comfortabele te kunnen genieten van het voorbijtrekkende landschap. Twee compartimenten delen een douche en een wasgelegenheid, welke zich tussen de twee compartimenten bevindt

Bolshoi categorie
De Bolshoi categorie (IV) is uitgerust met twee bedden met een afmeting van 110 x 187 cm, en biedt ruimte voor twee personen. Verder bieden de 5,57 m2 grote compartimenten een gezellig zitbankje, een royaal tafeltje en een kledingkast. De compartimenten beschikken over een privé wasgelegenheid, welke niet alleen over een wastafel, toilet en douche beschikken, maar er is ook voldoende ruimte om u persoonlijke spullen op te bergen. Iedere wagon van de Bolshoi categorie bestaat uit 6 compartimenten. 

Bolshoi Platinum categorie
De Bolshoi Platinum categorie (V) biedt het hoogst mogelijke comfort aan boord van de Transsiberië trein. Elk compartiment is 7,15 m2 groot en beschikt over een douche cabine, toilet en wastafel. Elke wagon in de Platinum categorie telt slechts 5 van deze exclusieve compartimenten. 

Bijzonderheden
Overnachtingen in de gekozen accommodatie van Moskou tot Erlian is gegarandeerd. Van Erlian tot aan Beijing (ongeveer 16 uur) overnachtingen in comfortabele Chinese couchettes. De Chinese trein kent namelijk geen categorieën Nostalgisch Comfort en Bolshoi / Bolshoi Platinum.
Een en/of twee-persoons accommodaties zijn dan niet gegarandeerd voor de categorieën I & II.
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Inclusief
• Transfers volgens programma
• Verblijf op basis van vol-pension m.u.v. diner dag 13 en 14
• Excursieprogramma onder leiding van een deskundige gids inclusief entreegelden in groepen van max. 26 personen
• 1 Overnachting in een eerste klasse hotel in Moskou
• 1 Overnachting in een eerste klasse hotel in Irkoetsk
• 1 Overnachting in een eerste klasse hotel in Ulaanbaatar
• 3 Overnachtingen in een eerste klasse hotel in Beijing
• Bagageservice in alle stations
• Diverse lezingen over geschiedenis, cultuur en het alledaagse leven
• Dokter tot aan de Chinese grens
• Kaviaar en wodkaproeverij
• Traditionele welkomst ceremonie met brood en zout
• Pekingeend diner in één van Beijing's bekendste specialiteiten restaurant

Exclusief
• Vluchten (vanaf € 450,- p.p.) Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest comfortabele vluchtmogelijkheid. Let op transfers!
• Visumverzorging Rusland en Mongolië € 265,- p.p.
• Visumverzorging China dient u zelf te regelen of kunt u via de Visumbalie regelen
Transfers zijn inbegrepen in de prijs bij een aankomst in Moskou tussen 10.00 uur en 16.00 uur (dag 1)
Transfers zijn inbegrepen in de prijs bij een vertrek in Beijing tussen 10.00 uur en 14.00 uur (dag 16)

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Per 01-11-19 was de waarde van een euro ongeveer 70 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.
Voor Sint-Petersburg geldt met ingang van 01-10-2019 alleen nog de E-VISA plicht.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

  BETRANSMOWPEK16

 • Dag 1 – Moskou
  Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw luxe hotel, gelegen in het centrum van de stad. ’s Avonds na het diner laten we u “Moskou By Night” ervaren. De indrukwekkende gebouwen in de stad zijn op zijn mooist wanneer zij verlicht zijn in de donkere avonden. Tijdens deze speciale tour zullen we dan ook het verlichte Rode Plein bezoeken en nemen wij u tevens mee naar enkele van de mooiste metrostations.
  Overnachting in uw hotel.

  Dag 2 – Moskou
  De hoofdstad van Rusland is één van ’s werelds rijkste en meest dynamische steden. In de ochtend maken we dan ook uitgebreid kennis met deze metropool. We zien de belangrijkste pleinen, monumenten en gebouwen zoals de Christus de Verlosser kathedraal, het Witte Huis, de Universiteit, het Rode Plein met de prachtige Basilius kathedraal. In de middag zullen we een bezoek brengen aan het Kremlin en bezichtigen we enkele van de schitterende kathedralen.
  In de loop van de avond vertrekken we naar het treinstation vanwaar de reis naar China begint.

  Dag 3 - Kazan
  Kazan is onze eerst stop na het ontbijt. Kazan, de oude hoofdstad van de Tataren, gelegen aan de oever van de Wolga rivier. De stad heeft meer dan voldoende cultuur te bieden. Dit zult o.a. ontdekken tijdens de tour door het Kremlin, waarbij u meer te weten komt over de bloedige relatie tussen de Tataren, Kozakken en Russen.
  Overnachting in de trein.

  Dag 4 – Jekaterinaburg
  De historische hoofdstad Jekaterinaburg is in het jaar 1723 door Peter de Grote gesticht. De stad is de hoofdstad van het Oeral gebergte en ligt op de grens van Azië en Europa. Tijdens de stadstour door Jekaterinaburg, zien we o.a. de Christus de Verlosser kathedraal, welke gebouwd is ter nagedachtenis op de moord van de laatste tsaar Nikolaas II en zijn familie. Terug aan boord reizen we verder over de Siberische steppes naar Aziatisch grondgebied.
  Overnachting in de trein.

  Dag 5 – Novosibirsk
  We arriveren in Novosibirsk, de grootste stad van Siberië. Op traditionele Russische manier worden we ontvangen met brood en zout. De stadstour die we gaan maken omvat onder andere een bezoek aan het Trans-Siberië monument en de machtige Ob rivier.
  Overnachting in de trein.

  Dag 6 – Aan boord
  Op onze route verder door Siberië kruist onze trein de Yenisei Rivier. Vanuit de trein ziet u de groene berkenbossen, heldere rivieren, typische dorpjes en glooiende heuvels van Oost Siberië. Aan boord zult u verrast worden door de kookkunsten van de chef koks, zij bereiden een “Tsaren Feest” maaltijd voor u. Tijdens een wodka proeverij, waarbij ook Russische snacks geserveerd  worden maakt u kennis met de Russische gastvrijheid. Daarnaast is er genoeg entertainment aan boord en worden onder andere lezingen gehouden.
  Overnachting in de trein.

  Dag 7 – Irkoetsk
  Vandaag komen we aan in de hoofdstad van Oost-Siberië, Irkoetsk. Van oudsher is deze indrukwekkende stad een belangrijke handelsstad tussen Rusland, China en Mongolië. De oude stad biedt vele bezienswaardigheden, waaronder de veelal uit hout opgetrokken versierde huizen. Na het inchecken in het hotel maken we een stadstour door Irkoetsk. Hierbij zien we o.a. de levendige markt en het nieuwe monument ter ere van de tsaren. In de middag bezoeken we het Folkloristisch Openluchtmuseum, hier kunt u ervaren hoe de inwoners van Siberië vroeger geleefd hebben.
  Overnachting in uw centraal gelegen hotel te Irkoetsk.

  Dag 8 – Baikalmeer
  Vandaag bezoeken we een pittoresk Siberisch dorp gelegen aan het Baikalmeer, Listvyanka, waar u een goede indruk krijgt van het hedendaagse leven op het Russische platteland. Aansluitend nemen we de boot naar de Baikal haven waar de “Tsarengoud trein”  zijn opwachting maakt om ons mee te nemen over het oude traject van de Trans-Siberische spoorlijn, vlak langs de oevers van het meer. Onderweg zal de trein een stop maken zodat u kunt genieten van de uitzonderlijke schoonheid van het meer en u de gelegenheid heeft om hier een verfrissende duik te nemen. Afhankelijk van het weer, zullen we, voordat we de trein weer instappen, in de openlucht dineren aan de oever van het meer.
  Overnachting in de trein.

  Dag 9 – Baikalmeer – Oelan Oede – Mongolië
  Vandaag rijden we verder langs de oevers van het mystieke Baikalmeer door het bergachtige landschap nabij de Selenga, de grootste rivier van Mongolië. De steppes lijken eindeloos, tot in de verte de stad Oelan Oede opduikt. Na aankomst maken we een stadstour door deze typisch Siberische stad. Ook heeft u nog wat vrije tijd om door de gezellige straatjes van de stad te wandelen. Na afhandeling van de grensformaliteiten vertrekken  we naar Mongolië.
  Overnachting in de trein.

  Dag 10 – Ulaanbaatar en Gandan klooster
  Voor de vroege vogels onder ons volgt een prachtige aanblik op de kleurrijke joerts gelegen in dit bergachtige landschap. Na het ontbijt komen we aan in Ulaanbaatar, waar we nader kennis met de hoofdstad van Mongolië. Hier brengen we een bezoek aan het Boeddhistische Gandan klooster en de Choijin Lama tempel. Nadien heeft u de unieke kans kennis te maken met de traditionele Mongoolse volkskunst, dans, keel-zang en nationale kostuums. We zullen de nacht in een hotel in Ulaanbaatar doorbrengen, maar op aanvraag is het ook mogelijk om in een joert te overnachten in de prachtige Mongoolse Alpen. Vraag voor meer informatie en prijzen na bij een van onze medewerkers.
  Overnachting in Ulaanbaatar.
  Wilt u het gevoel ervaren als dat van de Mongoolse nomaden die dagelijks wakker worden in een betoverend landschap, maakt u dan van de mogelijkheid gebruik om te overnachten in een joert, een traditionele vilten tent. Na het dagprogramma wordt u naar het tentenkamp gebracht waar u dineert. Het is niet mogelijk deze overnachting te combineren met de traditionele avondvoorstelling.

  Dag 11 – Ulaanbaatar en de Mongoolse Alpen
  Vandaag ondernemen we een excursie naar de Mongoolse Alpen, waar u een adembenemend uitzicht heeft over prachtige rotsformaties. Tijdens de lunch, die we nuttigen in een traditionele ger, organiseren traditionele Mongoolse ruiters een speciale demonstratie paardrijden, boogschieten en worstelen. Vergeet bij de lunch niet te proeven van de heerlijke lokale gerechten zoals lam in melk.
  Overnachting in de trein.

  Dag 12 – Gobiwoestijn
  We hervatten onze treinreis en we passeren de enorm uitgestrekte Gobiwoestijn en later de groene Mongoolse steppen. In de middag arriveren we bij de Mongools-Chinese grens en wisselen we van privé trein, omdat de Chinese sporen een andere breedte hebben. Overnachting in de trein.

  Dag 13 – Beijing
  Tijdens de treinreis trekt het landelijke China aan ons voorbij: mensen werkend in de velden, karren voortgetrokken door ezels over stoffige landweggetjes. Na de indrukwekkende gezichten van het Chinese platteland komen we aan in de hoofdstad van China, Beijing waar we de komende drie nachten in een eerste klasse hotel zullen overnachten.
  Overnachting in uw hotel.

  Dag 14 – Beijing
  De stadstour door neemt ons mee naar de diverse interessante delen van de stad zoals het Tian An Menplein en de Hemelse Tempel. Lang zijn de deuren van deze stad gesloten gebleven voor publiek, maar dan eindelijk bezoeken we de indrukwekkende Verboden Stad. We bezichtigen het enorme Keizerlijke Paleis en de mysterieuze tempels. De dag beëindigen we met een gezamenlijk diner.
  Overnachting in uw hotel.
   
  Dag 15 – Beijing
  De Chinese muur die meer dan 6.000 km lang is, ook wel het 8e wereldwonder, staat vandaag op ons programma. Ongetwijfeld het monument dat de macht van het Keizerrijk van het Midden Oosten het beste symboliseert. Op onze weg naar de Chinese muur bezoeken maken we een stop bij de beroemde tombes van de Mingkeizers (UNESCO) en de Heilige Weg, een boulevard ingericht met vele beelden van dieren. De dag sluiten we af met een lokale delicatesse: Peking eend, geserveerd in één van China’s meest bekende thema restaurants.
  Overnachting in uw hotel.

  Dag 16 - Beijing
  Na duizenden kilometers per spoor te hebben afgelegd is deze indrukwekkende reis door drie totaal verschillende landen aan z’n einde gekomen. In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.

   

Rusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar BeijingRusland - 16-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Moskou naar Beijing