Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Moldavië » Chisinau »
Moldavië, 8-Daagse fly en drive Moldavië LO Bewaar dit hotel

Moldavië / Chisinau

Moldavië als reisbestemming is in opkomst. Met deze formule van hotels, vlucht en huurauto kunt u Moldavië geheel individueel ontdekken en genieten van de traditionele dorpen, culturele bezienswaardigheden en ongerepte natuur.
Chisinau: City Park Hotel****
Een mooi hotel centraal gelegen in het centrum van de stad nabij de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het centrale park, het Republiek plein en het Opera en ballettheater.

Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren een restaurant, room-service, business center, gratis internet, sauna & schoonheidssalon.

Kamer
Elke kamer is netjes ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en haardroger, airco, WiFi internet, minibar en tv.


Lalova: Guesthouse Hanul Lui Hanganu
Het guesthouse is ideaal gesitueerd op zo'n 1 km van de rivier de Dnjestr. Tijdens uw verblijf hier zal het u aan niets ontbreken.

Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren een restaurant, tuin en terras waar u indien gewenst gebruik kunt maken van de BBQ-faciliteiten.

Kamer
Elke kamer is rustiek ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en haardroger,  Wi-Fi internet, minibar en tv.


Butuceni: Agropension Butuceni
Een mooi kleinschalig hotel waar u met Moldavische gastvrijheid zal worden ontvangen. Het guesthouse heeft een fijne tuin waar u de zomerse avonden kunt doorbrengen.

Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren een receptie, restaurant, bar, buitenzwembad en internet.

Kamer
Elke kamer is netjes ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en haardroger, airco, WiFi internet, minibar en tv.


Tiraspol: Hotel Russia****
Elegant hotel welke centraal is gelegen centrum van de stad nabij de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren een restaurant, bar, room-service, business center, gratis internet, sauna & schoonheidssalon.

Kamer
Elke ruime kamer is netjes ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en haardroger, airco, WiFi internet, minibar en tv.

 

Bijzonderheden
Alle prijzen zijn per persoon op basis van en vanaf 2 personen.

Inclusief
- Alle overnachtingen waarvan 4 overnachtingen in een 4-sterren hotels, 2 overnachtingen in een pension en 1 overnachting in een Guesthouses op basis van logies en ontbijt
- Autohuur Kia Rio of gelijkwaardig
- Reisgids + wegenkaart Moldavië
- Stadstour met Engelstalige gids (ca. 2 uur)

Huurprijs wagen inclusief
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (Collision Damage Waiver) met eigen risico
- TPW (Diefstalverzekering) met eigen risico
- Belastingen

Exclusief
- Vluchten (vanaf € 350,- per persoon). Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest gunstige vluchten.
- Reserveringskosten
- GPS Navigatiesysteem, ca. EUR 15,00 per dag
- Overige zaken die niet vermeld staan bij inclusief

Moldavie
Moldavië (Moldova) is een land in Europa. Het land grenst aan Roemenië en Oekraïne. Moldavië is in 1991 onafhankelijk geworden van de voormalige Sovjet-Unie. De hoofdstad van Moldavië is Chisinau. Andere grote plaatsen zijn: Tiraspol, Bălţi, Tighina en Cahul.
In Moldavië ligt tevens de niet erkende ministaat Transnistrië. Het landschap is veelal vlak met veel wijnvelden. In het dorp Cricova in het noorden van Moldavië vind je een van de grootste grotten van de wereld (circa 100 km gangenstelsels). Dieren die je tegen kan komen zijn wilde zwijnen, wolven, Siberische herten, wezels en dassen. Verder vind je door heel het land vele kastelen en kerken die een bezoekje waard zijn.

Communicatie
De landcode (landnummer) om iemand in Moldavië te kunnen bellen is 00373 of +373.
Wilt u vanuit Moldavië naar huis bellen gebruik dan 0031 of +31 voor Nederland of 0032 of +32 voor België.
(Als u een landcode gebruikt moet u altijd de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten)

Eten en drinken
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Gewoonten en gebruiken
De laatste der landelijke gewoontes is het krassen aan de houten deur van de kerk, zodat de kracht van de Heilige Geest in hun nagels zit. Het lijkt vaag voor de meeste westerlingen en het is niet economisch; elke 15 jaar moet een gemiddelde kerk zijn deuren vervangen.

Klimaat
Moldavië heeft een gematigd landklimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 graden en in de wintermaanden rond de -5 graden. In het oosten en het zuiden van het land kan het in de wintermaanden streng vriezen.

Religie
Het grootste deel van de bevolking is Roemeens-orthodox of Russisch-orthodox (98%). Daarnaast zijn er ook katholieken, baptisten en joden.

Taal
Het Moldavisch (Roemeens) is de officiële taal in Moldavië. Russisch is de tweede taal van het land.

Praktische informatie
Ambassades
Consulate of the Kingdom of the Netherlands in Chisinau
Nicolae Iorga 18
2012 Chisinau, Moldova
Tel:  +37 322 238 994
Fax: +37 322 238 992
E-mail:
Robert.degroof@efeb.md
Het consulaat is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Electriciteit
In Moldavië worden dezelfde typen stekkers gebruikt als thuis. (220 volt)

Geldzaken
De munteenheid in Moldavie is de Moldavische leu (MDL)
Biljetten: 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 lei.
Munten: 1, 5, 10, 25 en 50 ban.
Bankpassen worden geaccepteerd bij geld- en betaalautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Gebruik van een bankpas is niet altijd gratis. De kosten verschillen per bank en per bankpas. Als uw bank een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van uw bankpas bij kleine bedragen af te raden. Er geldt een limiet per dag. Creditcards worden slechts door enkele grote banken geaccepteerd. Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard. Als uw bank of creditcardmaatschappij een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van uw creditcard bij kleine bedragen af te raden. In Moldavië is een redelijk aantal geldautomaten.

Tijdsverschil
In Moldavië is het 1 uur later dan thuis.

  MOLFLY8

 • Dag 1 – Chisinau
  Vertrek naar Chisinau. Na aankomst ontmoet u onze vertegenwoordiging en krijgt u uw huurauto. U rijdt zelf naar Chisinau. Overnachting in Chisinau.

  Dag 2 – Chisinau – Milestii Michi - Capriana – Hincu - Chisinau
  De hoofdstad van Moldavië, Chisinau is gelegen op zeven heuvels. De stad werd in de 15e eeuw gesticht ten tijde van het Vorstendom Moldavië. Later behoorde het gebied tot het Ottomaanse Rijk, later tot het Russisch Rijk en eveneens is het in Roemeense handen geweest. Vandaag is er voor een 2-tal uur een gids voor u voorzien die u na het ontbijt meeneemt door deze levendige stad maar waar u ook nog het Sovjetverleden proeft. Tijdens de wandeling ziet u de orthodoxe kathedraal, het centrale park, de “Arc de Triomphe” van Chisinau en diverse overheidsgebouwen. Iets buiten Chisinau ligt het wijnhuis van Milestii Michi. Sovjet Reizen adviseert u om dit wijnhuis zeker te bezoeken. Met een totale lengte van 200 km is dit de grootste wijnkelder van Europa. tevens kunt u hier uw lunch nuttigen in een van de proefzalen. Verder naar het dorpje Bursuc, waar u het prachtig gesitueerde Hancu klooster kunt bezoeken. Het is 1678 gestichte vrouwenklooster bestaat uit de zomerkerk gebouwd in Russisch-Byzantijnse stijl en winter kerk gebouwd in 1841. In de Sovjettijd deed het klooster dienst als sanatorium. Niet ver hier vandaan is 15e eeuwse klooster van Capriana, de residentie van de metropoliet en het symbool van de bewustwording van de nationale identiteit. Overnachting in Chisinau.

  Dag 3 – Chisinau – Orhei Vechi – Butuceni
  Na een rit van zo’n 60 km naar Orheiul Vechi kunt u kennismaken met het unieke 13e eeuwse grottenklooster welke geheel is uitgehouwen uit kalkzandsteen. Vanaf het klooster heeft u een mooi zicht op de vallei en de rivier Raut. In de zanderige hoofdstraat van Butuceni is het 19e eeuws huismuseum gesitueerd. De ruïnes van het Geto-Dacian bewijzen dat dit gebied al eeuwen bewoond is. Overnachting in Agro pension Butuceni.

  Dag 4 – Butuceni – Cricova – Butuceni
  Vandaag raden wij u aan om de wijnkelders van Cricova te bezoeken. De winning van kalkzandsteen heeft ervoor gezorgd dat er een groot netwerk van tunnels is ontstaan met maar liefst een lengte van 120 meter. Het wijnhuis Cricova is een van de wijnhuizen die mousserende wijnen produceert volgens de Methode Champenoise. Wegens de lengte van de wijnkelder zal er een rondleiding (ter plaatse wordt dit aangegeven) door de wijnkelder plaatsvinden met een elektrisch treintje waarbij u bij de belangrijkste delen van de kelder uitstapt. In de kelders van Cricova liggen o.a. wijnen bestemd voor Angela Merkel en Guy Verhofstadt. Uiteraard kan president Poetin hier ook niet ontbreken. Terug naar Butuceni. In deze omgeving van Moldavië krijgt u een goed beeld van het Moldavische plattelandsleven. Voor liefhebbers van fotografie zijn de rijkelijk gedecoreerde waterputten in dit gebied interessant.
  Overnachting in Agro pension Butuceni.

  Dag 5 – Butuceni - Tipova - Saharna - Lalova 
  Vertrek naar de rechteroever van de rivier de Dnjestr naar het dorp Tipova. Het 12e eeuwse klooster van Tipova wordt beschouwd als een van de oudste kloosters van het land. Wat het klooster zo uniek maakt is dat het oudste deel uit de rotsen is uitgehouwen. De vallei heeft een aantal wandelpaden die een schilderachtig uitzicht bieden op het kloostercomplex. In de omgeving is een charmante waterval Saharna gelegen, zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. De nacht brengt u door in het Guesthouse Hanul lui Hanganu. De vriendelijke familie zal ervoor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken. Overnachting in Lalova.

  Dag 6 – Lalova – Transnistrië
  Na het ontbijt vertrek naar de oostelijke oever van de Dnjestr om een bezoek te brengen aan het niet erkende land Transnistrië, officieel de “Pridnestrovische Moldavische Republiek”. Toen de Slavische inwoners van Transnistrië zich na de onafhankelijkheid weigerden aan te sluiten bij het Latijnse Moldavië, werd in 1992 éénzijdig de republiek Transnistrië uitgeroepen waarvan Tiraspol nu de hoofdstad is. Tot op de dag van vandaag is de republiek internationaal door niemand erkend, maar heeft het wel een eigen president, parlement en munteenheid.
  Na het passeren van de ouderwetse Sovjetdouane merkt u direct het verschil met de rest van Moldavië. De “republiek” is niet groot en voordat u de hoofdstad Tiraspol binnenrijdt passeert u  de begraafplaats waar de gesneuvelden van de onafhankelijkheidsoorlog liggen begraven. Tegenover de begraafplaats is de supermarkt “Sheriff” gelegen, waar u uw Euro’s kunt inwisselen voor Transnistrische Roebels, waarvan de munten erg veel op speelgoed lijken omdat deze uit plastic zijn vervaardigd. Tiraspol an sich is een aangename stad en kan worden beschouwd als een levend museum van de Sovjetcultuur en telt een bevolking van 200.000 inwoners. De stad heeft nog steeds haar aandeel van Lenin standbeelden, monumenten zoals een T-34 tank op het voetstuk, en behield de namen van de straten. Uw hotel is centraal gelegen nabij de hoofdstraat waar u diverse winkels, restaurants en cafés treft. Overnachting in Tiraspol.

  Dag 7 – Bender – Chisinau
  Voordat u terugkeert naar Chisinau kunt u een bezoek brengen aan het 16e-eeuwse Tighina fort, gelegen in Bender, op de westoever van de Dnjestr. Het fort werd gesticht door de Moldavische prins Stefan cel Mare maar viel al snel in handen van de Ottomaanse sultan die er een Turkse kolonie van maakte. In 1812 heroverden Russische troepen het fort en bleef het tot enkele jaren geleden een functionerende Russische legerbasis. Het fort is recentelijk gerenoveerd en in het plaatselijk museum krijgen we meer te horen over de belangrijke functie die dit fort heeft gespeeld. Overnachting in Chisinau.

  Dag 8 – Chisinau
  Vandaag vliegt u conform uw vliegschema terug naar huis.

Moldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive MoldaviëMoldavië, 8-Daagse fly en drive Moldavië