Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Moskou »
Rusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar Vladivostok LOG Bewaar dit hotel

Rusland / Moskou

De Trans-Siberië Express is de route onder de treinreizen. De Trans-Siberië Express legt een totale afstand van meer dan 9.000 km af tussen Moskou en Vladivostok, waarbij u 7 tijdzones doorkruist. Iedere oneven dag vertrekt de Trans-Siberië Express vanuit Moskou, om 7 dagen later aan te komen in Vladivostok. De plaatsen die deze trein aan kan doen zijn als volgt: Moskou, Nizhny Novgorod, Kazan, Perm, Jekaterinaburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnojarsk, Irkoetsk, Oelan Oede en Vladivostok. Hieronder bieden wij de traditionele Trans-Siberië Express aan zonder stops, vraag naar verdere uitbreidingsmogelijkheden.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
9 nachten
Wo
11
Do
12
Vr
13
Za
14
Zo
15
Ma
16
Di
17
Wo
18
Do
19
Vr
20
1399139913991399139913991399139913991399
 « EerderLater »


De Treinen

Klasse
U heeft de keuze om 1e klas of 2e klas te reizen. Verblijf in een 2e klasse coupe houdt in dat er 4 bedden in de coupe aanwezig zijn. Reist u liever in privéstijl dan is 1e klas een goede optie, aangezien een coupe hier uit slechts 2 bedden bestaat. Beide klasse beschikken over een tafeltje bij het raam. 
Op enkele trajecten is het zelfs mogelijk om 3e klas te reizen. In deze klasse heeft u wel een bed tot u beschikking, maar gaat het hier om een open wagon en zijn er dus geen coupes aanwezig. In de 1e en 2e klasse is het ook mogelijk om een lege plaats in een coupe op te kopen, zodat u de coupe voor uzelf en/of medereiziger(s) hebt. U betaalt de volle ticketprijs voor deze plaats en krijgt daarvoor ook een officieel treinticket. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met drie personen een 4-persoonscoupe te bezetten. Er wordt dan een prijs van 4x een treinticket in een 2e klas coupe gerekend. Het is goed om te weten dat deze gekochte lege plaats noch door de treinconducteur noch door een andere reiziger mag worden opgeëist. Bovendien worden reiziger die samen reizen vrijwel altijd bij elkaar in de coupe ingedeeld (uiteraard dient u dit bij boeking wel duidelijk te vermelden). In zowel de 1e als in de 2e klas is aan het begin en aan het eind van de wagon een toilet met wasgelegenheid beschikbaar. Ook is er aan het begin of aan het einde van de wagon een rookruimte aanwezig.

Veiligheid
Iedere trein staat onder begeleiding van een veiligheidsbeambte, die gedurende het gehele traject aanwezig is op de trein.  En iedere wagon heeft zijn eigen conducteur, ‘Provodnik’ genaamd, die visueel de veiligheid in de gaten houdt en waakt voor orde en rust. In geval van nood kan op elk station van het traject om ondersteuning worden gevraagd. Daarnaast zorgt de Provodnik dat de trein schoon blijft en van hen krijgt u aan het begin van de reis dan ook uw laken en deken en zelfs een handdoek voor in de coupe. De Provodnik heeft een eigen ruimte in de wagon, waar hij tevens een samowar beheert. Een samowar is een traditionele Russische theezetter. Een vaak koperen ketel met een kraantje, waarmee u koffie, thee of zelfs een soepje kunt maken voor onderweg.

Een treincoupe is alleen vanaf binnen af te sluiten. Maar wat te doen als u de coupe wilt verlaten? De Provodnik kan de coupe dan tijdelijk voor u afsluiten. Dit is natuurlijk alleen mogelijk in overeenstemming met alle reizigers van de desbetreffende coupe. Ondanks de waakzaamheid van de Provodnik, adviseren wij u belangrijke documenten, zoals paspoort, visa, en geld uit voorzorg altijd bij u te dragen.

Restauratie en Barwagon
Op vrijwel ieder traject is een restauratie/barwagon aanwezig. Een wagon die geheel ingericht is als restaurant, met enkele zitplaatsen met tafeltjes en een bar. Hier kunt u tegen een voordelige prijs eenvoudige maaltijden, maar uiteraard ook drankjes verkrijgen. Maar wat misschien leuker is, is dat tijdens de treinreis er op de tussengelegen stations door de lokale bewoners de heerlijkste gerechten en lekkernijen zullen worden aangeboden. Deze kunt u niet aan u neus voorbij laten gaan!

Inclusief
- Treinreis Moskou – Irkoetsk - Vladivostok in een 2e klasse couchette
- Transfers volgens programma
- Overnachting in Moskou, Listvianka, Irkoetsk en Vladivostok op basis van logies/ontbijt


Exclusief
- Internationale vluchten al vanaf € 450,-
- Excursies
- Maaltijden
- Visumverzorging € 110,- per persoon.

Bijzonderheden
- Minimum aantal deelnemers: 2
- De reissom is een vanaf prijs voor reizen in het laagseizoen. Er kan een toeslag gelden voor reizen in de periode mei tot en met september. Prijzen kunnen sterk variëren. Wij adviseren om een offerte op te vragen.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). December 2016 was de waarde van een euro ongeveer 68 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

Waarom uw reis niet beginnen in Sint-Petersburg, de cultuurhoofdstad van Rusland ? Dit pakket is ideaal om op korte tijd toch de hoogtepunten van deze verrassende tsarenstad te ontdekken. U heeft tevens de keuze uit excursies om alle highlights van Sint-Petersburg onder leiding van een gids te verkennen.
Dag 1 - Na aankomst in Sint-Petersburg volgt de transfer naar uw hotel.
Dag 2 - Vrije tijd. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 3 - Vrije tijd. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 4 - In de avond volgt de transfer naar het treinstation voor vertrek met de nachttrein naar Moskou.

Inclusief
- Transfers
- 3 overnachtingen in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer
- Treinreis Sint-Petersburg - Moskou per comfortabele nachttrein in een 2e klasse couchette

Extra's & Toeslagen
- 1e klasse couchette € 110,-

Bijzonderheden

Min: 2 deelnemers

Prijs va €
2-PK € 260,- p.p.

Deze voormalige zomerresidentie van de tsaren is een must-see als u in Sint-Petersburg bent. Het paleis van Peter is gelegen op zo'n 30 km buiten de stad en is één van de mooiste paleizen. Naast het prachtige interieur spannen de talloze hier letterlijk de kroon. Prachtig gelegen aan de Finse golf kunt u hier de hele middag doorbrengen.

Prijs va €
115,- p.p.

Tijdens deze excursie bezoekt u onder leiding van de gids de mooiste kathedralen binnen het kloppende hart van Moskou, het Kremlin. U ziet de imposante klokkentoren en natuurlijk het grote kanon. Dat is niet alles, want bij deze excursie bezoekt u tevens de exclusieve wapenkamer van het Kremlin. Hier ziet u naast de beroemde Fabergé eieren de collectie kroonjuwelen.

Prijs va €
120,- p.p.
Het landelijke Soezdal is na een verblijf in het overweldigende Moskou een welkome oase van rust. Als onderdeel van de Gouden Ring biedt Soezdal de reiziger veel op het gebied van cultuur. Loop eens langs de Kamenka rivier en door de straten met zijn houten huizen om zo het dagelijks leven van Suzdal te ervaren. Zeker een bezoek waard is het Kremlin, dat net als alle andere Russische Kremlins, van oorsprong een fort was welk gelegen is in het oudste deel van de stad.
Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Dag 2 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 1 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers

Prijs va €
2-PK € 110,- p.p.
Kazan is de hoofdstad van de deelrepubliek Tatarstan en is een mix van diverse culturen ren religies. In deze moderne stad verraad alleen het Kremlin dat u in Rusland bent. Bezoek zeker de leunende toren en de imposante Moskee van Kazan.
Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Dag 2 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 1 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers

Prijs va €
2-PK € 48 p.p.
Perm is de hoofdstad van de regio Permskiy Krai, gelegen in de Oeral en de laatste stad in Europa. Perm is een welkome stop onderweg en biedt de reiziger tal van bezienswaardigheden. De strafkampen "Perm-36" uit de tijd van de Sovjet-Unie zijn indrukwekkend te noemen en zeker een bezoek waard. De IJsgrotten van Perm zijn bekend in heel Rusland en is een must-see als u in Perm bent.
Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 2 - Ter vrije besteding. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 3 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 2 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers

Prijs va €
2-PK € 162,- p.p.

Onder leiding van de gids bezoekt u de hoogtepunten van deze interessante stad. Zo ziet u de stadsbazaar, de orthodoxe kerk en opvallende moskee. De kama rivier, de toren van de voormalige Preobrazhehsky kathedraal en het openluchtmuseum Motovilikha, waar vele generaties artillerievoertuigen, ballistische raketten en ander wapentuigen tentoongesteld staan.

Prijs va €
75,- p.p.

De ijsgrotten van Kungur bestaan uit ongeveer 100 aparte grotten en 60 ondergrondse meren die door 6 kilometer lange ondergrondse wegen verenigd worden. In de grotten vindt men unieke ijsstructuren in de wanden, afgewisseld door ijsstalagmieten en stalactieten van meer dan 2 meter. Deze excursie is ook te boeken in combinatie met de excursie naar de goelag Perm 36.

Prijs va €
233,- p.p.

Kutchino, een plek ten noorden van Perm, was de plaats van het wreedst denkbare Sovjet gevangeniskamp gedurende de lange periode van communistisch bewind. Het museum functioneert als een levende herdenking van communistische gruweldaden. alle unieke gebouwen in het kamp (leefhutten, cellen, de strafcel, de binnen-kampse gevangenis en de restanten van de omheining) zijn allen bewaard gebleven of herbouwd uit hun originele delen.

Prijs va €
325,- p.p.
Gelegen in de centrale Oeral en met een inwonersaantal van meer dan 1.4 miljoen is Jekaterinaburg de 4e stad van Rusland. Jekaterinaburg is bekend om de architecturale monumenten, maar natuurlijk ook van het noodlot wat de tsarenfamilie Romanov hier te wachten stond. Dit drama is onderdeel van de stad. Tijdens een bezoek aan Jekaterinaburg is het herdenkingspark een van de must-see's.

Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 2 - Ter vrije besteding. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 3 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 2 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers


Prijs va €
2-PK € 142,- p.p.

Deze tour neemt u mee naar het centrum van de stad, de stadvijver en Prospekt Lenina. U bezoekt de belangrijkste historische sites van Jekaterinaburg: de dam, de Bloedkerk waar de Romanov's zijn vermoord, de kapel van Sint-Elizabeth, het plein van het Sovjetleger, het plein van de Revolutie en de Ural State Technical University.

Prijs va €
35,- p.p.

De tsaar en zijn familie werden geëxecuteerd in de kelder van het Ipatiev huis in de nacht van 16 op 17 juli 1918. In de nacht werden de lijken uit de stad vervoerd en in een open put gegooid op een plek die decennia onvindbaar was. Op deze locatie is nu ter nagedachtenis aan deze moorden een complex van vijf houten kerken gebouwd. Deze excursie is ook te boeken i.c.m. de stadstour.

Prijs va €
66,- p.p.
Krasnojarsk vormt de grens tussen oost en west Siberië. De prachtige omgeving en het Stolby Natuurreservaat maken Krasnojarsk tot een aantrekkelijke stad voor de reiziger. Tevens kunt u hier een van de grootste waterkrachtcentrales ter wereld bezoeken. Een must-see!
Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 2 - Ter vrije besteding. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 3 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 2 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers

Prijs va €
2-PK € 165,- p.p.

Tijdens de excursie laten we u de meest interessante plaatsen van de stad zien. Het Mira plein met prachtig uitzicht op de Jenisey, het monument voor André Dubenskoy, de Karaulnaya heuvel vanwaar u een prachtig panorama heeft. Tevens een bezoek aan de Praskovya Pyatnitskaya kapel en een wandeling door de oude straten van Krasnoyarsk.

Prijs va €
29,- p.p.

Bij een bezoek aan Krasnoyarsk hoort het natuurreservaat Stolby. Voor degenen die van natuur houden en dat op een actieve manier willen ervaren, is deze excursie een onvergetelijke ervaring. De wandeling door de het reservaat bedraagt zo'n 3 uur.

Prijs va €
130,- p.p.

Vanaf het Tsar Ryba observatieplatform heeft u een panoramisch uitzicht op Krasnoyarsk. De Krasnoyarsk Hydro Power Station behoort tot de grootste waterkrachtcentrales ter wereld en is een interessante bezienswaardigheid. de kabelbaan brengt u vervolgens naar boven waar u getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht.

Prijs va €
105,- p.p.
Novosibirsk is gelegen aan de schilderachtige over van de rivier de Ob. Brede lanen en hoge flatgebouwen typeren deze Sovjetstad. Met dank aan de diverse universiteiten is Novosibirsk een hippe stad waar de jeugd graat de gezelligheid opzoekt in de talloze cafe's die de stad rijk is.

Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 2 - Ter vrije besteding. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 3 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 2 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers


Prijs va €
2-PK € 126,- p.p.

De derde stad van Rusland is Novosibirsk en de stad is tevens de hoofdstad van Siberië. De stad is een goed voorbeeld van Sovjetarchitectuur met brede lanen en hoge flatgebouwen. De gids laat u kennismaken met de mooiste bezienswaardigheden van de stad, het oude centrum en niet te vergeten het imposante opera- en ballettheater.


Op zo'n 20 km buiten Novosibirsk is Akademgorodok gelegen, de wetenschappelijke stad van het land. de hoofdstraat is Lavrentyev Avenue, waaraan talloze wetenschappelijke instituten gelegen zijn. Goed voor een plaats in het World Guinness Book of Records. Het treinmuseum is een aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is in trein en het trans-Siberische spoor.

Prijs va €
79,- p.p.
De oude Russische stad Irkoetsk is gelegen aan de oever van de schilderachtige Angara rivier. De stad is een van de populairste uitstapplaatsen aan de Trans-Siberische spoorweg en het startpunt voor expedities en reizen naar het Baikalmeer. Een stop in Irkoetsk, al dan niet gecombineerd met een bezoek aan het Baikalmeer zijn de moeite meer dan waard.
Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 2 - Ter vrije besteding. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 3 - Ter vrije besteding. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 4 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 3 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers

Prijs va €
2-pk € 195,- p.p.

Een bezoek aan Irkoetsk is niet compleet zonder het Baikalmeer gezien te hebben. Onderweg bezoek aan het Talsy openluchtmuseum waar u kennismaakt met de architectuur uit de regio. eenmaal in Listvyanka, het bekende dorp aan het Baikalmeer, heeft u de tijd om de lokale sfeer op te snuiven op de vismarkt en de prachtige omgeving op u te laten inwerken.

Prijs va €
61,- p.p.
Combineer uw verblijf in Irkoetsk niet alleen met een bezoek aan het Baikalmaar, maar ervaar de natuur door middel van een meerdaagse trekking onder leiding van een professionele gids.

Dag 1 - Na aankomst korte stadstour in Irkoetsk, aansluitend transfer naar het dorp Golousnoye. Trekking van zo'n 17 km.
Dag 2 - Trekking van zo'n 22 km langs de oevers, rotsformaties en Bolshe Koty.
Dag 3 - Trekking van zo'n 20 km door de Taiga richting Listvyanka. Transfer naar Irkoetsk.
Dag 4 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 2 overnachting in een tent en 1 overnachting in een 3-sterren hotel in Irkoetsk o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer
- Alle maaltijden gedurende de trekking

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers


Prijs va €
2-PK € 350,- p.p.
Boeddhistische Oelan Oede is een ideale stop voor eenieder die zich interesseert in het boeddhistisme. Pas hier merkt u dat u ver van Europa bent. Op het centrale plein kijkt Lenin die voorbijgangers nog steeds toe terwijl in oude centrum de houten koopmanshuizen het straatbeeld nog domineren.
Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 2 - Ter vrije besteding. Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 3 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 2 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers

Prijs va €
2-PK € 119,- p.p.

In Oelan Oede merkt u dat u ver van Europa vandaan bent, dat zich ook uit in de architectuur en de bewoners. Samen met de gids ontdekt u de mooiste plaatsen van deze boeddhistische stad. Het centrale plein waar Lenin nog toekijkt op de voorbijgangers, de winkelstraat met de oude koopmanshuizen die het straatbeeld nog domineren, het nieuwe operagebouw alsook de Hodigitria kerk aan de rand van de stand, maken deze stad een interessante stad om te bezoeken.

Prijs va €
33,- p.p.

Het dorp Semeiskje is nog één van de dorpen waar de oud Russische gelovigen, ook wel Melkdinkers genoemd, wonen. De doorgaans erg gesloten geloofsgemeenschap houdt zich aan de regels van voor de hervormingen binnen de kerk. U leert tijdens deze dag meer over de gebruiken en manier van leven van deze gemeenschap. tevens bezoekt u het openluchtmuseum waar u een goed beeld krijgt van de traditionele architectuur uit de regio.


Om een bezoek te brengen aan het imposante en kleurrijke klooster wordt u meegenomen voor een rit van zo'n 35 km door de steppe. Het klooster is het belangrijkste religieuze centrum voor de boeddhistische geloofsgemeenschap in Rusland. Bestaande uit meerdere spirituele gebouwen komt men hier uit alle windhoeken van Rusland om het boeddhisme te besturen.

Prijs va €
66,- p.p.
Vladivostok is een uiterst verrassende stad. Ander dan u zou denken is het een hippe en trendy stad met mooie monumenten en gebouwen.
Dag 1 - Na aankomst transfer naar uw hotel. Ter vrije besteding.
Keuze uit optioneel aanbod excursies.
Dag 2 - Ter vrije besteding. Keuze uit optioneel aanbod excursie's.
Dag 3 - Ter vrije besteding. In de avond transfer naar treinstation voor vertrek met de nachttrein.

Inclusief
- Transfers
- 2 overnachting in een 3-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt in een 2-persoonskamer

Bijzonderheden
Min. 2 deelnemers

Prijs va €
2-PK € 160,- p.p.

Tijdens deze 3 uur durende stadstour neemt onze deskundige Engelstalige gids u mee langs alle hoogtepunten in de stad. Vladivostok, anders dan u misschien verwacht, is een verrassend leuke stad. Het oude centrum met o.a. de Svetlanskaya straat is the-place-to-be. De diverse monumenten en belangrijkste gebouwen komen natuurlijk ook aan bod tijdens deze tour.

Prijs va €
35,- p.p.

  13transMOWVLA

 • Dag 1 – Moskou
  Vertrek naar Moskou. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel.

  Dag 2 – Moskou
  Verblijf in Moskou. Iedereen heeft wel eens van de stad Moskou gehoord, een metropool waar veel belangrijke pleinen, gebouwen en monumenten te zien zijn, waaronder het Rode Plein, het Witte huis, de Stalinistische wolkenkrabbers, de Tverskaya winkelstraat, de bekende Basilius kathedraal en het Kremlin met haar imposante muren en torens. Een stad met vele gezichten en waarover vele verhalen de ronde doen. Moskou, de hoofdstad van Rusland, combineert oude tradities met het hedendaagse leven van een moderne stad. U heeft vandaag de keuze uit optionele excursies (vooraf te boeken, zie kopje excursies). In de avond volgt de transfer naar het treinstation. Vertrek met de trein “Rossiya” naar Vladivostok

  Dag 3 – verblijf in de trein
  Dag 4 – verblijf in de trein
  Dag 5 – verblijf in de trein

  Dag 6 – Irkoetsk - Listvianka
  Na aankomst transfer naar Listvianka aan de oever van het Baikalmeer. Afhankelijk van aankomsttijd is er een mogelijkheid voor deelname aan een optionele excursie. Overnachting in Listvianka.

  Dag 7 – Listvianka
  Mogelijkheid tot deelname aan een optionele excursie. Overnachting in Listvianka.

  Dag 8 - Listvianka - Irkoetsk
  Transfer naar Irkoetsk. Mogelijkheid tot deelname aan een optionele excursie. Overnachting in Irkoetsk.

  Dag 9 – verblijf in de trein
  Vroeg in de ochtend volgt de transfer naar het station. De reis gaat verder naar Vladivostok. Overnachting in de trein.

  Dag 10 – verblijf in de trein
  Dag 11 – verblijf in de trein


  Dag 12 – Vladivostok
  In de ochtend aankomst te Vladivostok. Aansluitend transfer naar uw hotel. Keuze uit optionele excursies (vooraf te boeken, zie kopje excursies). Vladivostok is Rusland’s grootste havenstad gelegen aan de Stille Oceaan en het administratieve centrum van Primorsky Krai. Hoewel Vladivostok tot voor 1992 niet open was voor reizigers is de infrastructuur enorm snel ontwikkeld. Reizigers zullen zeer verrast zijn te zien hoeveel goede accommodaties beschikbaar zijn. Ook zijn er een aantal toeristische bezienswaardigheden die maken dat Vladivostok zeker een interessante plaats is om te bezoeken. Door de ligging van Vladivostok dicht bij de grens van China zijn er ook vanuit China het hele jaar door volop toeristen. Het historische centrum van Vladivostok is vrij ongebruikelijk, geen gebouw is hetzelfde: men kan klassieke, gotische, moderne en oosterse stijlen naast elkaar aantreffen. Het mooiste uitzicht op Vladivostok heeft u vanaf het Adelaarsnest (Orlinoye Gnezdo), het hoogste punt van de stad te bereiken met een kabelbaan. Geniet van het fascinerende panorama op de Gouden Hoorn, Amursky, en Ussuriisky baai en de havens. Het Vladivostok Centrale plein is het belangrijkste plein van de stad waar ook alle nationale feestdagen gevierd worden. Op het plein staat het monument ter nagedachtenis aan de oorlogshelden. Vanuit Vladivostok worden één-en tweedaagse tochten georganiseerd naar de dichtbijgelegen eilanden en het Kedrovaya Pad.

  Dag 13 – Vladivostok
  Transfer van uw hotel naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Rusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar VladivostokRusland, 13-Daagse Trans-Siberië Express van Moskou naar Vladivostok