Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Petropavlovsk-Kamchatsky »
Rusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch Kamchatka VP Bewaar dit hotel

Rusland / Petropavlovsk-Kamchatsky

Reizen naar Kamchatka, Rusland. Gedurende de 11-daagse rondreis door Kamchatka krijgt u bergen, vulkanen, geisers en pruttelende modderbaden te zien. Het schiereiland Kamchatka mag zich met recht één van de meest interessante plaatsen van Rusland noemen. Tijdens deze groepsreis ziet u de onaangetaste wildernis en geniet u van al het moois wat deze reis te bieden heeft in Kamchatka. Zo ziet u zalmvissende Kamchatka beren, actieve vulkanen en de indrukwekkende Geiservallei. Een adembenemende ervaring is de helikoptervlucht over de Geiservallei en Uzon Caldera.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
10 nachten
Di
21
Ma
27
Do
30
448044804480
 « EerderLater »


Accommodaties
In Petropavlovsk-Kamchatsky overnacht u in Hotel Petropavlovsk. Dit hotel biedt zowel 2-persoonskamers als 1-persoonskamers met eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

In Paratunka overnachten u in een goed hotel voorzien van thermale baden. Dit hotel biedt zowel 2-persoonskamers als 1-persoonskamers met eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

Bij het Kurilskoye Meer overnachten we in een knusse, houten lodge bestaande uit 2 verdiepingen met 3 slaapzalen. In deze slaapzalen zijn 6 bedden te vinden waarvan diverse uit stapelbedden in de avond kunt u op beide verdiepingen het nachttoilet vinden. Buiten de lodge vindt u het dagtoilet. Er is een beperkte mogelijkheid om gebruik te maken van een douche.

Tentenkamp
Bij de vulkanen wordt overnacht in 2-persoons koepeltenten van VauDe. Er is een grote tent voor de gezamenlijke maaltijden en een speciale toilettent. Slaapzakken en matjes zijn ter beschikking.
1 persoon
Alleen in het hotel kunt u gebruik maken van een 1-persoonskamer. In de lodge is het niet mogelijk om in een 1-persoonskamer te verblijven. U zult in totaal 5 nachten in een 1-persoonskamer overnachten.

Bijzonderheden:
- Let op! De Mutnovsky en Gorely vulkanen zijn goed bereikbaar via een bergpad. Dit is geen moeilijk weg, maar er wordt wel een hoogteverschil overbrugd van ongeveer 600 a 700 meter. Goede conditie is belangrijk.
- Verlenging is mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
- Wij geven graag accurate informatie van de minder positieve kanten van een reis. Bij deze reis is een flexibele houding vereist.

Inclusief:
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Overnachting in hotels, lodge en VauDe tenten op basis van vol pension
- Alle vervoer ter plaatse
- MI-8 Helikpoptervlucht transfer
- Alle excursies zoals omschreven inclusief entreegelden
- Engelssprekende lokale gidsen

Exclusief:
- Internationale retourvlucht naar Petropavlovsk. De medewerkers van Sovjet Reizen kunnen u hierbij assisteren en een passende vlucht erbij boeken. Vluchten vanaf € 1.100,-per persoon.
- Visumverzorging Rusland 120 Euro p.p.
- Excursie helikopter excursie Geiservallei en Uzonkrater (prijs afhankelijk van aantal personen) en de agent ter plaatse beslist of deze excursie door kan gaan.
- Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Per 01-11-19 was de waarde van een euro ongeveer 70 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.
Voor Sint-Petersburg geldt met ingang van 01-10-2019 alleen nog de E-VISA plicht.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

  BEKAM11

 • Dag 1 – Petropavlovsk
  Na aankomst in de hoofdstad van Kamchatka, Petropavlovsk Kamchatsky, volgt uw transfer naar het hotel. U maakt tijdens uw rit naar het hotel een eerste kennismaking met Kamchatka.

  Dag 2 – Petropavlovsk – Kamchatsky
  U kunt vandaag uitrusten van uw reis naar Kamchatka. Petropavlovsk-Kamchatsky werd opge-richt in 1740 aan de oevers van de Avacha Baai en is een van de oudste steden in het verre oos-ten van Rusland. Tegenwoordig is deze stad het administratieve, economische en culturele cen-trum van Kamchatka. Petropavlovk-Kamchatsky heeft diverse historische monumenten en mu-sea, daarnaast heeft het een schitterende ligging met een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en de haven. In de avond een welkomstdiner en ontmoet u het internationale reisgezel-schap.

  Dag 3 – Ksudach – Kurlskoye Meer
  Indien het weer het toelaat maken we een vlucht met een MI8 helikopter naar de Ksudach vul-kaan en naar het kratermeer van Schtubelya gelegen binnen de Ksudach vulkaan. We vliegen langs een prachtig stuk waar u een cascade van watervallen uit de krater ziet komen en kunt bewonderen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de warmwaterbronnen, die op het “Hot Beach” zijn gelegen. We maken een korte vlucht naar Kamchatka’s befaamde Kurilskoye Meer waar onze kleine, gezellige houten lodge op Grassy Point is gelegen. Vanuit deze lodge heeft u een prachtig uitzicht op het meer en zijn omliggende bergen. Vaak is het mogelijk om beren te zien vissen langs de oever. We zullen een wandeling maken over het puimsteen strand van het meer en u krijgt een uitleg over het gebied en over de veiligheidsinstructies. 

  Dag 4/5 – Kurlskoye Meer
  Deze dagen bekijken we het prachtige natuurschoon van Kamchatka met zijn bruine Kamchatka beren, Stellar zeearenden en plaatsen waar zalm te vinden is. We gaan met een motorboot naar een nabijgelegen platform waar vandaan wij een goed zicht krijgen op de vissende beren. We maken wandeltochten onder begeleiding van lokale bewakers langs de monding van de vele ri-vieren die afwateren in het Kurlskoye Meer. Hier hebben we een goede kans om foto’s te maken van beren die de migrerende zalm proberen te vangen. Vervolgens gaan we verder naar een grote weide waar beren zich voeden met wilde bessen en geniet u van de indrukwekkende om-geving.

  Dag 6 – Khodutka vulkaan
  Na het ontbijt maken we een wandeltocht door de omgeving. In de avond zal de helikopter ons terug vliegen en maken we nog een stop om een duik te nemen in het thermische water van de Khodutka rivier. Dit is één van de grootste wilde warmwaterbronnen op Kamchatka. Deze bron-nen liggen net onder de Khodutka vulkaan en vormen een klein beekje. Het water borrelt op een deel van de toendra en u zult merken hoe verder u van de bron af gaat, hoe meer het water af-koelt. Zo kunt u zelf een plek zoeken waar de temperatuur geschikt is voor u om een duik te ne-men. De helikopter landt in de buurt van het tentenkamp op het plateau van de Mutnovsky vul-kaan, waar onze 4 of 6 Wheeldrive vrachtwagens en een Russisch team al op ons te wachten staan. We worden ontvangen in het tentenkamp, waar we tevens zullen dineren en overnachten.

  Dag 7 – Mutnovsky vulkaan
  Vandaag dient u goede wandelspullen aan te trekken en een extra trui en muts mee te nemen voor de tocht die we gaan maken. De rest van uw spullen kunt u achter laten in de tent. Neem nog een fles water mee voor uw eigen drinkwatervoorziening en het eten wordt geregeld voor u. We zullen vandaag de Mutnovsky vulkaan bezoeken en maken een wandeling naar de krater van de vulkaan. Een redelijk goede conditie is vereist voor deze wandeling. U kunt er echter ook voor kiezen om bij het tentenkamp te blijven en de omgeving te bekijken en foto’s te maken. Er leven hier marmotten en lemmingen en bijzondere planten. De wandeltocht is ongeveer 7 km en er zit een stijging in van ongeveer 600 meter. Het zijn moeilijke wandeltochten en we beginnen de dag met een rustige wandeling en later zullen we gestaag een klim maken. Een 6 WD bus rijdt ons zo ver mogelijk omhoog naar het bergpad bij de twee heuvels van Skalisty en Dvyugorby. Deze vulkanen zijn meer dan 20.000 jaar oud en bestaan uit bleke rhyoliet lava en pyroclastics. Langs het bergpad ziet u het pad uit het verleden met oude boorgaten met stoom. Tijdens de rou-te ziet u een mix van ruige toendra, lava, oevers en puimsteen uitgesleten door de wind. We pas-seren drie brede sneeuwvelden, voordat we bij de monding van de krater aankomen. Aan het oosten van de vulkaan ziet u slakkenkegels en tufsteenfragmenten. Tevens bekijken we de Mut-novsky 3 krater, een wandeling over de harde sneeuw en het ijs dat zich heeft opgehoopt in de winter. Een groot deel van het oppervlak is bedekt met as en een deel hiervan wordt gesmolten in kleine astrugi pinakels. De afvoer van de krater stroomt in de sneeuwgrotten op het rotsopper-vlak. Hier kunt u regelmatig het ijs horen of zien splijten en instorten in de kloof. In het oosten vindt u een gletsjer waar het ijs smelt op een steile rots helling. Stoom van de vulkaan heeft ijstunnels in de gletsjer gemaakt. We beklimmen de hellingen van vulkanische tefra en keileem en dalen af naar de westkant van de gletsjer. Een weg tussen het ijs en de krater muur passeert langs diverse geothermische openingen, modderpoelen en zwavelbronnen. Na onze picknick lunch wandelen we verder langs de gletsjer en dalen we af om terug te keren naar het tenten-kamp waar we zullen dineren.

  Dag 8 – Gorely vulkaan
  Er bestaat de mogelijkheid om vandaag een wandeling te maken over de Gorely vulkaan. Het pad bestaat uit één route, dus de heen en terugweg zijn hetzelfde. Wij raden het af om alleen te lopen, dus ga samen met een groepje van minimaal 3 personen op pad. Deze wandeling is on-geveer 5 km waarbij u gestaag klimt tot 750 meter hoogte en dus wordt er een redelijke goede conditie vereist. De wandeling laat u een diversiteit zien van ruwe grazige toendra met kale strepen van basalt en lava en u vindt ook lavastromen met vulkanisch as welke is herverdeeld door de wind. Hogerop zal het pad leiden langs afzonderlijke krater en later sneeuwvelden. Aan de rechterkant van de krater van de Gorely vulkaan vindt u een koud meer met ijsschotsen en kleine gletsjers. Nadat u meegekregen
  lunch heeft genuttigd, loopt u iets verder en ziet u een onbewaakte verticale afdaling in een actieve krater.
  Meer dan 100 meter naar beneden treft u een heet zuurmeer met zwavelbronnen. U keert langs dezelfde route terug naar de bus, die bij het meer klaar staat. De bus rijdt verder naar de Para-tunka Vallei, waar u kunt zwemmen in het zwembad met thermaal warm water.

  Dag 9 – Avacha Baai
  Vandaag reizen we terug naar Petropavlovsk en maken een boottocht van ongeveer 6 uur over de Avacha baai. Dit is een zeer ontspannen manier om de omgeving van Petropavlovsk en zijn dramatische vulkanen te bekijken. U zult de Koryaksky en Avacha vulkanen achter de stad zien opreizen. Toen Avacha uitbrak in 1991 konden de mensen die in Petropavlovsk woonden vanaf de baai de rode stroom lava naar beneden zien lopen. De haven is het gehele jaar door geopend voor de scheepsvaart en is tevens goed beschermd tegen tsunami’s. De Avacha baai wordt be-schouwd als één van de mooiste ter wereld. De kronkelende kustlijn heeft meerdere baaitjes. 2 Grote rivieren stromen naar de baai toe waardoor het water rijk is aan 32 soorten vis. Vrijwel het hele jaar door vind men hier diverse soorten vis, zoals tong of heilbot. Ook vogels en zeehonden komen veel voor in deze baai. De zeehonden zijn niet bang voor mensen en we kunnen vrij dichtbij komen. Daarnaast vind je hier ook grote zoogdieren zoals orka’s. Op het Strichkov eiland kunt u diverse vogelkolonies bekijken zoals zeekoeten, meeuwen, aalscholvers, maar ook zee-kalfjes en zeehonden zijn langs de kust te vinden. Tevens heeft u nog even de tijd om uw lunch naar binnen te hengelen en  platvis te vangen. Indien u niks heeft gevangen, geen zorgen, u kunt voor alsnog uw lunch aan boord nuttigen. Na de boottocht zullen we het vulkanologie instituut bezoeken. Dit bezoek omvat een korte video en presentatie door één van vulkanologen. Er wordt uitleg gegeven over de vulkanische kenmerken van het schiereiland Kamchatka. De nadruk ligt op de enorme uitbarsting van Tolbachik in 1975, die werd voorspeld na een aantal aardbevingen. Er is gelegenheid om het kleine museum te zien met spectaculaire foto’s van de meeste vulka-nen. Na het museum te hebben bezocht, rijden we terug naar het hotel in de stad en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

  Dag 10 - Vallei van de geisers
  Vandaag wordt er optioneel een excursie aangeboden om een helikoptervlucht te maken van ongeveer 75 minuten over de Geiser vallei en de Uzon Caldera vulkaan. We zullen tijdens de vlucht eerst vliegen over de actieve vulkanen Karymsky en Maly Semyachik. Deze vallei van geisers wordt met recht de Parel van Kamchatka genoemd. Er is geen andere plaats op de we-reld te vergelijken met deze schitterende vallei die pas 60 jaar geleden is ontdekt en een unieke flora en fauna bezit. Hier ziet u spectaculaire beelden van hydrothermale activiteiten, zoals gei-sers, modderbaden en zwavelbaden. De vallei van de geisers is verborgen in een van de diepe kloven van het Kronotsky natuurreservaat. Tijdens de helikoptervlucht ziet u niet alleen de vallei van de geisers maar ook de Uzon Caldera vulkaan. Zo ziet u vanuit de lucht ziedende kraters, talloze modderketels en kleine vulkanen met stoom. Er zijn ongeveer 100 bronnen en meer dan 500 afzonderlijke hydrothermale verschijningen uit diverse soorten Kamchatka wateren. De warmte van de bodem trekt veel dieren en vogels. We zullen uitstappen en ook hier een wande-ling maken om alles van dichtbij te bewonderen. Dit gebied is uniek vanwege zijn vulkanische activiteit, maar ook voor het genereren van mineralen, ertsen en de vorming van thermische me-ren.

  Dag 11 – Petropavlovsk – Kamchatsky
  Vandaag komt er een einde aan deze prachtige en populaire reis door Kamchatka, vol mooi na-tuurschoon. Afhankelijk van uw terugvlucht volgt de transfer naar de luchthaven, waar u dit bij-zondere stukje Rusland achter u laat.

  Wijzigingen
  Ter plaatse kunnen wijzigingen aangebracht worden in het programma te wijten aan het weer of andere afwegingen van de ervaren gidsen. Uiteraard streeft Sovjet Reizen ernaar om het programma zo juist mogelijk uit te voeren.


   

Rusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch KamchatkaRusland - 11-Daagse actieve rondreis door vulkanisch Kamchatka