Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Oekraïne » Kiev »
Oekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en Donaudelta VP Bewaar dit hotel

Oekraïne / Kiev

Tijdens deze schitterende riviercruise reist u over de Dnjepr richting de Donaudelta. Zo kunt u genieten van de buitengewone schoonheid van één van Europa’s langste rivieren en haar rivieroevers. Geniet aan boord van de luxe, laat u tijdens de prachtige route over de Dnjepr en de Donau verrassen en geniet onbezorgd van alles wat u ziet, zoals het uitgestrekte natuurreservaat langs de Donaudelta.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
11 nachten
Ma
14
1510
 « EerderLater »

 


Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van de M/S Dnjepr Princess. Het comfortabele schip is recentelijk geheel gerenoveerd en voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Het schip is 129 meter lang en 16 meter breed en telt 140 hutten verdeeld over 4 dekken. Het volledig van air-conditioning voorziene schip biedt ruimte aan 270 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a receptie, kluisjes (teg. betaling), 2 restaurants, 2 bars, 24-uurs beveiliging, dokter, sauna, massage, solarium kapsalon, souvenirwinkeltje en een zonnedek. Aan boord zijn diverse folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live-orkest.

De hutten
Alle hutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn voorzien van douche en toilet, airconditioning en radio. Alle hutten op het hoofd, boven- en bootdek zijn voorzien van een groot raam.

Verblijfsbasis
U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Deze maaltijden worden geserveerd in één van de twee restaurants. Het Kiev restaurant serveert eigentijdse Oekraïnse gerechten terwijl u in het elegante Odessa restaurant van de verfijnde keuken kunt genieten.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Met vertrek op 14 mei en 18 september 2018 wordt de cruise in de omgekeerde route gemaakt van Fetesti naar Kiev.


Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats Brussel met Ukraine Airlines of gelijkwaardige IATA-  Luchtvaartmaatschappij. 
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Alle overnachtingen aan boord van de Dnjepr Princess
• Verblijf aan boord op basis van volpension
• Engelstalige gidsen
• Alle vervoer ter plaatse
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 

  BEKIVFETRC12

 • Dag 1 - Kiev
  U vertrekt vanaf Brussel naar Kiev waar u in de loop van de middag arriveert. Na de transfer volgt de inscheping aan boord. Tijdens de captains cocktail maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers.

   

  Dag 2 - Kiev
  Na het ontbijt maakt u kennis met Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De vele historische bezienswaardigheden getuigen aan het rijke verleden van de stad. Kiev was ooit de hoofdstad van de vroegere voorlopers van het huidige Oekraïne en Rusland, de staat Kiev-Rus. Tijdens de stadsrondrit ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Onafhankelijkheidsplein met haar grootse standbeeld, de Gouden Poort, de Sint-Sofia kathedraal en de Andreevskiy straat met haar gezellige marktkraampjes, ook wel het Montmartre van Kiev genoemd. Hier vindt u vele kunstenaars en gezellige cafeetjes. Kenmerkend is de Sint-Andreas kerk, gebouwd in 1754 door de bekende architect Rastrelli. Optioneel wordt een excursie aangeboden naar de Sint-Sofia kathedraal. Deze kathedraal dateert uit 1037 en is gebouwd door prins Yaroslav de Wijze en kenmerkt zichzelf door de 13 uivormige koepels, de mooie fresco’s en de authentieke mozaïeken in het interieur. Wilt u de dag liever buiten de levendigheid van de stad doorbrengen, dan bevelen wij u de excursie naar het Openluchtmuseum Pirogovo aan. In de avond kunt u optioneel deelnemen aan een boottocht met folkoreshow.

   

  Dag 3 – Kiev
  Een dag ter vrije besteding in het mooie Kiev waar u op het begin van de reis kennis mee heeft gemaakt. Optioneel kunt u deelnemen aan een excursie naar het  Kiev-Pechersk Lavra. Het Holenklooster van Kiev is de zeten van de Oekraïens orthodoxe kerk in Oekraine en werd in 1051 in de heuvels bij Kiev gesticht door de monniken Antonius en Theodosius. Het complex omvat diverse religieuze bouwwerken maar is met name opvallend door het ondergrondse gangenstelsel waar de monniken zich terug trokken en begraven werden. Door de constante temperatuur gaan de lichamen niet over tot ontbinding en is er een soort van mummificatieproces opgetreden. In de avond kunt u er voor kiezen om een voorstelling bij te wonen van het Oekraïens Nationale Koor

   

  Dag 4 - Vaardag
  Volle dag vaart. Vandaag is er een speciaal boordprogramma georganiseerd genaamd “Oekraïense Nationale Dag” waarbij u taal- en kooklessen kunt volgen aan boord.

   

  Dag 5 - Zaporizhzhya
  Zaporizhzhya ligt zo’n 600 km ten zuidoosten van Kiev en wordt ook wel het land van de Kozakken genoemd. Archeologische vondsten stellen vast dat er 2000 tot 3000 jaar geleden in het Scytische gebied nomaden leefden. Van de 5e tot de 17e eeuw was deze plaats beroemd vanwege de vesting Zoprizka Sich, het thuis van de Kozakken. In 1770 bouwde de Russische overheid een nieuwe vesting aan de Dnjepr genaamd Aleksandrovsk. Tot het begin van de 20e eeuw was Aleksandrovsk een kleine stad. Na 1921 werd de naam veranderd in Zaporizhzhya. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog was de stad de plaats van krijgsgevangenenkampen. Tijdens de stadsrondrit neemt de gids u mee langs de mooiste bezienswaardigheden, waarbij een bezoek aan het Kozakkenmuseum is inbegrepen. Optioneel kunt u nog een Kozakse paardenshow bijwonen. Een show waar de Kozakken op een acrobatisch wijze hun paard berijden.

   

  Dag 6 - Kherson
  Kherson is gelegen aan de monding van de Dnjepr en staat  bekend om haar wijde steppes, tuinen, wijngaarden en maïsvelden. Vanuit Kherson maken we een boottocht naar de prachtige Dnjepr delta. Een indrukwekkende tocht door een prachtig natuurgebied dat rijk is aan flora en fauna. Onderweg zal er nog gestopt worden bij een traditioneel vissersdorp waar de tijd lijkt stil te staan.

   

  Dag 7 - Odessa
  Odessa is gesticht in 1794 door Katharina de Grote en is de grootste havenstad van Oekraïne. De stad wordt ook wel het Marseille aan de Zwarte Zee genoemd. De aangename sfeer van de stad is te danken aan de prachtige ligging aan de Zwarte Zee, lange zomernachten, de talrijke monumenten en “zuiderse”  architectuur en mag aan uw Oekraïne reis niet ontbreken. Al deze facetten weerspiegelen het rijke verleden die de stad gekend heeft. Tijdens de uitgebreide stadstour passeert u o.a. de  beroemde Potemkin trappen, het prachtige opera- en ballet theater en talloze neoklassieke gebouwen.
  In de namiddag kunt u Odessa op eigen gelegenheid verder verkennen. U kunt bijvoorbeeld gaan winkelen in enkele van de prachtige overdekte passages of flaneren over de boulevard. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Museum van Schone Kunsten. Hier vinden we een van de grootste collecties van Russische en Oekraïense meesterwerken, van de 15de-eeuwse iconenschilderkunst tot hedendaagse kunstvoorwerpen. In de avond zal de mogelijkheid geboden worden een opera of balletvoorstelling bij te wonen.

   

  Dag 8 - Odessa
  Vrije dag in Odessa. Optioneel kunt u een excursie maken naar het Belgorod – Dnestrovski. Dit is een kleine plaats gelegen aan de rivier de Dniester. In het verleden werd deze stad bezet door vele verschillende volkeren die elk de stad een andere naam gaven. U zal hier het gelijknamige fort bezoeken. Het museum bij het fort omvat een grote collectie archeologische opgravingen van het oude Tyras, Ackerman en het fort zelf. Voor de liefhebbers van religieuze architectuur wordt er een excursie aangeboden “Kerken van Odessa”. Tijdens deze excursie bezoekt u de diverse kerken in Odessa waarvan de opvallendste de Transfiguratie kathedraal is. Deze kathedraal is ontworpen door de Italiaanse architect Francesco Frappoli.

   

  Dag 9 - Vilkovo
  Vilkovo is een authentiek stadje aan de Chilia-arm van de Donau, in het Oekraïense deel van de Donaudelta. Het ontleent de naam aan het Russische woord voor vork dat staat voor de vele vertakkingen van de Donau in deze regio. Vis en wijn vormen 2 belangrijke vormen van inkomsten. Optioneel kunt u deelnemen aan een boottocht door de bekende delta, dat een paradijs is voor natuur- en vogelliefhebbers.

   

  Dag 10 - Izmail
  Het historische Izmail is de grootste Oekraiense havenstad aan de Donau. Het fort van Izmail werd gebouwd door Genuaanse kooplieden in de 12e eeuw. De stad is gelegen aan de Chilia-arm, de meest noordelijke van de drie grote aftakkingen van de Donau in de Donaudelta. We maken een stadstour om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te ontdekken: de Prorovski kathedraal, de kunstgalerie en de panoramische beeltenis van het Ismail fort uit 1790. Hierbij bezoeken we het Diorama museum. ’s Avonds genieten we van een afscheidsdiner aan boord. De crew aan boord zal nog een show voor u opvoeren.

   

  Dag 11 – Fetesti
  Vandaag heeft u een vrije dag in Fetesti en er zal tevens een optionele excursie worden aangeboden naar Constanta. Constanta is vooral bekend door haar ligging aan de Zwarte Zee met prachtige stranden, leuke winkeltjes en cafés. Tijdens de optionele excursie maken we een stadstour waarbij we de Grote Moskee te zien krijgen. Na honderden jaren onder Turkse invloed, is hier de grootste islamitische gemeenschap van Roemenië te vinden. De moskee is gebouwd in het begin van de 20e eeuw en heeft een prachtige architectuur van diverse bouwstijlen.

   

  Dag 12 – Fetesti
  Na ontscheping volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugreis.


  Wijzigingen
  Ter plaatse kunnen wijzigingen aangebracht worden in het programma te wijten aan de drukte van de vaarroute.

Oekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en DonaudeltaOekraine - 12-Daagse riviercruise Kiev - Fetesti en Donaudelta