Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Kazachstan » Almaty »
Kazachstan - 8-Daagse individuele rondreis met privé gids/chauffeur LO Bewaar dit hotel

Kazachstan / Almaty

Deze reis biedt zowel cultuur als prachtige natuur. Zo brengt u een bezoek aan de voormalige hoofdstad van Kazachstan, Almaty met de prachtige kathedraal. Dit in tegenstelling met de natuur in het Altyn Emel Nationaal park, Canon Charyn en aan het Kolay Meer.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
7 nachten
Zo
18
Ma
19
Di
20
Wo
21
Do
22
Vr
23
Za
24
Zo
25
Ma
26
Di
27
1275127512751275127512751275127512751275
 « EerderLater »


Almaty: Hotel Kazzhol****
Dit moderne 4-sterren hotel is centraal gelegen in Almaty.


Faciliteiten:
Het hotel is voorzien van een spacentrum met zwembad, een restaurant waar traditionele gerechten worden geserveerd. In het hotel is gratis WiFi aanwezig.

Kamers:
Alle nette kamers zijn voorzien van airconditioning, een flat screen tv en een minibar. De moderne badkamers zijn voorzien van een bad of douche, toilet en haardroger. 

Inclusief:
• Transfer luchthaven – hotel en v.v.
• Overnachtingen in comfortabel 4* hotel en guesthouses o.b.v. logies/ontbijt
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Engelstalige gids
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Vermelde maaltijden (4 x lunch, 4 x diner)

Exclusief:
 • Internationale vlucht 
 • Alle overige zaken die niet bij inclusief vermeld staan

Bijzonderheden:
 • Minimum aantal deelnemers: 2
 • Verlenging mogelijk, neem contact op met een van onze medewerkers voor    meer info.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: KAZACHSTAN

Cultuur
Kazachen zijn zeer gastvrij. Wanneer u bij iemand thuis uitgenodigd wordt tijdens uw rondreis door Kazachstan, neem dan een cadeautje mee zoals een bos bloemen of doos bonbons. In huis dient u uw schoenen uit te trekken, meestal krijgt u pantoffels aangeboden. Vermijd het om met uw schoenen op de dastarkhan, het kleed dat als tafel dient, te stappen. Zorg er ook voor dat, terwijl u zit, uw voetzolen niet naar iemand wijzen. Eet met uw rechterhand en probeer daar ook alles mee aan te pakken, de linkerhand is volgens moslims onrein.

Religie
In Kazachstan is ongeveer de helft van de bevolking moslim, de andere helft is Russisch-orthodox.

Taal
In Kazachstan spreken net zo veel mensen Kazachs als Russisch. Het Kazachs is een Turkse taal met een Cyrillisch alfabet. Vooral in de grote steden en in het zakenleven lijkt iedereen Russisch te spreken. Het Kazachs wordt vooral gesproken door de etnische Kazachen op het platteland.

Festivals
Kazachstan kent tal van nationale feest- en herdenkingsdagen om onafhankelijkheid, oorlogen en martelaars te herdenken. Belangrijkste feestdagen in Kazachstan zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari); Overwinningsdag (9 maart); Dag van de Hoofdstad (10 juni); de verjaardag van Astana als hoofdstad; Dag van de Grondwet (30 augustus); Dag van de republiek (25 oktober); Onafhankelijkheidsdag (16 december).

Islamitische feesten in Kazachstan
Daarnaast zijn er de islamitische feesten zoals het Suikerfeest na afloop van de ramadan (27 mei – 25 juni 2017) en het Offerfeest (1 – 4 september 2017). Tijdens de vastenmaand Ramadan blijft het openbaar leven functioneren en grote delen van de bevolking doen er niet aan mee. Nowruz (21 maart) is een wijdverspreid feest dat vooral in Iran, maar ook in Centraal-Azië gevierd wordt. Het is het feest van het begin van de lente (in Iran ook het begin van het nieuwe jaar). Een paar dagen voor Nowruz is het tijd voor khashar; ervoor zorgen dat alle woningen, steden en dorpen er netje uit zien.

Eten en drinken
Nergens vindt u de nomadische roots van Kazachstan zo goed terug als in de keuken. Nomaden eten het voedsel dat het eerst beschikbaar is; en dat is vooral afkomstig van paarden en schapen. In het hele land vindt u tijdens uw rondreis door Kazachstan de bekende Centraal-Aziatische maaltijden als sjaslik, laghman (noedels), manti (gestoomde knoedels) en plov. Kazachse plov is zoet, met abrikozen, rozijnen en pruimen. Plov Askabak bestaat vooral uit pompoen. Een typisch Kazachse maaltijd is beshbarmak, stukken gekookt rundvlees, schapenvlees of paardenvlees met ui, die geserveerd worden op platte stukken pasta. De bouillon van het vlees wordt apart ernaast gedronken.

Internationale keuken in Kazachstan
In de grote steden en in het noorden van Kazachstan overheerst de Russische keuken, als afspiegeling van de aanwezigheid van de vele geïmmigreerde Russen. Maar er zijn veel verschillende typen restaurants, van Chinees en Koreaans tot Italiaans en Tex-Mex. Als u voordelig wilt eten, neemt u een ‘biznes lanch’ (business lunch), ook wel ‘kompleksny obed’ genoemd. Deze wordt in veel restaurants aangeboden. U krijgt dan een driegangen menu met soep of salade, het hoofdgerecht en een toetje en een drankje.

Drinken in Kazachstan
Wat de drankjes betreft: koumis (gefermenteerde merriemelk) is populair en zeker het proeven waard tijdens uw rondreis door Kazachstan. Op de steppes en in de woestijn is er ook shubat (gefermenteerde kamelenmelk). Die is iets minder zout.

Fooien
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen in Kazachstan zullen een kleine fooi op prijs stellen. In de restaurants kan het bedrag afgerond worden. Duurdere restaurants berekenen tien tot vijftien procent servicekosten. 

Weer en klimaat
Kazachstan heeft een combinatie van verschillende klimaten. Het zuidelijke deel heeft een koud woestijnklimaat dat langzaam overgaat in een warm steppeklimaat. Het noordelijke deel van Kazachstan heeft te maken met de veel grimmigere continentale klimaatsoorten. De classificatie warm landklimaat betekent niet dat het gedurende het hele jaar relatief warm is, maar dat de warmste maand een gemiddelde maandtemperatuur heeft van meer dan 22 graden Celsius.

Bevolking
Kazachstan heeft een oppervlakte van 2.717.300 km² (66 maal Nederland, 90 keer België). Het land telt 17,7 miljoen inwoners.  Kazachen stammen af van Turkse nomaden, die al duizend jaar het steppegebied tussen de Volga en Tian Shan domineren. Eeuwenlang trokken ze met hun paarden, kamelen, schapen en geiten door de immense grasvlakten. Door hun nomadisch bestaan hebben de Kazachen in tegenstelling tot de Tadzjieken en Oezbeken, geen geschreven literatuur. De Kazachse cultuur vindt haar oorsprong in de vertelkunst.

Bevolkingsgroepen van Kazachstan
Slechts iets meer dan de helft van de bevolking (54 procent) is etnisch Kazach. De rest bestaat uit Russen (30 procent), Oekraïners (4 procent), Duitsers (2,5 procent) en Oezbeken (4 procent). De meeste Kazachen wonen op het platteland in het arme zuiden, de Russen wonen vooral in het rijkere, geïndustrialiseerde noorden.

Landschap
Kazachstan is een uitgestrekt plateau dat afloopt van het oosten naar het westen. Het uiterste noorden is eveneens laag en ligt zelfs beneden de 200 meter. Langs de grens met China en Kirgizstan liggen het Altai- en Tian Shangebergte  met bergtoppen tot boven 4000 meter. In het zuiden liggen woestijnsteppen en woestijn. Van noord naar zuid, langs de rivieren en aan de voet van de bergen vind u grassteppen met tsjernosem (löss, zwarte bodem) die ontgonnen zijn voor de akkerbouw.

Tijdsverschil
In de zomer is het in Kazachstan 4 uur later dan in de Benelux.

Geld
De Kazachse munteenheid is de tenge (KZT). Er zijn briefjes en munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 en 10.000 tenge in omloop. Voor één euro ontvangt u 358 tenge (01-10-17). Kijk voor de actuele wisselkoers op:
www.wisselkoers.nl

ATM in Kazachstan
In Almaty en andere steden kunt u bij wisselkantoren (obmen valyuty) snel en makkelijk euro’s of USD wisselen. ATM's zijn volop aanwezig, bij banken, winkelcentra, supermarkten, hotels en treinstations. Kijk naar het teken van Bankomat. De meeste pinautomaten accepteren bankpassen van Maestro, Cirrus, Visa en MasterCard. Er zijn instructies in het Engels. In een groot aantal winkels, restaurants en hotels kunt u met een creditcard betalen. 

Veilig pinnen in Kazachstan 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien u geld wilt pinnen in Kazachstan dient u deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via uw internetrekening niet mogelijk is, doet u er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van uw bankpas buiten Europa.

NB Belgen kunnen hun bankpas in Kazachstan standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Kazachstan bij Europa.

Kledij
Wat betreft uw kleding raden we u aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het is aan te raden stevige wandelschoenen mee te nemen.

Denk bij het samenstellen van uw bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, pet, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Openingsuren
Winkels, postkantoren en kantoren in Kazachstan zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Tussen de middag zijn de meeste zaken gesloten in verband met de lunchpauze. De warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. In steden als Almaty en Astana verschijnen steeds meer 24 hours supermarkten waar alles te koop is. Bazaars beginnen al vroeg, rond 6.00 uur ’s ochtends.

Shoppen in Kazachstan
De bazaars in Kazachstan die u in bijna iedere grote stad aantreft, zijn de beste plaats om typische spullen van het land kopen. In supermarkten en grotere winkels gelden vaste prijzen terwijl in souvenirwinkeltjes afdingen gebruikelijk is.

Communicatie
In de grotere steden in Kazachstan zijn er telefooncellen (taksofon) van waaruit u met een telefoonkaart kunt bellen. Telefoonkaarten zijn te koop bij het postkantoor, kantoren van Qazaq telekom en bij de kiosken op straat. De luxe hotels hebben een businesscentrum met mogelijkheden tot bellen en faxen. Het internationale landennummer van Nederland is 0031, van België 0032.

Mobiel bellen in Kazachstan
Mobiel bellen is mogelijk in Kazachstan. Informeer wel voor vertrek bij uw provider wat de mogelijkheden en kosten zijn. Een overzicht van de tarieven per provider vind u op
www.vakantiebellen.com.

Internet in Kazachstan
Alle grote en kleine steden hebben openbare internetvoorzieningen. Het kost ongeveer een à twee euro per uur. Er zijn ook behoorlijk wat hotels, cafés en restaurants met WiFi.

Elektriciteit
De netspanning in Kazachstan is 220 volt. Er komen soms stroomstoringen voor en de netspanning kan wisselen, waardoor gevoelige apparatuur kan beschadigen. Reserve batterijen en een verloopstekker zijn aan te raden.

Veiligheid
Kazachstan is een relatief veilig land voor toeristen. Uiteraard dient u zoals overal alert zijn voor zakkenrollers en kleine criminelen. Actuele informatie over de veiligheid in Kazachstan vindt u op
www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies Kazachstan). Ook op http://diplomatie.belgium.be, de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, vindt u nuttige reisadviezen.

Gezondheid
Hoewel inentingen voor Kazachstan niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt. Actuele informatie staat op
www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kunt u vergelijkbare informatie krijgen bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be.

Apotheek voor Kazachstan
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.

Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Overige info
Bij binnenkomst in Kazachstan landen dient u op twee identieke formulieren aan te geven hoeveel geld en welke kostbare bezittingen u invoert. Eén ervan houdt de douane, één krijgt de bezoeker mee. Bewaar het goed! Bij vertrek moet er een nieuw declaratieformulier ingevuld worden en samen met het oude ingeleverd worden. Hierop dient u te schrijven wat u dán nog aan waardevols bezit. In de meeste gevallen is dit slechts een bureaucratische formaliteit, vooral op de vliegvelden. Anders is het als u een landsgrens overgaat. Houd er rekening mee dat de sommige douanebeambten ronduit corrupt zijn en alles willen controleren. Klopt er zogenaamd iets niet, dan vragen ze gigantische boetes. Antiquiteiten van vóór 1945 mogen niet worden uitgevoerd. Wilt u iets uitvoeren dat er enigszins oud uit ziet zorg dan dat u een aankoopbewijs heeft en een verklaring dat het niet van voor 1945 is.

Fotografie
Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Vraag mensen wel altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Adressen
Ambassades
Ambassade van Kazachstan in Nederland
Nieuwe Parklaan 69, 2597 LB Den Haag
T 00 31 (0)70 363 47 57
F 00 31 (0)70 365 76 00
E
hague@mfa.kz 

Nederlandse ambassade in Kazachstan 
Kosmonavtov street 62, Renco building 3rd floor, Microdistrict Chubary, 010000 Astana
T +7 7172 555450
F +7 7172 555474
http://kazachstan.nlambassade.org


Overige praktische informatie
Invoerbepalingen vanuit Kazachstan
Antiquiteiten van vóór 1945 mogen niet worden uitgevoerd. Wilt u iets uitvoeren dat er enigszins oud uit ziet zorg dan dat u een aankoopbewijs heeft en een verklaring dat het niet van voor 1945 is. Zie ook:
www.douane.nl/reizigers

 

 

  BEKAZ8IND

 • Dag 1 – 2 – Almaty
  Vertrek vanaf Brussel naar Almaty. Na aankomst transfer naar uw hotel voor een korte rust.
  Alhoewel de stad zijn status als hoofdstad heeft verloren aan Astana, blijft Almaty wel het belangrijkste zakelijke en culturele centrum van Kazachstan. De groei van deze stad is te danken aan de Tweede Wereldoorlog, toen de Sovjet Unie besloot om de industrie van het land grotendeels uit het Europese gedeelte naar Centraal-Azië te verplaatsen. Almaty is een groene en gezellige stad waar de inwoners graag flaneren of hun tijd verdrijven in een van de vele barretjes en terrasjes. Toch proeft men nog het Sovjetverleden: boulevards op paradebreedte, classicistische architectuur en veel parken. Uit de tsarentijd dateert de houten Russisch-orthodoxe Zenkov kathedraal, die zich mag rekenen tot een van ’s werelds hoogste houten gebouwen. Het is één van de weinige bouwwerken die de aardbeving van 1911 hebben overleefd. Het interieur is versierd met een indrukwekkende verzameling relikwieën en iconen. U kan verder wandelen door het 28 Panfilov Wachterspark, vernoemd naar de soldaten die Moskou wisten te beschermen tegen de invasie van de Nazi’s. In het park zien we o.a. de eeuwige vlam maar ook de bronzen standbeelden van deze helden.
  Verder naar het museum van muziekinstrumenten, waar u de collectie van meer dan 1000 stukken kan bewonderen waaronder enkele zeldzame uit de 17e eeuw.
  Op wandelafstand hiervan ligt de “Green Bazaar”, waar u een echte oosterse markt kan beleven. Hier vindt u delicatessen van verschillende bevolkingsgroepen die in Kazachstan leven. U kan hier proeven, onderhandelen en uiteraard al dit lekkers kopen aan een scherpe prijs.
  De dag kan u afsluiten met een bezoek aan Koktebe, het hoogste park van de stad. Koktebe is erg geliefd onder de lokale bewoners omdat u vanaf hier een prachtig panorama op de stad heeft. Overnachting in Almaty.

  Dag 3  - Almaty –Altyn Emel – Aktau
  Buiten de stad bestaat het landschap uit steppe, kloven en bergen en zijn de wegen niet altijd verhard. U rijdt naar het Nationaal Park Altyn Emel op 250km van Almaty. De naam Altyn Emel komt oorspronkelijk uit de Mongoolse taal en betekent “gouden zadel”. Het park is een unieke combinatie van diverse landschappen, van vlakte tot hoge bergen. In dit gebied is er een goede kans om wilde ezels en steppe antilopen te zien. Na het inchecken en de lunch in een guesthouse rijdt u  verder naar de Aktau heuvels.
  Banden van wit, rood en oranje lopen horizontaal en creëren een bijzonder effect. De Aktau heuvels zijn ook bekend als een unieke paleontologische vindplaats. Maar liefst 56 soorten van vroege Mioceen flora alsook fossielen van oude dieren zijn hier gevonden. Ideaal is om een wandeling door de droge rivierbedding te maken tot aan de voet van de heuvels.  Na een wandeling en het nemen van foto’s vanaf de mooiste plaats, wandelt u verder naar een volgend hoogtepunt van het park, nl de 700 jaar oude wilg.
  Diner en overnachting in een comfortabel guesthouse.

  Dag 4 – Altyn Emel – Charyn Nationaal Park – Kolsai meer
  Deze morgen vertrekt u richting de Charyn Canyon, gelegen op zo’n 20 km van de Chinese grens.
  Onderweg bezoekt u eerst de bekende zandduinen van het park die door het brullend geluid zijn naam van Zingende Duin ontleent. Bij gunstige windomstandigheden kan het geluid op de top van de duin oplopen tot 105 decibel. Voor u verder gaat naar het Nationaal Park Charyn, stopt u eerst nog in Zharkent City – een klein stadje op 30km van de Chinese grens. Dit stadje heeft meerdere redenen om een stop te maken, zoals de Dungan moskee & museum, de lokale kerk en de markt.
  Lunch neemt u in een lokaal café. 
  De Charyn Canyon wordt ook wel na de Grand Canyon als de grootste kloof beschouwd. Een wandeling neemt u mee door de “Vallei der Kastelen”, schitterende rotsformaties met dieprode kleuren. Aan het einde van de kloof stroomt de rivier Charyn, een ideale plaats om rustig iets te drinken na alle indrukken. Hier bevindt zich eveneens het Eco Park, een complex van yurten, bungalows en zomerhuisjes. Tegen het einde van de middag vertrek richting de Kolsai Meren, voor diner en overnachting in een guesthouse.

  Dag 5 – Kolsai Meren
  De Kolsai meren worden gevormd door 3 alpine meren. De meren worden gezien als de parel van het Tien-Shan gebergte en omringd door met sneeuw bedekte pieken en beboste heuvelruggen. De omgeving nodigt uit een mooie wandeling te maken. Er is een goed wandelpad en er zijn diverse activiteiten mogelijk. Zo kunt u waterfietsen of een roeiboot huren. De lunch vandaag is in de vorm van een picknick, ideaal om vanaf een bankje te nuttigen met zicht op het meer. Indien gewenst kunt u naar het tweede meer wandelen, een flinke  en uitdagende tocht van 9 km en een klim van 1700 meter naar 2250 meter. Diner en overnachting bij het Kolsaimeer.

  Dag 6 – Kolsai Meren – Kaindi Meer – Almaty
  Na het ontbijt reist u verder naar het unieke en prachtige Kaindy Meer, dat op een hoogte van 2000 meter is gelegen en maar liefst 400 meter lang is. Vanaf de parkeerplaats is het een wandeling van 20 minuten tot de oever van het meer. Het idyllisch gelegen meer is recent ontstaan door een aardverschuiving en gekend om de talloze dode boomstammen die boven het azuurblauwe water uitsteken. Onderweg stopt u voor een huisgemaakte lunch bij een lokale familie, waarna u verder reist naar Almaty. Overnachting in Almaty. 

  Dag 7 – Almaty
  Na het ontbijt maakt u een stadstour en rijdt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Alamty zoals het station, het opera- en balletgebouw, het circus, Almaty Towers enz. Waarna u verder gaat naar het “Big Almaty Meer”, dit meer is gelegen in het Ili Alatau nationaal park op een hoogte van 2511 meter boven zeeniveau. Ook dit meer is ontstaan, net zoals het grote deel van de meren, door een aardverschuiving. Afhankelijk van de tijd van het jaar, verandert de kleur van het water van licht groen tot turquoise blauw. Op weg terug naar Almaty brengt u nog een bezoek aan een valken farm – Sunkar waar u kan genieten van een show met haviken, arenden, valken en uilen. Laatste stop op deze reis is het presidentieel park.
  Overnachting in Almaty.

  Dag 8 – Almaty
  Conform het vluchtschema transfer naar de luchthaven.

Kazachstan - 8-Daagse individuele rondreis met privé gids/chauffeurKazachstan - 8-Daagse individuele rondreis met privé gids/chauffeurKazachstan - 8-Daagse individuele rondreis met privé gids/chauffeur