Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Azerbeidzjan » Bakoe »
Azerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en Nachitsjevan LO Bewaar dit hotel

Azerbeidzjan / Bakoe

Reizen naar Azerbeidzjan. Tijdens onze 10-daagse rondreis Azerbeidzjan maakt u kennis met dit relatief onbekende land en zijn rijke geschiedenis. Reis mee van het hippe Bakoe langs de legendarische zijderoute en ervaar de diversiteit van het land. Bewonder de interessante mix van de moderne en authentiek cultuur van Azië en Europa. Een vakantie in Azerbeidzjan geeft u de kans om kleine bergdorpjes als moderne steden in de Kaukasus te bewonderen.
9,72

Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
9 nachten
Di
28
1915
 « EerderLater »

 


Tijdens deze 10-Daagse rondreis door Azerbeidzjan maakt u gebruik van de onderstaande of gelijkwaardige hotels:

Bakoe – Hotel Central Park****
Dit 4-sterren hotel in Bakoe ligt op 5 minuten lopen van Fountain Square en de winkelstraat aan de Nizami promenade.

Faciliteiten:
Het Central Park Hotel biedt gratis WiFi en een gastronomisch restaurant op het dak. U bent van harte welkom in het restaurant waar ze diverse gerechten serveren. Tevens is er een sauna en fitnessruimte.

Kamers:
De ruime kamers zijn voorzien van een elegante inrichting, zachte pastelkleuren, airconditioning en plasma televisie met satellietzenders.

Sheki – Saray Hotel****
Het Sheki Saray hotel ligt aan de rand van het oude centrum van Sheki, vlak aan het stadspark. 

Faciliteiten:
Het hotel biedt gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. In het restaurant van het hotel kan u terecht voor Azerbeidzjaanse en Europese gerechten en u kunt in de Buta bar genieten van een drankje.

Kamers:
De kamers zijn voorzien van airco, tv en minibar. De badkamer met bad is uitgerust met badjassen en een haardroger.

Ganja: Vego Hotel****
Gelegen in het historische centrum van Ganja, aan de Shah Abbas Moskee. Het Khan Baghi Park ligt op 4 wandelminuten.

Faciliteiten:
Het hotel biedt gratis WiFi. In het restaurant serveert men Azerbeidzjaanse en Turkse gerechten.

Kamers:
de mooi ingerichte kamers zijn voorzien van airco, satelliet-tv en kluisje. De badkamer met douche is uitgerust met gratis toiletartikelen en badjas.

Nachitsjevan – Tebriz Hotel****
Het Tebriz Hotel ligt in het centrum van de stad, vlakbij de bezienswaardigheden.

Faciliteiten:
Het biedt de gasten gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Het restaurant van het hotel serveert Europese en lokale gerechten en u kunt bij de bar een drankje nemen. Tevens heeft het hotel een overdekt zwembad en een fitnesscentrum.

Kamers:
De lichte kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv, minibar, waterkoker en gratis koffie. De badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen en een haardroger.

 

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimaal aantal deelnemers: 6

Inclusief
• Lijnvlucht vanaf Brussel met Turkish Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Binnenlandse vlucht van Bakoe naar Nachitsjevan en terug met Azerbaijan Airlines
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gids en Nederlandstalige gids op vertrek 9 juni en 15 sept
• Overnachtingen in comfortabele 3/4/5-sterren hotels
• Verzorging op basis van logies/ontbijt
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Visumverzorging Azerbeidzjan € 80,- p.p.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: AZERBEIDZJAN

Algemeen
Azerbeidzjan is het grootste land van de Kaukasus en Eurasia regio. Azerbeidzjan heeft eigenlijk alles wat de avontuurlijk ingestelde toerist verlangt. Het is niet bepaald het land van de plat getreden paden. U zult er geen massatoerisme vinden, maar wel gastvrije dorpelingen in de bergdorpjes van de Grote Kaukasus, waar u nog te paard of te voet tochten maakt. De verstokte stedeling valt van de ene verbazing in de andere in Bakoe, de metropool van Azerbeidzjan. De hoofdstad Bakoe, is razendsnel aan het veranderen tot een moderne stad. Waar het ene futuristische gebouw zich in grillige vormen verheft na het andere. En dat alles in een stad waar kronkelige, middeleeuwse straatjes te vinden zijn en oosterse paleizen, moskeeën en hamams. In het zuiden kunt u er nog wildernis vinden zoals het luipaard en de beer. En verder kunt u een bad nemen in aardolie, kunt u vuur en moddervulkanen zien. Het land van de nooit dovende vlammen wordt Azerbeidzjan dan ook wel genoemd.

Ligging
Het land grenst aan Georgië en Rusland in het noorden, aan Armenië in het westen, aan Iran in het zuiden en aan het oosten kunt u de Kaspische zee vinden. Azerbeidzjan heeft een heel afwisselend landschap dat ongeveer voor de helft uit laagland bestaat en de andere helft hoogland. In het noorden ligt het Kaukasus gebergte met een hoogte van 4466 meter. In het westen zijn er de bergketens van de Kleine Kaukasus en het Talysgebergte. Het smeltwater uit het berggebied wordt afgevoerd door honderden rivieren die alle uitmonden in de Kaspische Zee. De langste rivier is de Koera. Azerbeidzjan staat bekend om zijn moddervulkanen en jaknikkers voor de olie.

Klimaat
Door de geografische verscheidenheid zijn er ook verschillen in het klimaat per regio. De kust van de Kaspische zee heeft veel wind. De regelmatig opstekende stormen maken de temperatuur draaglijk. De winters zijn niet al te koud, maar dat verandert hoger in de bergen. Hevige sneeuwval is een veel voorkomend verschijnsel in de Kaukasus. Het midden van het land is droog, maar de bossen in het zuiden vangen voldoende regen op, met name in oktober, november en maart. De gemiddelde temperatuur bedraagt tussen de 20 en 30 graden in het voorjaar en de zomer. Het beste reisseizoen is in het voorjaar; mei en juni en in het najaar: september en oktober. Daarnaast kunt u Azerbeidzjan ook goed bezoeken in de zomer.

Religie
Azerbeidzjan heeft een seculiere overheid en heeft officieel dus geen staatreligie. Maar ruim 90% van de bevolking behoort tot de Islam. Maar een klein deel van de bevolking houdt zich aan de islamitische leefregels hoewel dit deel de laatste jaren groeit. Hoewel er volgens de grondwet vrijheid van godsdienst is, is het er in de praktijk moeilijk om christen te zijn voor een Azeri. Internationaal wordt Azerbeidzjan gezien als tolerant, islamitisch land. U als reiziger zult hier geen problemen van ondervinden. 

Eten en drinken
De Azeri’s maken doorgaans enkele uitzonderingen op de islamitische regels en dat is voornamelijk de alcohol, die evenals in andere voormalige Sovjet-republieken rijkelijk vloeit. Soms wordt reeds bij de lunch menig glaasje wodka geheven. Ook bier is ruimschoots voorhanden; zowel eigen 'brew' als import. Azerbeidzjan heeft verder een uitstekend klimaat voor de druiventeelt, dus lokale witte en rode wijnen zijn er ook.

In de hotels kunt u 's ochtends ontbijten met brood, thee of koffie, diverse soorten beleg en soms een eitje, en - meestal - een glas kefyr (plantaardig, maar het lijkt op yoghurt). Het middagmaal is warm, evenals het diner. De menu's zijn over het algemeen voor zowel lunch als diner hetzelfde: zeer gevulde, voedzame soep met brood, hoofdgerecht met vlees, groenten en altijd salade van sla, komkommer en tomaat.

Drinken
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben, kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Elektriciteit
In Azerbeidzjan worden dezelfde typen stekkers gebruikt als in Nederland (220 volt).

Tijdsverschil
In Azerbeidzjan is het 2 uur later. Aangezien Azerbeidzjan net als Nederland zomertijd gebruikt is dit tijdsverschil het hele jaar gelijk.

Taal
In Azerbeidzjan is de officiële taal Azerbeidzjaans, een taal die tot de Turkse taalfamilie hoort.
In het dagelijks spraakgebruik bedienen veel mensen zich van het Azerbeidzjaans vermengd met Russisch. Met Russische kunt u ook goed terecht en in de hotels spreekt men doorgaans Engels of Duits.

Bagage en kleding
Wat betreft uw kleding raden wij aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren zoals diverse lagen. Wij vragen u om met uw kledingskeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Westerse vrouwen wordt aangeraden om degelijk gekleed te gaan, dus geen short, korte rok of laag uitgesneden jurk. Verder zijn er geen specifieke kledingseisen. 

Paspoort, visa en douanebepalingen
Deze informatie is onderhevig aan veranderingen. Neem op reis uw visumdocument en paspoort mee en houd deze gescheiden van de reisdocumenten, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment van de visumaanvraag en tevens 3 maanden na terugkomst.
Het Azerbeidzjaanse visum zal Sovjet Reizen desgewenst voor u regelen. Voordat u op reis gaat, dient u in het bezit te zijn van het visum, welke elektronisch is aangevraagd. 

Fotograferen en filmen
Azerbeidzjan is een fotogeniek land, niet alleen vanwege de natuur maar vooral ook vanwege de bevolking. Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Kinderen zullen zich zelfs op de voorgrond dringen om maar in beeld te komen. Vaak ontvangt u zelfs als dank, vooral op markten, appels, peren of noten. Als u mensen fotografeert, doe het dan met respect. Vraag mensen altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Dat kan soms ook zonder woorden: door de camera omhoog te houden en met gebaren duidelijk te maken dat u een foto zou willen maken. Een positieve of een afwerende reactie is meestal eenvoudig herkend. Respecteer het als mensen liever niet gefotografeerd willen worden en blijf vriendelijk. Mensen kunnen hele goede redenen hebben om niet gefotografeerd te willen worden. Mensen kunnen zich afvragen wat er met hun afbeelding gebeurt. Soms spelen religieuze motieven een rol: men denkt dat er met een foto een stukje van de ziel wordt ontnomen. Anderen willen liever niet tijdens het werk, ongewassen of in vieze kleren op de foto. Sommige vrouwen houden er niet van om gefotografeerd te worden door vreemde mannen. Respecteer deze voorwaarde en ga in een dergelijk geval niet van een afstand stiekem fotograferen.
Dit kan aanleiding geven tot agressieve reacties. In musea en bij bezienswaardigheden moet u soms een apart kaartje kopen om foto’s of video-opnames te mogen maken. Deze kunnen aanmerkelijk duurder zijn dan het entreekaartje. Wees zeker terughoudend bij het fotograferen van religieuze plaatsen en gebeurtenissen.
Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Geld- en bankzaken
In Azerbeidzjan wordt betaald met de Azerbeidzjaanse Manat (AZN)
1 Euro (EUR) = 1,89 Manat (01-11-19).

Er zijn volop geldautomaten in de hoofdstad. In de steden kunt u cash Euro’s en Dollars wisselen bij banken, wisselkantoortjes en veel hotels. Creditcards worden geaccepteerd in een aantal grote hotels.

Fooien
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen zullen een kleine fooi op prijs stellen. In de restaurants kan het bedrag afgerond worden. Soms zetten (duurdere) restaurants tien tot vijftien procent servicekosten op de rekening. Dat gebeurt ook als er een muziekband speelt. In theehuisjes is een fooi niet gebruikelijk.

Tijdens een begeleide reis, verwachten de gids en de chauffeur aan het einde ook een fooi. Gebruikelijk is
€ 2,- per persoon per dag voor beide.

Gezondheid
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts.

Wij willen u wel adviseren om een diarree remmer mee te nemen op reis zoals immodium. Het eten is tenslotte toch anders in Azerbeidzjan en ze gebruiken andere specerijen in het eten. Het kan dus voorkomen dat er wat darmproblemen opspelen en dan is het altijd fijn om iets bij de hand te hebben.

Toilet – Hygiëne
Wij adviseren u om wat extra toiletpapier mee te nemen. In de hotels zijn er altijd toiletten en toiletpapier aanwezig. Maar tijdens het reizen, komen we ook wel een langs een rustplek, waar er geen toiletpapier aanwezig kan zijn. Neem daarom 1 rol toiletpapier mee op reis. Het is aan te raden om hygiënische redenen zelf vochtig toiletpapier mee te nemen om waar geen water voorhanden is uw handen toch te reinigen. Ook aan te raden is desinfecterende lotion.

Openingstijden
Winkels, postkantoren en kantoren zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 zijn de meeste zaken gesloten in verband met de lunchpauze. De warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. In Bakoe zie je steeds meer 24-uurs supermarkten verschijnen waar eigenlijk alles te koop is.
Bazaars beginnen al vroeg, rond 6.00 uur ’s ochtends.

Post, internet en telefoon
Post naar de Benelux doet er een tot twee weken over en is niet overal even betrouwbaar. Internetcafés zijn er in de grote steden en toeristische plaatsen. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Azerbeidzjan te bellen en gebeld te worden. Azerbeidzjan heeft het internationale landennummer 00998, Nederland 0031, België 0032.

Veiligheid
Over het algemeen is Azerbeidzjan veilig te bereizen. U kunt zeker overdag zonder probleem op straat wandelen. Zakkenrollen, tasjesroof en straatovervallen komen overal ter wereld voor. Het is daarom verstandig om op uw eigendommen te letten en mensen niet de gelegenheid te geven spullen te stelen. Het kan zeker geen kwaad op drukke markten, stations en bij het in- en uitstappen van het openbaar vervoer extra op uw spullen te letten. Geld en belangrijke papieren kunt u beter op uw lichaam dragen, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van de kleding of in een geldbuidel. Stop een klein geldbedrag in uw portemonnee zodat u niet al uw geld kwijt bent als zakken gerold worden. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Maak kopieën van belangrijke reisdocumenten zoals het paspoort, visa, vliegtickets en verzekeringspapieren. U kunt deze gegevens ook scannen en naar het eigen mailadres sturen zodat u er in elk willekeurig internetcafé over kunt beschikken. Laat geen waardevolle spullen op de hotelkamer achter.

Criminaliteit
Zowel in het centrum als buiten het centrum van Bakoe is het over het algemeen veilig. Hoewel er gevallen bekend zijn van straatroof, is er over het algemeen weinig criminaliteit op straat gericht tegen buitenlanders. Het wordt echter aangeraden om in de avond slecht verlichte stukken en achterbuurten te mijden. Neem verstandige voorzorgsmaatregelen: wees waakzaam in de buurt van kroegen en bars en bij slechte verlichte toegangen van huizen, laat publiekelijk geen grote hoeveelheden geld zien. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Azerbeidzjan heeft een meldpunt ingesteld voor criminaliteit door buitenlanders maar ook tegen buitenlanders. Het telefoonnummer hiervan is +994-125909966, welke iedere dag te bereiken is tot 20 uur plaatselijke tijd.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Bakoe is bezig aan een moderniseringsslag. Er zijn recentelijke nieuwe bussen aangekocht en de betrouwbaarheid van de metro is erg goed. In de rest van het land is het openbaar vervoer verouderd en overvol. De meeste taxi’s in Bakoe zijn niet gereguleerd en er dient voor iedere rit een prijsafspraak gemaakt te worden in plaats van de gangbare taximeter. In 2011, is de herkenbare London taxi op grote schaal in gebruik genomen. Deze taxi’s zijn modern, beschikken over een prijsmeter en zijn overal te vinden in het centrum van Bakoe. Het is aan te raden om van deze taxidienst gebruik te maken en er op toe te zien dat de meter wordt ingeschakeld. Klein geld is wel net zo handig.

Cultureel erfgoed en UNESCO
- Gobustan rotstekeningen
- De oude ommuurde stad met het Shirvanshah’s paleis in Bakoe
- Maiden Tower

Literatuurlijst
* Ali en Nino van Kurban Said
* Tussen Baku en Batumi van Jelle Brandt Corstius
* Joorddansen in de Kaukasus van Olaf Koens
* Reisgids Azerbeidzjan van Jack Kroes

Nationale feestdagen
Azerbeidzjan kent een aantal nationale feestdagen: Nieuwjaarsdag (1 januari), Dag van de martelaren (20 januari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Nowruz/Perzisch Nieuwjaar (19,20 of 21 maart), Dag van de overwinning (9 mei), Dag van de republiek (30 mei), Bevrijdingsdag (15 juni), Dag van de Strijdkrachten (27 juni), Onafhankelijkheidsdag (18 oktober), Dag van de vlag (9 november) en Dag van de solidariteit (31 december). Daarnaast kent Azerbeidzjan een aantal islamitische feestdagen die meestal enkele dagen duren. Omdat de islamitische kalender is gebaseerd op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren. Zo vieren ze ook Id-ul-Maulid, de geboortedag van de profeet Mohammed. Direct na afloop van de vastenmaand ramadan en het Suikerfeest: Aid Saghir. Daarnaast hebben zij ook het offerfeest en het islamtische nieuwjaar.

Tip
U bent te gast in een prachtig land welke nog volop in ontwikkeling is en anders is dan uw eigen land. Wij vragen hiervoor uw aandacht en begrip.

9.6
Uitstekend programma. Grote afwisseling. Afstanden beheersbaar. Uitstekende prijs-kwaliteitsreis. Fantastische gids. Laat deze man gerust verder de vrijheid om alle maaltijden zelf te bestellen en te betalen (41 jarige man vader 2 kinderen was ook de gids waar mevrouw Helen de Jong recentelijk met sovjet-reizen op Azerbeidzjaans mee was, geweldig land. Aanrader waar sovjet-reizen mee kan uitpakken. Ook goed als "instapland" voor nieuwe reizigers onbekend met het ex-oostblok. zeer veilig.Progarmma nuiet te lang niet te kort. 1 van mijn beste reizen ooit van de 85 landen die ik al deed.

Dhr. R. Alex.

10

Complete reis, leuke (kleine) groep, prima gids en reisbegeleiding. Maaltijden goed verzorgd en overvloedig, kan geen minpunten aangeven.

M. Heijboer


10

Onze reisleidster Helen is een enthousiaste en bevlogen gids die haar uiterste best doet om het de gasten naar de zin te maken en dat is volledig gelukt. Ik zal zeker graag nog eens een reis maken onder haar leiding. Ook de gids in Azerbeidzjan was een man die veel wist te vertellen over zijn land en er voordurend op uit was om goed voor ons te zorgen. Dat we toch nog in de Karavanserai konden logeren en dat het ongemak dat dat veroozaakte geen enkel probleem was hebben we ontzettend gewaardeerd.

J. van der Put


9
Ik heb volop genoten! Wel heel bijzonder dat ik met m';n reisgenoot wel in de karavansarai heb kunnen overnachten. Dit hebben wij echter te danken aan Helen. Zo'n prachtig gerestaureerd bouwwerk. Echt een ware belevenis en helemaal passend bij dit gebied. Tot een stukje van de zijderoute.

H. Visser

10
Ik denk dat we er het maximale hebben uitgehaald wat mogelijk was. Wel was het tempo soms wat aan de trage kant waardoor we misschien wat tijd verloren hebben. Maar al bij al heb ik geen spijt deze reis gedaan te hebben en kijk er positief op terug.

M. Van Dijck

  BEAZER10

 • Dag 1 - Bakoe
  Vandaag vertrekt u naar de hoofdstad van Azerbeidzjan. Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel, gelegen in het centrum van Bakoe. Overnachting in Bakoe.

  Dag 2 – Bakoe
  De hoofdstad van Azerbeidzjan is een dynamische stad. Vervallen gebouwen maken plaats voor opvallende, moderne nieuwbouw terwijl de karakteristieke straatjes in het oude centrum het hart blijven vormen van het dagelijks leven. De prachtig aangelegde boulevard aan de Kaspische Zee is een geliefde plaats om in de avond te ontspannen en geeft een zicht op het moderne symbool van Bakoe: de vlammende torens. We beginnen de dag met een wandeling door de ommuurde historische binnenstad, Icheri Sheher. In dit gedeelte van Bakoe vinden we veel historische gebouwen uit de 12 – 15e eeuw. Een van de parels in deze wijk is het paleis van de Shirvanshah dynastie. Het complex omvat verschillende vertrekken waaronder het woongedeelte, een mausoleum en een eigen moskee. In het complex is een kleine expositie van goud- en zilverwerken te vinden. Het symbool van historisch Bakoe is de 12e-eeuwse Maagdentoren. Het monument wordt gezien als een teken voor liefde en vrijheid van de Azerbeidzjaanse bevolking en vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over de ommuurde stad en de moderne boulevard. We rijden verder langs de Laan der Martelaren bij de imposante “Vlammende Torens”. Dit grote herdenkingspark staat stil bij de turbulente geschiedenis van het land en bij de  slachtoffers die onder andere zijn gevallen tijdens de Slag van Bakoe en de opstand tegen de Bolsjewieken. Het hypermoderne Heydar Aliyev Cultureel Center, dat in 2012 werd geopend, is ontworpen door de inmiddels overleden Brits-Irakese architect Zaha Hadid en wordt gekenmerkt door de vloeiende vormen met abrupt scherpe hoeken. Het symboliseert de topografie van het land. In het centrum is plaats voor wisselende kunstexposities, een auditorium en o.a. het Museum van Moderne Kunst. Alvorens terug te keren naar het hotel wandelen we nog langs de Bakoe boulevard.

  Dag 3 – Bakoe – Gobustan - Absheron - Bakoe
  Alvorens we naar het zuidelijke gedeelte van het Absheron schiereiland gaan, bezoeken we buiten Bakoe het Gobustan reservaat. Hier treft men zo’n 6.000 neolithische rotstekeningen en grotwoningen aan die een tijd beslaan van circa 40.000 jaar. De goed bewaard gebleven schetsen geven o.a. reizende mensen in rieten boten, jagende mannen op antilopen, wilde stieren en dansende vrouwen weer. De beroemde Noorse antropoloog Thor Heyerdahl keerde vele malen terug naar Azerbeidzjan en door de gelijkenissen met de tekeningen in Alta betoogde hij aan te tonen dat de hedendaagse Scandinaviërs via de Kaukasus naar het noorden migreerden. Verder naar een bijzonder natuurfenomeen: de moddervulkanen. Maar liefst 300 van de 850 moddervulkanen ter wereld bevinden zich in deze regio en in 2001 werd de regio wereldnieuws toen een van deze vulkanen 15 meter modder omhoog spoot.
  Azerbeidzjan is rijk aan natuurlijke olie- en gasbronnen, dat de belangrijkste inkomstenbron van het land is. Bijzonder in dit deel van Azerbeidzjan zijn de onblusbare vuren die u kunt tegenkomen, doordat het gas uit de poreuze aardkost zijn weg omhoog zoekt. Onderweg maken we een stop bij zo’n “brandende berg”. Via het openluchtmuseum van Gala komen we bij het kleine kasteel van Mardakan. Dit kasteel stond via een ondergrondse gang in verbinding met andere kastelen uit de buurt. Verder bezoeken we in Surakhany de 17e-eeuwse Ateshgah vuurtempel. Deze plaats is heilig voor de zoroastriërs, die oorspronkelijk uit India en het oude Perzië kwamen. Het vijfhoekig complex heeft een binnenplein met in het midden een altaar met vier zuilen. Bijzonder is dat hier tot 1.969 een onblusbaar vuur brandde, gevoed vanuit de onderliggende bron. Overnachting in Bakoe.

  Dag 4 – Bakoe – Guba - Bakoe
  Vanuit Bakoe maken we een lange dagtocht naar het 170 km noordelijker gelegen Guba, gelegen op de hellingen van de Kaukasus. De onovertroffen schoonheid van de groene alpenweiden, witte bergtoppen en heldere rivieren werd geprezen door beroemde mensen als Alexander Dumas, de Russische schrijver Bestuzhev-Marlinsky en de Tor Heyerdal. Guba staat bekend om haar tapijtindustrie en Kranoya Slobada In 1742 gaf de lokale leider Falikhan de Joden, die werden vervolgd door islamitische fundamentalisten, toestemming om zich te vestigen op de linkeroever van de rivier Kudiyal-Chay. De gemeenschap bloeide en werd bekend als Yevreskaya Sloboda (letterlijk, "Joodse nederzetting"). Toen de Bolsjewieken in 1917 aan de macht kwamen, werd de plaats omgedoopt tot "Krasnaya Sloboda" (Rode nederzetting) en was uitgegroeid tot een stadje van 18.000 mensen. Stalins schrikbewind en gedwongen assimilatie drukten echter hun stempel op deze regio. Hoewel veel Joden naar Israël zijn geëmigreerd, zijn de Joodse Tats nog altijd de grootste bevolkingsgroep en proberen zij hun eigen taal en cultuur te behouden.

  Dag 5 – Bakoe – Sheki
  Vandaag verlaten we Bakoe en rijden dieper het land in. Onze eerste stop is het 15e-eeuwse Deri Baba Mausoleum. Het mausoleum dat uit 2 verdiepingen bestaat ligt verscholen in de rotsen en is een mooi voorbeeld van de Shirvanshah architectuur. Dere Baba was geestelijk leider en arts. Zijn vele goede daden hebben van deze plaats een klein bedevaartsoord gemaakt waar de lokale bevolking offers brengt. Verder naar de oude stad Shemakhi, aan de voet van het Kaukasus gebergte. De stad mag zich rekenen tot één van de oudste handelssteden maar heeft tegenwoordig geen betekenis meer. Bezienswaardig zijn de prachtige Vrijdagsmoskee en het zeven koepelige mausoleum waar familieleden van de Shirvan Shah dynastie begraven zijn. Verder naar het authentieke dorpje Lahij, verscholen in de Hoge Kaukasus op een hoogte van 1.376 meter. Om het dorpje te bereiken nemen we een mooie route door het Kaukasusgebergte. We verkennen de oude straatjes waar enkele souvenirwinkeltjes en smederijen het beeld bepalen. De oude moskee is omgebouwd tot een klein museum met lokale curiositeiten waar u hartelijk wordt ontvangen. (bereikbaar via een steil pad). In Sheki bezoeken we het beroemde zomerpaleis van Khan Mohamed Hassan en gebouwd in 1797 door architect Hadji Zejnalabdin uit Shiraz. De rondleiding neemt ons mee door het paleis, een prachtig voorbeeld van de traditionele Azerbeidzjaanse architectuur. De façade is gedecoreerd met scènes van de jacht en bloemmotieven. Het interieur is rijkelijk gedecoreerd met fresco’s en ‘shebeke’, een plaatselijke kunstvorm van gekleurd glas in houten frames. De dag eindigen we met een kort bezoek aan het historisch museum. Overnachting in Sheki.

  Dag 6 – Sheki – Ganja
  Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Kish, waar we de gerestaureerde Albanese kerk uit de 12e eeuw bezoeken. Ook op deze plek heeft Thor Heyerdahl onderzoek gedaan en in de catacomben liggen enkele middeleeuwse skeletten die aantonen dat de mensen destijds circa 2 meter groot waren.  Verder naar het Goygol Nationaal Park, waar we een van de mooiste meren van het land zien. In het park zien we de wouden en bergweides van de kleine Kaukasus die beschermd zijn. We maken een wandeling langs het meer, wat altijd een inspiratiebron geweest is voor dichters en schilders. Als laatste rijden we naar Helenendorf, gesticht door Duitsers in 1819 en genoemd naar de zus van Tsaar Alexander I.
  Overnachting in Ganja.

  Dag 7 – Ganja – Bakoe
  Ganja is de tweede stad van het land. Tijdens onze stadstour zien we de belangrijkste bezienswaardigheden. Zo bezoeken we onder meer de moskee  van de Iraanse Shah Abbas, zowel als het middeleeuwse complex van de karavanserai en de Chokak hamam. We zien verder nog het bekende huis gebouwd uit flessen. Maar liefst 48.000 flessen werden hiervoor gebruikt en het huis is gewijd aan de vermisten van WO II. En natuurlijk zien we het mausoleum van Nizami, de gekende dichter. Terug naar Bakoe.
  Overnachting in Bakoe.

  Dag 8 – Bakoe – Nachitsjevan
  In de ochtend rijden we naar de luchthaven voor de 55 minuten durende vlucht naar de Autonome Republiek Nachitsjevan. Archeologisch onderzoek wijst uit dat de gelijknamige hoofdstad rond 1500 v. Chr. is ontstaan. De bewoners van de stad geven de voorkeur aan de legende: Noah zou zich na de zondvloed hier gevestigd hebben en tijdens de stadstour bezoekt u zijn zogenoemde graftombe. Aansluitend een bezoek aan het 12e-eeuwse monument van Monima Khatun. Deze vrouw wordt samen met haar man gezien als de grondlegger van het Atabek emiraat. Het 10-zijdig monument uit de 12e eeuw is gedecoreerd met geometrische patronen en teksten uit de Koran en wordt gezien als architecturaal symbool van de Nachitsjevan School. Naast het mausoleum staat het standbeeld van de architect – Ajami Nakhchivani. Uit dezelfde periode dateert het mausoleum van Yusif Kuseyir. Dit 8-hoekige gebouw in de vorm van een cilinder is eveneens voorzien van geometrische patronen in baksteen. Van een heel andere orde is het paleis van de khan. Het kanaat van Nakhchivan is gesticht in 1747 en kwam grotendeels overeen met het huidige grondgebied en een deel van de Armeense provincie Vayots. Het paleis diende als residentie van de Khans tot aan het begin van de 20e eeuw. Tegenwoordig doet het gerenoveerde paleis dienst als museum met een collectie foto’s en kunstvoorwerpen. U vindt er eveneens een atelier waar de tar, het kenmerkende snaarinstrument van het land, wordt gemaakt. Na de lunch gaat naar Garabaghlar, een belangrijke rustplaats voor de karavanen tussen Jerevan en Nachitsjevan. In de gloriedagen van de 17e eeuw telde het stadje maar liefst 70 moskeeën en minaretten. Weinig bouwwerken zijn bewaard gebleven met uitzondering van het 14e-eeuwse mausoleum met 2 minaretten aan de rand van het dorp. Verder voor een bezoek aan de zoutmijnen van Duzdagh. Deze mijnen zijn na de Tweede Wereldoorlog omgebouwd tot sanatorium waar astmatische patiënten worden behandeld. Diverse zoutsculpturen decoreren de galerij. Terug in Nachitsjevan brengt u nog een bezoek aan het Heydar Aliev Museum alsook het Tapijtmuseum. Het weven van tapijt behoort nog altijd tot de belangrijkste ambachten van het land en de stijl van Nachitsjevan is gekend over de hele wereld. Overnachting in Nachitsjevan.

  Dag 9 – Nachitsjevan – Bakoe
  Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Bakoe. nemen. Bij aankomst volgt de transfer naar het hotel. Namiddag kan u genieten van vrije tijd in de stad.
  Overnachting in Bakoe.

  Dag 10 – Bakoe
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

Azerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en NachitsjevanAzerbeidzjan - 10 Daagse rondreis hoogtepunten van Azerbeidzjan en Nachitsjevan