Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Baltische Staten » Vilnius »
Baltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en Polen LO Bewaar dit hotel

Baltische Staten / Vilnius

Ontdek het grensgebied van Litouwen, Wit-Rusland en Polen. Dit gebied bestaat uit glooiende heuvels, zanderige vlaktes en uitgestrekte oerwouden en rivierdalen. De reis begint in de Litouwse hoofdstad Vilnius en eindigt in het Poolse Warschau. U passeert het Dzukija nationaal park, het plaatsje Grodno met het Augustow kanaal en het Mazurische merengebied in het Wigry nationaal park in Polen. Geniet van een breed scala van steden, dorpen en het platteland. Ontdek de verschillende karakters van deze landen, welke u een uitstekende introductie geven.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
10 nachten
Di
25
1595
 « EerderLater »


Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele 3-sterren hotels.

Bijzonderheden
•• Tijdens deze reis is er geen visum voor Wit-Rusland nodig.
• Minimaal aantal deelnemers: 6

Inclusief
• Engelstalige gidsen
• Overnachtingen in comfortabele 3-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
• Welkomstbijeenkomst met glas bier of wijn
• 5 x Diner
• Fietshuur incl. regenkleding
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Alle vervoer ter plaatse zoals omschreven met airconditioning
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Individueel informatiepakket met kaarten (ter plaatse)
• Speciale visumvrije toestemming om de Grodno regio te bezoeken

Exclusief
• Internationale vlucht. Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers.
• Overige maaltijden
• Fooien en kruierservice
• Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING:
BALTISCHE STATEN – ESTLAND, LETLAND & LITOUWEN

Drinkwater
Het kraanwater in de Baltische Staten is niet overal drinkbaar. In Estland is het veelal wel mogelijk, maar wij raden u aan om dit ter plaatse na te vragen of om mineraalwater te drinken, het is praktisch overal te koop.

Fooien
De situatie m.b.t. tot het geven van fooien is vergelijkbaar met de situatie in België, hoewel het geven van een fooi van toeristen wel wordt verwacht. De fooi bedraagt ca. 10 % van de rekening.

Geldzaken
In de Baltische Staten kan (naast de lokale valuta) ook betaald worden met creditcards (Mastercard en Visa, niet American Express worden geaccepteerd). Tegenwoordig kunt u ook gemakkelijk pinnen.

Gezondheid
Vergeet niet anti-muggenolie of spray mee te nemen, evenals middelen tegen de beet, zoals Prikweg, After-Bite, Azaron. Deze middelen zijn niet overal in de Baltische Staten te koop. Daarnaast adviseren wij u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van ca. 25 - 50 °C. kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Grensdocumenten
Voor een rondreis door de Baltische Staten dient u officieel te beschikken over een geldig paspoort of  identiteitskaart, die nog minimaal 3 maanden na terugkomst geldig dienen te zijn.

Kledingadvies
Wat betreft kleding raden we u aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het dragen van korte broeken en T-shirts is hier echter geen probleem, behalve bij het bezoeken van sommige kloosters en kerken.

Klimaat
De kustgebieden aan de Oostzee hebben veel weg van een zeeklimaat, landinwaarts ziet men de kenmerken van een landklimaat: droger, warmer in de zomer en kouder in de winter. De (korte) zomers zijn aangenaam, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot rond de 25°C. 's Winters kan het erg koud zijn met temperaturen ver onder nul, in januari zelfs tot min10 °C. Door de noordelijke ligging zijn de dagen in de zomer erg lang. In juni gaat de zon nauwelijks onder en in augustus is het om 22.30 uur nog licht.
De aangenaamste perioden zijn de lente en de vroege herfst. Houd er echter wel rekening mee dat het dan soms flink kan regenen.

Openingstijden
Banken: maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 12.00 (soms 13.00 uur) en na een uur middagpauze tot 17.00 uur.

Post
Postkantoren in Estland, Letland en Litouwen zijn doorgaans van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 uur of 18.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tijdsverschil
In de Baltische Staten is het 1 uur later.

Vaccinaties
We raden u aan voor de meest recente informatie bijtijds uw huisarts te raadplegen.

Valuta
De nationale munteenheid in Estland is de Euro.
De nationale munteenheid in Letland is de Euro.
De nationale munteenheid in Litouwen is de Euro.

In de steden kunt u bijna overal pinnen. Uiteraard is het altijd handig ook wat contante euro's achter de hand te hebben. Creditcards worden geaccepteerd in hotels, restaurants, winkels en banken.
Banken zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Wisselkantoren van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur, sommige zijn op zondag open en het komt ook voor dat wisselkantoren 24 uur per dag geopend zijn.

Voltage
De voltage in de Baltische Staten is 220 Volt. Stopcontacten zijn hetzelfde als in België, hoewel sommige dikke stekers problemen op kunnen leveren. Een verloop- of wereldstekker kan handig zijn, een adapter is niet nodig.

Veiligheid
De Baltische Staten kennen evenals vele andere landen ter wereld criminaliteit. Met name in de hoofdsteden en op drukke plaatsen (markten, busstations, pleinen e.d.) is het zaak om goed op te letten. Met een paar kleine voorzorgsmaatregelen kunt u een hoop ellende vermijden: draag uw waardepapieren en groot geld altijd verborgen onder uw kleding, draag uw tas of rugzak bij voorkeur op uw buik en draag tassen en fotocamera’s kruislings en niet losjes over de schouder. Echter zullen de Baltische Staten zeker geen landen zijn waar u zich onveilig voelt.


 

  G5

 • Dag 1 – Vilnius
  Bij aankomst in Vilnius wordt u ontvangen door uw gids en volgt de transfer naar uw hotel. In het begin van de avond wordt er een welkomstbijeenkomst gehouden met de gids.

  Dag 2 – Vilnius – Trakai – Druskininkai (35 km fietsen, 125 km per bus)
  In de ochtend maken we eerst een stadstour door Vilnius, voor meer dan 600 jaar de hoofdstad van Litouwen. Gedurende deze tour ziet u o.a.; de Petrus en Paulus kathedraal, het Kathedraal plein, de Sint-Anna en Bernardines kerk, de “Dageraadpoort” met een beeld van de Maagd Maria, de Russisch-orthodoxe kerk van de Heilige Geest, het Stadhuisplein en de Universiteit van Vilnius met de Sint Johannes kerk. In de middag fietsen we richting Trakai (25 km van Vilnius), de vroegere stad van het Groot Hertogdom van Litouwen. Trakai heeft veel historische gebouwen en een prachtige natuur met veel water en bos. We bezoeken hier een kasteel uit de 14e-eeuw, dat gevestigd is op één van de vele eilandjes in het Galve meer. We fietsen nog een stuk door het heuvelachtige landschap, waarna u vervolgens met de bus naar Druskininkai wordt gebracht.
  Diner en overnachting in Druskininkai.

  Dag 3 – Druskininkai – Cepkeliai – Dzukija N.P. – Druskininkai (43 km fietsen, 45 km per bus)
  Deze morgen volgt de transfer naar het Cepkeliai-Dzukija nationaal park, het grootste park in Litouwen vol met naaldbomen en één van de 13 PAN-parken in Europa. Een PAN-park is een wildpark en wordt beschermd met de inkomsten uit kleinschalig ecotoerisme.
  U vindt in dit onaangetaste gebied een grote verscheidenheid aan planten en dieren.
  Hier start de fietsroute door verschillende etnografisch dorpen. De route leidt ons tevens door het Grutas Park, waar de diverse ongewenste standbeelden van Lenin werden gebracht na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Optioneel diner in Druskininkai.
  Overnachting in Druskininkai.

  Dag 4 – Druskininkai – Liskiava - Grodno (32 km fietsen, 70 km per bus)
  We fietsen over een geasfalteerd pad door de naaldbossen langs de Nemunas rivier die leidt naar de Wit-Russische grens. Nadat we de grens zijn gepasseerd (geen visum nodig voor Grodno,dit is een visum vrije regio voor toeristen) fietsen we verder over grindwegen en veldweggetjes langs de rivier. In de middag volgt de transfer naar Grodno, een mysterieuze plaats voor diegene, die van geschiedenis, cultuur en architectuur houden.
  Diner en overnachting in Grodno.

  Dag 5 – Grodno (20 km fietsen)
  Na het ontbijt maken we een stadstour door de historische stad Grodno. Grodno is een oude stad die door de eeuwen heen tot verschillende rijken  behoorde, waaronder Polen, Duitsland, Zweden, Rusland en Litouwen. In tegenstelling tot veel Wit-Russische steden heeft het centrum van Grodno de Tweede Wereldoorlog zonder al te veel schade overleefd en dit betekent dat het centrum haar historische karakter heeft weten te behouden. De stad is gekend om haar kerken en kastelen die variëren in bouwstijl van gotiek tot barok. Tijdens de stadstour krijgen we een goed beeld van de stad waar met name de St.  Francis Ksavery kerk opvalt. Daarnaast krijgt u ook de Kolozhskaya kerk van St. Boris en St. Gleb te zien, het oude en nieuwe kasteel, de grote synagoge, de Sovetskaya straat en zijn bijbehorende plein.  In de middag bent u vrij om de stad verder op eigen gelegenheid te verkennen of te shoppen. Een andere mogelijkheid is om optioneel een begeleide fietstour te maken rondom de stad en zijn parken. Optioneel diner in het hotel. Overnachting in Grodno.

  Dag 6 – Grodno – Augustow (39 km fietsen, 50 km per bus)
  Vandaag wordt u verder gebracht met de bus naar het Augustow Kanaal, welke is gebouwd in de 19e -eeuw om de waterbassins van de Nemunas en de Vistula rivieren te verbinden. Dit kanaal is een beschermd historisch monument. We beginnen met de fietstocht vanaf een Sovjetachtig dorpje en fietsen dan naar het begin van het Augostow Kanaal in de buurt van de Nemunas Rivier. Vervolgens fietsen we verder naar het bos over geplaveide wegen. Onderweg zullen we een aantal sluizen en stuwdammen passeren die 10 jaar terug gerenoveerd zijn. Hierna volgt de transfer terug naar het hotel in Grodno.
  Overnachting in Grodno.

  Dag 7 – Grodno - Augustow – Wigry Nationaal Park (53 km fietsen, 100 km per bus)
  Deze morgen volgt de transfer naar de Poolse stad Augustow. De stad is de toegangspoort tot de Suwalki regio. Ondanks dat de stad geen historisch karakter meer heeft vanwege de 2e Wereldoorlog, is deze toch zeer in trek bij toeristen. We fietsen vandaag vanaf het hotel langs verschillende meren en het Augustow kanaal, die een uitgebreid fietsnetwerk biedt om aan te komen in het Wigry Nationaal Park, waar we 2 nachten zullen verblijven.
  Diner en overnachting in Wigry N.P.

  Dag 8 – Wigry Nationaal Park (53 km fietsen)
  We maken een fietstocht over de gemarkeerde paden rond het Wigry meer, één van de diepste (73 meter), grootste en zeker ook het mooiste meer van de regio Podlasie. De kustlijn is diep ingesneden en hierdoor zijn een groot aantal baaien en schiereilanden ontstaan. Er zijn in totaal 15 eilanden in het meer gelegen. Onderweg ontdekken we het voormalige Camaldolese klooster. Het hele kloostercomplex omvat een kerk en 17 kloosterwoningen die spectaculair gelegen zijn op het schiereiland. Optioneel diner in het hotel. Overnachting in Wigry N.P. 

  Dag 9 – Wigry Nationaal Park – Biebrza Nationaal Park – Goniadz (48 km fietsen, 35 km per bus)
  Vandaag wordt u voor de één na laatste fietstocht naar Biebrza N.P. gebracht.
  Dit unieke veenland heeft een grote verscheidenheid aan planten, zeldzame watervogels en zoogdieren zoals elanden en bevers. We fietsen langs de GreenVelo route naar Goniadz,
  Diner en overnachting in Goniadz. 

  Dag 10 – Goniadz – Warschau (39 km fietsen – 180 km per bus)
  Deze morgen fietsen we het laatste traject langs de Koninklijke Route door het Biebrza N.P. en vervolgens wordt u met de bus naar Warschau gebracht. Na de check-in in uw hotel volgt een stadstour door het centrum, waar u zo kennismaakt met de vele historische bezienswaardigheden, monumenten, musea en theaters.
  Diner en overnachting in Warschau.

  Dag 11 – Warschau
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.
   

  .

Baltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en PolenBaltische Staten, 11-Daagse begeleide fietsvakantie Litouwen, Wit-Rusland en Polen