Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Turkmenistan » Asjchabad »
Centraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan VP Bewaar dit hotel

Turkmenistan / Asjchabad

Reizen naar Centraal-Azië, Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan. Tijdens deze treinreis laten we u kennis maken met de vele culturen langs de legendarische zijderoute. Met de trein doorkruist u het gebied van de Kaspische Zee tot aan het Tien Shan gebergte, de Centraal-Aziatische landen in Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan. Alle bieden zij een overvloed aan historie en cultuur. U zult het allemaal met eigen ogen zien en beleven aan boord van deze privé trein.
Categorie Habibi
De compartimenten in de Habibi categorie bieden plaats aan vier personen. Aan beide zijden bevinden zich twee bedden boven elkaar met een afmeting van 70 x 190 cm per bed. In het midden onder het raam is een tafeltje. In deze categorie heeft u de mogelijkheid (tegen meerbetaling) het compartiment met drie personen te bezetten. De wagon beschikt over 9 compartimenten, en zowel als aan het eind als aan het begin van iedere wagon in deze categorie bevindt zich een gecombineerde was- en toiletgelegenheid.

Categorie Ali Baba
Een compartiment in de Ali Baba categorie biedt plaats aan twee personen. De twee bedden (70 x 190 cm) zijn tegenover elkaar gelegen, daartussenin is een raam met daaronder een tafeltje. Iedere wagon beschikt over 9 compartimenten, en zowel als aan het eind als aan het begin van iedere wagon in deze categorie bevindt zich een gecombineerde was- en toiletgelegenheid.

Categorie Aladin
De twee bedden zijn tegenover elkaar gelegen (70 x 190 cm), gescheiden door een raam met daaronder een tafeltje. Per wagon bevinden zich 8 compartimenten, en zowel als aan het eind als aan het begin van iedere wagon in deze categorie bevindt zich een gecombineerde was- en toiletgelegenheid. Es er is in deze categorie één douche compartiment per wagon aanwezig. Tevens ontvangt in deze categorie een badjas en douche accessoires.

Categorie Sultan
Categorie Sultan beschikt over 2 bedden boven elkaar waarbij het bovenbed een afmeting heeft van 80 x 174 cm en het beneden bed extra breed is met een afmeting van 110 x 184 cm. Een apart zitje, grotere tafel en kleine kast zorgen voor extra comfort. Elk compartiment beschikt over een toilet met wastafel die u met het naastgelegen compartiment deelt. Per wagon zijn er 6 compartimenten in deze categorie.

Categorie Kalif
Categorie  Kalif  is de meest comfortabele categorie aan boord van de Registan Express. Er zijn twee boven een ander gelegen bedden aanwezig, de bovenste heeft een afmeting van 80 x 174 cm en de onderste 120 x 184 cm. Verder beschikt deze categorie over een gezellige zit gelegenheid, een raam met daaronder een ruime tafel en een kledingkast. Ieder compartiment heeft een eigen douche, toilet en wastafel. Elke wagon in deze categorie telt 6 compartimenten.

Bijzonderheden
Onderstaande data worden in omgekeerde volgorde uitgevoerd, te weten:
• 29-03-2018 route Almaty - Ashgabat
• 03-10-2018 route Almaty - Ashgabat

Inclusief
• Transfers van en naar de luchthaven
• 6 Overnachtingen  aan boord van de  privétrein in de geboekte categorie.
• Hotelovernachtingen in eersteklas hotels in Tashkent, Samarkand, Bukhara en Ashgabat
• Verzorging op basis van volpension te beginnen met het ontbijt op dag 2 en eindigend met het diner op dag 13.
• Engelstalige of Duitstalige gids
• Arts aan boord
• Alle genoemde excursies inclusief entreegelden en vervoer per airco (mini-)bus
• Traditionele ontvangst in de stations van Bukhara en Samarkand

Exclusief
• Vluchten. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest comfortabele vluchtmogelijkheid
• Visumverzorging Turkmenistan  € 80,- p.p.
• Visumverzorging Oezbekistan € 110,- p.p.
• Fooien of kruierservice
• Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: TURKMENISTAN

Algemeen
Turkmenistan ligt in Centraal Azië en was vroeger een belangrijk knooppunt op de handelsroutes tussen oost en west. Het land beslaat een oppervlakte van 488.100 km2 (vergelijkbaar met Groot-Brittannië & Spanje) en bestaat voor het grootste deel uit de Karakum woestijn, letterlijk vertaald ‘ zwart zand’ woestijn. Het land is relatief vlak met uitzonderingen aan de grens met Iran waar het Kopetdag gebergte ligt en het Karabilplateau aan de grens met Afghanistan. De stad Turkmenbashi aan de Kaspische Zee is de belangrijkste havenstad van het land en hier vindt u ook de grootste olieraffinaderij. Turkmenistan is rijk aan aardgas en olie en deze vormen de belangrijkste exportproducten.  Met uitzondering van de Kaspische Zee is er weinig water. De rivieren Murgab en de Hari Rud lopen dood in de woestijn. De belangrijkste bron van water is de Amu Darya rivier in het grensgebied met Oezbekistan. Meerdere kanalen die vanuit deze rivier gegraven zijn, irrigeren het land en vormen de drinkwatervoorziening.

Klimaat
Turkmenistan heeft een landklimaat. De zomers zijn extreem warm en de winters koud. De neerslag is over het algemeen het hele jaar door gering. Beste reistijd om door Turkmenistan te reizen is het voorjaar (april-mei) en najaar (september-oktober).

Eten en Drinken
Zoals in andere Centraal-Aziatische landen staan plov (rijst, schapenvlees, uien, wortelen en rozijnen) en sjaslik vaak op het menu. Plov wordt bereid met katoenzaadolie. Daarom ruikt het zo speciaal. Sjaslik smaakt het best als het wordt gekookt op de takken van de saxaul struik die in de woestijn groeit. Andere favoriete hapjes: samsa (samosa, vleesballetjes in deeg) en een variant van een vleespasteitje, maar dan groter en rond met de naam fitchi.

Specialiteiten in Turkmenistan
Een typisch Turkmeense maaltijd is dograma, gemaakt van brood, gekookt vlees en uien. Een soep die vaak gegeten wordt is chorba, soep van gekookt schaap met aardappel, wortelen en knolraap, elders in de regio ook wel shorpa genoemd. Ook manti, gestoomde noedels, is een populair gerecht. Brood, cörek, is rond en plat en smaakt het lekkerst als het net uit de oven komt.

Drinken in Turkmenistan
Mineraalwater is in Turkmenistan overal verkrijgbaar. Bier en wodka worden veel gedronken. Wat bier betreft zijn de merken Berk en Zip het meest populair. Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben, kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Elektriciteit
De netspanning in Turkmenistan is 220 volt, een verloopstekker/-wereldstekker is niet nodig.

Tijdsverschil
In de zomer is het in Turkmenistan 3 uur later dan in de Benelux.

Taal
De officiële taal van Turkmenistan is Turkmeens, een taal die tot de Turkse taalgroep behoort. In Turkmenistan spreekt bijna iedereen ook Russisch. Mensen die werkzaam zijn in het toerisme spreken vaak Engels.

Bagage en kleding
Voor het reizen door Turkmenistan adviseren wij praktische kleding die zich makkelijk laat combineren laag over laag. Hoewel het overdag erg warm kan worden, valt de temperatuur in de nacht / vroege ochtend ver terug. Korte broeken, rokken en hemdjes worden door de lokale bevolking niet tot nauwelijks gedragen maar zijn niet verboden. In de avonduren gaat men graag verzorgd gekleed.
Tegen de felle zon is het dragen van een hoofddeksel raadzaam. Een sjaal kan soms gewenst zijn bij het betreden van een heiligdom. Turkmenistan bestaat voor het grootste deel uit woestijn. Neemt u stevige schoenen mee. Denk bij het samenstellen van de bagage aan voldoende fotomateriaal (niet goed verkrijgbaar ter plaatse), badslippers, zakmes en zaklamp.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Indien u Turkmenistan inreist heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij vertrek uit Turkmenistan nog minstens 6 maanden geldig is. Daarnaast is een visum verplicht. Sovjet Reizen kan u hierbij helpen.

Bij aankomst op de luchthaven betaalt u een migratietax van USD 12 per persoon (tarief okt. 2017). Na betaling loopt u door naar de paspoortcontrole. Zowel ruim- als handbagage worden in het bijzijn van de reiziger gescand en kan opengemaakt worden. Het is verboden om negatief materiaal over het land mee te nemen, een reisgids is geen probleem. Bij het verlaten van Turkmenistan over land wordt u gevraagd een declaratieformulier in te vullen. Dit laatste is niet van toepassing bij vertrek vanaf Ashgabat.

Fotograferen en filmen
Het maken van foto’s is voor veel mensen een manier om vakantieherinneringen te maken. Het fotograferen / filmen in Turkmenistan is aan regels gebonden:
-  Het is ten strengste verboden het presidentiële paleis te fotograferen. Dit geldt eveneens voor gebouwen waar de afbeelding van de president op staat.
- De lokale bevolking ziet er prachtig uit en is een mooi fotografie onderwerp. Om diverse redenen worden foto’s niet op prijs gesteld. Vraagt u daarom altijd eerst om toestemming en respecteer het antwoord. Op de bazaar mogen over het algemeen geen mensen gefotografeerd worden.
- Onderwerpen waar de huidige president op staat of de eerste president (Turkmenbashi) mogen niet gefotografeerd worden. Soms geeft de gids aan dat dit wel van (grote) afstand mag. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Neutraliteit monument. Wij verzoeken u naar de gids te luisteren omdat hij/zij er op aangesproken kan worden.
- Voor diverse bezienswaardigheden geldt een foto fee. Voor Merw & Konya Urgench bedraagt dit
TMT 7 per camera (mei 2015). Voor het nationaal museum en het tapijtenmuseum betaalt u een bedrag per foto.

Geldzaken
De Turkmeense munteenheid is de nieuwe manat (TMT). Voor één euro ontvangt u circa 3,65 manat.
1 Manat is ongeveer € 0,27 (01-10-17).  

In de praktijk kunt u het beste Amerikaanse dollars wisselen die gedrukt zijn na 2004, gevolgd door euro’s. De biljetten dienen er goed uit te zien, beschadigde biljetten worden niet geaccepteerd. In Turkmenistan hanteert men een vaste wisselkoers en er is daarom geen verschil in het wisselen bij hotels, banken en wisselkantoren. Wij adviseren u voldoende contanten dollars mee te nemen in kleine coupures.

Creditcards:
Hoewel langzaam de diverse creditcards worden geïntroduceerd, is het land vooral gebaseerd op contante betalingen. Met uw bankpassen en kredietkaarten kunt u (nog) niet betalen.

Fooien
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen in Turkmenistan zullen een kleine fooi op prijs stellen. In de restaurants kan het bedrag afgerond worden. Soms zetten duurdere restaurants tien tot vijftien procent servicekosten op de rekening. Een richtprijs voor de chauffeurs en gidsen is ongeveer € 2,- per persoon per dag. Uiteraard bent u vrij om zelf te kiezen hoeveel fooi u wenst te geven.

Gezondheid
Vaccinaties
Voor Turkmenistan zijn geen vaccinaties vereist, wel kunnen deze geadviseerd worden (bijv. DTP en Hepatitis A). Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of dergelijke instelling. Op het internet vindt u informatie via de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering op
www.lcr.nl.

Mocht u medicijnen gebruiken, dan raden wij u het Europees Medisch Paspoort aan. Dit document is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken.

Neem een kleine reisapotheek mee op vakantie naar Turkmenistan, met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. (Vochtig) toiletpapier wordt eveneens aangeraden omdat dit nog weleens ontbreekt. Reizigers die van plan zijn medicijnen mee te nemen dienen een origineel doktersvoorschrift, conform de Belgische wetgeving, voor te leggen, alsook een vertaling van dit voorschrift naar het Engels toe.

Opgelet:
Opiaten zijn verboden in Turkmenistan. Indien u medicijnen meeneemt die opiaten bevatten, zorg dan voor een medisch attest (in het Engels opgesteld) waarin vermeld staat dat deze medicijnen op voorschrift genomen moeten worden.

In Turkmenistan schijnt de zon in overvloed en kan het in de zomermaanden erg warm worden. Goede zonbescherming is ten zeerste aanbevolen. Door de droge hitte  verliest men ongemerkt veel vocht en veel drinken en toevoegen van extra zout is belangrijk. Warme dranken (thee) zijn minder belastend voor de maag en darmen dan sterk gekoelde dranken. Het kraanwater is niet drinkbaar.

Openingstijden
Winkels, postkantoren en kantoren in Turkmenistan zijn geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Tussen de middag zijn de meeste zaken gesloten. De bazaars en warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. De Tolchuka bazaar in Ashgabat is in het weekend geopend van 8.00 - 14.00 uur. Musea zijn geopend van 10.00-17.00 uur.

Post, internet en telefoon
Iedere vorm van communicatie in Turkmenistan wordt gecontroleerd door de regering. Dit geldt bijvoorbeeld voor telefoonverkeer, internet en ansichtkaarten die bekeken alvorens ze voor verder transport ter beschikking worden gesteld.

Telefoneren in Turkmenistan
Je kunt in alle grote steden in Turkmenistan nationaal en internationaal bellen en faxen op het Telegraaf station, ook wel Glavny Telegraf genoemd. Het internationale landennummer van Nederland is +31 en van België +32.

Internet in Turkmenistan
Er is één service-provider in Turkmenistan:
www.online.tm . Hoewel u op straat veel smartphones ziet, is het internet voor buitenlandse bezoekers niet goed toegankelijk. Het aantal te benaderen websites is beperkt. De beste plaats om online te gaan tijdens je Turkmenistan rondreis is in de tophotels van Ashgabat. Zowel Hotel President, als de hotels Nissa en Grand Turkmen hebben internet. Als niet-gast kun je het beste in de laatste twee hotels terecht.

Post
De post doet circa 2 weken over verzending van kaarten maar is niet altijd betrouwbaar.

Veiligheid
Turkmenistan is een veilig land voor reizigers, criminaliteit komt weinig voor. Desondanks blijft het belangrijk om op uw persoonlijke eigendommen te letten. In Ashgabat moet u ervan uitgaan dat er op iedere straathoek een politieman, vaak undercover, staat die nauwgezet in de gaten houdt wat toeristen doen. Wees hier vooral voorzichtig met fotograferen, dit met name van overheidsgebouwen of foto’s van posters van de president.

Reisadvies voor Turkmenistan
Actuele informatie over de veiligheid in Turkmenistan vind je op
www.minbuza.nl, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook op http://diplomatie.belgium.be, de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vind je nuttige reisadviezen

Cultuur
Turkmenen zijn van oorsprong een nomadisch volk en ondanks de verstedelijking, zijn zij dit in hun hart nog altijd, zeker op het gebied van gastvrijheid. Als je een huis bezoekt tijdens je rondreis door Turkmenistan, krijg je veel belangstelling. Je krijgt soms een jonger gezinslid toegewezen die ervoor dient te zorgen dat je het goed naar je zin hebt. Ook is het belangrijk dat er altijd genoeg te eten staat op tafel. Ook de kledingdracht is nog vaak traditioneel: zowel in het moderne Ashgabat als daarbuiten lopen veel vrouwen in prachtige, kleurige jurken. Tegelijkertijd dragen de jonge mannen vaak westerse kleding al dan niet in combinatie met een telpek, het traditionele hoofddeksel van schapenwol.

Religie
Hoewel Turkmenistan een seculiere staat is, is een groot deel van de bevolking spiritueel ingesteld. Hun animistische geloof heeft zich vermengd met de islam en dit is bijvoorbeeld terug te zien in de moskeeën en mausolea  die vaak versierd zijn met animistische symbolen zoals slangen en ramshoorns. Pelgrims hebben soms een klein kribbetje om hun hals hangen, ten teken dat zij graag een kind wensen. Naast een overgrote meerderheid van moslims is een minderheid die Russisch-orthodox.

Festivals
Nationale feestdagen in Turkmenistan zijn:
- Nieuwjaarsdag (1 januari)
- Remembrance Day (12 januari)
- Vlaggendag (19 februari), verjaardag van de president
- Internationale vrouwendag (8 maart)
- Paardendag (23 april)
- Dag van de Overwinning (9 mei)
- Dag van ‘Revival & Unity’ (18 mei)
- Tapijtendag (28 mei of de laatste zondag in mei),
- Turkmenbashi Dag ( 14 juli)
- Dag van de herinnering van aardbeving in 1948 ( 6 oktober)
- Onafhankelijkheidsdag (27-28 oktober)
- Studenten jongerendag (26 november)
- Brooddag (30 november)
- Goede burendag (3 december)
- Neutraliteitsdag (12 december).

Religieuze feestdagen in Turkmenistan
Daarnaast zijn er in Turkmenistan de islamitische feesten zoals het Suikerfeest na afloop van de ramadan  en het Offerfeest. Tijdens de vastenmaand Ramadan blijft het openbaar leven functioneren en een groot deel van de bevolking doet er niet aan mee. Nowruz (21 maart) is een wijdverspreid feest dat vooral in Iran, maar ook in Centraal-Azië gevierd wordt. Het is het feest van het begin van de lente (in Iran ook het begin van het nieuwe jaar). Een paar dagen voor Nowruz is het tijd voor khashar; ervoor zorgen dat alle woningen, steden en dorpen er netje uit zien.

Belangrijke adressen:
Ambassade van Turkmenistan in België (geen in Nederland)
Reyerslaan 106, 1030 Brussel
T 00 32 (0)2 648 18 74 
F 00 32 (0)2 648 19 06
E
Turkmenistan@skynet.be

U bent te gast in een prachtig land welke nog volop in ontwikkeling is en anders is dan uw eigen land. Wij vragen hiervoor uw aandacht en begrip.

Bovenstaande informatie is met uiterste zorg samengesteld en onderhevig aan veranderingen. Veranderingen in procedures worden niet altijd doorgegeven.

  REGEXP14

 • Dag 1 – Asjchabad
  Na ontvangst op de luchthaven van Asjchabad volgt de transfer naar uw mooie hotel, gelegen in het centrum van de stad. Overnachting in uw hotel.

  Dag 2 – Nisa – Asjchabad
  In de morgen bezoekt u de kleurrijke Tolkuchka Bazaar, een typisch Oosterse markt en één van de grootste in Centraal-Azië. Naast kamelen, kunt u hier schitterend zilver en handgemaakte tapijten kopen. Aansluitend rijden we door naar Nisa, de eens zo grote Koningsstad, waarvan de meer dan 2000 jaar oude ruïnes van het ooit zo machtige kasteel een stille getuige zijn.  In de middag, tijdens uw rondleiding in het Nationaal Museum van Asjchabad, worden een aantal ruïne stukken uit eerder bezochte Nisa tentoongesteld. Na de lunch nemen we u mee voor een korte stadstour door Asjchabad. Het zicht van de stad is met name bepaald door Türkmenbasy, wat ‘vader der Turkmenen’ betekent, dit uit zich o.a. in Hollywood-achtige taferelen van deze nieuwe rijke olie staat. ’s Avonds genieten we van een folkloristisch diner en keren we aansluiten terug naar onze privé trein om te overnachten.

  Dag 3 –Merw
  Merv is de oudste en één van de best bewaard gebleven oasesteden langs de zijderoute, reden genoeg om tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO te behoren. De hoog opgetrokken stadsmuren beschermen de indrukwekkende ruïnes van oude gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Mausoleum van Sultan Sanjar, het Maagdenfort (Kis Kale), de Koude Kamer en andere mausolea. We zullen de lunch, op een pittoreske binnenplaats bij een lokale artiest nuttigen, nadien keren we terug naar de trein om onze weg te vervolgen naar onze volgende bestemming Bukhara.

  Dag 4 – Bukhara
  Midden in de Kyzyk Kum woestijn ligt Bukhara, de stad met meer dan duizend monumenten die naar het rijke verleden van de grote zijderoute verwijzen. Buitenlandse kruiden, bont en met name zijde stoffen werden hier eeuwenlang verhandeld. De gehele oude stad is UNESCO Werelderfgoed. We zien de Kaljan minaret en het Lab-i Hauz gebied. Dit laatste is een bijzonder gebied om één van de laatst overgebleven aangelegde vijvers in Bukhara. Nabij het Nasreddin monument, ontdekt u enkele mysterieuze anekdotes over hem. We dineren op de binnenplaats van een Madrasah onder het genot van lokale muziek en traditionele dansers in lokale kostuums.
  Overnachting in een hotel te Bukhara.

  Dag 5 – Bukhara
  Vandaag zult u door middel van een optionele dagexcursie alle ins en outs van Bukhara ontdekken. Bukhara is een grote, maar unieke stad; een Oosters openluchtmuseum. In de morgen neemt de gids u mee om het beeldschone Mir-Araibisch Madrassah en het Samanids Mausoleum te bezoeken. Vervolgens zullen we een tour door de Ark Vesting nemen. Hier zult u de zaal zien waar de voormalige Koningen gekroond werden, en tevens bezoekt u het zomerverblijf van de laatste Emir.

  Dag 6 – Bukhara – Khiva
  In de morgen heeft u nog wat vrije tijd om Bukhara op eigen gelegenheid te verkennen. In de middag gaat de trein verder naar Khiva. De rit neemt ons dwars door de Kizilkum woestijn mee, langs de Amu Darya rivier. De trein rijdt langs uitgestrekte katoenvelden die in de woestijn dankzij irrigatie worden verbouwd. We zullen dineren en overnachten in de trein. 

  Dag 7 – Khiva
  Na het ontbijt vertrekken we naar Khiva. Wanneer u voor de machtige stadsmuren en de stadspoort van Khiva staat, waant u zich in een geheel andere wereld. Rondom de Kalta Minor minaret lijkt het of het leven uit de vroegere tijden heeft stil gestaan. Tijdens de tour zien we paleizen, moskeeën, minaretten, mausolea en Koran scholen, welke ons laten zien hoe het oude Oosterse stadsleven zich ontwikkeld heeft. We lunchen in het voormalige zomerpaleis van de Emir. In de avond vertrekken we verder richting Samarkand.

  Dag 8 – Samarkand
  Aankomst in Samarkand. Door de centrale ligging tussen China en het Westen was Samarkand een belangrijke stad op de zijderoute. Samarkand is zowel in vroegere tijden als vandaag de dag één van de mooiste steden in de wereld. De stad kent een rijke historie en is beïnvloed door Alexander de Grote, Arabieren, Chinezen en Mongolen. Hoogtepunten van de stad zijn o.a. de Shakh-i-Zindeh moskee en in het Noorden gelegen deel van de stad: Afrasyab, bekend om zijn oude opgravingen. Het Registanplein in de stad heeft een altijd een belangrijke maatschappelijke functie gehad, maar bovenal zijn hier de mooiste architecturale gebouwen te bezichtigen.
  Overnachting in Samarkand

  Dag 9 – Samarkand
  Vandaag  leren we meer over een eeuwenoude ambacht in Oezbekistan, met de optionele excursie bezoekt u een lokaal familiebedrijf waar zijde tapijten worden gemaakt. Tevens bezoeken we de sterrenwacht van Ulug Bey, hij was een Islamitisch heerser uit Iran in de tijd dat Samarkand de hoofdstad van zijn rijk was (rijk der Timoeriden). Uleg Bey hechte alleen meer waarde aan de astronomie dan andere bijvoorbeeld politieke zaken. Ook zullen we de Bibi Khanum moskee bezoeken, gesierd met prachtige kleuren en het Gur Emir mausoleum wat meer van een paleis weg heeft dan van een mausoleum.
  Overnachting in Samarkand.

  Dag 10 – Shakhrisabz
  Geniet van een excursie in de omliggende bergen, waar nog altijd tradities en ceremonies van het Shaman volk in ere worden gehouden. Hier zullen we gaan genieten van een folkloristisch optreden in traditionele klederdracht van deze regio en zullen we de inwoners en hun gewoontes leren kennen. Een hartelijk welkom is hier gegarandeerd!
  In de middag vervolgen we onze zijde route en is onze volgende bestemming Shakhrisabz. Deze groene stad is de geboorte plaats van Timoer Lenk (krijgsheer en stichter van het Timoeridische rijk), en staat tevens genoteerd op de UNESCO  Werelderfgoedlijst van. Tijdens onze tour komen een aantal gedenktekens aan deze barbaarse Mongoolse Prins aan bod. Onder het genot van een Oezbeekse wijnproeverij, rijdt onze trein verder richting Tasjkent.

  Dag 11 – Tasjkent
  De trein arriveert in de ochtend in Tasjkent, gelegen aan de voet van het Tien Shan gebergte.  De eeuwenoude stad vindt zijn oorsprong in de vruchtbare oase aan de rivier Chicik. In het huidige Tasjkent zijn er weinig historische gebouwen te vinden, de stad is nog steeds een typische Sovjetstad; brede met bomen omlijste boulevards, pleinen, fonteinen en appartementenblokken. Vandaag de dag heeft Tasjkent zich ontwikkeld tot een moderne stad met een groot metronetwerk en veel kantoorgebouwen welke bezet worden door Amerikaanse en Europese bedrijven. Tijdens de stadstour komen de mooiste bezienswaardigheden aan bod: de Kukeldash Universiteit, Timoer Lenk monumenten en het Opera gebouw. In de avond bieden we u optioneel aan een voorstelling bij te wonen in het Novoi Opera gebouw (afhankelijk van het schema). Naast dat u de kans heeft een bijzonder mooie voorstelling bij te wonen, is het prachtige gebouw met een schitterende fontein zeker de moeite waard om te bezichtigen.

  Dag 12 – Turkistan
  Deze morgen kunt u ontspannen genieten van al het voorbijtrekkende moois, want pas na de lunch komen we aan in Turkistan, een zuidelijke stad in Kazachstan. De formaliteiten worden voor uw gemak aan boord doorgenomen. In de middag bezoeken we het Hodja Ahmed Yasavi mausoleum. Timoer Lenk heeft destijds de opdracht gegeven om het mausoleum te bouwen voor de religieus leider en dichter Hodka Ahmed Yasavi. Helaas is het mausoleum nooit volledig voltooid, omdat men na de dood  van Timoer Lenk gestopt is met de bouwwerkzaamheden. Desalniettemin is het gebouw grotendeels af en ontzettend indrukwekkend om, mede door alle mooie in de zon schitterende kleuren, te zien. De koperkamer heeft met een diameter van ca. 18 m de grootste bakstenen koepel in Centraal-Azië. ’s Avonds rijden we per trein verder naar onze eindbestemming Almaty. Op deze voorlaatste avond is na het diner de tijd gekomen om alvast afscheid te nemen van het altijd zo vriendelijke treinpersoneel.

  Dag 13 – Almaty
  Vroeg in de middag komen we aan in Almaty, gelegen bij het noordelijke Tien Shan gebergte. Na de lunch verlaten we de trein en maken een stadstour door Almaty. Deze indrukwekkende stad, biedt ons vele interessante hoogtepunten, zoals de Groene Bazaar, het nationale museum en de Russische Zenkov kathedraal. De Zenkov kathedraal is een van ’s werelds hoogste houten gebouwen en zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Daarnaast heeft deze stad aantrekkelijke, brede met bomen bezaaide wegen, vele parken en gezellige straat cafeetjes. In de avond kunt u genieten van een speciaal afscheidsdiner in traditionele yurts.  
   
  Dag 14 – Almaty
  Na duizenden kilometers per spoor te hebben afgelegd is deze indrukwekkende reis aan z’n einde gekomen. Vroeg in de ochtend vertrekt u met uw terugvlucht huiswaarts. 

Centraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en KazachstanCentraal Azie, 14-Daagse Orient Silk Road Express naar Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan