Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Moskou »
Rusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar Astrakhan VP Bewaar dit hotel

Rusland / Moskou

Reizen naar Rusland. Deze fascinerende 13-daagse riviercruise op de Volga rivier vaart u van Moskou naar Astrakhan. Tijdens deze riviercruise in Rusland bezoekt u het metropool Moskou waar u het machtige Kremlin en het Rode Plein kunt bewonderen. Vervolgens cruisen we verder en bezoekt u twee steden van de Gouden Ring; Yaroslavl en Uglich. Maar ook bezoeken we tijdens deze riviercruise het voormalige Stalingrad ofwel Volgograd. Een cultuurrijke vakantie door Rusland, waar u genoeg te zien krijgt.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
12 nachten
Za
31
1820
 « EerderLater »Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van de M/S Peter Tchaikovsky. Het schip is 130 meter lang en telt 110 hutten verdeelt over 4 dekken. Het volledig van air-conditioning voorziene schip biedt ruimte aan 209 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a receptie, restaurant, 2  bars, 24-uurs beveiliging, dokter, souvenirwinkeltje en een zonnedek. Aan boord zijn diverse activiteiten zoals aerobics, folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live orkest.

De hutten
Alle hutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn eenvoudig ingericht, uitgerust met douche en toilet, air-conditioning, TV en kluisje. Hutten op hoofd-, boven- en bootdek zijn voorzien van een groot raam.

Verblijfsbasis
U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Alle maaltijden worden geserveerd aan boord van het schip of aan wal.

Bijzonderheden
• Alle genoemde prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen 
 

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats Brussel met Aeroflot of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel/schip en v.v.
• Alle overnachtingen aan boord van het schip de M/S Peter Tchaikovsky
• Verblijf aan boord op basis van volpension
• Engelssprekende gidsen
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Visumverzorging € 120,- p.p.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Oktober 2017 was de waarde van een euro ongeveer 67 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

  BEMOWASTR13

 • Dag 1 - Moskou
  Vertrek vanaf Brussel naar Moskou. Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw schip.

  Dag 2 - Moskou
  Na het ontbijt maakt u kennis met de 15 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Rusland.
  Tijdens deze uitgebreide stadsrondrit ontdekt u het oude  stadscentrum en ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
  Zo ziet u de belangrijkste pleinen, waaronder het Rode Plein met de imposante Kremlinmuren, het Bolsjoj theater, de Christus de Verlosser kathedraal, het Poesjkin Museum voor Schone Kunsten en het monument van Peter de Grote.

  Dag 3 - Uglich
  Het zicht op het 850 jaar oude stadje wanneer u komt aanvaren is bijzonder mooi te noemen.
  Minder aangenaam was het einde van de 16e -eeuw, toen Maria Nagaya, zevende vrouw van Ivan de Verschrikkelijke in ballingschap in het Kremlin van Uglich leefde. Tegenwoordig is het stadje één van de meest geliefde en mooiste plaatsen van de "Gouden Ring". Hier bezoekt u de kerk der Verrijzenis en de Sint Dmitrius bloedkerk, gebouwd op de plaats waar de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, Dmitri, om het leven werd gebracht.

  Dag 4 - Jaroslavl
  Vandaag legt het schip aan in Jaroslavl. De stad is gesticht in de 11e -eeuw door Prins Jaroslav de Wijze en de vele historische monumenten getuigen aan de bloeiperiode die deze stad in de 16e  en 17e  -eeuw kende. Nadere kennismaking met de stad en o.a.bezoeken aan de Sint-Elijah
  de profeet kerk alsook het 13e -eeuwse Spaso-Preobrazjenski klooster, eeuwenlang één van de grootste kloosters in Rusland.

  Dag 5 – Nizhny Novgorod
  Nizhny Novgorod werd  in 1221 gesticht en was een kruispunt van handelsroutes uit het Oosten, Siberië en Turkistan. Het voormalige Gorki was het thuis van het politieke ballingschap en daarom gesloten gebied voor buitenlanders. Tijdens de stadstour maken we nader kennis met de oude kathedralen van het Kremlin, de begraafplaats en het Koninklijk paleis.

  Dag 6 -  Kazan
  Kazan is hoofdstad van de republiek Tatarstan die vaak de "Parel van het Centrale Volga gebied" wordt genoemd. Talrijke meesterwerken van architectuur - de unieke "Leunende Toren van Prinses Suumbike" - een analogon van de Toren van Pisa, het Kremlin, de Mohammedaanse Moskee en minaret, de prachtige Orthodoxe kerken en de kathedralen maken deze stad uniek in Rusland.

  Dag 7 – Ulyanovsk
  Ulyanovsk is in 1648 als een fortificatie gesticht. De vroegere naam van de stad, Simbirsk, werd in 1924 hernoemd naar Uljanovsk, de achternaam van Lenin.
  Bekende namen uit Ulyanovsk zijn o.a. Kerensky & Karamzin maar wereldberoemd is de Ladafabriek. Tijdens de stadstour van vandaag bezoekt u de meest belangrijke historische plaatsen van de stad.

  Dag 8 - Samara
  Samara is gesticht op bevel van tsaar Feodor I als buitenpost aan de zuidelijke grenzen. Al in 1850 telde de stad 15.000 inwoners en met de evacuatie van de meest strategische fabrieken in de Tweede Wereldoorlog groeide de stad tot het militaire centrum.  Tegenwoordig is Samara een aangename provinciestad. U bezoekt het historische centrum met architecturale pareltjes zoals de residentie van de voormalige handelaar Kurline, de Lutherse Sint-Georg kerk alsook Katholieke Kerk gebouwd in gotische stijl. Het moderne plein van de Glorie wordt gesierd door een Sojoez raket. Maak zeker een ontspannend wandeling over de promenade aan de Volga-oever, welke geldt als een van de mooiste in het Volgagebied.
  U kunt deelnemen aan de optionele excursie naar de bunker van Stalin - gebouwd in 1942 met een diepte van 37 meter. Deze bunker is sinds 1990 toegankelijk voor publiek.

  Dag 9 – Saratov
  In de morgen komen we aan in Saratov, gelegen aan de voet van het Sokcovy gebergte. Saratov is de geboorteplaats van Yuriy Gagarin, ’s werelds eerste kosmonaut. Niet vreemd dat hier dan ook een levende industrie rondom ruimtevaart is.
  Tijdens de stadswandeling lopen we door het historische centrum en maken kennis met de geschiedenis van deze oude handelsstad. Zo bezoeken we o.a. de kathedralen van de Drievuldigheid en van de Heilige Geest. Maak zeker een foto vanaf de Saratov-Engelsbrug vanwaar u een prachtig panorama op de Wolga heeft.

  Dag 10 - Volgograd
  Volgograd (ex-Stalingrad), is gekend voor de beroemde slag tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942. Maar liefst 90% van de stad werd verwoest na hevige gevechten met de nazi’s. Tegenwoordig herinneren de imposante monumenten ons aan de turbulente geschiedenis met als meest imposante voorbeeld de Mamaev Kurgenheuvel met het herdenkingsstandbeeld van maar liefst 102 m hoog.

  Dag 11 – Aan boord
  Volle dag vaart met volop vermaak aan boord.

  Dag 12 - Astrakhan
  Astrakhan is één van de grote steden in zuidelijk Europees Rusland. De stad is gelegen aan de Wolgadelta die ongeveer 100 km verderop uitmondt in de Kaspische Zee. Vanwege deze ligging heeft Astrakhan een belangrijke rivier- en zeehaven. ’s Lands beste architecten zijn verbonden aan Astrakhan wat tot uiting komt in het straatbeeld. Tijdens de stadsverkenning zien we de mooiste bezienswaardigheden zoals de voormalige gevangenis, de Oriëntaalse bank, de Christus de Verlosserklooster en Wederopstandingsklooster.  
  U kunt deelnemen aan de optionele excursie naar de Kunst Galerij voor Russische en buitenlandse kunst. Hier vindt u de schilderijen van Brullov, Levitan, Shishkin, Malevich en anderen.

  Dag 13 - Astrakhan
  Na een prachtige reis volgt in de loop van de dag de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.


  Wijzigingen
  Ter plaatse kunnen wijzigingen aangebracht worden in het programma te wijten aan de drukte van de vaarroute.

Rusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar AstrakhanRusland - 13-Daagse riviercruise Moskou naar Astrakhan