Terug


Uw detailsHotel Details

Vlucht Details

Prijsdetails

Prijsdetails


Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijdetails

Servië - 8-Daagse rondreis door Servië LO Bewaar dit hotel

Balkan / Belgrado

Reizen naar Servië. Tijdens deze 8-daagse rondreis Servië, het hart van de Balkan, bezoekt u de culturele plaatsen Belgrado en Novi Sad, maar ook ziet u het prachtige landschap van Servië. Dit alles gecombineerd met de traditionele gastvrijheid, aangename atmosfeer en traditionele keuken met lokale wijnen maken uw vakantie in Servië een reis om nooit te vergeten.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
7 nachten
Di
7
865
 « EerderLater »

 


U verblijft tijdens deze 8-Daagse rondreis door Servië in een 3-sterren hotel in Belgrado en in Novisad.

 

Inclusief
• Lijnvlucht met vertrekplaats naar uw eigen keuze: Amsterdam, Brussel of Dusseldorf met Lufthansa of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij. De keuze van vertrekluchthaven is gegarandeerd en geeft u op bij uw boeking.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Alle overnachtingen in de hotels zoals vermeld in het programma op basis van logies/ontbijt
• Vervoer ter plaatse
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Engelssprekende reisleiding
• Luchthaven belastingen- en heffingen ca.

  BESER8

 • Dag 1 - Belgrado
  In de ochtend vertrekt u vanaf Brussel naar Belgrado waar u in de loop van de middag arriveert. Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. Op weg naar het hotel maakt u al direct kennis met deze indrukwekkende stad. Eind van de middag is er een optionele boottocht inclusief diner aan boord.
  *De keuze van vertrekplaats in gegarandeerd en geeft u op tijdens uw boeking.

  Dag 2 – Belgrado
  Na het ontbijt maken we een stadstour door Belgrado en zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden van Belgrado gaan bezichtigen met o.a. de vesting Kalemegdan, een oude Turkse vesting en het beroemdste historische monument van Belgrado. Dit fort is het belangrijkste symbool van de stad en ligt op een heuvel uitkijkend op de Donau en de Sava rivier. Het fort is ruim 2000 jaar oud en er zijn nog steeds Romeinse sporen te vinden. Op het complex zijn er overblijfselen van kerken, poorten, torens en ook verschillende musea te vinden. In het rondom gelegen park worden in de zomers regelmatig festivals gehouden en dit park is het grootste park van Belgrado. Daarnaast lopen we door de Knez Mihaljova Straat, dit is één van de oudste en langste winkelstraten van Belgrado met gebouwen uit 19e eeuw. Het optionele avonddiner vindt plaats in de boheemse wijk Skadarlija, waar u zult kennismaken met de traditionele Servische keuken en muziek.

  Dag 3 – Belgrado
  Vandaag heeft u de tijd om op eigen gelegenheid Belgrado verder te ontdekken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Sint-Sava kerk, één van de grootste orthodoxe kerken van de wereld. De bouw van deze enorme kerk werd in 1935 gestart en is nog altijd niet helemaal afgerond.  Daarnaast kunt u het Patrijarsija hof, de Sint Marks kerk, het luxueuze district Dedinje en het graf van Tito (House of flowers mausoleum) bezoeken. In het graf van Tito is de oud communistische president Josop Broz Tito begraven en deze plek is nog steeds populair onder de inwoners van Belgrado. Zijn graftombe ligt op een heuvel met een mooi uitzicht over de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Etnografisch museum, één van de oudste musea van de Balkan. Verder kunt u de oude parlementsgebouwen bekijken of gewoon souvenirs kopen voor uw reis in Servië. Het is ook mogelijk om aan een optionele excursie deel te nemen door een bezoek te brengen aan de stadjes Toppola en Oplenac.

  Dag 4 – Belgrado
  Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om uit diverse excursies te kiezen. Zo kunt u ervoor kiezen om een bustocht naar de voormalige Romeinse stad Viminacium te maken of een bezoek te brengen aan de Romeinse archeologische opgravingen van Sremska Mitrovica, het prachtige nationale park Zasavica en het smakelijke Servische broodmuseum. Of breng een bezoek aan het kasteel van graaf Lazar Lukac in Ecka met daar aansluitend een schitterende boottocht door het prachtige natuurgebied.

  Dag 5 – Belgrado – Krcedin – Novi Sad
  In de ochtend bekijken we nog een aantal belangrijke religieuze bezienswaardigheden van Belgrado. Zo bezoeken we de belangrijkste stukken van de Servische Middeleeuwse kunt in de galerie van de Orthodoxe kerk en krijgt u een korte tour door de Sint-Sava kerk. Aan het eind van de morgen rijden we richting Krcedin, een dorpje gelegen op de hellingen van de Fruska Gora berg. Hier zullen we genieten van een lunch op de boerderij. Vervolgens zullen we het klooster Rusedol, een van de belangrijkste kloosters op Furska Gora gebouwd in de zestiende eeuw, bezoeken. Daarna krijgt u een rondleiding door Sremski Karlovci, een kleine barokke stad op de helling van de Furska Gora. Hier krijgt u de kapel van de vrede te zien, de fontein met de 4 leeuwenkoppen, het gymnasium en de orthodoxe kerk. Na een wijnproeverij reizen we verder door naar Novi Sad.

  Dag 6 – Novi Sad
  U krijgt vandaag een uitgebreide rondleiding in het mooie centrum van Novi Sad, ook wel bekend als het Servische Athene. We zullen onze stadstour beginnen met het hoofdplein van Sloboda gelegen bij de katholieke kerk van de heilige Maria. We maken een wandeling door de belangrijkste straten van Novi Sad, Zmaj Jovina Street en Dunavaska street met tal van boetiekjes en leuke winkels en geniet van een koffie in de meest populaire straat voor de jongeren. In de avond kunt u deelnemen aan een Servisch diner op een boerderij even buiten de stad onder begeleiding van een orkest dat muziek uit de Vojvodina speelt.

  Dag 7 – Novi Sad
  Novi Sad is de tweede stad van Servië en werd de stad in de 17e eeuw als nederzetting van handelaren op de linkeroever van de Donau gevestigd. Vandaag kunt u Novi Sad op eigen gelegenheid verder verkennen of deelnemen aan een optionele excursie naar het traditionele dorp Backi Petrovac, bewoond door de Slowaakse minderheid. Indien u ervoor kiest om Novi Sad op uw eigen gelegenheid te verkennen kunt u het Petrovaradin fort bezoeken. Het is gelegen op de rechteroever van de rivier tegenover het stadscentrum. Het werd gebouwd tussen 1692 en 1790 volgens het plan van een Franse architect. Het fort biedt een thuis voor kunstenaars, een museum maar ook als hotel. Vanaf het fort heeft u tevens een prachtig uitzicht over de stad.

  Dag 8 – Novi Sad – Belgrado
  De morgen bent u nog vrij om uw laatste souvenirs te kopen en daarna vervolgen we onze reis terug naar Belgrado naar de luchthaven waar u dit indrukwekkende land achter zich laat.