Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Sint-Petersburg »
Rusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar Moskou VP Bewaar dit hotel

Rusland / Sint-Petersburg

Deze Nederlandstalige riviercruise over de Wolga is dé ideale manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Rusland. Op een rustig tempo geniet u van het betoverende landschap, afgewisseld door kleine dorpjes waar de lokale bevolking u warm onthaalt. Het contrast tussen de moderne metropool Moskou en het Kizhi-eiland met haar houten kerkjes is enorm. Vanuit dé mooiste stad van Europa, Sint-Petersburg, gaat u via het uitgestrekte Ladogameer langs een aantal steden van de Gouden Ring naar Moskou.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
10 nachten
Za
8
1775
 « EerderLater »


Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van de M/S Shashkov.
Het schip is gebouwd in Duitsland en recentelijk gerenoveerd. Het schip voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Het schip is 125 meter lang en 16,7 meter breed en telt 142 hutten verdeelt over 4 dekken. Het volledig van airconditioning voorziene schip biedt ruimte aan 285 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a receptie, kluisjes (teg. betaling), restaurant, 2 bars, 24-uurs beveiliging, dokter, wasserijdienst, schoonheidssalon, souvenirwinkeltjes en een zonnedek. Aan boord zijn diverse activiteiten zoals aerobics, folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live orkest.
Aan boord zijn diverse activiteiten zoals aerobics, folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live orkest.

De hutten
Alle hutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn eenvoudig ingericht, uitgerust met douche en toilet, airconditioning, radio en koelkastje. Hutten op hoofd-, boven- en bootdek zijn voorzien van een groot raam.

Verblijfsbasis
U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Alle maaltijden worden geserveerd aan boord van het schip of aan wal. Tevens is er speciaal voor de reizigers van Sovjet Reizen koffie en thee tijdens de lunches en diners voorzien.

Inclusief
•  Lijnvlucht met vertrekplaats vanaf Brussel
Uw vlucht wordt uitgevoerd door Aeroflot of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij. 
De keuze van vertrekluchthaven is gegarandeerd en geeft u op bij uw boeking.
• Transfers van de luchthaven naar het schip en v.v.
• Alle overnachtingen aan boord van de MS Shashkov
• Verblijf aan boord op basis van volpension incl. koffie/thee tijdens lunches en diners (Ons schip kent een goede en afwisselende keuken)
• Lunches in Moskou & Sint-Petersburg in de stad conform programma (tijdbesparend)
• Nederlandssprekende deskundige gids gedurende de gehele cruise
• Alle vervoer ter plaatse
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Visumverzorging € 120,- p.p.
• Reserveringskosten € 35,- per dossier

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Oktober 2017 was de waarde van een euro ongeveer 67 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

  BERCSPBMOWNL11

 • Dag 1 – Sint-Petersburg
  U vertrekt vanuit Brussel naar Sint-Petersburg waar u in de loop van de middag arriveert. Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw schip.

  Dag 2 – Sint-Petersburg
  Vandaag bewondert u de stad van de tsaren en tsarina’s, één van de hoogtepunten van deze cruise. Tijdens de stadsrondrit leert u deze prachtige stad en zijn cultuur kennen. U komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden, pleinen en monumenten. Zo ziet u de imposante Sint-Isaac kathedraal, de pantserkruiser Aurora, de wereldberoemde Hermitage en de Petrus en Paulusvesting, dé plaats waar Peter de Grote na zijn verblijf in Nederland begon met de bouw van Sint-Petersburg. Gedurende de stadstour brengen we ook een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting waar we de gelijknamige kathedraal bezoeken. De lunch nuttigen we vandaag in een centraal gelegen restaurant in de stad, dit om onnodig tijdverlies in het verkeer te voorkomen. Na de lunch staat de Hermitage op het programma. Het is één van ‘s werelds grootste en mooiste musea, is gevestigd in het voormalige Winterpaleis van de tsaren. De grote collectie kunst van de bekende meesters zoals Van Gogh, Rembrandt, Leonardo da Vinci en Michelangelo staan hier tentoongesteld. Tijdens uw rondleiding door dit immense museum komt u meer te weten over enkele van de vele miljoenen kunststukken die het museum bezit. Na de rondleiding door onze deskundige gids bent u vrij het museum op eigen gelegenheid verder te bezoeken.

  Dag 3 – Sint-Petersburg
  In de ochtend bezoeken we het voormalige barokke zomerpaleis van Katharina de Grote in het tsarendorp Tsarskoje Selo, gelegen op zo’n 30 km van Sint-Petersburg. Het paleis is ontworpen door Rastrelli en gebouwd in de 18e eeuw. We aanschouwen de diverse vertrekken met decoratieve kunst, meubilair en meesterwerken. Het meest aantrekkelijke vertrek is de barnstenen kamer. De muren van deze zaal zijn zorgvuldig ingelegd met maar liefst 6 ton fijn geslepen barnsteen. Het paleis werd gebruikt voor officiële staatsontvangsten.

  Dag 4 – Mandroga
  Tussen het Onegameer en het Ladogameer stroomt de Svir. U zult nu de rust en ruimte ervaren na prachtige indrukken in Sint-Petersburg. Mandroga is dé uitgekozen plaats om heerlijk tot rust te komen tussen het natuurschoon. Eventueel kunt u het dorpje intrekken om de mooi gekleurde houten huisjes, gebouwd volgens de Russische traditie te bekijken, de ambachten te aanschouwen of om één van de vele wodka’s te proeven in het wodka museum. Als lunch organiseren we in de middag een typische Russische Shashlik barbeque aan wal.

  Dag 5 – Kizhi
  Via het Onega meer komen we aan bij het kleine eiland Kizhi. Al snel ontdekt u dat het eiland een groot openluchtmuseum is met prachtige architecturale voorbeelden uit de verschillende regio’s van Rusland. Zo ziet u windmolens, kerken, schuren en typische houten huisjes waar lokale ambachten worden uitgevoerd. Bijzonder is de Kathedraal der Transfiguratie met zijn 22 koepels. De in 1714 gebouwde kerk is namelijk zonder één enkele spijker gebouwd.

  Dag 6 – Goritsy
  Op enkele kilometers van het kleine dorpje Goritsy ligt het Kirillo-Belosersky klooster. Het plaatselijke klooster heeft een bijzondere rol gespeeld aan het begin en het einde ten tijde van het bewind van Ivan de Verschrikkelijke. Het klooster werd een toevluchtsoord voor edelen in de Tijd der Troebelen na de dood van Ivan de Verschrikkelijke. Het klooster van Goritsy is één van de oudste kloosters en vestingen van Rusland. Tegenwoordig in het complex in gebruik als museum voor Russische iconografie maar desondanks is het tot op de dag van vandaag nog een belangrijk bedevaartsoord voor gelovigen.

  Dag 7 – Yaroslavl  
  Vandaag legt het schip aan in Yaroslavl, gesticht in de 11e eeuw door Prins Yaroslav de Wijze. Deze fraaie stad, onderdeel van de Gouden Ring, stad kent een rijke geschiedenis. De vele historische monumenten die u tijdens de stadstour ziet, getuigen aan de bloeiperiode die deze stad in de 16e en 17e eeuw kende. Zo zien we het Transfiguratieklooster alsmede de Sint-Elias de Profeetkerk, geroemd om zijn fresco’s. Aansluitend bezoeken we het voormalige 18e eeuwse Gouverneurshuis. Tegenwoordig herbergt dit een interactieve kunstgalerie met een indrukwekkende verzameling van 18-20e eeuwse kunst. Na ons bezoek aan de kerk Sint-Nicolaas de Wonderwerker is er nog vrije tijd om de lokale markt bezoeken.

  Dag 8 – Uglich
  Het zicht op het 850 jaar oude stadje wanneer u komt aanvaren is bijzonder mooi te noemen. Minder aangenaam was het einde van de 16e eeuw, toen Maria Nagaya, de 7e vrouw van Ivan de Verschrikkelijke in ballingschap in het Kremlin van Uglich leefde. Tegenwoordig is het stadje één van de meest geliefde en mooiste plaatsen van de befaamde "Gouden Ring". In Uglich brengen we een bezoek aan het Kremlin alsmede de Kerk der Verrijzenis waar speciaal voor ons gezelschap een mannenkoor Russische liederen ten gehore zal brengen. Aansluitend bezoeken we de Sint-Dimitrius Bloedkerk, welke is gebouwd op de plaats waar de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, Dmitri, om het leven werd gebracht. Vervolgens is er gelegenheid om op uw eigen tempo nader kennis te maken met dit typische provincieplaatsje.

  Dag 9 – Moskou
  Na het passeren van een indrukwekkend sluizensysteem, aangelegd op bevel van Stalin, komen we aan in Moskou. Na het ontbijt maakt u kennis met de 15 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Rusland. Moskou is het machtscentrum van het prachtige Rusland en biedt de toerist een overvloed van mogelijkheden aan. De laatste jaren is er veel veranderd in Moskou. Naast de culturele rijkdom zoals talloze musea, kerken en klooster prachtig aangelegde pleinen zijn er volop mooie boetieks, restaurants en gezellige cafés te vinden. Tijdens onze uitgebreide stadsrondrit ontdekt u het oude stadscentrum en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. We zien de imposante vestingmuren van het Kremlin en het aangrenzende Manegeplein met haar weelderige waterpartijen. Vanzelfsprekend staan we stil bij het monument van de Onbekende Soldaat, waar tot op heden nog altijd de wacht wordt gehouden. Aansluitend maken we een wandeling over het Rode Plein met de prachtige Basiliuskathedraal, hèt kenmerk van Moskou. Vanzelfsprekend is hier vrije tijd voorzien om een en ander op eigen gelegenheid te bezoeken. Een bezoek waard is het luxe warenhuis Gum waar de jetset van Moskou maar al te graag haar inkopen doet, de uitgekozen plaats om een kopje koffie te nuttigen! Verder zien we het onlangs gerenoveerde Bolsjoj theater, gelegen aan een prachtig plein om vervolgens het voormalige KGB gebouw te aanschouwen, het hoofdkwartier van de ooit zo gevreesde veiligheidsdienst. Verder ziet u het Novodevichy klooster, wat op dag 10 optioneel te bezoeken is. De lunch wordt speciaal voor u als Sovjet Reizen reiziger georganiseerd in het centrum van Moskou. Dit doen wij om onnodig tijdverlies in het verkeer te vermijden. Na de lunch staat een tour door het Kremlin op het programma waarbij we de vestiging betreden en de bezienswaardigheden binnen het complex zien zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en we een bezoek brengen aan één van de kathedralen. De metro van Moskou staat bekend als de mooiste ter wereld. De stations werden in de Sovjettijd ook wel de Paleizen van het Volk genoemd. Enkele van de mooiste stations zullen we aanschouwen om aan te komen bij de Arbatstraat. De Arbat is van oudsher een geliefde straat bij artiesten en kunstenaars, voor de toerist erg leuk om rond te wandelen. In de avond zijn er diverse optionele excursies beschikbaar zoals een avond in één van de theaters (seizoensgebonden), het circus of Moscow by Night.

  Dag 10 – Moskou
  Tijdens uw laatste dag in Moskou kunt u optioneel deelnemen aan verschillende excursies, waaronder een bezoek aan het klooster van Sergiev Posad. Het klooster wat in 1744 de status van Lavra verwierf, hetgeen de hoogste rangorde in het Russisch Orthodoxe geloof aanduidt, heeft zich in de jaren ontwikkeld als het belangrijkste bedevaartsoord van Rusland. Tevens is het mogelijk het Nieuwe Maagdenklooster of voor de museumliefhebbers de Tretyakov galerie te bezoeken. Ook kunt u eenvoudig Moskou op eigen gelegenheid ontdekken. Flaneren over de chique Tverskaya boulevard, winkelen in één van de luxe warenhuizen of parken van Moskou behoort ook tot de mogelijkheden.

  Dag 11 – Moskou
  De ochtend bent u vrij om Moskou zelf te ontdekken; zo kunt u winkelen in het bekende warenhuis het Gym of nog wat laatste vakantiefoto’s maken op het Rode Plein. Na een prachtige reis volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

  Unieke service - Audiosysteem
  De laatste jaren heeft Sovjet Reizen gemerkt dat steeds meer reizigers een Audiosysteem op prijs stellen.
  Speciaal hiervoor heeft Sovjet Reizen gedurende de gehele cruise tijdens de excursies het Audiosysteem ter beschikking. Dit houdt in dat de gids gedurende de excursies door een microfoon zal spreken, waardoor u geen last heeft van omgevingsgeluiden in de soms drukke musea.

  Wijzigingen
  Ter plaatse kunnen wijzigingen aangebracht worden in het programma te wijten aan de drukte van o.a. de vaarroute en sluizen.

Rusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar MoskouRusland - 11 Daagse Nederlandstalige Wolgacruise van Sint-Petersburg naar Moskou