Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Moskou »
Rusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch Rusland LO Bewaar dit hotel

Rusland / Moskou

Reizen naar Rusland. Deze individuele rondreis door Rusland is de ideale reis om Moskou, de Gouden Ring alsmede St. Petersburg op eigen gelegenheid te ontdekken. Uw hotel, transfers en treinreis ter plaatse zijn al geregeld, dus u kunt op een ontspannen manier van uw vakantie in Rusland genieten. Ook kunnen we deze reis op maat maken door Rusland.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
11 nachten
Ma
18
Di
19
Wo
20
Do
21
Vr
22
Za
23
Zo
24
Ma
25
Di
26
Wo
27
1050105010501050105010501050105010501050
 « EerderLater »


Tijdens deze reis verblijf in u comfortabele goede 3-sterren accommodaties

Bijzonderheden
• Verlenging of aanpassing van de route zoals u dat wenst is mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimaal aantal deelnemers: 2

Inclusief
• Alle transfers zoals beschreven in het programma
• Overnachtingen in comfortabele en goede 3-sterren accommodaties gedurende de reis op basis van logies/ontbijt
• Treinreis 2e klasse Moskou - Vladimir op dag 3
• Transfer Vladimir - Suzdal met auto en chauffeur op dag 4
• Transfer Suzdal - Kostroma met auto en chauffeur op dag 5
• Transfer Kostroma - Yaroslavl met auto en chauffeur op dag 6
• Treinticket 2e klasse Yaroslavl - Moskou op dag 7
• Treinticket 4-persoonscouchette Moskou - Velikiy Novgorod op 8

Exclusief
• Upgrade 2-persoonscouchette nachttrein Yaroslavl - Moskou of Moskou - Velikiy Novgorod € 110,- per traject
• Treinticket 2e klasse Velikiy Novgorod - Sint-Petersburg op dag 9.
• Internationale vluchten (vanaf € 300,-) Kan Sovjet Reizen voor u verzorgen.
• Visumverzorging Rusland € 135,- p.p.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Per 01-11-19 was de waarde van een euro ongeveer 70 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.
Voor Sint-Petersburg geldt met ingang van 01-10-2019 alleen nog de E-VISA plicht.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

  RUSIND12

 • Dag 1 en 2 Moskou
  Na uw vlucht van ongeveer 3,5 uur komt u aan in de hoofdstad van Rusland, Moskou. Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. De 15 miljoen inwoners tellende stad Moskou is een mondaine en hippe metropool. Zo vindt u hier de meest luxueuze residenties, prachtige winkelcentra, verfijnde restaurants & hippe nachtclubs. Iedereen die Moskou voor het eerst bezoek, begint de kennismaking met deze stad natuurlijk op het Rode Plein. Wellicht het bekendste kenmerk van het Rode Plein is de Sint Basilius kathedraal en het in rood graniet gebouwde mausoleum van Lenin. Het Kremlin met haar kathedralen en musea, de strak opgevoerde Wisseling van de Wacht en het Manegeplein met haar imposante fonteinen bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar van het Rode Plein. Een rit met de metro van Moskou is de snelste manier om van A naar B te reizen en een ware belevenis op zich. De stations zijn zo rijk gedecoreerd met mozaïek, kroonluchter, bronzen beelden en prachtig marmer, dat ze als mooiste metrostations ter wereld worden beschouwd. Voor wie geen zin heeft in een cocktail in de skybar van de Technische universiteit kan ook een voorstelling in het wereldberoemde Bolshoi theater bijwonen. Genoeg redenen om deze stad met eigen ogen te bewonderen.
  Overnachtingen in Moskou.

  Dag 3 – Moskou – Vladimir
  Vandaag verlaat u Moskou. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en volgt de transfer naar het treinstation. De rit van Moskou naar Vladimir per trein bedraagt nog geen 2 uur. Op het treinstation van Vladimir wordt u opgehaald voor de transfer naar uw hotel. Vladimir wordt ook wel beschouwd als de schatkamer van oud Russische kunst. De stad staat bekend om de 12e eeuwse monumenten van Russische architectuur die tot op de dag van vandaag zeer goed bewaard zijn gebleven.  Zoals de 12e-eeuwse Uspensi kathedraal, gebouwd naar het voorbeeld van een Byzantijnse kerk in Kiev. Een bezoek aan de Dimitri-kathedraal mag u zeker niet vergeten. De kerk is gebouwd rond 1197 en staat bekend om het mooiste steenhouwwerk uit de Russische geschiedenis. Het is het laatst overgebleven gebouw van het paleiscomplex van Vsevolod III. Overnachting in Vladimir.

  Dag 4 – Vladimir - Suzdal
  Vandaag rijdt u per auto met chauffeur naar Suzdal. Na een rit van 40 minuten komt u aan in het pittoreske Suzdal. Suzdal staat niet alleen bekend om haar mooie oude kloosters, kerken en ongerepte natuur maar ook om de sfeer die hier hangt. Het lijkt alsof er in dit stadje met 12.000 inwoners sinds de 19e eeuw niets veranderd is. Het plaatsje is gelegen aan de kronkelende Kamenka rivier en is uniek om de typerende houten huisjes met bewerkte gevels, oude handelshuizen en natuurlijk het Kremlin. Het is waarschijnlijk één van de meest interessante steden van de Gouden Ring met 200 monumenten van geschiedenis en architectuur, 20 vijvers, 27 klokkentorens en 4 parels van de Russische cultuur die in de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Overnachting in Suzdal.

  Dag 5 – Suzdal - Kostroma
  ’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat u met een auto en chauffeur naar de volgende bestemming. Na een rit van 2,5 uur komt u aan in Kostroma. De stad ligt aan de samenvloeiing van Wolga en Kostroma rivieren, 340 km ten noordoosten van Moskou. Kostroma maakte in de 16e eeuw een spectaculaire groei door, die kan worden toegeschreven aan de vestiging van handelsrelaties tussen Hollandse en Engelse handelaren. Veel gedenkwaardige plaatsen in Kostroma zijn eveneens verbonden met bijzondere historische figuren, zoals de dichter Nicolai Nekrasov en de kunstenaar Boris Kustodiev, de maker van de Moskouse Tretjakov Galerie Pavel Tretjakov. De omgeving van Kostroma nodigt zeker uit om met een huurfiets langs de oevers van de rivier te rijden.
  Overnachting in Kostroma.

  Dag 6 – Kostroma – Yaroslavl
  ’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat u met een auto en chauffeur naar Yaroslavl, een rit van zo’n 85 km. Yaroslavl is de grootste stad van de Gouden Ring met een bevolking van meer dan 610.000 inwoners. De stad werd gesticht in 1010 als een voorpost van het Prinsdom Rostov en werd voor het eerst vermeld in 1071. Yaroslavl heeft zijn naam te danken aan Prins Yaroslav de Wijze. Voor een lange tijd was het de tweede grootste stad van Rusland. Gedurende de 16e en 17e eeuw lieten rijke koopmannen hier kerken bouwen die mooier en groter moesten zijn dan die van het toenmalige Moskou. In 1612, tijdens de Tijd der Troebelen werd Yaroslavl zelfs de hoofdstad van Rusland. Overnachting in Yaroslavl.

  Dag 7 – Yaroslavl - Moskou
  In de ochtend heeft u nog de tijd om Yaroslavl verder te ontdekken. Begin van de middag wordt u opgehaald voor de transfer naar het treinstation. U verlaat Yaroslavl en rijdt per trein naar Moskou. Op het perron wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel. Vrije tijd in Moskou. Overnachting te Moskou.

  Dag 8 – Moskou - Velikiy Novgorod
  Ter vrije besteding in Moskou. In de avond wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar het treinstation. Reizen per nachttrein is in Rusland de gewoonste zaak van de wereld. Het is een comfortabele manier om de grote afstanden tussen de steden af te leggen. Bovendien is het de ideale manier om met de Rus in gesprek te komen.  Van Moskou vertrekt u per comfortabele nachttrein rond 22:00 uur in een 2e klasse 4-persoonscouchette naar Veliki Novgorod. Overnachting in de trein.

  Dag 9 – Velikiy Novgorod - Sint-Petersburg
  In de vroege ochtend komt u aan op het treinstation van Veliki Novgorod, de oudste stad van Rusland. De stad werd voor het eerst vermeld in de kronieken in het jaar 859 en werd 3 jaar later de eerste hoofdstad van de Russische staat. Tot de bezienswaardigheden horen de 11e eeuwse Sofia kathedraal, gebouwd om de overwinning op de Turkse nomadenstam Petsjenegen te vieren. Het wordt gezien als het oudste gebouw in Rusland. Aan de oever van de rivier is het Kremlin van Novgorod gevestigd, welke het centrale element van de stad vormt. Ook leuk om te bezoeken is het museum voor houten architectuur, waar u een verzameling van kerken, huizen en molens van de 14 tot de 19e eeuw kunt zien.
  In de avond vertrekt u per Express-trein in zo’n 2,5 uur naar Sint-Petersburg. Het is helaas niet meer mogelijk om dit treinticket vooraf te regelen. Dit betekent dat u het treinticket kunt kopen op het treinstation in contante betaling in Roebels. De prijs van het treinticket bedraagt ong. € 8,- per persoon. Na aankomst in Sint-Petersburg wordt u opgewacht op het perron voor de transfer naar uw hotel. Overnachting in Sint-Petersburg.

  Dag 10 en 11 - Sint-Petersburg
  Sint-Petersburg is in 1703 door Tsaar Peter de Grote gesticht. De tsaar had de intentie hier een moderne stad in een westerse stijl te creëren, met Amsterdam & Venetië als voorbeeld. Om zijn plan te realiseren haalde hij vele bekwamen met de briljantste ideeën en talenten uit alle delen uit Europa naar Sint-Petersburg. De mix van hun creativiteit had als gevolg het architecturale mirakel Sint-Petersburg. Sint-Petersburg is een stad van paleizen, musea, talloze prachtige herenhuizen en indrukwekkende grachten. Niet voor niets wordt dit ook wel de cultuurhoofdstad genoemd. Een wandeling langs de hoofdstraat Nevsky Prospekt laat u vanzelf kennismaken met al het moois dat deze stad te bieden heeft. Verdwaal in één van de zijstraten waar de meest prachtige gebouwen gelegen zijn. Maak een boottocht door de grachten en aanschouw hetgeen wat de Peterburgers elke dag zien. Zeker een aanrader is een bezoek aan één van de voormalige zomerpaleizen. Het leukste om te bezoeken is het Peterhof, gelegen aan de Finse Golf. Het paleis zelf is indrukwekkend, maar de fantastische paleistuinen met honderden fonteinen zijn een bezienswaardigheid op zich. De beste manier om hier naartoe te gaan is per draagvleugelboot welke van voor de Hermitage vertrekt. Kortom, u zult uzelf geen moment vervelen in Sint-Petersburg.

  Dag 12 – Sint-Petersburg
  Vandaag volgt de transfer van uw hotel naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

  Daar dit een individuele reis is begrijpen wij  als geen ander als u zou willen verlengen of een aanpassing in uw reisroute wenst. Neem hiervoor telefonisch contact op met één van onze medewerkers.

   

Rusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch RuslandRusland - 12-Daagse individuele rondreis historisch Rusland