Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Oezbekistan » Tasjkent »
Oezbekistan, 13-Daagse individuele reis Oezbekistan LO Bewaar dit hotel

Oezbekistan / Tasjkent

Individuele reis Oezbekistan. Tijdens deze individuele reis door Oezbekistan krijgt u de mogelijkheid om Oezbekistan op uw eigen manier te beleven of u te laten begeleiden door een professionele gids tijdens optionele excursies. Het overgrote deel van deze reis door Oezbekistan wordt per comfortabele trein afgelegd. Ontdek tijdens uw vakantie in Oezbekistan de veelzijdigheid van dit land en zijn gastvrije bevolking en bijzonder mooie steden langs de welbekende zijderoute.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
12 nachten
Ma
6
Di
7
Wo
8
Do
9
Vr
10
Za
11
Zo
12
Ma
13
Di
14
Wo
15
1099109910991099109910991099109910991099
 « EerderLater »


Tijdens deze individuele reis door Oezbekistan verblijft u in 3-sterren hotels. Uiteraard is het mogelijk om de reis op maat te maken en zo ook in 4-sterren hotels te verblijven.

Bijzonderheden
• Geheel individuele reis met de mogelijkheid optionele excursies vooraf bij te boeken.
• De prijzen zijn per persoon op basis van en vanaf 2 personen
 
Inclusief
• Transfers van de luchthaven/treinstations naar het hotel en v.v.
• Transfer van Bukhara naar Khiva
• Binnenlandse vlucht Urgench – Tasjkent met Uzbekistan Airways
• Treinticket Tasjkent – Samarkand, 2e klasse
• Treinticket Samarkand – Bukhara, 2e klasse 
• Excursie naar Sitorai, Nakshbandi en Chor-Bakr op dag 8
• Overnachtingen in comfortabele 3-sterren hotels
• Verzorging op basis van logies/ontbijt

Exclusief
• Lijnvlucht met vertrekplaats naar uw eigen keuze. Sovjet Reizen kan u hierbij helpen, vraag één van onze medewerkers. 
• Alle optionele excursies met transfer onder begeleiding van een lokale Engelstalige gids.
• Entreegelden
• Visumverzorging Oezbekistan € 120,- p.p.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: OEZBEKISTAN

Algemeen
Oezbekistan bestaat voornamelijk uit woestijn en semi-woestijn. Het uitgestrekte laagland in het westen bestaat uit de Kyzylkumwoestijn (rode zand) en de oase Choresm aan de beneden loop van de rivier Amu Darja. In het uiterste westen ligt het Aralmeer en het Ustjurtplateau. De Amu Darja en Syr Darja zijn de twee grootste rivieren van Oezbekistan en vinden hun oorsprong in de bergketens ten oosten van Oezbekistan. In het oosten zijn de uitlopers van het Tien Shan gebergte te vinden bij de Ferganavallei.

Klimaat
Oezbekistan heeft een continentaal woestijnklimaat. De temperaturen liggen in de wintermaanden rond de 0 tot 10 graden en in de zomermaanden rond de 25 tot 35 graden. De beste reisperiode is in april, mei en begin juni en in het najaar september en oktober.

Eten en drinken
De Oezbeken maken doorgaans enkele uitzonderingen op de islamitische regels en dat is voornamelijk de alcohol, die evenals in andere voormalige Sovjetrepublieken rijkelijk vloeit. Soms wordt bij de lunch reeds een glaasje wodka geheven. Ook bier is ruimschoots voorhanden; zowel eigen brouwsel als import, waaronder de Nederlandse merken Heineken en Bavaria. Oezbekistan heeft verder een uitstekend klimaat voor de druiventeelt, dus lokale witte en rode wijnen zijn er ook.

In de hotels kunt u 's ochtends ontbijten met Oezbeeks brood, thee of koffie, diverse soorten beleg en soms een eitje, en - meestal - een glas kefir (plantaardig, maar het lijkt op yoghurt).
Het middagmaal is warm, evenals het diner. De menu's zijn over het algemeen voor zowel lunch als diner hetzelfde: zeer gevulde, voedzame soep (Laghman of Borsjtsj) met brood, hoofdgerecht met vlees, groenten en altijd salade van sla, komkommer en tomaat.

Kraanwater
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de gelegenheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben, kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Elektriciteit
In Oezbekistan worden dezelfde typen stekkers gebruikt als in Nederland (220 volt).

Tijdsverschil
In Oezbekistan is het 4 uur later.
Oezbekistan kent geen zomer- en wintertijd dus is het tijdens onze zomertijd in Oezbekistan 3 uur later.

Taal
In Oezbekistan is de officiële taal Oezbeeks, een taal die tot de Turkse taalfamilie hoort. Oorspronkelijk maakte de Oezbeekse taal gebruik van het Arabische schrift, van 1929 tot 1940 van het Latijnse alfabet en daarna van het Cyrillische schrift. In 1993 is een wet aangenomen die de overgang naar het Latijnse schrift regelt. In de officiële Oezbeekse werden de gangbare Russische termen vervangen door nieuw gecreëerde Oezbeekse woorden. In het dagelijks spraakgebruik bedienen veel mensen zich van het Oezbeeks vermengd met Russisch. Na vijftien jaar onafhankelijkheid is de kennis van het Russisch afgenomen; een nieuwe generatie is opgegroeid met de Oezbeekse taal en ook Engels. Alleen de oudere generatie spreekt nog Russisch en natuurlijk de enkele Rus die gebleven is.

Bagage en kleding
Wij adviseren u om wat extra toiletpapier mee te nemen. In de hotels zijn er altijd toiletten en toiletpapier aanwezig. Maar tijdens het reizen, komen we ook wel een langs een rustplek, waar er geen toiletpapier aanwezig kan zijn. Neem daarom 1 rol toiletpapier mee op reis. Het is aan te raden om hygiënische redenen zelf vochtig toiletpapier mee te nemen om waar geen water voorhanden is uw handen toch te reinigen. Ook aan te raden is desinfecterende lotion.

Voor de bezoeken aan de bezienswaardigheden is soms een bedekte schouder verplicht. Hoofddoeken worden in religieuze sites niet gebruikt en zijn derhalve ook niet noodzakelijk. U kunt uw zwemkleding meenemen, indien er een zwembad is, kunt u hiervan gebruik maken.

Paspoort, visa en douanebepalingen.
Uw paspoort dient nog minimaal 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Oezbekistan.

Douanebepalingen:
Invoer:   binnenlandse en buitenlandse valuta mogen vrij worden ingevoerd, mits aangegeven
Uitvoer:  vrij, tot maximale invoer. Buitenlandse banken accepteren niet de Oezbeekse sum

Bij binnenkomst in Oezbekistan dient u op twee identieke formulieren aan te geven hoeveel geld en welke kostbare bezittingen u invoert. Eén ervan houdt de douane, één krijgt de bezoeker mee. Bewaar het goed! Bij vertrek moet er een nieuw declaratieformulier ingevuld worden en samen met het oude ingeleverd worden. Hierop dient u te schrijven wat u dán nog aan waardevols bezit. In de meeste gevallen is dit slechts een bureaucratische formaliteit, vooral op de vliegvelden. Anders is het als u een landsgrens overgaat. Houd er rekening mee dat sommige douanebeambten alles controleren. Klopt er zogenaamd iets niet, dan vragen ze gigantische boetes. Antiquiteiten van vóór 1945 mogen niet worden uitgevoerd. Wilt u iets uitvoeren dat er enigszins oud uit ziet, zorg dan dat u een aankoopbewijs heeft en een verklaring dat het niet van voor 1945 is.

Fotograferen en filmen
Oezbekistan is een fotogeniek land, niet alleen vanwege de natuur maar vooral ook vanwege de mensen. Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Kinderen zullen zich zelfs op de voorgrond dringen om maar in beeld te komen. Vaak ontvangt u zelfs als dank, vooral op markten, appels, peren of noten. Als u mensen fotografeert, doe het dan met respect. Mensen staan er immers niet op te wachten om slechts als foto-object te dienen. Neem dan ook de tijd om een foto te maken en toon belangstelling, bijvoorbeeld door iemand eerst te begroeten en een praatje te maken. Het werkt vaak ook ontwapenend als de digitale fotograaf laat zien wat er op het beeldschermpje te zien is. Vraag mensen altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Dat kan soms ook zonder woorden: door de camera omhoog te houden en met gebaren duidelijk te maken dat u een foto zou willen maken. Een positieve of een afwerende reactie is meestal eenvoudig herkend. Respecteer het als mensen liever niet gefotografeerd willen worden en blijf vriendelijk. Mensen kunnen hele goede redenen hebben om niet gefotografeerd te willen worden. Mensen kunnen zich afvragen wat er met hun afbeelding gebeurt. Soms spelen religieuze motieven een rol: men denkt dat er met een foto een stukje van de ziel wordt ontnomen. Anderen willen liever niet tijdens het werk, ongewassen of in vieze kleren op de foto. Sommige vrouwen houden er niet van om gefotografeerd te worden door vreemde mannen. Het kan ook gebeuren dat mensen alleen tegen betaling op de foto willen. Respecteer deze voorwaarde en ga in een dergelijk geval niet van een afstand stiekem fotograferen. Dit kan aanleiding geven tot agressieve reacties.

In musea en bij bezienswaardigheden moet u soms een apart kaartje kopen om foto’s of video-opnames te mogen maken. Deze kunnen aanmerkelijk duurder zijn dan het entreekaartje. Wees zeker terughoudend bij het fotograferen van religieuze plaatsen en gebeurtenissen. Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Geldzaken
In Oezbekistan wordt betaald met de Oezbeekse sum (UZS).
1 Euro (EUR) = 3.200 Oezbeekse sum (UZS)
(01-10-17)

Er zijn enkele geldautomaten in de hoofdstad. In de steden kunt u cash euro’s en dollars wisselen bij banken, wisselkantoortjes en veel hotels. In Tasjkent kunt u met uw bankpas wel dollars maar geen Sum opnemen.
Creditcards worden geaccepteerd in een aantal grote hotels. In Tasjkent is er een aantal ATM's, waarvan enkelen in de grote hotels. Mastercard gebruikers moeten in de provincie naar de Asaka Bank en Visa-gebruikers moeten naar de Nationale Bank van Oezbekistan (NBU). Men heeft in Oezbekistan liever dollars dan euro’s, maar u kunt tijdens uw reis gewoon euro’s meenemen om te wisselen.

Fooien
Het is gebruikelijk in Oezbekistan om een fooi achter te laten in de restaurants, de richtlijn hiervoor is 10% van het rekeningbedrag. Meestal staat de fooi apart vermeld op de rekening als “service toeslag 10%”.

De gids, chauffeur en reisbegeleiding in Oezbekistan verwachten aan het einde ook een fooi. Gebruikelijk is
€ 2,- per dag voor de gids, € 2,- per dag voor de chauffeur en € 2,- per dag voor de reisbegeleiding.
Dit komt neer op € 6,- per dag x het aantal dagen.

Gezondheid
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts.

Wij willen u adviseren om in uw reisapotheek een diarreeremmer mee te nemen op reis zoals Imodium. Het eten is anders in Oezbekistan en het kan dus voorkomen dat er wat darmproblemen opspelen. In een dergelijke situatie is het altijd fijn om iets bij de hand te hebben.

Openingstijden
Winkels, postkantoren en kantoren zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 zijn de meeste zaken gesloten in verband met de lunchpauze. De warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. In Tashkent zie je steeds meer 24-uurs supermarkten verschijnen waar eigenlijk alles te koop is.
Bazaars beginnen al vroeg, rond 6.00 uur ’s ochtends.

Post, internet en telefoon
Post naar de Benelux doet er een tot twee weken over en is niet overal even betrouwbaar. Internetcafés zijn er in de grote steden en toeristische plaatsen. De meeste hotels beschikken over wifi.
Telefoneren vanuit Oezbekistan brengt hoge kosten met zich me. Bij de provider van uw gsm kunt u informeren naar de kosten zijn om te bellen en gebeld te worden in het buitenland. Soms is het bellen vanuit de hotelkamer goedkoper. Oezbekistan heeft het internationale landennummer 00998, Nederland 0031, België 0032.


Veiligheid
Oezbekistan is een zeer veilig land om te bereizen. U kunt zeker overdag zonder probleem op straat wandelen. Zakkenrollen, tasjesroof en straatovervallen komen overal ter wereld voor. Het is daarom verstandig om op uw eigendommen te letten en mensen niet de gelegenheid te geven spullen te stelen. Het kan zeker geen kwaad op drukke markten, stations en bij het in- en uitstappen van het openbaar vervoer extra op uw spullen te letten al is de kans dat u iets zal overkomen klein.
Geld en belangrijke papieren kunt u beter op uw lichaam dragen, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van de kleding of in een geldbuidel. Stop een klein geldbedrag in uw portemonnee zodat u niet al uw geld kwijt bent als zakken gerold worden. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Maak kopieën van belangrijke reisdocumenten zoals het paspoort, visa, vliegtickets en verzekeringspapieren. U kunt deze gegevens ook scannen en naar het eigen mailadres sturen zodat u er in elk willekeurig internetcafé over kunt beschikken. Laat geen waardevolle spullen op de hotelkamer achter.

Praktische informatie
Ambassade
Nederland heeft geen eigen ambassade in Oezbekistan. Het land valt onder de ambassade in Rusland:
Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Moskou
Telefoon: +7 495 797 2900

Nederlands Honorair-Consulaat
C2, building 3, Appartment 74
Kh. Samatavoy Str
100000 Tashkent
Tel. (+998) 71 150 8595  / ( +998) 93 387 0210
nlconsulate.tashkent@gmail.com

  OEZIND13

 • Dag 1 – Tasjkent
  Na aankomst te Tasjkent volgt de transfer naar uw accommodatie. Vanwege uw vroege aankomst in Tasjkent geven wij u de mogelijkheid om in de ochtend in het hotel uit te rusten van de reis. In de middag heeft u de mogelijkheid om Tasjkent op eigen gelegenheid te gaan verkennen of optioneel voor een stadstour onder begeleiding van een lokale professionele gids te kiezen. De eeuwenoude stad Tasjkent vindt zijn oorsprong in de vruchtbare oase aan de rivier Chicik. In het huidige Tasjkent zijn er weinig historische gebouwen te vinden, de stad is nog steeds een typische Sovjetstad; brede met bomen omlijste boulevards, pleinen, fonteinen en appartementenblokken. De stad was vroeger een belangrijke halte op de zijderoute tussen Europa en Azië. Vandaag de dag heeft Tasjkent zich ontwikkeld tot een moderne stad. Maar liefst één derde van de oppervlakte van Tasjkent is ingenomen door prachtige parken en tal van fonteinen. Tijdens de optionele stadstour zullen we eerst een bezoek brengen aan het oude gedeelte van de stad en zien we o.a. de Vrijdag moskee, het Kafali Shash mausoleum en de Kukeldash Universiteit. We bezoeken de Khast Imam Moskee, met de bibliotheek met oosterse manuscripten. De wereldberoemde Koran van kalief Uthman, ofwel de Ottomaanse Koran ligt hier tentoongesteld. De Ottomaanse Koran is de primaire bron van de islam, dat werd geschreven in het midden van de 7e eeuw. Nabij het oude centrum is de drukbezochte Chorsu Bazaar gelegen, waar werkelijk alles verkrijgbaar is. Wanneer u wenst is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. We laten het oude centrum achter ons om het moderne Tasjkent te ontdekken. We maken een stop bij het Amir Timoer plein, waar een groot standbeeld ter ere van deze vroegere grootse leider midden in het groene park prijkt, omringd door het typische Sovjetstijl Uzbekistan hotel, het Timoer museum en de Universiteit. Als we onze tour vervolgen zien we o.a. nog het Dapperheidsmonument ter nagedachtenis aan de verwoestende aardbeving in 1966. Na die tijd is Tasjkent herbouwd en werd de stad gezien als een Sovjet modelstad, wat de hedendaagse uitstraling van de stad verklaart. Tot slot komen het operahuis en het Onafhankelijkheid monument met de eeuwig brandende vlam nog aan bod. Overnachting in Tasjkent.

  Dag 2 – Tasjkent
  Vandaag heeft u ter vrije besteding.

  Dag 3 – Tasjkent – Samarkand
  Vroeg in de ochtend neemt u vanaf het station in Tasjkent de comfortabele trein naar Samarkand, waar u aan het eind van de ochtend zult aankomen. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht. De middag heeft u ter vrije besteding of u kunt zich optioneel laten begeleiden tijdens een stadstour door Samarkand. De historische stad Samarkand is een kruispunt en smeltkroes van veel culturen. Deze mix is te danken aan de vele invasies die de ruim 2.700 jaar oude stad ten deel vielen. Zo hebben o.a.Alexander de Grote, de Arabieren en de troepen van Djengis Khan  de stad veroverd. De grootste invloed van wat we tegenwoordig terugzien in de stad komt van Timoerlenk en zijn kleinzoon Ulugbek. De stad beleefde haar grootste glorie tijdens deze dynastie in de 14e en 15e eeuw. Het sprookjesachtige Samarkand wordt vaak beschreven als het Paradijs van het oude oosten en de Parel van de islamitische wereld.De oude stad bestaat uit een gebied van meer dan 4 km² en werd in de 11e eeuw omringd door een 8 meter hoge muur. Na de schade die door de Mongolen in de 13e eeuw was toegebracht, herrees Samarkand in de 14e eeuw fraaier dan voorheen uit zijn ruïnes. De optionele stadstour begint in het centrum van het oude gedeelte, het Registan plein, door Marco Polo ooit ook wel omschreven door één van de mooiste pleinen ter wereld. Dit plein is in de 14e eeuw ontworpen en wordt aan drie zijden omringd door grote religieuze gebouwen, de Ulugbek, Tilla Kori en Sherdor Mandrassa’s. De oudste van de drie is de Ulugbek Mandrassa, in 1417-20 gebouwd door de kleinzoon van Timoer, waarvan de façade rijk is gedecoreerd. De ingang leidt naar een kleine binnenplaats die wordt omringd door de cellen waarin de studenten en hun leraren, de mullahs, verbleven. We bezoeken de Bibi Khanym Moskee, waarvan de imposante ruïnes aan de westkant van de straat kunnen worden gezien. Bibi Khanym was de geliefde van Timoer, een Chinese prinses. De moskee is in 1399-1404 gebouwd. Verder naar het beroemde  15e-eeuwse observatorium van Ulugh Beg, voor die tijd een zeer nauwkeurig instrument. In de namiddag bezoeken we nog de Shakhi-Zinda moskee en het bijbehorende eeuwenoude kerkhof. Het majestueuze Shakhi Zinda is een groep mausolea gebouwd rond de Tombe van Kussam Ibn Abbas, de neef van Profeet Mohammed, die volgens de overlevering de Islam naar Samarkand heeft gebracht. Hij zou aan het einde van de 7e eeuw zijn vermoord op de plek waar nu zijn tombe staat. Nadien heeft u nog tijd om de grote bazaar Siyab, die ooit gesitueerd was aan de grote zijderoute te bezoeken. Een levendige en kleurrijke markt waar veel lokale producten te koop zijn zoals (gedroogd) fruit, specerijen en yoghurt.
  Overnachting in Samarkand.

  Dag 4 – Samarkand
  Vandaag heeft u geheel ter vrije besteding. Verken deze sprookjesstad op uw eigen manier. Maak contact met de altijd zo gastvrije bevolking en laat u verrassen!
  Overnachting Samarkand.

  Dag 5 – Samarkand – Shakhrisabz – Samarkand
  Vandaag heeft u nog een dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een excursie boeken naar de stad Shakhrisabz. Deze kleine stad is bekend geworden als geboorteplaats van Timur Lenk. Hij maakte het plaatsje na zijn aantreden tot zijn hoofdstad. De oorspronkelijke naam Kesh, veranderde hij in Shakhrisabz, de “groene stad”, omwille van de vele parken die hier te vinden zijn. Hij liet er allerlei moskeeën en paleizen neerzetten die de stad al vlug een monumentale aanblik gaven. Ooit stonden binnen de stadsmuren wel 90 moskeeën. We bezoeken er een aantal van. We zien eveneens verschillende mausolea waaronder het mausoleum van Shamseddin Kulyal, het eerste mausoleum dat gebouwd is in Shakhrisabz. Tevens brengen we een bezoek aan de restanten van het indrukwekkende Ak Saray-paleis (Witte Paleis), dat Timur er liet optrekken. Bij de dood van Timoer was de hoofdstadfunctie reeds overgenomen door het befaamde Samarkand en in de 16e eeuw werden de meeste monumenten van Shakhrisabz verwoest door Abdullah Khan. Na het bezoek in Shakhrisabz keert u weer terug naar Samarkand.

  Dag 6 – Samarkand – Bukhara
  Na een rustig ontbijt wordt u opgehaald en naar het treinstation in Samarkand gebracht, om aan het eind van de ochtend de trein richting Bukhara te nemen. ‘s Middags zult u arriveren op het treinstation in Bukhara, waar uw chauffeur klaar staat om u naar uw hotel te brengen. De stad Bukhara heeft meer dan duizend monumenten die naar het rijke verleden van de grote zijderoute verwijzen. Buitenlandse kruiden, bont en met name zijde stoffen werden hier eeuwenlang verhandeld. De gehele oude stad is UNESCO Werelderfgoed. Na aankomst in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding, maak bijvoorbeeld een wandeling en laat u verrassen door de eerste kennismaking met de stad en haar bewoners.
  Overnachting in Bukhara.

  Dag 7 – Bukhara
  Bukhara is een oude nederzetting met een geschiedenis die teruggaat tot voor de tijd van de verovering van Sogdiana door Alexander de Grote. In 892 werd Bukhara de hoofdstad van de Samaniden en dat betekende een periode van grote voorspoed. Het rijk omvatte grote delen van Oezbekistan, Tadjikistan, Iran en Afghanistan. In de 16e eeuw, na de oprichting van de Oezbeekse Shaibanai dynastie, werd Bukhara opnieuw de hoofdstad van een groot Centraal-Aziatische staat. De stad groeide en de nieuwe stadsmuren werden gebouwd. De vrijdag moskee, gebouwd in 1514 staat naast de 48 meter hoge Kalyan minaret, het symbool van Bukhara. Het werd één van de grootste structuren in Centraal-Azië. Aan de andere kant van het plein, waar de minaret staat, is de Miri-Arabische mandrassa gebouwd in 1535-1536 als Islamitische school. De optionele stadstour neemt ons mee naar dit indrukwekkende ensemble. Verder zien we het ensemble van Poi-Kalon, waarvan de minaretten over de stad lijken te heersen. Dit soort minaretten zijn gemaakt tijdens de Islamitische architectuur. Het werd niet alleen gedaan om mensen op te roepen voor het bidden maar werd ook gezien als een symbool van macht van de geestelijke heersers. Eveneens bezichtigen we na de lunch de Chor Minor, een bijzonder18e-eeuwse poortgebouw dat uit vier minaretten bestaat. Verder komen we aan bij het Emir Paleis, de voormalige zomerresidentie van de voormalige koningen van Bukhara. Het paleis is gebouwd in de 2e helft van de 19e eeuw en doet tegenwoordig dienst als museum.
  Overnachting in Bukhara.

  Dag 8 – Bukhara
  Vandaag wordt u naar de bezienswaardigheden buiten het centrum gebracht. U bezoekt het Sitorai Paleis, de voormalige zomerresidentie van de laatste Emir van Bukhara. Dit charmante paleis is een mengeling van vele stijlen en gunt u een blik in het rijke leven aan het hof. Tevens bezoekt u Nakshbandi mausoleum en het Chor-Bakr complex.
  Overnachting in Bukhara.

  Dag 9 – Bukhara – Khiva
  Vanuit Bukhara vertrekken we in de morgen om een rit van 450 km te maken naar onze uiteindelijke bestemming van vandaag, Khiva. De rit neemt ons dwars door de Kizilkum woestijn mee, langs de Amu Darya rivier. We rijden door uitgestrekte katoenvelden die in de woestijn dankzij irrigatie worden verbouwd. Gedurende onze rit in de woestijn maken we een stop voor een lunch in een Chayhana, een lokaal theehuisje. Neem hiervoor wel uw eigen lunchpakket mee. In het begin van de avond zullen we in Khiva arriveren.
  Overnachting in Khiva.

  Dag 10 – Khiva
  Khiva is één van de grootste historische steden langs de zijderoute, maar ook de meest toeristische stad van Oezbekistan. De oude ommuurde stad is bijna geheel intact gebleven en wanneer u voor de machtige stadsmuren en de stadspoort van Khiva staat, waant u zich in een geheel andere wereld. Rondom de blauwe onafgemaakte brede Kalta Minor minaret lijkt het of het leven uit de vroegere tijden heeft stil gestaan. Khiva bestaat uit een binnen- en buitenstad met elk hun eigen ommuring: de Dihan Kala de buitenstad, waar de huidige bevolking leeft en de Ichan Kala, de binnenstad, een waar openluchtmuseum. Tijdens de optionele stadstour komen de mooiste bezienswaardigheden van deze bijzondere stad aan bod. In de Ichan Kala bezoeken we o.a. de Kunya-Ark, verschillende gebouwen ten westen van de binnenstad waaronder het huis van de Arang-khan (heerser). We zien de grootste universiteit van Centraal-Azië, de Mohammed Ramin Khan Universiteit,  maar ook de Hodjan Berdi-biya Universiteit, de Oq-Masjid moskee, en nog vele andere bezienswaardigheden. 
  Overnachting in Khiva.

  Dag 11 – Khiva – Tasjkent
  Vandaag heeft u ter vrije besteding. In de avond volgt uw transfer naar Urgench, waarvandaan uw binnenlandse vlucht naar Tasjkent vertrekt.

  Dag 12 – Tasjkent – Chimgan – Tasjkent
  Vandaag kunt u er voor kiezen om in Tasjkent te blijven of om een laatste optionele excursie te maken per auto naar de schitterende Chimgan bergen. In het Chimgan gebergte is het Charvak stuwmeer gelegen met een gebied met vele, goede wandelmogelijkheden. Het Chimgan gebergte ligt in het grensgebied van Kazachstan, Kirgizië en de Chinese autonome regio Sinkiang. De berg betekend ook wel de Hemelse berg. Rondom Chimgan ligt het Ugam-Chatgal Nationaal park. Dit nationale park is opgericht in 1992 en is gelegen op de Chatkal ruggen van het West-Tien-Shan gebergte. Het nationale park is opgericht om een uniek ecosysteem te creëren met hoogland bossen en meerdere zeldzame en bedreigde soorten en dieren en planten te beschermen, zoals de Tien-Shan bruine beer en de lokale inheemse vogels. De planten worden geplaatst door lokale arbeiders. Ook keren de sneeuwluipaarden terug in dit gebied.  U kunt er voor kiezen om een mooie avontuurlijke trektocht of een paardrijdtocht te maken. Tevens kunt u met de kabelbaan omhoog voor een prachtig uitzicht over het Charvak meer, dat bekend staat om zijn adembenemende schoonheid het hele jaar door. Eind de middag keren we weer terug naar Tasjkent.

  Dag 13 – Tasjkent
  Vandaag volgt uw terugvlucht huiswaarts.

Oezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis OezbekistanOezbekistan, 13-Daagse individuele reis Oezbekistan