Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Kazachstan » Astana »
Kazachstan - 5 Daagse citytrip Astana met bezoek Wereldexpo LO Bewaar dit hotel

Kazachstan / Astana

In 2017 is Kazachstan het gastland voor de Wereldtentoonstelling welke wordt gehouden in de nieuwe hoofdstad Astana. Tijdens deze citytrip maakt u kennis met de fascinerende hoofdstad, het verleden en bezoekt u de World Expo 2017.
Kies uw vertrek datum

Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1

Kies uw vertrek datum

Vertrek »
Aantal nachten
4 nachten
Zo
20
Ma
21
Di
22
Wo
23
Do
24
Vr
25
Za
26
Zo
27
Ma
28
Di
29
1095109510951095109510951095109510951095
 « EerderLater »


Tijdens deze rondreis verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Astana: Hotel  Kazzhol****
Het luxueuze Hotel Kazzhol is een begrip in Astana en is het ideale hotels voor de toerist. Het hotel is gelegen op 5 minuten wandelen van het Onafhankelijkheidsplein.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een eigen restaurant waar Centraal-Aziatische maar ook Europese gerechten worden geserveerd. Tot de faciliteiten behoren ook een spacentrum met massagedienst, schoonheidssalon en zwembad.

Kamers:
Alle kamers zijn netjes ingericht en voorzien van alle comfort zoals zitje, bureau, minibar, airconditioning en WiFi. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en toilet.  

Guesthouses
De kamers in de guesthouses zijn netjes doch eenvoudig ingericht.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimum aantal deelnemers: 2

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst vanaf Brussel naar Astana met Ukraine Int. Airlines in de T-klasse
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Stadstour conform programma op dag 2 en excursie naar Alzhir op dag 4 o.lv.v een Engelssprekende gids
• Overnachtingen in een 4-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt
• Entreebewijs Wereldtentoonstelling
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Luchthavenbelastingen en toeslagen


 
 

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: KAZACHSTAN

Cultuur
Kazachen zijn zeer gastvrij. Wanneer u bij iemand thuis uitgenodigd wordt tijdens uw rondreis door Kazachstan, neem dan een cadeautje mee zoals een bos bloemen of doos bonbons. In huis dient u uw schoenen uit te trekken, meestal krijgt u pantoffels aangeboden. Vermijd het om met uw schoenen op de dastarkhan, het kleed dat als tafel dient, te stappen. Zorg er ook voor dat, terwijl u zit, uw voetzolen niet naar iemand wijzen. Eet met uw rechterhand en probeer daar ook alles mee aan te pakken, de linkerhand is volgens moslims onrein.

Religie
In Kazachstan is ongeveer de helft van de bevolking moslim, de andere helft is Russisch-orthodox.

Taal
In Kazachstan spreken net zo veel mensen Kazachs als Russisch. Het Kazachs is een Turkse taal met een Cyrillisch alfabet. Vooral in de grote steden en in het zakenleven lijkt iedereen Russisch te spreken. Het Kazachs wordt vooral gesproken door de etnische Kazachen op het platteland.

Festivals
Kazachstan kent tal van nationale feest- en herdenkingsdagen om onafhankelijkheid, oorlogen en martelaars te herdenken. Belangrijkste feestdagen in Kazachstan zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari); Overwinningsdag (9 maart); Dag van de Hoofdstad (10 juni); de verjaardag van Astana als hoofdstad; Dag van de Grondwet (30 augustus); Dag van de republiek (25 oktober); Onafhankelijkheidsdag (16 december).

Islamitische feesten in Kazachstan
Daarnaast zijn er de islamitische feesten zoals het Suikerfeest na afloop van de ramadan (27 mei – 25 juni 2017) en het Offerfeest (1 – 4 september 2017). Tijdens de vastenmaand Ramadan blijft het openbaar leven functioneren en grote delen van de bevolking doen er niet aan mee. Nowruz (21 maart) is een wijdverspreid feest dat vooral in Iran, maar ook in Centraal-Azië gevierd wordt. Het is het feest van het begin van de lente (in Iran ook het begin van het nieuwe jaar). Een paar dagen voor Nowruz is het tijd voor khashar; ervoor zorgen dat alle woningen, steden en dorpen er netje uit zien.

Eten en drinken
Nergens vindt u de nomadische roots van Kazachstan zo goed terug als in de keuken. Nomaden eten het voedsel dat het eerst beschikbaar is; en dat is vooral afkomstig van paarden en schapen. In het hele land vindt u tijdens uw rondreis door Kazachstan de bekende Centraal-Aziatische maaltijden als sjaslik, laghman (noedels), manti (gestoomde knoedels) en plov. Kazachse plov is zoet, met abrikozen, rozijnen en pruimen. Plov Askabak bestaat vooral uit pompoen. Een typisch Kazachse maaltijd is beshbarmak, stukken gekookt rundvlees, schapenvlees of paardenvlees met ui, die geserveerd worden op platte stukken pasta. De bouillon van het vlees wordt apart ernaast gedronken.

Internationale keuken in Kazachstan
In de grote steden en in het noorden van Kazachstan overheerst de Russische keuken, als afspiegeling van de aanwezigheid van de vele geïmmigreerde Russen. Maar er zijn veel verschillende typen restaurants, van Chinees en Koreaans tot Italiaans en Tex-Mex. Als u voordelig wilt eten, neemt u een ‘biznes lanch’ (business lunch), ook wel ‘kompleksny obed’ genoemd. Deze wordt in veel restaurants aangeboden. U krijgt dan een driegangen menu met soep of salade, het hoofdgerecht en een toetje en een drankje.

Drinken in Kazachstan
Wat de drankjes betreft: koumis (gefermenteerde merriemelk) is populair en zeker het proeven waard tijdens uw rondreis door Kazachstan. Op de steppes en in de woestijn is er ook shubat (gefermenteerde kamelenmelk). Die is iets minder zout.

Fooien
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen in Kazachstan zullen een kleine fooi op prijs stellen. In de restaurants kan het bedrag afgerond worden. Duurdere restaurants berekenen tien tot vijftien procent servicekosten. 

Weer en klimaat
Kazachstan heeft een combinatie van verschillende klimaten. Het zuidelijke deel heeft een koud woestijnklimaat dat langzaam overgaat in een warm steppeklimaat. Het noordelijke deel van Kazachstan heeft te maken met de veel grimmigere continentale klimaatsoorten. De classificatie warm landklimaat betekent niet dat het gedurende het hele jaar relatief warm is, maar dat de warmste maand een gemiddelde maandtemperatuur heeft van meer dan 22 graden Celsius.

Bevolking
Kazachstan heeft een oppervlakte van 2.717.300 km² (66 maal Nederland, 90 keer België). Het land telt 17,7 miljoen inwoners.  Kazachen stammen af van Turkse nomaden, die al duizend jaar het steppegebied tussen de Volga en Tian Shan domineren. Eeuwenlang trokken ze met hun paarden, kamelen, schapen en geiten door de immense grasvlakten. Door hun nomadisch bestaan hebben de Kazachen in tegenstelling tot de Tadzjieken en Oezbeken, geen geschreven literatuur. De Kazachse cultuur vindt haar oorsprong in de vertelkunst.

Bevolkingsgroepen van Kazachstan
Slechts iets meer dan de helft van de bevolking (54 procent) is etnisch Kazach. De rest bestaat uit Russen (30 procent), Oekraïners (4 procent), Duitsers (2,5 procent) en Oezbeken (4 procent). De meeste Kazachen wonen op het platteland in het arme zuiden, de Russen wonen vooral in het rijkere, geïndustrialiseerde noorden.

Landschap
Kazachstan is een uitgestrekt plateau dat afloopt van het oosten naar het westen. Het uiterste noorden is eveneens laag en ligt zelfs beneden de 200 meter. Langs de grens met China en Kirgizstan liggen het Altai- en Tian Shangebergte  met bergtoppen tot boven 4000 meter. In het zuiden liggen woestijnsteppen en woestijn. Van noord naar zuid, langs de rivieren en aan de voet van de bergen vind u grassteppen met tsjernosem (löss, zwarte bodem) die ontgonnen zijn voor de akkerbouw.

Tijdsverschil
In de zomer is het in Kazachstan 4 uur later dan in de Benelux.

Geld
De Kazachse munteenheid is de tenge (KZT). Er zijn briefjes en munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 en 10.000 tenge in omloop. Voor één euro ontvangt u 358 tenge (01-01-17). Kijk voor de actuele wisselkoers op:
www.wisselkoers.nl

ATM in Kazachstan
In Almaty en andere steden kunt u bij wisselkantoren (obmen valyuty) snel en makkelijk euro’s of USD wisselen. ATM's zijn volop aanwezig, bij banken, winkelcentra, supermarkten, hotels en treinstations. Kijk naar het teken van Bankomat. De meeste pinautomaten accepteren bankpassen van Maestro, Cirrus, Visa en MasterCard. Er zijn instructies in het Engels. In een groot aantal winkels, restaurants en hotels kunt u met een creditcard betalen. 

Veilig pinnen in Kazachstan 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien u geld wilt pinnen in Kazachstan dient u deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via uw internetrekening niet mogelijk is, doet u er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van uw bankpas buiten Europa.

NB Belgen kunnen hun bankpas in Kazachstan standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Kazachstan bij Europa.

Kledij
Wat betreft uw kleding raden we u aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het is aan te raden stevige wandelschoenen mee te nemen.

Denk bij het samenstellen van uw bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, pet, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Openingsuren
Winkels, postkantoren en kantoren in Kazachstan zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Tussen de middag zijn de meeste zaken gesloten in verband met de lunchpauze. De warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. In steden als Almaty en Astana verschijnen steeds meer 24 hours supermarkten waar alles te koop is. Bazaars beginnen al vroeg, rond 6.00 uur ’s ochtends.

Shoppen in Kazachstan
De bazaars in Kazachstan die u in bijna iedere grote stad aantreft, zijn de beste plaats om typische spullen van het land kopen. In supermarkten en grotere winkels gelden vaste prijzen terwijl in souvenirwinkeltjes afdingen gebruikelijk is.

Communicatie
In de grotere steden in Kazachstan zijn er telefooncellen (taksofon) van waaruit u met een telefoonkaart kunt bellen. Telefoonkaarten zijn te koop bij het postkantoor, kantoren van Qazaq telekom en bij de kiosken op straat. De luxe hotels hebben een businesscentrum met mogelijkheden tot bellen en faxen. Het internationale landennummer van Nederland is 0031, van België 0032.

Mobiel bellen in Kazachstan
Mobiel bellen is mogelijk in Kazachstan. Informeer wel voor vertrek bij uw provider wat de mogelijkheden en kosten zijn. Een overzicht van de tarieven per provider vind u op
www.vakantiebellen.com.

Internet in Kazachstan
Alle grote en kleine steden hebben openbare internetvoorzieningen. Het kost ongeveer een à twee euro per uur. Er zijn ook behoorlijk wat hotels, cafés en restaurants met WiFi.

Elektriciteit
De netspanning in Kazachstan is 220 volt. Er komen soms stroomstoringen voor en de netspanning kan wisselen, waardoor gevoelige apparatuur kan beschadigen. Reserve batterijen en een verloopstekker zijn aan te raden.

Veiligheid
Kazachstan is een relatief veilig land voor toeristen. Uiteraard dient u zoals overal alert zijn voor zakkenrollers en kleine criminelen. Actuele informatie over de veiligheid in Kazachstan vind u op
www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies Kazachstan). Ook op http://diplomatie.belgium.be, de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, vind u nuttige reisadviezen.

Gezondheid
Hoewel inentingen voor Kazachstan niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt. Actuele informatie staat op
www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kunt u vergelijkbare informatie krijgen bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be.

Apotheek voor Kazachstan
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.

Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Overige info
Bij binnenkomst in Kazachstan landen dient u op twee identieke formulieren aan te geven hoeveel geld en welke kostbare bezittingen u invoert. Eén ervan houdt de douane, één krijgt de bezoeker mee. Bewaar het goed! Bij vertrek moet er een nieuw declaratieformulier ingevuld worden en samen met het oude ingeleverd worden. Hierop dient u te schrijven wat u dán nog aan waardevols bezit. In de meeste gevallen is dit slechts een bureaucratische formaliteit, vooral op de vliegvelden. Anders is het als u een landsgrens overgaat. Houd er rekening mee dat de sommige douanebeambten ronduit corrupt zijn en alles willen controleren. Klopt er zogenaamd iets niet, dan vragen ze gigantische boetes. Antiquiteiten van vóór 1945 mogen niet worden uitgevoerd. Wilt u iets uitvoeren dat er enigszins oud uit ziet zorg dan dat u een aankoopbewijs heeft en een verklaring dat het niet van voor 1945 is.

Fotografie
Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Vraag mensen wel altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Adressen
Ambassades
Ambassade van Kazachstan in Nederland
Nieuwe Parklaan 69, 2597 LB Den Haag
T 00 31 (0)70 363 47 57
F 00 31 (0)70 365 76 00
E
hague@mfa.kz 

Nederlandse ambassade in Kazachstan 
Kosmonavtov street 62, Renco building 3rd floor, Microdistrict Chubary, 010000 Astana
T +7 7172 555450
F +7 7172 555474
http://kazachstan.nlambassade.org


Overige praktische informatie
Invoerbepalingen vanuit Kazachstan
Antiquiteiten van vóór 1945 mogen niet worden uitgevoerd. Wilt u iets uitvoeren dat er enigszins oud uit ziet zorg dan dat u een aankoopbewijs heeft en een verklaring dat het niet van voor 1945 is. Zie ook:
www.douane.nl/reizigers

 

 

  BEKAZ5

 • Dag 1 – Brussel - Astana
  Vertrek conform uw vluchtschema naar Astana. Na aankomst transfer naar uw hotel.

  Dag 2 – Astana
  Na het ontbijt stadstour door de hoofdstad van Kazachtan, Astana. De stad is gegroeid van provinciestadje naar een moderne hoofdstad. De ontwikkeling van de stad is spectaculair en voor het ontwerp zijn ’s werelds beste architecten ingehuurd zoals de Japanse architect Kisho Kurokawa. Tijdens de stadstour zien we de nieuwe, vaak met veel glaswerk, gebouwde overheidsgebouwen, de een nog indrukwekkender dan de ander. U maakt een wandeling langs de Ishym rivier en ziet o.a. het Onafhankelijkheidsplein. Een bezoek aan het Onafhankelijkheidspaleis laat u kennismaken met de stadsplanning van Astana die wordt toegelicht middels een 4-D film. Astana heeft nu ook zijn eigen Louvre, het Nationaal Museum. In het museum leren we meer over de geschiedenis van Kazachstan. Tevens bezoeken we het Museum van de Eerste President. Vanaf de 105 meter hoge Astana Baiterek toren heeft een prachtig panorama op Astana. Dit monument is gebouwd in 1997 en staat voor de overdracht van de hoofdstadstatus van Almaty naar Astana. Na de lunch een bezoek aan het Paleis voor Vrede en Verzoening, een piramidevormig bouwwerk ontworpen door de Britse architect Norman Foster. Einde van de middag brengt u een bezoek aan de Hazret Sultan moskee, een van de grootste van Centraal-Azië. Overnachting in Astana.

  Dag 3 – Astana Expo 2017
  Vandaag staat in het teken van de Astana 2017 Expo. Het belangrijkste thema van de Expo 2017 is "energie van de toekomst". Het weerspiegelt de bezorgdheid van de internationale gemeenschap met het probleem van het energieverbruik, dat een steeds grotere impact op onze planeet heeft. Het belangrijkste doel van de tentoonstelling is om op te roepen tot verantwoordelijkheid, om een discussie te bevorderen en kennis te ontwikkelen waarmee men het energieverbruik op onze planeet kan verminderen en om schade aan het milieu te minimaliseren. Overnachting in Astana.

  Dag 4 – Astana – Alzhir - Astana
  Na het ontbijt transfer naar Alzhir - Akmola herdenkingskamp / monument. Het was hier waar een van de strafkampen van de “Goelag Archipel” was. Weliswaar was dit kamp alleen bestemd voor de vrouwen van verraders van het Moederland. Alzhir behoorde tot een van de grootste en bekendere kampen van de Sovjet-Unie. Niet alleen vanwege de bijzondere rol als kamp binnen het goelagsysteem , maar ook omdat het een aantal high-profile gevangenen zaten, waaronder kunstenaars en actrices.
  De leefomstandigheden waren net zo hard als in een goelag. Accommodatie was in de vorm van houten barakken met maar liefst 400 stapelbedden elk. Voedselrantsoenen waren mager (pap, kool en aardappelen). Het kamp heeft na de opening in1938 naar schatting 18.000 gevangenen ontvangen.
  Overnachting in Astana.

  Dag 5 – Astana – Brussel
  Transfer naar de luchthaven voor vertrek huiswaarts.

Kazachstan - 5 Daagse citytrip Astana met bezoek WereldexpoKazachstan - 5 Daagse citytrip Astana met bezoek WereldexpoKazachstan - 5 Daagse citytrip Astana met bezoek WereldexpoKazachstan - 5 Daagse citytrip Astana met bezoek WereldexpoKazachstan - 5 Daagse citytrip Astana met bezoek WereldexpoKazachstan - 5 Daagse citytrip Astana met bezoek Wereldexpo