Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschap LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

Reizen naar Armenië en Georgië. Maak tijdens deze indrukwekkende rondreis Armenië en Georgië kennis met de vrij onbekende voormalige Sovjetrepublieken. U bezoekt tijdens deze groepsreis Armenie en Georgie de beide hoofdsteden Jerevan en Tbilisi. Zowel Armenië als Georgië stralen hun eigen charme uit. De steden hebben een eeuwenoude geschiedenis, dat terug is te vinden in het landschap en de gebouwen. Ontmoet eveneens de gastvrije plaatselijke bevolking en leer op deze manier beide culturen kennen. Geniet van uw vakantie in de Kaukasus.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
8 nachten
Za
22
1695
 « EerderLater »

 


Tijdens deze 9-daagse rondreis verblijft u in comfortabele 3-sterren hotels.

Hotel Silachi*** in Jerevan
Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het Plein van de Republiek en op 3 minuten loopafstand van de metro. Er zijn diverse eetgelegenheden in de nabije omgeving.

Faciliteiten:
U kunt een drankje drinken aan de bar en de receptie is 24 uur per dag geopend.

Kamers:
Het hotel biedt lichte kamers met gratis Wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.


Hotel Astoria*** in Tbilisi

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• U reist in internationaal gezelschap.

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats Brussel met Austrian Airlines of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende gidsen
• Overnachtingen in 3-sterren hotels op basis van logies/ontbijt
• treinticket Jerevan - Tbilisi 1e klas
• 1 flesje water per dag per persoon
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 515 AMD (01-01-'18).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

  BEARMGEO10

 • Dag 1 – Jerevan
  Vertrek vanaf Brussel naar Jerevan. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw comfortabele hotel.

  Dag 2 – Jerevan
  Na het ontbijt ontmoeten we de gids en leert u de andere medereizigers kennen. Vandaag maken we nader kennis met Jerevan. Hoewel de stad pas sinds 1918 de hoofdstad van Armenië is, heeft de stad een eeuwenlange geschiedenis. Koning Arghisti I van Urartu stichtte de stad in 782 v. Chr. toen hij op deze strategische locatie een garnizoen stationeerde. Daarmee is Jerevan nog ouder dan Rome. Gedurende onze stadstour komen we langs de vele eeuwen geschiedenis en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een nieuw religieus bouwwerk is de Heilige Gregorius kathedraal, bestaande uit 3 kerken welke in 2001 is geopend om te vieren dat het christendom al meer dan 1700 jaar de staatsreligie van Armenië is. Opvallend in Jerevan zijn de vaak in Sovjetstijl gebouwde statige gebouwen en pleinen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Republiekplein met haar imposante gebouwen, gezellige terrasjes, groene perkjes en fonteinen. Aansluitend aan de stadstour  rijden we door naar Echmiadzin, gelegen op zo’n 25 minuten van Jerevan. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus zelf, hem opriep om op deze plek een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een museum, waar de Engelssprekende diakenen ons zeer interessante tekst en uitleg geven in de schatkamer van het complex. Deze bevat enkele bijzondere relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord; deze zou door de apostel Judas Taddeüs naar Armenië zijn gebracht, een stuk hout van de ark van Noach, de rechterhand van Gregorius de Verlichter en nog vele andere bijzonder waardevolle voorwerpen. Op de weg terug naar Jerevan passeren we Zvartnots, waar we de ruïnes van de 7e eeuwse tempel zien. Na de lunch maken we een wandeling door het Tsitsernakaberd  Memorial park en het museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Genocide.  Naderhand maken we nog een wandeling over de sfeervolle vlooienmarkt waar we een goede indruk krijgen van de Armeense tradities, ambachten en kunst. Overnachting in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan – Khor Virap – Noravank - Jerevan
  We beginnen vandaag met een bezoek aan het klooster van Khor Virap, één van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang door Koning Tiridates IV gevangen gehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom kon bekeren, werd Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Het klooster biedt een prachtig uitzicht op de in Turkije gelegen berg de Ararat. Vervolgens rijden we naar Noravank met zijn uit de 13e – eeuw stammende Noravank klooster. Het meesterwerk van de middeleeuwse architect Momik is gesitueerd bovenop een imposante klif en volledig in harmonie met de mooie natuur. We rijden terug naar Jerevan waar we overnachten.

  Dag 4 – Jerevan – Garni – Geghard – Sevan meer – Jerevan
  Na het ontbijt vertrekken we richting het Sevan Meer , het grootste meer van Armenië, tevens ook één van de hoogstgelegen grote meren van de wereld. We brengen  een bezoek aan het klooster van Sevanavank, wat een mooi overzicht geeft over het meer.
  We rijden verder naar Garni en brengen daar een bezoek aan de Zonnetempel. Deze tempel is in de 1e -eeuw gebouwd door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek gebracht had aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend vergezicht op het groen en de Azat rivier. Na de lunch vervolgen we onze weg richting Geghard en bezoeken daar  het 4e- eeuwse klooster van Geghard, gebouwd met als doel om aan één van de meest aanbeden relieken van het christendom, de Heilige Speer, onderdak te bieden. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex liggen een aantal verschillende kerken waarvan de meeste gehouwen zijn uit  de rotsen. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en uitgehouwen fresco’s. Het complex ligt in een prachtig landschap aan de ingang van de Azatvallei. Het gehele complex ademt een bijzonder magische atmosfeer. Eind de middag keren we weer terug naar Jerevan. Overnachting in Jerevan.

  Dag 5 – Jerevan
  Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding om de stad op uw eigen gemakje verder te bewonderen. Daarnaast zullen er optionele excursies worden aangeboden naar Tsaghkador en Dilijan N.P.,  Jenokavank en het Amberd fort wat tevens prachtig is gelegen en de moeite waard is om te bezoeken. U kunt ter plaatse beslissen, maar het is ook mogelijk om voordien verdere informatie op te vragen bij ons. In de avond volgt de transfer naar het treinstation  waar we de nachttrein nemen richting Tbilisi.
  Overnachting in de trein.

  Dag 6 – Tbilisi
  Na aankomst op het station van Tbilisi  gaan we eerst ontbijten in een lokaal café/restaurant,  aansluitend  maken we een stadstour door deze prachtige stad. Al in de middeleeuwen was Tbilisi uitgegroeid tot een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Trans-Kaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgische, Armeens Apostolische, Rooms-katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een onstuimige maar zeer aangename mix van oost en west wat al sinds de oudheid vele bezoekers trekt. In de ochtend maken we een stadstour door de oude stad van Tbilisi. We beginnen bij de Metekhi tempel, gelegen aan de Mtkvari rivier en gebouwd door de Georgische koning Sint-Demetrius II tussen 1278 en 1284. Het is een ongebruikelijk voorbeeld van een koepelvormige Georgische orthodoxe kerk. We gaan vervolgens door naar het Narikala fort. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad en kunt u naar beneden wandelen richting de sulfaanbaden en loopt u door het oude stadscentrum van Tbilisi. Vrije tijd om de stad verder te ontdekken op eigen gelegenheid.
  Overnachting in Tbilisi.

  Dag 7 – Tbilisi – Sighnaghi – Velistsikhe – Kvareli 
  Vandaag laten we de hoofdstad achter ons en reizen we langs traditionele dorpjes naar Kakheti, in het uiterste oosten van het land. Kakheti is één van de mooiste en meest gevarieerde gebieden in Georgië. De hoge besneeuwde bergen van de Kaukasus met toppen tot ruim 4500 meter liggen zij aan zij met het vruchtbare laagland bestaande uit valleien en velden. Na slechts een paar uur rijden komen we aan in de bekendste wijnregio van het land; Kakheti. De boeren uit deze omgeving maken al meer dan 7000 jaar wijn en bieden dan ook een breed scala aan hoogwaardige wijnen. Er wordt gezegd dat elk dorp zijn eigen wijn heeft. We beginnen met een bezoek aan Sighnaghi, gelegen tussen de beboste heuvels met cipressen en heeft een prachtig uitzicht op de Alazani vallei en de Kaukasus. De naam Sighnaghi komt van het Turkse woord voor schuilplaats en de stad diende als toevluchtsoord voor de bevolking van het gebied, tegen Lezgin en Perzische aanvallen. Koning Erekle liet een defensieve stadsmuur bouwen en vernoemde de ingangen naar lokale dorpen uit de omgeving. Tegelijkertijd nodigde hij Armeense ambachtsmannen en middenstanders uit om hier te wonen en in de 19e eeuw was het stadje een van de belangrijkste handelscentra van de Kaukasus. Het grootste gedeelte van de huizen dateert nog uit de 17e tot aan de 19e -eeuw en een groot deel van haar 4 km defensieve muur staat nog steeds. In Sighnaghi bezoeken we het Bodbe klooster, daar waar Nino de Verlichter werd begraven. Aansluitend bezoeken we de wijnkelder van een lokale familie en krijgt u een uitgebreide uitleg over traditionele manier van wijn maken. Hier proeven we wijn gemaakt op de traditionele manier (gerijpt in stenen kruiken). Deze methode van vinificatie is ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Geniet van een traditionele lunch met verfijnde gerechten uit de rijke keuken en wijnproducerende erfenis van het land. We ervaren zo de Bourgondische eet- en drinkcultuur.  Na de lunch rijden we terug naar Tbilisi.
  Overnachting in Tbilisi.

  Dag 8 – Tbilisi
  Vandaag heeft u een vrije dag om op eigen gelegenheid Tbilisi verder te bekijken. Een andere mogelijkheid is om een optionele excursie te maken naar  Mzcheta, de voormalige hoofdstad van het Georgische rijk van 300 v. Chr tot 500 n.Chr. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 9 –Tbilisi
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.

Armenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië - 9-Daagse rondreis naar Armenië en Georgië in internationaal gezelschap