Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Moskou »
Rusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-Petersburg VP Bewaar dit hotel

Rusland / Moskou

Reizen naar Rusland. Deze 12-daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou - Sint-Petersburg over de Wolga is dé ideale manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Rusland! Op een rustig tempo geniet u van uw cruise in Rusland en van het betoverende landschap, afgewisseld door kleine dorpjes waar de lokale bevolking u warm onthaalt. Het contrast tussen de moderne metropool Moskou en het Kizhi-eiland met haar houten kerkjes is enorm. Terwijl de uitgestrektheid van het Ladogameer, dat met recht naar dé mooiste stad van Europa, St. Petersburg leidt, uniek is.
8,69

Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
11 nachten
Ma
17
2660
 « EerderLater »

 


Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van de ms Ilya Repin of gelijkwaardig.
Het schip is gebouwd in Oostenrijk en recentelijk gerenoveerd. De schepen voldoen aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Het schip is 110 meter lang en 14,5 meter breed en telt 89 hutten verdeelt over 3 dekken. Het volledig van airconditioning voorziene schip biedt ruimte aan 186 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a receptie, kluisjes (teg. betaling), restaurant, 2 bars, muziekkamer, strijkkamer, 24-uurs beveiliging, dokter, wasserijdienst, schoonheidssalon, souvenirwinkeltjes en een zonnedek. Aan boord zijn diverse activiteiten zoals aerobics, folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live orkest.
Aan boord zijn diverse activiteiten zoals aerobics, folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live orkest.

De hutten
Alle hutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn eenvoudig ingericht, uitgerust met douche en toilet, air-conditioning, radio en koelkastje. Hutten op hoofd- en bovendek zijn voorzien van een groot raam.

Verblijfsbasis
U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Alle maaltijden worden geserveerd aan boord van het schip of aan wal. Tevens is er speciaal voor de reizigers van Sovjet Reizen koffie en thee tijdens de lunches en diners voorzien.

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats Brussel met Aeroflot / Brussels Airlines of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij.
• Transfers van de luchthaven naar het schip en v.v.
• Alle overnachtingen aan boord van de ms Ilya Repin of gelijkwaardig
• Verblijf aan boord op basis van vol-pension incl. koffie/thee tijdens lunches en diners
• Nederlandssprekende deskundige gids gedurende de gehele cruise
• Alle vervoer ter plaatse
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Visumverzorging € 135 p.p.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Per 01-11-19 was de waarde van een euro ongeveer 70 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.
Voor Sint-Petersburg geldt met ingang van 01-10-2019 alleen nog de E-VISA plicht.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

9

Hiermede betuig ik u mijn dank voor de aangename, onverwachte verrassing bij de terugvlucht. Dat zal ik me nog lang herinneren. Het was de eerste keer dat ik in businessclass heb gevlogen: een fijne ervaring.
Ik maak van de gelegenheid gebruik om u en uw medewerkers te danken voor de prachtige reis.
Alhoewel ik over heel wat reiservaring beschik was ik ten zeerste ingenomen met de stevige organisatie aan boord, een gans scala aan faciliteiten en animatie, correctheid op alle posten, degelijk gidswerk van Lydia, lekkere maaltijden met snelle service, veilige vaart en uiteraard met al dat prachtige dat dat uw land biedt.
Het karakter en ziel van het Russische volk heb ik sterk gewaardeerd. Gevoelig, correct, weemoedig, vriendelijk en behulpzaam: zo kan ik het omschrijven. Hopelijk kom ik nog eens in dit onmetelijke prachtige land.
Dhr. Coppens


9

Beste Sovjet Reizen,

Mijn ouders, broer en ik zijn gisteren terugkomen van onze cruise van Moskou naar St. Petersburg. We hebben, conform jullie slogan, een herinnering gecreëerd. Een fantastische herinnering mag ik wel zeggen. We hebben het geweldig gehad. Alles was perfect geregeld. Bij aankomst waren we even onze chauffeur kwijt. Dit kwam waarschijnlijk omdat er tegelijk met ons een grote groep Denen uit Amsterdam arriveerde dat ook naar het schip moest. Zij waren al vlot door de douane waardoor de chauffeur al met hen naar buiten was gelopen. Ik had nog niet met jullie gebeld of we werden al opgehaald.

Het hele gebeuren aan boord was super geregeld. De hutten waren netjes, een beetje gedateerd, maar alles was schoon en goed onderhouden. Het eten was uitstekend en het personeel bijzonder vriendelijke en behulpzaam.

Dank jullie wel!

Fam. De Kiewit 


9.5
We geven deze reis bijna een 10. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Dat heeft te maken met de netheid op het schip en van de hutten. Prima!
Heeft ook te maken met de kwaliteit van het eten. We waren enigszins bevreesd voor eentonig en vet eten. Van de 24 maaltijden was er niet een gelijk. Het keuzemenu tijdens de vaart is ook goed bevallen.
De meeste lof gaat uit naar de gids Ludmila. Wat een vakvrouw. Russische les, aardrijkskunde, Perestrojka. Ze doet alles om het eenieder naar de zin te maken. Ze is trots op haar land en brengt het ook over. Vanuit de Sovjet Reizen groep was er ook alleen maar lof voor haar.

Fam. Leenders 

8.5
Aanlegplaats schip ver buiten het centrum stad, maar wel goed te doen, ook zelfstandig.
De gids Ludmila verdient nog meer +++.

Fam. Huntelaar

9
Perfecte reis, goed georganiseerd, perfecte gids in Petersburg. Moskou gids was iets minder.

Fam. Claessens

9
Mijne heren,

We zijn gisteren thuis gekomen van onze onvergetelijke 12 daagse reis Moskou/St. Petersburg.

Wij zijn diep onder de indruk van de kwaliteit van de door u geselecteerde rederij en de splitsing tussen verplichte en optionele mogelijkheden.

De boot: Zeer goede service, uitstekend eten, schoon. De boten van de door u geselecteerde rederij zijn absoluut beter onderhouden dan de andere en zien er ook tijdens de reis opgeruimd en verzorgd uit, vriendelijke personeel en bemanning.

Vliegreizen: Prima geregeld.

De gids Natalia vertegenwoordigt uiteraard Sovjet Reizen, maar is een uitstekende gastvrouw voor haar gasten. Doet niet alleen de verplichte nummers, maar bedenkt van alles om het geheel nog aantrekkelijker te maken. Zij was met recht de slagroom op de taart. haar Nederlands was nagenoeg niet te verbeteren.

Het boeken van een reis via uw organisatie was een schot in de roos.

Fam. Rem

8

Beste medewerker-sters,

Wij zijn terug van een werkelijk geweldig mooie reis.
De vliegreis hebben we goed doorstaan, al zagen we er tegenop.
Jammer dat we de feestelijke ontvangst aan boord hebben gemist, omdat de transfer langer duurde door fileleed.
Maar we zijn wel erg goed opgevangen in Moskou door de gids Jelena. Zij is werkelijk geweldig! Ze heeft alles iedere dag goed verzorgd voor ons en heeft de gehele reis heel veel verteld en uitgelegd. Ze is werkelijk een wandelede encyclopedie. Maar ook in de vrije uurtjes heeft ze ons leuk en aangenaam bezig gehouden. Ikzelf ben redelijk bekend met orthodoxe kerken en kloosters, maar zij weet er enorm veel van.
Doordat zij werkelijk vloeiend Nederlands sprak, heeft deze reis nog veel mooier gemaakt.
Het schip was prima, en de verzorging ook evenals de animatie. De jongens en meisjes die ons bediende, verzorgden ook de grappige avonden. Wij hebben dus een hele mooie ervaring en herinnering hieraan.
Bedankt voor uw hulp met de documenten.

Fam. van Kalken


7.5
De ontvangst op de luchthaven was chaotisch. Ik miste een leuk boekje met reisinformatie en mooie plaatjes. Een paar a4-tjes vond ik karig. Geen duidelijkheid over mee te nemen geld. Wel handig om in Rusland voor 50 of 75 euro Roebels in de portemonaie te hebben. Geen duidelijkheid over vaccinatie. Volgens apotheek was deze nodig. Badkamer te klein evenals hut, niet te vergelijken met grotere cruiseschepen. Wel prachtige dingen gezien en de gids Vladimir heeft goed zijn best gedaan.

Fam. Hendrickx

8

Mijn verwachtingen waren erg hoog, maar onze gids Vladimir heeft een buitengewone kennis.

Mevr. Priesman


8

Het was steeds rond 30 graden! Geweldig! De excursies en de optionele excursies zijn goed, maar we betaalden voor de optionele excursies rond de 40 euro. De Hermitage was geweldig met zeer goede gids, maar te kort.  We hadden gedacht tussen Moskou en Petersburg meer van het Russische platteland te proeven.

Fam. Raes


9
We vonden het aangenaam te ontdekken dat de karakteristieke kenmerken van "achter het ijzeren gordijn" (groezeligheid, ongeinteresserde mensen) hadden plaatsgemaakt voor helderheid, enthausiasme en stiptheid.
Het systeem van fooien in Rusland is hinderlijk. Als je eenmaal een fooi geeft weet je niet of je wel steeds dezelfde persoon gehad hebt, bijvoorbeeld kamermeisje.
De plaatselijke gids in Jaroslaw had een bezoek geregeld aan een souvenirmarkt, maar onze gids Anna heeft hierop gereageerd. Bedankt om op korte termijn ons visum te regelen.

Fam. Mulkens

8
Een uitstekende reis met een paar minpuntjes en veel pluspunten.

Dhr. Burgers

7.5

Onze gids Lydia is heel punctueel en bezorgd/zorgzaam m.b.t haar gasten en stiptheid programma. Flexiber is ze niet (begrijpelijk gezien leeftijd en achtergrond).
Onze vrije tijd kwam meerdere malen in het geding door planning en drukke verkeer. Jammer was de ligplaats van de boot in Sint-Petersburg. Gezien de verkeerschaos verlies je veel tijd.
Pluspunt was de punctuele afspraken vertrektijd en eten van hoge kwaliteit.

Mevr. Groeneveld


9
Ik wens jullie te bedanken voor de heerlijke reis die we mochten beleven dank zij Sovjetreizen.
Alles verliep naar wens en zelfs beter dan we ooit verwacht hadden.
De organisatie was prima.  We hebben heel veel prachtige dingen gezien en er werd ook voor voldoende afwisseling gezorgd.
Er zaten zelfs heel wat leuke verrassingen bij.
Onze Russische gids beschikte over een erg uitgebreide kennis, die zich niet beperkte tot Rusland alleen.  Ze heeft dat prima gedaan.
 
Ik wil ook de mensen op het kantoor bedanken voor hun inzet en bereidwilligheid.  Geen vraag was jullie te veel.

Mevr. Cattebeke

9
Nog eens hartelijk dank voor de prachtige reis naar Rusland, één der beste reizen die we ooit hebben meegemaakt. Niet alleen was de voerbereiding uitstekend, ook de reis zelf verliep efficiënt en vlekkeloos met heel veel variatie. We werden letterlijk ondergedompeld in het unieke Rusland, een voor ons totaal onbekende en soms betoverende wereld. Uw enthousiasme en vitaliteit waren opnieuw spreekwoordelijk. Ook de gidse viel zeer goed mee: een grondige historische kennis werd gecombineerd met vlot taalgebruik.

Groep VeBes

7,5
1. Groep: kleine groep (11 pers); allen fijne mensen. Goede samenhang. 2. Moskou en St.-Petersburg: bezoeken: prima; goede keuze. Prachtige steden. Beslist aanraders ! 3. Bezoeken tijdens boottocht: OK  4. Entertainment op boot: OK 5. Onze gids en begeleidster NATALIA leverde schitterend werk
 
Fam. Houten

8
We hadden een geweldig zeer beleefd gezellig sprekende gids uitstekend!!! Het weer hadden we mee, als het regent is het misschien minder. Mijn reisgenote heeft het ook prima naar de zin gehad.

Mevr. Aldenhove

8
Heel veel gezien, heel veel informatie gekregen, maar het moet nu nog allemaal bezinken. Ik wil zeker St.-Petersburg nog eens bezoeken in de toekomst.

Dhr. Paulissen

9
Heel goeie mix van kunst, cultuur, natuur, vrije tijd, activiteiten aan boord, gezellige sfeer. Het boordpersoneel was ook heel behulpzaam.

Mevr. Janssens

9
Ludmila is een topgids, zij heeft er voor gezorgd dat we alle belangrijke dingen gezien hebben en een heel complete uitleg hadden. We konden ons geen betere wensen.

Dhr. Moerenhout

9.5
Zeer professioneel, goede groep, gids was in het begin een beetje moeilijk om te verstaan wegens accent maar na een paar dagen was dit veel beter. Plaatselijke nederlands sprekende gidsen waren eveneens uitstekend. Voldoende animatie op het schip om vrije tijd door te brengen. Zeer punktueel.

Mevr. N. Janssens

9.5
Wij zijn vol lof over de efficiënte organisatie. Wij zijn tevreden over onze lokale gidsen, vooral over Elja. Ze bezit een enorme kennis over alle aspecten van Rusland en ze is zeer welbespraakt. Haar aanwezigheid was een meerwaarde. Tijdens de excursies konden wij gebruik maken van oortjes. Dat vonden wij heel positief en praktisch, zeker op drukke plaatsen. Het bezoek aan het Hermitage is ons een beetje tegengevallen: te weinig tijd en veel te druk. Maar dat is een moeilijk op te lossen probleem. 
A. Swartelé en G. Quaghebeur 

9.5
Wij zijn zeer tevreden over de reis, het personeel op het schip was zeer vriendelijk, het eten heel goed en de kajuit heel proper. Onze gidsen Ludmilla in Moskou was heel goed, en Ludmilla uit St Petersburg die ons de rest van de reis begeleide was super, een spraakwaterval die perfect Nederlands spreekt, een heel grote kennis heeft over alles wat er te zien is, tijdens het varen heel veel extra uitleg gaf over het leven in Rusland vroeger en nu, ze heeft ons zelfs een cursus Russisch gegeven. Een super gids. Als we ooit nog een reis naar Rusland zouden plannen zal het zeker met Sovjet reizen zijn. 
Soms ging een bezoek iets te vlug, er is zoveel moois te bekijken maar we begrijpen dat Ludmilla de grote groepen wou voor blijven, en dat is natuurlijk ook weer een pluspunt. Voor ons was de reis perfect, super tevreden over alles. 

F. Peeters

9
Prachtige reis, met een uitstekende plaatselijke gids: perfect Nederlandstalig, encyclopedische kennis en altijd bereid om extra zaken te organiseren (Russisch, extra uitleg sessies en extra excursie) De organisatie op de boot en de excursies was perfect en het personeel heel vriendelijk.

R. Defever

9.5
Onze gids Ella is bijzonder onderlegd, zowel qua kennis van haar land op alle gebied en eveneens op gebied van kennis van de Nederlandse taal. Het is een super gids !!!
Dit cijfer bekomt u zeker ook door de fantastische gids Ella ! En ook niet te vergeten het Nederlandstalig audiosysteem. De reizen met dit systeem zullen zeker mijn voorkeur wegdragen.

C. de Greef

9
Ik wens hier de kennis, het enthousiasme, de zin voor humor, het relativeringsvermogen en bijwijlen de noodzakelijke kordaatheid van onze gids Lydia te benadrukken. Dit verdient een pluim!

Fam. Vancoillie

9.5
Elena was er een uit de duizend, ze ging geen enkele vraag uit de weg, ook politieke kwesties niet.

T. van der Sypt

9
Lydia was een schitterende gids die ons veel geleerd heeft over haar land. Zij was erg met ons begaan, heeft ons erg geholpen voor de vrije tijd en Moskou en St-Petersburg. Onze groep bestond uit 10 personen. Voor ons was dat ideaal, voor haar zal dat wel een grote invloed gehad hebben op de fooien. Wij hebben ons best gedaan om haar een flinke fooi te geven. Het verblijf in Moskou was m.i. te kort. Nog een halve dag St-Petersburg zou zeer welkom geweest zijn. De 9 heeft te maken met de te korte tijd voor Moskou en St-Petersburg. 

H. Larivière 

7
Wij hebben veel reizen gemaakt in Europa maar dit was een heel ander soort land en hebben genoten van de cultuur en historie van de beiden grote steden dat kwam mede door de zeer goede uitleg van onze gids Ella. 

E.F. de Graaf

10
De reis was zeker positief ook met de persoonlijke problemen die we in Moskou hadden, werd alles zeer snel opgelost, onze dank daarvoor, aan het personeel aan boord. 

Dhr. Van Essche

8

Natalia,

Bedankt dat u van deze reis een onvergetelijke ervaring hebt gemaakt. Door uw uitleg over historische feiten samen met de leuke anekdotes heb ik veel bijgeleerd over uw prachtig land.
Ik geef niet vlug complimenten, maar bij deze chapeau voor uw inzet en vriendelijkheid.
Nogmaals bedankt.

M. Pielle


8
We zijn heel tevreden over de reis, over de gids, over het eten aan boord, over de netheid van het schip. We hadden prachtig weer, een goede groep, niet druk aan boord en hebben heel mooie kunst gezien.

G. Watelle

8

Deze cruise hebben wij met onze vrienden gemaakt in juli en wij vieren zijn zeer tevreden. Mijn vrouw is vegetarische en het restaurant/keukenpersoneel heeft er veel werk van gemaakt om dagelijks een verrassing te serveren. Dit was een beetje een zorg voor ons, maar alles was al door jullie doorgegeven, waarvoor dank. De route was afwisselend genoeg en de gids wist de zaken boeiend te brengen. Natalia is een topper. Voor volgend jaar denken we aan de reis naar Oezbekistan op aanraden van haar.

Fam. Wingerden


9.5
Service + crew was optimaal. Beleefd en vriendelijk.

Mevr. Drieman

10
Perfecte reis, goed georganiseerd, perfecte gids (Ludmila), alle lof voor haar hoe ze kleine probleempjes oploste. Ook niet te geloven hoe haar Nederlands is, simpelweg uitstekend.

Fam. Beniers


9.5

Heerlijke reis gehad, kan eigenlijk niet beter.

M. Verlinden en J. Koolhoven


9
Onze gids Natalia heeft er absoluut aan bijgedragen dat deze reis zo mooi is geweest. Ze begon in de bus al met informatie en daarna op de diverse locaties de aanvulling. Het personeel op de boot was vriendelijk en hulpvaardig. Onze gids Natalia heeft in haar/onze vrije tijd enkele keren een extra lezing gegeven over haar mooie Rusland. Dit deed ze, omdat ze vond dat wij als Nederlanders en Belgen in zoveel dingen interesse hadden. Dit enthousiasme werd door onze groep zeer op prijs gesteld!

Fam. van Oostveen

8
Alles was uitstekend georganiseerd, het schip was netjes, prima eten en vriendelijke bemanning. De gids was excellent.

Mevr. Nagtegaal

7.5

Onze gids Ella heeft de reis naar een hoger niveau getild. Zij was werkelijk excellent! - de verzorging op het schip was heel goed. Vriendelijke en behulpzame bemanning. De maaltijden waren over het algemeen heel smakelijk en goed verzorgd. - de excursies in Moskou en St. Petersburg waren prima.

Fam. Van Meijel


9
De reis was enorm boeiend en voldeed meer dan aan onze verwachtingen . Het programma was wel overzichtelijk , tijdige informatie ontvangen. De gids was professioneel en zeer goed Nederlands sprekend. Kende zeer vele anekdotes die het geheel aandachtig bleef houden. Organisatie perfect. door verkeersproblemen werd naar oplossingen gezocht om tijdige bijboekingen van excursies te kunnen tijdig uitvoeren. Voor enkele personen die hun kozzakenavond hebben gemist werd compensatie gegeven zonder vragen. Het personeel en de bediening was perfect.

Dhr. Decoster

  BEMOWSPBRC12NED1

 • Dag 1 - Moskou
  U vertrekt in de ochtend vanuit Brussel naar Moskou waar u in de loop van de middag arriveert. Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw schip.

  Dag 2 - Moskou
  Na het ontbijt maakt u kennis met de 15 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Rusland.
  Moskou is het machtscentrum van het prachtige Rusland en biedt de toerist een overvloed van mogelijkheden aan. De laatste jaren is er veel veranderd in Moskou. Naast de culturele rijkdom zoals talloze musea, kerken en klooster prachtig aangelegde pleinen zijn er volop mooie boutiques, restaurants en gezellige cafe’s te vinden.
  Tijdens onze uitgebreide stadsrondrit ontdekt u het oude stadscentrum en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. We zien de imposante vestingmuren van het Kremlin en het aangrenzende Manegeplein met haar weelderige waterpartijen. Vanzelfsprekend staan we stil bij het monument van de Onbekende Soldaat, waar tot op heden nog altijd de wacht wordt gehouden. Aansluitend maken we een wandeling over het Rode Plein met de prachtige Basiliuskathedraal, hèt kenmerk van Moskou. Vanzelfsprekend is hier vrije tijd voorzien om een en ander op eigen gelegenheid te bezoeken. Een bezoek waard is het luxe warenhuis Gum waar de jetset van Moskou maar al te graag haar inkopen doet, de uitkozen plaats om een kopje koffie te nuttigen!
  Verder zien we het onlangs gerenoveerde Bolsjoj theater, gelegen aan een prachtig plein om vervolgens het voormalige KGB gebouw te aanschouwen, het hoofdkwartier van de ooit zo gevreesde veiligheidsdienst. Verder ziet u het Novodevichy klooster, wat op dag 3 optioneel te bezoeken is.
  De lunch voor u als Sovjet Reizen reiziger wordt speciaal georganiseerd in het centrum van Moskou. Dit doen wij om onnodig tijdverlies in het verkeer te vermijden. Na de lunch staat een tour door het Kremlin op het programma waarbij we de vestiging betreden en de bezienswaardigheden binnen het complex zien zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en we een bezoek brengen aan één van de kathedralen. In de avond zijn er diverse optionele excursies beschikbaar zoals een avond in één van de theaters (seizoensgebonden), het circus of "Moscow by Night".

  Dag 3 - Moskou
  Tijdens uw laatste dag in Moskou kunt u optioneel deelnemen aan verschillende excursies, waaronder het klooster van Sergiev Posad. Het klooster wat in 1744 de status van Lavra verwierf, hetgeen de hoogste rangorde in het Russisch Orthodoxe geloof aanduidt, heeft zich in de jaren ontwikkeld als het belangrijkste bedevaartsoord van Rusland. Tevens is het mogelijk het Nieuwe Maagdenklooster of voor de museumliefhebbers de Tretyakov galerie te bezoeken.
  De middag bent u vrij om Moskou op eigen gelegenheid te ontdekken. Flaneren over de chique Tverskaya boulevard, winkelen in één van de luxe warenhuizen of parken van Moskou behoort ook tot de mogelijkheden.

  Dag 4 - Uglich
  Het zicht op het 850 jaar oude stadje wanneer u komt aanvaren is bijzonder mooi te noemen. Minder aangenaam was het einde van de 16e eeuw, toen Maria Nagaya, de zevende vrouw van Ivan de Verschrikkelijke in ballingschap in het Kremlin van Uglich leefde. Tegenwoordig is het stadje één van de meest geliefde en mooiste plaatsen van de befaamde "Gouden Ring". In Uglich brengen we een bezoek aan het Kremlin alsmede de Kerk der Verrijzenis waar speciaal voor ons gezelschap een mannenkoor Russische liederen ten gehore zal brengen.
  Aansluitend bezoeken we de Sint-Dimitrius Bloedkerk, welke is gebouwd op de plaats waar de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, Dmitri, om het leven werd gebracht. Vervolgens is er gelegenheid om op uw eigen tempo nader kennis te maken met dit typische provincieplaatsje.

  Dag 5 – Yaroslavl
  Vandaag legt het schip aan in Yaroslavl, gesticht in de 11e eeuw door Prins Yaroslav de Wijze. Deze bijzonder aangename middeleeuwse stad kent een rijke geschiedenis. De vele historische monumenten die u tijdens de stadstour ziet, getuigen aan de bloeiperiode die deze stad in de 16e en 17e  eeuw kende. Zo zien we het Transfiguratieklooster alsmede de Sint-Elias de Profeetkerk, geroemd om zijn fresco’s. Aansluitend bezoeken we het voormalige 18e eeuwse Gouverneurshuis. Tegenwoordig herbergt dit een interactieve kunstgalerie met een indrukwekkende verzameling van 18-20e eeuwse kunst. Na ons bezoek aan de Sint-Nicolaas de Wonderwerker is er nog vrije tijd om de lokale markt bezoeken.

  Dag 6 - Goritsy
  Op enkele kilometers van het kleine dorpje Goritsy ligt het Kirillo-Belosersky klooster. Het plaatselijke klooster heeft een bijzondere rol gespeeld in de geschiedenis ten tijde van het bewind van Ivan de Verschrikkelijke. Het klooster werd een toevluchtsoord voor edelen in de Tijd van de Troebelen na de dood van Ivan de Verschrikkelijke.
  Het klooster van Goritsky is één van de oudste kloosters en vestingen van Rusland. Tegenwoordig in het complex in gebruik als museum voor Russische iconografie maar desondanks is het tot op de dag van vandaag nog een belangrijk bedevaartsoord voor gelovigen.

  Dag 7 - Kizhi
  Via het Wolga kanaal varen we richting het kleine eiland Kizhi, gelegen in het noorden van het Onega meer. Al snel ontdekt u dat het eiland een groot openluchtmuseum is met prachtige architecturale voorbeelden uit de verschillende regio’s van Rusland. Zo ziet u windmolens, kerken, schuren en typische houten huisjes waar lokale ambachten worden uitgevoerd. Bijzonder is de Kathedraal der Transfiguratie met zijn 22 koepels. De in 1714 gebouwde kerk is namelijk zonder één enkele spijker gebouwd.

  Dag 8 - Mandroga
  Na alle prachtige indrukken die u heeft opgedaan is Mandroga dé uitgekozen plaats om heerlijk tot rust te komen tussen het natuurschoon. Eventueel kunt u het dorpje intrekken om de mooi gekleurde houten huisjes, gebouwd volgens de Russische traditie, te bekijken of om één van de vele wodka’s te proeven in het wodka museum. Als lunch organiseren we in de  middag een typische Russische Shashlik party aan wal.

  Dag 9 – Sint-Petersburg
  Vandaag komt u aan in de stad van de tsaren en tsarina’s, één van de hoogtepunten van deze cruise. Tijdens de stadsrondrit leert u deze prachtige stad en zijn cultuur kennen. U komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden, pleinen en monumenten. Zo ziet u de imposante Sint-Isaac kathedraal, de pantserkruiser Aurora, de wereldberoemde Hermitage en de Petrus en Paulusvesting, dé plaats waar Peter de Grote na zijn verblijf in Nederland begon met de bouw van Sint-Petersburg. Gedurende de stadstour brengen we ook een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting waar we de gelijknamige kathedraal bezoeken. De lunch nuttigen we vandaag in een centraal gelegen restaurant in de stad, dit om onnodig tijdsverlies in het verkeer te voorkomen. Na de lunch staat de Hermitage op het programma. Het is één van ‘s werelds grootste en mooiste musea, is gevestigd in het voormalige Winterpaleis van de tsaren. De grote collectie kunst van de bekende meesters zoals Van Gogh, Rembrandt, Leonardo da Vinci en Michelangelo staan hier tentoongesteld. Tijdens uw rondleiding door dit immense museum komt u meer te weten over enkele van de vele miljoenen kunststukken die het museum bezit. Na de rondleiding welke ongeveer 3 uur duurt bent u vrij het museum op eigen gelegenheid verder te bezoeken.

  Dag 10 - Sint-Petersburg
  In de ochtend bezoeken we het  voormalige zomerpaleis van Katharina de Grote in het tsarendorp Tsarskoje Selo, gelegen op zo’n 30 km van Sint-Petersburg. Het paleis, gebouwd in de 18e eeuw, is een bijzonder voorbeeld van barok en is bekend om haar barnstenen kamer.
  De muren van deze zaal zijn zorgvuldig ingelegd met maar liefst 6 ton fijngeslepen barnsteen. Het barokke paleis werd gebruikt voor officiële staatsontvangsten.

  Dag 11 – Sint-Petersburg
  Vandaag laten we de stad achter ons en vertrekken we richting het Peterhof gelegen aan de Finse Golf, op zo’n 25 km van Sint-Petersburg. Het paleis mag worden gerekend tot één van de mooiste Europese paleizen en is een goed voorbeeld van de 18e en 19e eeuwse Russische artistieke architectuur. We bezoeken hier de wereldberoemde paleistuinen, die tot aan de Finse Golf reiken. Hier vindt u de talloze fonteinen met in goud vergulde sculpturen in diverse vormen en stijlen. Het Peterhof was en is het symbool van het tot bloei gekomen jong, hervormd Rusland.

  Dag 12 - Sint Petersburg
  Vandaag bent u vrij om Sint-Petersburg zelf te ontdekken; zo kunt u winkelen in de bekende Nevsky Prospekt of een boottocht maken door de grachten. Na een prachtige reis volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

  Waarom de Wolgacruise Moskou - Sint-Petersburg reserveren bij Sovjet Reizen ?

  Bij Sovjet Reizen reist er een lokale Nederlandstalige deskundige gids mee van dag 1 t/m 12 en onderstaande excursies zijn reeds inbegrepen in onze cruise:

  Moskou
  - Kremlin met bezoek aan 1 kathedraal
  Uglich
  - Kremlin met bezoek aan Kerk der Verrijzenis
  - Sint-Dimitrius Bloedkerk
  Yaroslavl
  - Transfiguratieklooster
  - Kerk van Nikolaas
  - Gouverneurshuis (interactief museum)
  Goritsy
  - Klooster van Kirillo-Belosersky
  - Museum van iconografie
  Sint-Petersburg
  - Petrus en Paulusvesting
  - Hermitage
  - Paleistuinen van het Peterhof
  - Poesjkin paleis incl. barnstenen kamer

  HET AANBOD IN RIVIERCRUISES IS GROOT MAAR ER ZIT VEEL VERSCHIL TUSSEN KWALITEIT EN DE INVULLING VAN HET PROGRAMMA.
  GRAAG ZETTEN WIJ OP EEN RIJ WAT U VAN SOVJET REIZEN MAG VERWACHTEN:

  1. Schip met een verbeterd comfort ten opzichte van de gebruikelijke schepen op deze route.
  2. Tijdens de gehele cruise kunt u rekenen op de deskundigheid van onze Nederlandstalige gelicenseerde gidsen. Zij vaart met u mee van begin tot einde.
  3. Naast de standaard opgenomen excursies in het vaarprogramma, hebben wij extra excursies toegevoegd waaronder de beroemde tuinen van het Peterhof en bezoek aan het Pushkin paleis. Deze excursies worden uitgevoerd in uw eigen groep en door uw Nederlandstalige gids.
  4. De lunch in Moskou en Sint-Petersburg nuttigt u in de stad i.p.v. aan boord. U bespaart hiermee aanzienlijke reistijd en kunt zo langer van de steden genieten.
  5. Tijdens de excursies maken we gebruik van ons audiosysteem, zodat u de gids duidelijk kunt verstaan en u tegelijkertijd meer bewegingsvrijheid geniet.

  Wijzigingen
  Ter plaatse kunnen wijzigingen aangebracht worden in het programma te wijten aan de drukte van de vaarroute, sluizen en het weer.

Rusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-PetersburgRusland - 12 Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou & Sint-Petersburg