Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Slowakije » Bratislava »
Slowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van Slowakije LO Bewaar dit hotel

Slowakije / Bratislava

Slowakije is een ongekende parel! Deze reis brengt u een variatie van geschiedenis, cultuur, natuur, ontspanning en het Bourgondische leven. Denk aan immense burchten, indrukwekkende bergen, bergmeren, authentieke bergdorpjes en levendige, gezellige stadjes.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
10 nachten
Zo
16
2120
 « EerderLater »


Tijdens onze 11-daagse Nederlandstalige rondreis door Slowakije verblijft u in 4-sterrenhotels, waarvan 6 overnachtingen in Relax Hotel Sojka.

Het Sojka Resort is gelegen in de Liptov regio in het rustige dorp Maltiny. Het is gelegen in de buurt van de thermische bron van Besenova, de houten kerk van Svaty Kriz en het openluchtmuseum van Pribylina.

Faciliteiten: Het beschikt over een wellnesscentrum met binnenzwembad en een hottub. Het hotel is gemaakt in Slowaakse stijl en ligt te midden van mooie tuinen. In de openbare ruimtes is er WiFi aanwezig. In het hoogseizoen verzorgt het hotel 1 keer per week live-optredens met folkloremuziek. Het eigen restaurant serveert heerlijke Slowaakse en internationale gerechten.

Kamers: de kamers van het hotel zijn uitgerust met gratis draadloos internet, een satelliet-tv, een kluisje en een eigen badkamer met een douche.

Inclusief
• Lijnvlucht vanaf Brussel en terug. Uw vlucht wordt uitgevoerd met Austria Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Nederlandssprekende ervaren gids
• 4 Overnachtingen in 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt in Bratislava en Kosice
• 6 Overnachtingen in Relax Hotel Sojka op basis van halfpension (ontbijt en driegangen avondmaaltijd)
• 4 lunches, 1 x lunchpakket (lunch = twee gangen)
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen


Exclusief
• Persoonlijke uitgave zoals drankjes en fooien
• Overige zaken die niet bij inclusief vermeld staan

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Slowakije
Slowakije is een republiek in Centraal-Europa, die ziech op 1 januari 1993 losmaakt uit Tsjecho-Slowakije, dat daardoor ophield te bestaan. De hoofdstad is Bratislava. Het land wordt begrensd door Tsjechie, Polen, Oekraine, Hongarije en Oostenrijk. Het is een overwegend bergachtig land, dat gedurende de twintigste eeuw weliswaar een geheel vormde met het taalkundig en cultureel nauw verwante Tsjechie, maar dat in de eeuwen daarvoor een heel andere ontwikkeling had doorgemaakt. Slowakije behoorde eeuwenlang tot Hongarije.

Tijd
Er zit geen tijdverschil in Slowakije.

Taal
Slowaaks, maar met Engels komt u vaak wel uit de voeten.

Grensformaliteiten
Voor het reizen naar Slowakije dient u in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Veel formaliteiten en afspraken rond zaken zoals de benodigde reisdocumenten, autodocumenten, eisen aan uw vervoer- en verblijfmiddel, ziektekosten en het meenemen van dieren zijn niet alleen afhankelijk van het land van bestemming, maar ook van uw vertrekpunt en nationaliteit. Ook de lengte van uw verblijf speelt hierbij een rol.

Voor recente douaneverplichtingen kunt u contact opnemen met de vertegenwoordiging van uw vakantieland in het land waar u woont.

Valuta en geldzaken
De munteenheid in Slowakije is de euro. En in Slowakije zijn er voldoende geldautomaten te vinden. Daarnaast kunt u op de meeste plekken betalen met uw creditcard.

Banken
Banken zijn open op werkdagen tot 18.00 uur.

Winkels
Open op werkdagen tot 18.00 uur. Op zaterdag zijn winkels open tot 13.00 uur.

Feestdagen
Nieuwjaarsdag, 6 januari (Driekoningen), Goede Vrijdag, Tweede Paasdag,
1 mei (Dag van de Arbeid), 8 mei (Bevrijdingsdag), 5 juli (Dag van Cyrillus en Methodius), 29 augustus (Herdenking van de Nationale Opstand), 1 september (Dag van de Grondwet), 15 september (Kerkelijke Feestdag), Allerheiligen, 17 november (Herdenking van de Opstand van 1989), 24 december (Kerstavond), Eerste en Tweede Kerstdag.

Telefoon
Het mobiele netwerk is goed in heel Slowakije, behalve in dunbevolkte delen van het Tatragebergte. Er is een 3G-netwerk voor mobiel internet.

WiFi
In enkele steden vindt u internetcafé’s. Op
www.hotspot-locations.com kunt u zoeken op WiFi hot spots in Slowakije waar u, al dan niet betaald, gebruik kunt maken van draadloos internet.

Openingstijden
De meeste winkels zijn geopend op werkdagen tot 18.00 uur, zaterdag tot 13.00 uur.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Slowakije zijn inentingen niet noodzakelijk. De gezondheidszorg is er redelijk goed. Apotheken vindt u meestal in de grote steden. Medicijnen zijn op recept makkelijk verkrijgbaar. Er is altijd een apotheek die zondag- of weekenddienst draait. Informeert u hier op plaats van bestemming naar! Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Klimaat
Slowakije heeft voor een groot gedeelte een gematigd landklimaat met vrij koele winters en warme zomers. De lager gelegen gebieden van Slowakije hebben een warm landklimaat met relatief milde wintermaanden en iets warmere zomers. De hoger gelegen delen van het Tatra gebergte hebben een hooggebergteklimaat met koele winters, koele zomers en vrij veel neerslag verspreid over het hele jaar. Opvallend zijn de relatief grote verschillen die soms ontstaan tussen de noordzijde van de berggebieden en het zuidwesten van Slowakije waar hoofdstad Bratislava zich bevindt. De gebieden Hoge Tatra, Lage Tatra en het Slowaaks Ertsgebergte zorgen ervoor dat kou en neerslag het zuidwesten van het land vaak niet kunnen bereiken. In de zomermaanden kunnen de temperatuurverschillen nog verder oplopen door de aanvoer van warme lucht vanuit de Balkan in noordwaartse richting. Ook wat betreft jaarlijkse neerslag zijn er grote verschillen. Het zuidwesten van Slowakije noteert gemiddeld ongeveer 500 tot 700 millimeter neerslag per jaar, waarvan het grootste gedeelte in de zomermaanden in de vorm van regen valt. De Tatragebergtes zijn echter goed voor maar liefst 800 tot 1800 millimeter neerslag per jaar. Ook hiervan valt het grootste deel in de zomermaanden, maar omdat er een redelijk lange koele periode is valt ongeveer een kwart tot een derde van alle neerslag hier in de vorm van sneeuw of ijzel.

Eten en drinken
Het water uit de kraan is in het overgrote gedeelte van Slowakije veilig om te drinken. Echter doordat het water licht gechloord is, kunnen bij sommige mensen maag- en darmklachten optreden.U kunt dit voorkomen door flessen water te kopen of het water gedurende 5 minuten te koken.

Elektriciteit
In Slowakije kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.
Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspen.

  BESLO11

 • Dag 1 – Wenen – Bratislava 
  Vanaf Brussel vliegt u naar Wenen. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van Sovjet Reizen en volgt de transfer naar de hoofdstad van Slowakije, Bratislava, naar het hotel. Deze middag maken we alvast kennis met het oude centrum en de burcht van Bratislava na de lunch. Bratislava is een charmante stad met een gezellig centrum en een prachtige burcht met spectaculaire uitzichten over de Donau. De Oost-Europese sfeer is echt te proeven in deze stad. Het symbool van de stad is de burcht, een hoekig gebouw aan de westkant van het centrum en op een heuvel boven de Donau. De burcht herbergt exposities met waardevolle stukken uit de Slowaakse geschiedenis. Daarnaast heeft deze oude stad diverse schilderachtige straatjes waar we tijdens de stadstour ook langs komen. We zullen langs het belangrijkste plein van Bratislava komen en het stadshuis, het Slowaakse Nationaal theater, Slowaaks Filharmonisch Orkest en de nationale galerie komen.

  Dag 2 – Bratislava – Devin – Bratislava
  Vandaag verkennen we Bratislava vanaf het water. We maken een boottocht over de Donau en brengen daarbij een bezoek aan het historische gedeelte van de stad, Devin. Het dorp is vooral bekend vanwege het kasteel van Devin. Eenzaam op een roets aan de over van de Donau, ziet u het kenmerkende kleine uitkijktorentje al staan. Dit wordt ook wel de Poort van Devin genoemd. De nederzetting die hier ontstond, dankte haar bestaan aan de locatie en door de amberroute, die van de Middellandse Zee naar de Baltische Zee liep. Eenmaal terug aangekomen in Bratislava, bekijken we nog een aantal Art Nouveau pareltjes. Diner en overnachting in Bratislava. 

  Dag 3 – Bratislava – Kleine Karpaten – Malatiny
  Deze morgen laten we de hoofdstad achter ons en reizen we verder door de Kleine Karpaten, midden in de wijnvelden. In Pezinik brengen we een bezoek aan een origineel keramiekfabriekje. Onderweg brengen we tevens een bezoek aan een wijndorpje voor een wijnproeverij en de lunch. Uitrusten kunt u onderweg doen zodra we naar de Liptov regio rijdenwen waar u wordt opgewacht met een welkomstdrankje. We verblijven de komende avonden in het Relax hotel Sojka met Belgische eigenaren. Overnachting in Malatiny.

  Dag 4 – Liptov regio
  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mooie houten kerk van Svaty Kriz. Oorspronkelijk stond de evangelische kerk in Palduza, maar deze moest verhuizen na de komst van het stuwmeer. Deze kerk is één van de grootste religieuze gebouwen van hout in Midden-Europa. Tevens is hier de klokkentoren te vinden. Na dit bezoek bewonderen we de Liptov regio verder vanaf het water tijdens een boottocht op het stuwmeer. Voor de lunch krijgt u nog wat vrije tijd om het provinciestadje Liptovsky Mikulas op eigen gelegenheid te bewonderen. Dit stadje heeft een 1299 stammende Nicolaaskerk, een gezellige binnenstad en diverse musea. In 1713 werd hier de Slowaakse Robin Hood veroordeeld. Na de lunch gaan we de waterval van Lucky bekijken en bezoeken we het door UNESCO beschermde bergdorpje Vlkolinec. Het doprje is een levend openluchtmuseum, want de meeste huizen zijn bewoond. Het dorpje bestaat uit ongeveer 45 woningen, een barokke kerk en een houten klokkentoren. De bijzondere volksarchitectuur, houten huizen in pastelkleur geschilderd met zadeldaken is de reden dat het op de lijst is gezet. Diner en overnachting in Malatiny.

  Dag 5 – Orava rivier 
  We beginnen de dag met een vlottentocht op de Orava-rivier en bezoeken hierbij de prachtige burcht van Orava. We lunchen in een minibrouwerijtje onder de burcht. In de middag vervolgen we onze reis richting Zuberec, waar we het openluchtmuseum zullen bezoeken. Hier ervaart u hoe de mensen leefden en woonden een paar honderd jaar terug. Diner en overnachting in Malatiny.

  Dag 6 – Centraal Slowakije
  Vandaag staat Centraal Slowakije op het programma, waarbij we beginnen met een bezoek aan Spania Dolina, de plek waar in de middeleeuwen de belangrijkste kopermijnen ter wereld gelegen waren. We vervolgen onze reis naar Banska Bystrica, waar u de middag vrij bent om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Deze stad werd rijk door de kopermijnen in de buurt. Geniet hier van het rijke historische centrum of neem een drankje op een zonnig terras. Eind de middag keren we terug naar ons hotel voor het diner.

  Dag 7 – Spis – Levoca
  Na het ontbijt rijden we verder naar het vestigingstadje Levoca, de culturele en historische parel onder de Slowaakse steden. Het pronkstuk van deze middeleeuwse stad is de gotische Jacobuskerk. Deze kerk heeft het grootste uit hout gesneden gotische altaar ter wereld. Na de lunch in een typisch Slovaaks restaurantje bezoeken we de grootste burcht ruïne van Centraal Europa, het Spiss kasteel, dit is niet alleen een bewijs van de architectonische ontwikkeling van de 12de tot de 18de eeuw, maar het is een van de grootste kastelen in Centraal-Europa. Een machtige en indrukwekkende vesting. Diner en overnachting in Malatiny.

  Dag 8 – Hoge Tatra
  Het is gemakkelijk om helemaal weg te zijn van het Hoge Tatra, de bergen met zijn schilderachtige valleien, beekjes, watervallen, kleurrijke weide en bergmeren met kristalhelder water. We rijden deze morgen naar de hoogste toppen van het land. Met een kabelbaan stijgen we richting Strbske Pleso naar het prachtige gletsjermeer. Hier maken we een rustige wandeling rondom het meer en hebben we lunch aan de oevers van het meer. We genieten nog wat na op het terras of u kunt nog rondkuieren bij de souvenierstalletjes. Op de terugweg maken we nog een korte stop bij het grootste Duitse oorlogskerkhof in Slowakije. Diner en overnachting in Malatiny.

  Dag 9 – Malatiny – Bardejov – Kosice
  We verlaten vandaag het hotel en rijden verder noordoost richting Bardejov met zijn mooie barokke marktplein. Het sfeervolle stadje is voorgekomen uit een Slavische vestingplaats en door de zoutroute tussen Presov en Polen. Op het markplein staat het voormalige stadhuis waar nu een museum in is gevestigd. In de omgeving van Bardejov zijn er vele Grieks-katholieke houten kerkjes te vinden. Tevens passeren we het Andy Warholmuseum in Medzilaborce. Het museum stelt een 160 tal werken tentoon van popart-icoon Andy Warhol, wiens familie afkomstig was uit het naburige dorpje Mikova. De bushalte naast het museum kreeg de vorm van een Campbell’s soepblik. Vervolgens rijden we door naar onze eindbestemming van vandaag, Kosice, gelegen aan de rond van het Slowaakse Ertsgebergte, dichtbij de grens van Hongarije. Diner en overnachting in Kosice.

  Dag 10 – Kosice
  Vandaag bezoeken we de tweede stad van Slowakije, Kosice. De stad heeft een lange geschiedenis en werd in 1230 voor het eerst vermeld. Het was toen een nederzetting met Slavische en geïmmigreerde Duitse inwoners in het Hongaare rijk. Het centrum is klein, maar zeker een bezoek waard. Na het ontbijt beginnen we dan ook met een stadstour in het oude centrum van deze levendige stad waarbij we de kathedraal, zingende fonteinen, synagogen en andere belangrijke bezienswaardigheden te zien krijgen. De kathedraal van Kosice is de hoofdkerk van het bisdom Kosice en het grootste van Slowakije. De kerk werd gebouwd tussen 1378 en 1508 in gotische stijl ter herinnering aan de heilige Elisabeth van Hongarije. Zij werd geboren als dochter van de koning van Hongarije in het nabijgelegen kasteel van Sarospatek. Tevens zijn hier diverse paleizen en parken te vinden. Diner en overnachting in Kosice.

  Dag 11 – Kosice – Banska Stiavnica – Wenen
  Na het ontbijt rijden we richting de luchthaven in Wenen, waarbij we onderweg bij voldoende tijd nog stop maken in Banska Siavnica. Dit was vroeger het centrum van de mijnbouw en tegenwoordig is het een plek waar kunstenaars samenkomen. De historische binnenstad staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO met zijn Drievuldigheidsplein en kasteel. Na aankomst op de luchthaven vliegt u terug huiswaarts.

Slowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van SlowakijeSlowakije - 11 daagse Nederlandstalige rondreis langs de hoogtepunten van Slowakije