Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Noord-Korea » Pyongyang »
Noord-Korea, 5-Daagse individuele reis naar Noord-Korea VP Bewaar dit hotel

Noord-Korea / Pyongyang

Een reis naar Noord-Korea is een reis om niet snel te vergeten. Naast de gebruikelijke groepsreizen kunt u ook prima individueel reizen in Noord-Korea. Weliswaar is het woord individueel in Noord-Korea een synoniem voor reizen met 2 gidsen en een chauffeur die u gedurende de reis begeleiden. Ideaal voor eenieder die op een rustiger tempo dit nog onbekende land wilt verkennen.
Tijdens deze rondreis verblijft u in Hotel Koryo**** te Pyongyang

Een mooi hotel centraal gelegen in het centrum van Pyongyang, op wandelafstand van het treinstation.

Faciliteiten:
Naast diverse restaurants en een roterende sky bar biedt het hotel alle denkbare voorzieningen zoals een zwembad, massage service, stomerij, supermarkt, loungebar, internationale telefoonservice, postservice & de mogelijkheid om e-mail te sturen.

Kamer:
Elke ruime kamer heeft een mooi uitzicht op de stad en beschikt over satelliet tv met internationale zenders. Andere voorzieningen zijn een air-conditioning, telefoon en minibar. De kamers beschikken over een badkamer met douche en of bad evenals een haardroger.

Inclusief:
• Retourvlucht met Air Koryo vanaf Beijing naar Pyongyang
• Engelssprekende zeer ervaren lokale gidsen (twee)
• Overnachtingen in Hotel Koryo****
• Alle maaltijden in Noord-Korea incl. 1 consumptie bij de maaltijden
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief:
• Visumverzorging Noord-Korea €   75,- per persoon

Bijzonderheden:
• Minimaal aantal deelnemers: 2
• Visum verplicht. Procedure start ca. 6 weken voor vertrek 
• Deze reis is enkel rechtstreeks via de website te boeken
• Tussen 1 mei en 8 juli is het Paleis van de Zon (mausoleum) voor renovatiewerken gesloten
• Wijzigingen ter plaatse zijn mogelijk en inherent aan de bestemming

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: NOORD- KOREA

Elektriciteit
In Noord-Korea heeft u in sommige gevallen een Europese verloopstekker nodig, de stroomspanning bedraagt hier 110/220 50 Hz volt. 

Eten en drinken
Restaurants:
Het restaurant aanbod in Pyongyang is niet erg groot maar er zijn diverse restaurants welke gericht zijn op buitenlandse gasten. Ook zijn er enkele Japanse restaurants en een restaurant met de Kantonese keuken. De gerechten bestaan voornamelijk uit vis.  Buiten Pyongyang is het aanbod van restaurants nog beperkter en het eten soberder. 

Maaltijden:
De maaltijden bestaan voornamelijk uit rijst, hét basisvoedsel voor de Koreaan. Daarnaast wordt er vaak kimchi geserveerd;  dit is een tussengerecht welk  bestaat uit ingemaakte kool gekruid met knoflook, gember en rode peper. Veelal worden ook visgerechten geserveerd. Mogelijkheden voor vegetarisch eten zijn beperkt en dienen zeker vooraf kenbaar gemaakt te worden. Ook de Koreaanse barbecue is erg populair.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. De lokale bevolking, met name de mannen, drinken graag de specialiteit, Koreaande Wodka met ginseng, insam-ju. Ook het lokale Taedonggang bier wordt veel gedronken. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt!

Fooien
In de restaurants en hotels wordt veelal het totaalbedrag van de nota verhoogd met een bedrag voor de belasting en dienstverlening. De gidsen en chauffeurs in Noord- Korea rekenen zeker op een bedrag aan fooi.

Fotograferen en filmen
Voor het gebruik van een fototoestel of videocamera is het raadzaam dit zeker aan uw gids te vragen of dat is toegestaan. Het fotograferen van militaire en strategische objecten en zelfs vliegtuigen is geheel verboden.  Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich soms wel fotograferen, hoewel de oudere bevolking hier meestal niet van gediend is. Maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Kledingvoorschrift
Neem vooral praktische kleding mee, erg handig is het om laag over laag te dragen. Draag in elk geval kleding waarmee u respect toont voor de lokale cultuur en bevolking. Het is in elk geval verboden korte rokken of broeken en hemdjes te dragen, met name bij het bezoeken van boeddhistische tempels. Soms wordt ook nette kleding gevraagd, dit houdt dan in dat bv. bergschoenen niet worden geaccepteerd.
Houdt er rekening mee om goede stevige schoenen mee te nemen en wat warme kleding voor uw bezoek aan de heilige berg Mt. Peakdu!

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Noord- Korea is de North Korean Won (KPW). 1 euro is ongeveer 105 WON (01-01-18).  De won is onderverdeeld in munten van 1, 5, 10 en 50 chon en 1 won. Er zijn bankbiljetten van 1, 5, 10, 50, 100, 500, 1000 en 5000 won. In Noord-Korea zijn geen geldautomaten aanwezig. Ter indicatie: een kilo rijst kost ongeveer 50 won. Het is verboden de Noord Koreaanse Won in- of uit te voeren. Men kan in winkels en restaurants betalen met Euro’s en US $ ( neem kleine coupures mee).

Gezondheid
Wie in Noord-Korea  met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In Noord-Korea staat de gezondheidszorg nog in de kinderschoenen en dus op een laag peil. Zelfs in de ziekenhuizen ontbreken soms de benodigde medicijnen. Indien er serieuze problemen zijn is het een overweging waard te kiezen voor doorreis naar China voor verdere behandeling. Ook doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Het is ten strengste verboden een radio of verrekijker bij u te hebben. Hierop wordt door de douane streng gecontroleerd. Mocht u toch iets bij u dragen zal deze tijdelijk in beslag worden genomen bij aankomst, u krijgt deze bij uitreis weer terug.U dient zich terdege bewust te zijn van het feit dat u tijdens deze reis alleen in gezelschap van uw gids mag reizen. Zelfs een kleine wandeling in de buurt van uw hotel is zonder begeleiding niet toegestaan.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na aankomst. 

Visum:
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.

Post, internet en telefoon

Post:
Post van Noord-Korea naar Nederland of Belgie doet er, ondanks het redelijk efficiënte systeem, vanwege het beperkte aantal vluchten toch enige tijd over voor het aankomt.

Internet:
In Noord- Korea kunt u geen gebruik maken van internet.

Telefoon
Noord-Korea heeft het internationale landennummer 850.

Taal
In Noord-Korea spreekt men Koreaans. Terwijl Zuid-Korea de Chinese hangul letters gebruikt, heeft Noord-Korea deze afgeschaft, hier worden de choson muncha letters gebruikt. De meeste westerlingen vinden het Koreaans een moeilijke taal met een complexe grammatica. Er zijn vele toonhoogten en beleefdheidsvormen. Afhankelijk van wie tot wie spreekt zijn er ten minste negen soorten zinsconstructies om respect te tonen. Als je een paar zinnetjes Koreaans kunt spreken zul je veel waardering krijgen. Raadpleeg het Lonely Planet Korean Phrasebook van Jonathan Hilts en Minkyoung Kim.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Noord-Korea bedraagt in onze zomertijd 7 uur en tijdens onze wintertijd 8 uur.
 

  NOORDK5IND

 • Dag 1 – Pyongyang
  Vertrek vanuit Beijing naar Pyongyang met Air Koryo.  Na een vlucht van zo’n 2 uur komt u aan in de hoofdstad van Noord-Korea, Pyongyang. Na ontmoeting met uw 2 gidsen volgt de transfer naar het hotel. Onderweg bezoek aan de Arc de Triomphe. Welkomstdiner in Chongruy Hotpot restaurant. Overnachting in Hotel Koryo.

  Dag 2 – Pyongyang - Myohyang
  Stadstour Pyongyang inclusief bezoek aan Mansudae fonteinenpark, Mansudae Grand monument (standbeelden van de leiders), Grand People’s Study House, Foreign Langue Bookshop, Taedong Poort, Ryongwang Paviljoen, Kim Il Sung plein. Na de lunch op de Daedonggang boot, gelegen op de Taedong rivier verder naar de Juche toren (lift omhoog € 5,-), rit per metro naar meerdere stations, oprichtingsmonument van de partij, Mangyongdae Native House (geboorteplaats van President Kim Il Sung). Verder naar het Myohyang gebergte, een rit van zo’n 5 uur door het prachtige gebergte.
  Diner en overnachting in Chongchon hotel.

  Dag 3 – Myohyang – Pyongyang
  In de ochtend een excursie naar de International Friendship Exhibition, de Boeddhistische tempel Pohyon, lunch in de vorm van een picknick* in de Habiro vallei, trekking naar Manpok Watervallenvallei. Terug naar Pyongyang. Na aankomst bezoek aan het Koreaans Oorlogsmuseum inclusief bezoek aan het spionageschip USS Pueblo. Bezoek aan het Schoolkinderpaleis inclusief optreden door van de schoolkinderen. Diner in Mangyongdae restaurant. Overnachting in Hotel Koryo.
  *Afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Dag 4 – Pyongyang – Kaesong / Panmunjom – Pyongyang
  Vertrek richting Kaesong voor een bezoek aan Panmunjom (DMZ demarcatiezone) tussen Noord en Zuid-Korea.  Lunch in het Kaesong Volkshotel, wandeling naar de Nam Stadspoort, Koryo geschiedenis museum, Tombe van Koning Kongmin. Terug naar Pyongyang en fotostop bij het Nationale Reunificatie monument. Optioneel mogelijkheid tot bezoek aan een concert of circus € 20,. Diner en overnachting in Hotel Koryo.  Afscheidsdiner in het Paradise restaurant. Overnachting in Hotel Koryo.

  Dag 5 – Pyongyang – Beijing
  Transfer naar het treinstation voor de treinreis naar Beijing. Tegen een supplement is het ook mogelijk te vliegen i.p.v. de treinreis.