Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Oekraïne » Kiev »
Oekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar Odessa VP Bewaar dit hotel

Oekraïne / Kiev

Reizen naar Oekraïne. Tijdens deze riviercruise in Oekraïne vaart u van Kiev naar Odessa. Reis mee over de Dnjepr naar de Zwarte zee en maak kennis met de buitengewone schoonheid van één van Europa’s langste rivieren. Tijdens deze cruise door Oekraïne bezoekt u tal van interessante steden aan de oever van de machtige Dnjepr. Steden zoals Kiev, Kherson en niet te vergeten Odessa kennen een rijk verleden. Geniet van uw vakantie in Oekraïne.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
11 nachten
Vr
7
1385
 « EerderLater »

 


Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u op de M/S General Vatutin. Het comfortabele schip is recentelijk geheel gerenoveerd en voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Het schip is 129 meter lang en 16 meter breed en telt 140 hutten verdeeld over 4 dekken. Het volledig van air-conditioning voorziene schip biedt ruimte aan 320 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a receptie, kluisjes (teg. betaling), 2 restaurants, 2 bars, leesruimte, sauna met klein zwembad, souvenirwinkel en een zonnedek. Aan boord zijn diverse folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live-orkest.

De hutten                                                                                                                   
Alle hutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn voorzien van douche en toilet, air-conditioning, radio, telefoon en minibar. Alle hutten op het hoofd, boven- en bootdek zijn voorzien van een groot raam. Hutten op het benedendek zijn voorzien van patrijspoorten. Suites hebben tevens een ligbad.

Verblijfsbasis
U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Deze maaltijden worden geserveerd in één van de twee restaurants.

 

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst vanaf Brussel met Ukraine Int. Airlines of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Alle overnachtingen aan boord van de MS General Vatutin
• Verblijf aan boord op basis van vol-pension
• Engelssprekende gids
• Alle vervoer ter plaatse
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: OEKRAINE

Elektriciteit
Oekraïne heeft 220 volt netspanning. Daarnaast is er in treinen en sommige hotelbadkamers een 110 volt aansluiting. Stopcontacten zijn hetzelfde, hoewel sommige dikke stekkers problemen op kunnen leveren. Een verloop- of wereldstekker kan handig zijn, een adapter is niet nodig.

Eten en drinken
Restaurants
:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheden om goed en lekker eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De meeste restaurants accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden
Een ontbijt bestaat in Oekraïne uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kunt u ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi. Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat u daarvan nooit zeker weet wat u koopt! Sjampanskoje is de Oekrainse champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee
Thee is een traditionele Oekraïense drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Fooien
Het is gebruikelijk in Oekraïne om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen in Oekraine verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als u de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Oekraïne is de Hryvnia. In januari 2017 was de waarde van een euro ongeveer 28 Hryvnia. De Hryvnia bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zal u de laatste niet gebruiken. In de grote steden kan u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Wilt u Euro’s wisselen in Hryvnia, dan kan u terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti). Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 12.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta

Gezondheid
Wie in Oekraïne met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.

Drinkwater
De kwaliteit van het drinkwater verschilt in Oekraïne per stad. In Kiev kunt u het leidingwater niet drinken. Mineraalwater is overal verkrijgbaar.

Reisapotheek
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Kiev, Odessa als Lviv voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neemt een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u ten alle tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee. Westers maandverband is overal verkrijgbaar.

Vaccinaties
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettig verblijf
Gun uw lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als u goed uitgerust bent, kunt u alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heeft u genoeg energie om veel te doen. 

Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog drie maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum
Voor Oekraïne is geen visum verplicht voor een verblijf korter dan 3 maanden.

Douanebepalingen
Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan.

Post, internet en telefoon
Post:
Post van Oekraïne naar Nederland doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn geel van kleur.
Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.
Telefoon: Vanuit de grotere steden kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 20 Hryvnia), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Oekraïne te bellen en gebeld te worden. Oekraïne heeft het internationale landennummer 0038, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Oekraïne is de officiële taal het Oekraïens, daarnaast wordt Russisch veel gesproken in steden zoals Kiev en Odessa. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. De lokale bevolking waardeert het zeer als u een paar woorden Russisch spreekt. De meeste mensen zullen hun best doen om u te helpen wanneer u de weg vraagt. Als u de Oekraïense/Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Oekraïens geschreven wordt, vertoond sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Kiev handig.

Tijdsverschil
In Oekraïne is het 1 uur later. De zomertijd loopt in Oekraïne van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Criminaliteit
Op straat is het in Oekraïne veilig. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, in het bijzonder in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Oekraïne, net als in Nederland, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Oekraïne beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

  BEkieods12v1

 • Dag 1 - Kiev
  U vertrekt in de ochtend vanaf Brussel naar Kiev waar u in de loop van de middag arriveert. Na de transfer volgt de inscheping aan boord.
  Tijdens de captains cocktail maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers.

  Dag 2 - Kiev
  Na het ontbijt maakt u kennis met Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De vele historische bezienswaardigheden getuigen aan het rijke verleden van de stad. Kiev was ooit de hoofdstad van de vroegere voorlopers van het huidige Oekraïne en Rusland, de staat Kiev-Rus. Tijdens de stadsrondrit ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Onafhankelijkheidsplein met haar grootse standbeeld, de Gouden Poort, de Sint-Sofia kathedraal en de Andreevskiy straat met haar gezellige marktkraampjes, ook wel de Montmartre van Kiev genoemd. Hier vindt u vele kunstenaars en gezellige cafeetjes. Kenmerkend is de Sint-Andreas kerk, gebouwd in 1754 door de bekende architect Rastrelli. Optioneel worden er vandaag een aantal mogelijkheden aangeboden. Zo kunt u de Sint-Sofia kathedraal bezoeken. Deze kathedraal dateert uit 1037 en is gebouwd door prins Yaroslav de Wijze en kenmerkt zichzelf door de 13 uivormige koepels, de mooie fresco’s en de authentieke mozaïeken in het interieur. Voor de liefhebbers van openluchtmusea wordt er een uitstap georganiseerd naar Pirigovo, het openluchtmuseum van nationale architectuur en plattelands leven. In de avond kunt u er voor kiezen om een boottocht “Kiev by Night” te maken inclusief een folklore show.

  Dag 3 – Kaniv
  Vandaag meren we aan in Kaniv. De stad werd voor het eerst genoemd in een kroniek van 1149, hoewel sommige geloven dat het al in de 10de eeuw bestond. In eerste instantie behoorde Kaniv toe aan het rijk van Kiev-Rus. Later kwam het in handen van Litouwen, de Ottomaanse Turken en Polen. In 1787 werd de stad bezocht door Katharina de Grote, waar zij een ontmoeting had met de Poolse Koning. Tevens is de stad nauw verbonden  met de naam Shevchenko. Vandaag brengen we een bezoek aan het Shevchenko Museum. De bekende dichter en schilder Taras Shevchenko, wordt beschouwd als één van de grondleggers van de Oekraïense literatuur en is hier begraven op een heuvel met uitzicht op de Dnjepr. Regelmatig staan hier vrouwen te zingen bij het graf. In het museum bekijken we de collectie van Shevchenko’s kunstwerken, documenten over zijn leven, zeldzame foto’s, gesigneerde boeken en nog vele andere waardevolle kunstvoorwerpen.

  Dag 4 – Kremenchuk
  Vandaag wederom een nieuwe stad, Kremenchuk. De naam van deze stad komt voort uit het Turkse woord Kermenchuk, wat ook wel klein fort betekend. De stad was gelegen op de kruising van een oude handelsroute en dus zeer gunstig gelegen. Tegenwoordig is Kremenchuk een industrieel centrum in de Poltava regio en één van de belangrijkste industriële centra van Oekraïne. Hierdoor heeft deze stad één van de grootste havens aan de Dnjepr. Al wandelend maken we kennis met de stad en zien de belangrijkste bezienswaardigheden. Optioneel kunt u deelnemen aan een excursie naar een typisch Oekraïense dorp, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking en de gebruiken op het platteland. U zult zelf ondervinden hoe bijzonder gastvrij deze mensen zijn. U kunt ook Oekraïense gerechten proeven, en daarnaast staat er nog een muzikale voorstelling op u te wachten in dit dorp. 

  Dag 5 - Vaart
  Volle dag vaart. Vandaag is er een speciaal boordprogramma georganiseerd genaamd “Oekraïense Nationale Dag” waarbij u taal- en kooklessen kunt volgen aan boord.

  Dag 6 - Odessa
  Odessa is gesticht in 1794 door Katharina de Grote en is de grootste havenstad van Oekraïne. De stad wordt ook wel het Marseille aan de Zwarte Zee genoemd. De aangename sfeer van de stad is te danken aan de prachtige ligging aan de Zwarte Zee, lange zomernachten, de talrijke monumenten en “zuiderse”  architectuur en mag aan uw Oekraïne reis niet ontbreken. Al deze facetten weerspiegelen het rijke verleden die de stad gekend heeft. Tijdens de uitgebreide stadstour passeert u o.a. de  beroemde Potemkin trappen, het prachtige opera- en ballet theater en talloze neoklassieke gebouwen.
  In de namiddag kunt u Odessa op eigen gelegenheid verder verkennen. U kunt bijvoorbeeld gaan winkelen in enkele van de prachtige overdekte passages of flaneren over de boulevard. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Museum van Schone Kunsten. Hier vinden we een van de grootste collecties van Russische en Oekraïense meesterwerken, van de 15de-eeuwse iconenschilderkunst tot hedendaagse kunstvoorwerpen. In de avond zal de mogelijkheid geboden worden een opera of balletvoorstelling bij te wonen.

  Dag 7 - Odessa
  Vrije dag in Odessa. Optioneel kunt u een excursie maken naar het Belgorod – Dnestrovski. Dit is een kleine plaats gelegen aan de rivier de Dniester. In het verleden werd deze stad bezet door vele verschillende volkeren, die elk de stad een andere naam gaven. U zal hier het gelijknamige fort bezoeken. Het museum bij het Fort omvat een grote collectie archeologische opgravingen van het oude Tyras, Ackerman en het fort zelf.
  Voor de liefhebbers van religieuze architectuur wordt er een excursie aangeboden “Kerken van Odessa”. Tijdens deze excursie bezoekt u de diverse kerken in Odessa waarvan de opvallendste de Transfiguratie kathedraal is. Deze kathedraal is ontworpen door de Italiaanse architect Francesco Frappoli.

  Dag 8 - Kherson
  Kherson is gelegen aan de monding van de Dnjepr en staat  bekend om haar wijde steppes, tuinen, wijngaarden en maïsvelden. Vanuit Kherson maken we een boottocht naar de prachtige Dnjeprdelta. Een indrukwekkende tocht door een prachtig natuurgebied, rijk aan flora en fauna. Onderweg zal er nog gestopt worden bij een traditioneel vissersdorp waar de tijd lijkt stil te staan.

  Dag 9 - Zaporizhzhya
  Zaporizhzhya ligt zo’n 600 km ten zuidoosten van Kiev en wordt ook wel het land van de Kozakken genoemd. Archeologische vondsten stellen vast dat er 2 tot 3000 jaar geleden in het Scytische gebied nomaden leefden. In de 5 – 17e eeuw was deze plaats beroemd vanwege de vesting Zoprizka Sich, het thuis van de Kozakken. In 1770 bouwde de Russische overheid een nieuwe vesting aan de Dnjepr genaamd Aleksandrovk. Tot het begin van de 20e eeuw was Aleksandrovsk een kleine stad. Na 1921 werd de naam veranderd in Zaporizzhya. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog was de stad de plaats van krijgsgevangenenkampen. Tijdens de stadsrondrit neemt de gids u mee langs de mooiste bezienswaardigheden, waarbij een bezoek aan het Kozakkenmuseum is inbegrepen. Optioneel kunt u nog een Kozakse paardenshow bijwonen. Een show waar de Kozakken op acrobatisch wijze hun paarden berijden.

  Dag 10 - Vaart
  Volle dag vaart. Boordprogramma met diverse activiteiten.

  Dag 11 – Kiev
  Uw laatste dag in Kiev heeft u ter vrije besteding. Facultatief kunt u deelnemen aan een tweetal excursies waaronder een bezoek aan het 11e eeuwse Pechersk Lavra (Grottenklooster), de zetel van de Russisch orthodoxe kerk in Oekraïne en één van de vier belangrijkste religieuze centra. Het kloostercomplex bevindt zich op de heuvelachtige rechteroever van de Dnjepr rivier en herbergt vele prachtige kerken en torens. Het ondergrondse gangenstelsel met een lengte van meer dan 30 km is indrukwekkend te noemen met al zijn kapelletjes en gebedsruimtes, die door de monniken gebouwd zijn en bedoeld zijn als woon- en gebedsruimte. Dankzij de geologische structuur van de bodem en een constante temperatuur in de gangen was het mogelijk deze ook als begraafplaats te gebruiken. Deze vele gemummificeerde monniken die nog dagelijks aanbeden worden, getuigen hieraan. De andere mogelijkheid is om een optreden bij te wonen van het Oekraïense Nationaal koor. 

  Dag 12 - Kiev
  Ontscheping. Na een prachtige reis volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

  Wijzigingen
  Ter plaatse kunnen wijzigingen aangebracht worden in het programma te wijten aan de drukte van de vaarroute.

Oekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar OdessaOekraïne - 12 Daagse riviercruise van Kiev naar Odessa